2020-05-06 448 浏览
Kabo burgers, made with care and honesty, showcase the very autheutic flavours Hong Kong has to offer.We ordered a beef cheesy Burger ($55), a vegan burger ($62) and Combo ($10) that came with sweet potato fries ($5) and a drink.Beef cheesy burger Not your average cheeseburger, this burger is featured with roasted mushroom and plenty of buttery cheddar cheese! Look..cheese being melted over the top, unbeatable!!!Vegan BurgerWhen cooked mushrooms and tofu are surprisingly similar in taste and tex

Beef cheesy burger

Vegan Burger
When cooked mushrooms and tofu are surprisingly similar in taste and texture to meat, just impossibly surprise you with how tasty it is.

Sweet potato fries
The serving is so generous. Perfectly seasoned fries achieve that irresistible salty-sweet-salty-sweet balance and guarantee to disappear pretty much…immediately 😋 so addictive

Guys don’t miss out 😋
2020-05-06 380 浏览
想食漢堡又想搵黃店 就去左尖沙咀食嘉寶漢堡😋環境細少但好有風格 唔算坐得舒服鋪頭個位唔係幾就腳,去開尖東既話會好好多😂個日下午去唔算多人,即叫即做,上枱個漢堡啲汁多到漏曬出黎,牛肉又唔會好老,個麵包又好好味,整體以呢個價錢去食根本無得頂😋,叫埋套餐個小食,炸薯條同薯格,兩樣都係即炸 熱辣辣😋,個薯條似原個薯仔切開的粗薯,一啲都唔馬虎😋,薯格係罕有的超好食,外脆內軟,又唔會實的的,又唔會成舊軟乃乃~ 飲品方面有coco plus,算係比較少餐廳會入的無糖汽水~ 整體都大推~去開個頭都會特登行上去食,但如果個店搬去就腳點就更好啦~😋😋😋😋😋
想食漢堡又想搵黃店 就去左尖沙咀食嘉寶漢堡😋
環境細少但好有風格 唔算坐得舒服
鋪頭個位唔係幾就腳,去開尖東既話會好好多😂
個日下午去唔算多人,即叫即做,

2020-04-16
下午茶
  • 芝士牛堡
  • 薯條
2020-05-06 332 浏览
一直都想懲罰嘉寶漢堡 出名黃得黎食物又平靚正🙌🏻🙌🏻上星期終於去咗食喇😍由於餐廳座位唔多又多人幫襯 我地大約等咗30分鐘左右先有位🕗漢堡選擇好多 有齊牛🐮、雞🐔、豬🐷、蝦🍤、羊🐑,仲有素漢堡🥬🌱款式新穎😆 雖然係即叫即整 但店員都好有效率所以都唔會話要等好耐先有得食👍🏻💦.// 🍔 黑松露芝士牛堡 $50+ 套餐 $15 (配薯格+飲品🥤) //呢個係店內最受歡迎漢堡之一😮 當然要試試佢😆經烘過嘅麵包軟身得黎外皮帶微脆😋醬汁份量亳不吝嗇💦💦滿滿嘅黑松露混合沙津醬 味道獨特👍🏻手打牛肉漢堡扒頗厚身 但肉質略嫌乾身薯格係新鮮炸起夠曬香脆 份量豐盛🤤.// 🍔 日式芥辣蝦堡 $42+ 套餐 $20 (配蕃薯條🍟+飲品🥤) //呢個蝦堡有驚喜 真係有幾隻蝦喺入面🍤🍤🍤🍤 蝦肉仲好厚身彈牙😍不過芥辣醬偏淡 鐘意食辣嘅小編表示如果芥辣味濃烈啲會更好😜粗切蕃薯條一樣係新鮮炸起 帶濃郁蕃薯香 口感香脆👍🏻😊.💬 總結:總括黎講嘉寶漢堡係一間高質良心小店💛 價錢親民得黎食物又有返咁上下質素🥰 佢嘅漢堡單買平至$30左右都有 CP值高❗ 有時想食下平嘅港式burger又唔想幫襯金拱門嘅話 嘉寶係一個唔錯嘅
一直都想懲罰嘉寶漢堡 出名黃得黎食物又平靚正🙌🏻🙌🏻
薯格係新鮮炸起夠曬香脆 份量豐盛🤤
不過芥辣醬偏淡 鐘意食辣嘅小編表示如果芥辣味濃烈啲會更好😜
粗切蕃薯條一樣係新鮮炸起 帶濃郁蕃薯香 口感香脆👍🏻😊
💬 總結:
總括黎講嘉寶漢堡係一間高質良心小店💛 價錢親民得黎食物又有返咁上下質素🥰 佢嘅漢堡單買平至$30左右都有 CP值高❗ 有時想食下平嘅港式burger又唔想幫襯金拱門嘅話 嘉寶係一個唔錯嘅選擇喔🥳
行過幾次都聞到好香😋,趁住個Long weekend, Momo同Boo終於試到呢間人氣港式Burger #嘉寶漢堡 喇😆 我地大概3點去到,見到門口好多人 #原來有得外賣 大部份人去係等外賣🥡所以我地等咗5分鐘到就入到去嚕🤗Momo試左黑松露芝士牛堡🐮🧀($50) 一上枱已經見到好多肉汁出哂黎🤣一咬落去有超多黑松露醬呀😆😍 同個牛都幾夾🥰Boo就試左香辣孜然羊堡🐑($42)好鐘意佢既羶味好入味😚亦都唔係特別辣🤣啱Boo呢啲唔係食得太辣既人😛Burger🍔 可以加$15跟餐就有埋小食🍢同汽水🥤我地今次試左薯條🍟,係偏粗身既😚淡淡薯仔🥔🤗 下次想試埋蕃薯條🍠或者炸燒賣😌

