2022-02-21 672 浏览
之前成日都聽聞呢間嘢好好味,不過又無咩動力轉登搭車過黎食,今日路經此地一於黎試下叫左一個經典芝士漢堡餐,裡面有菜,芝士蕃