2020-05-02 4151 浏览
黃店 💛 #嘉寶漢堡 #尖沙咀 #葵芳#最愛漢堡 #沒有之一🟡 多次表明立場🟡 多次罷市🟡 分享文宣🟡 有yellcard、參與「和你包」活動#五一黃金週 第三日,今日去咗尖沙咀順便幫襯一間黃色小店先🐷 我揀咗呢間喺尖沙咀同佐敦之間嘅嘉寶漢堡。其實我已經食過三四次,真係次次都好食到感動🤤🍔 B2 黑松露芝士牛堡 ($50)因為今日一個人出黎就唔嗌餐啦,淨係叫咗一個burger,咁就揀個貴少少嘅啦🤪 之前都係食開三十幾蚊嘅雞扒堡加錢做一個餐,今次就單叫咗個$50嘅牛堡,不過其實比起其他burger店都已經平好多。金拱門都唔少包要呢個價啦~講返個包,黑松露味超級香超好味,醬汁份量好多,食到有少少狼狽(開心嘅!)牛肉應該係手打,超級軟淋,好好味!真心係我食過最好食嘅漢堡,而且夠飽又平。唔關黃藍事我都會繼續食,我愛嘉寶😘

黃店 💛 #嘉寶漢堡 #尖沙咀 #葵芳
#最愛漢堡 #沒有之一

🟡 多次表明立場
🟡 多次罷市
🟡 分享文宣
🟡 有yellcard、參與「和你包」活動

黑松露芝士牛堡

🍔 B2 黑松露芝士牛堡 ($50)

2020-05-02
2020-04-28 505 浏览
依間burger店不得之了,絕對我地食過最出色既burger‼️其中一個原因係CP值極高,好抵食,而且仲可以自由配搭追加配料🤩,價錢亦唔貴,有洋蔥、芝士、煎蛋、煙肉、烤菇等等任君選擇😋✨黑松露芝士牛堡🍔($45) + 煎蛋🍳($5) 包皮係好多時burger店都會忽略既地方,而佢食落脆口,烘得恰到好處加分🥰 未食已經聞到勁香黑松露味而且份量都足夠🐮塊漢堡牛香撲鼻仲超級juicy勁多肉汁🤤老實講無諗過依個價錢可以食到依個質素🤓大家試下加煎蛋,撈埋蛋黃汁更加好食😆最後,升級套餐都係+$13咋就有飲品+薯條🍟薯格就加多+$2😁之前食過一啲burger店太大個要用刀叉🍴先食到,反而無左一口burger既感覺,都係依款岩我地食多啲🤭仲有佢係黃店黎架💛🥴

✨黑松露芝士牛堡🍔($45) + 煎蛋🍳($5)

仲有佢係黃店黎架💛🥴
  • 黑松露芝士牛堡
2020-04-28 286 浏览
再次幫襯🙌🏻💛最近限聚令 堂食座位減少 小編排隊排咗30分鐘先入到去試咗呢一個比較少見既羊肉漢堡🌶香辣孜然羊堡🍔非常驚喜 羊肉多汁而且一啲都唔羶🤤少少孜然唔會太搶 加埋汁醬煮洋蔥🧅同生菜🥬蕃茄🍅濃味得來又有少少清新👍🏻係絕對會encore 既味道🤤食羊肉嘅你一定要試吓🥰
再次幫襯🙌🏻💛
濃味得來又有少少清新👍🏻
係絕對會encore 既味道🤤
食羊肉嘅你一定要試吓🥰
2020-04-26 440 浏览
#為食妹日記 #瑩瑩周圍食.呢間Burger 🍔店地理位置📍唔算太好,距離港鐵🚇都有段路程,不過都值得一去,第一係黃店💛,當然要支持下手足💪🏻啦。第二價廉物美💰。.BBQ 菠蘿雞扒堡🍔$39,加$15蚊可以配飲品🥤+一款小食🍟,真係平都笑😆。我加左薯格、茉莉花茶🍵。.落單之後要等一等,因為Burger🍔係即叫即製。BBQ 菠蘿雞扒堡份量十足,食落一啖都咬唔哂🤭,雞扒肉質鮮嫩,但菠蘿🍍唔知去左邊🤷🏻‍♀️,扣左少少分。薯格分量都唔少,大大份,過足口癮😋。.好彩去既時間比較早,唔洗排隊仲有位坐,用完餐之後出返來已經要排隊了🙊。.好味指數:😋😋😋😋4/5推介指數:😋😋😋😋4/5抵食指數:😋😋😋😋4/5.😋 嘉寶漢堡📍 尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
#為食妹日記 #瑩瑩周圍食
BBQ 菠蘿雞扒堡🍔
2020-04-24
BBQ 菠蘿雞扒堡🍔
2020-04-23 396 浏览
<香辣煙肉蘑菇芝士牛堡🍔>尖沙嘴高質黃店💛香辣煙肉蘑菇芝士牛堡🍔配薯格🍟:每個漢堡都是即叫即做,以90分鐘慢煮的方法烹調牛肉🐂,肉質鮮嫩多汁,超級juicy 的!🤤🤤🤤🤤配上煙肉、蘑菇、芝士,芝士份量足夠,口感非常豐富。雖然辣味沒有很多🌶,但對我而言,真的剛剛好😋😋這款漢堡很推薦!多加$15就可自選升級套餐,可以配一款小食及一罐罐裝飲品,好抵食呀!而薯格🍟🍟因為現點現賣,所以炸得很脆,份量也很多🤩🤩🤩日式芥末蝦堡🍤配薯條🍟:比較像是泰式蝦餅,不過是厚實版的,而且蝦肉裡面有好幾隻新鮮的蝦🦐,不得不說,蝦肉很彈牙,很新鮮!👍🏻👍🏻👍🏻而且芥末醬也很搭配,比起牛肉漢堡,這個比較清新❤️薯條🍟是非常粗大的薯條,裡面是滿滿的薯泥,吃下去很有飽腹感!雖然外層不是炸的脆脆的,可是也值得一試,薯仔味很香🥔🥔(私心推薦:薯格,哈哈哈😙😙)
<香辣煙肉蘑菇芝士牛堡🍔>

尖沙嘴高質黃店💛

2020-04-16 847 浏览
聽人講左嘉寶個漢堡包好好味好耐…我成日話去…原先以為因為葵涌唔就腳…所以一路都去唔成…點知尖沙咀分店都開左一段時間都未試…發現原來尖沙咀都係唔就腳的😂😂😂😂😂嗰晚去尖沙咀韓國街買d食材準備整個韓國炒粉絲…突然醒起嘉寶同韓國街都幾近, 所以就去試下佢地個漢堡包。 到左門口都有幾個人排隊…因為又要分檯又盛加上地方唔大…大約等左20分鐘就有位…等位時聞到好香油煙味😂😂😂…搞到好鬼餓…所以排緊隊又就有位時就點左烤菇芝士牛堡香辣煙肉磨菇芝士牛堡再追加小食雞翼(一個我無法抗拒既食物😍😍)椒鹽燒賣同薯格加多罐mountain 刁😂😂😂 (大家有無試過?😏😏)漢堡扒幾香幾Juicy…唔會實dick dick…我既香辣汁仲幾惹野…如果再經過時可以再encore 佢地題burger, 咁既價錢有咁既質素係唔錯。 至於小食就真係無乜驚喜…尤其係燒賣。

香辣煙肉磨菇芝士牛堡

再追加小食雞翼(一個我無法抗拒既食物😍😍)
椒鹽燒賣同薯格

加多罐mountain 刁😂😂😂 (大家有無試過?😏😏)

2020-04-13 993 浏览
有好幾次想試這間小店,但每次也要排隊,到夜晚可能提早會賣完麵包,一直未能試。特意找了一天平日避開午膳時間,終於可以不用排隊,本人是十分討厭排隊的。因為好奇甚麼是烤布利芝士,叫了套餐烤布利芝士牛堡配薯格 可樂($65)。食物即叫即整,新鮮熱辣,漢堡比想像中大,麵包十分鬆軟。牛肉十分多汁,一邊吃肉汁一邊滴下來,芝士在牛肉上溶化,十分美味,難怪長時間這麼多人排隊。除了可配薯條 薯格,還可以選配炸燒賣,而且漢堡選擇多,牛肉 雞肉和豬肉,價錢亦不貴,有機會會想再試。

烤布利芝士牛堡

2020-04-09
2020-04-11 495 浏览
食漢堡唔好以為一係就金拱門,一係就好貴百幾蚊嘅高級漢堡嘉堡漢堡就係我食過嘅一間超高質又平價嘅漢堡小店😻平時呢度都係要排好耐隊先買到好好彩地我嚟到唔洗排仲有得坐漢堡肉嘅種類都好多,有豬、 牛、羊、雞同蝦!我今日就衝住烤布利芝士牛堡而嚟嘅,小店嚟講有烤Brie芝士都算特別!所有食物都係即叫即整,因此都要稍等一段時間但換嚟嘅係非常香脆嘅麵包皮😻離遠已聞到嘅超香濃芝士同慢煮牛肉布利芝士灑上芝士粉,烤至半溶,鹹香味超出同時又唔會遮蓋肉汁豐富嘅牛肉香,呢度嘅牛係以牛肋條切碎再慢煮製成,牛肉汁充斥口腔都咪話唔享受!嘉寶漢堡整體評分★★★★地理環境★★★服務★★★★食物★★★★★價位$$
食漢堡唔好以為一係就金拱門,一係就好貴百幾蚊嘅高級漢堡
嘉堡漢堡就係我食過嘅一間超高質又平價嘅漢堡小店😻

平時呢度都係要排好耐隊先買到
好好彩地我嚟到唔洗排仲有得坐

漢堡肉嘅種類都好多,有豬、 牛、羊、雞同蝦!

所有食物都係即叫即整,因此都要稍等一段時間

布利芝士灑上芝士粉,烤至半溶,鹹香味超出
牛肉汁充斥口腔都咪話唔享受!

嘉寶漢堡

整體評分★★★★
地理環境★★★
服務★★★★
食物★★★★★
價位$$
  • 烤布利芝士牛堡
2020-04-09 470 浏览
Another to-eat place unlocked✔️ 一直都知道呢間🍔小店好出名 長期排長龍 但一直懶得去排隊 最近大家抗疫 多咗人買外賣 我先至有機會去朝聖🙊🤤去到門口已經聞到好香嘅煎扒味 叫咗呢個黑松露芝士牛堡🧀🍔 ($50)好多黑松露 好juicy再加$15 combo 配薯格🍟同🥤 所有嘢食都係即叫即做 好滿足丫 已經好想再食😭
2020-04-07 462 浏览
嘉寶漢堡價錢超級親民,漢堡好足料抵食,性價比高,所以長期都好多人排隊,就算入座後都要等一段時先有得食。今日下午時間黎到,都等左大半個鐘先有得食。烤布利芝士牛堡 $50漢堡套餐加$15可配有飲品同一款小食,可以簡薯條、薯格、燒賣或者炸燒賣。烤布利芝士厚厚的一塊,表面燒得金黃香脆,入面既芝士好軟熟,有淡淡既芝士味。漢堡扒好厚身juicy,味道好香口,成個配搭好好食。粗身薯條係新鮮炸起,熱辣辣好脆身,都好好食。

烤布利芝士牛堡 $50
粗身薯條係新鮮炸起,熱辣辣好脆身,都好好食。

大家想食burger,又想幫襯黃店嘅時候,一定會諗起嘉寶!呢度嘅burger出名平靚正。之前都堂食過一次覺得真心唔錯,今次lunch time時間去到,都幾多人下,所以決定打包返屋企食。不過大家如果有心去食嘅話,即叫即整,所以都要預少少時間等,今次就大概等嘅25分鐘左右。10分鐘內返到屋企就即刻食之後嘅感想係,以後都一~定~要~堂~食🥺.if you want to eat a good juicy burger 🍔 and want to support a yellow resto 😊 @kabo.burger is one of the best options out there 😋 its affordable & its reallygood! last time i came & dined in but this time decided to takeaway 🥡 if u are in a rush, this might not be the best option to takeaway 😂 cause it took almost 25mins for the
if you want to eat a good juicy burger 🍔 and want to support a yellow resto 😊 @kabo.burger is one of the best options out there 😋 its affordable & its reallygood! last time i came & dined in but this time decided to takeaway 🥡 if u are in a rush, this might not be the best option to takeaway 😂 cause it took almost 25mins for the food to come! i guess good things worth the wait 🤣 overall its a great place if you are craving for a nice burger!

《香辣煙肉蘑菇芝士牛堡加煎蛋》$56
外賣同堂食嘅最大分別就係個包,堂食嘅話真係烘到外脆內軟,外賣嘅話個包會淋咗。亦都有機會係因為包住太左一段時間,裏面嘅蘑菇開始出水。
不過我都幾鐘意呢個煙肉加芝士嘅組合,煙肉唔會話煎到薄脆個一種,都幾有咬口,再加埋凍咗少少都一樣咁juicy嘅patty,成件事好豐富。
美中不足嘅係,煎蛋有少少焗熟咗,冇咗我上次堂食有蛋汁流出黎嘅效果🤧
醬汁食落酸酸辣辣嘅感覺,酸味似係barbecue sauce,整體都幾夾~
薯格

《薯格》$14 😋😋
薯格拎到返屋企其實唔係話淋都接受唔到,但就開始出油,所以我最後都係用氣炸鍋氣炸番熱同脆🤣
味道同口感方面都冇咩大驚喜,同平時喺快餐店食嗰啲差唔多啦~
炸燒賣

《炸燒賣》$14 😋😋
見到好多人都推薦呢個炸燒賣,我哋同樣用氣炸鍋炸番熱同脆。食落口感同平時食嘅炸燒賣差唔多,我諗佢嘅特點係個沙律醬,但係我哋食嘅時候已經凍哂,下次都係堂食好啲🙈
不過要讚一讚,呢個價錢來講份量都算幾多下👍🏻
嘉寶漢堡 𝐊𝐚𝐛𝐨 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 @kabo.burger
📍#BELLYwongs_tst #BELLYwongs_jordan
#BELLYwongs_burgers #BELLYwongs_meats
#BELLYwongs_american #BELLYwongs_western
薯格
炸燒賣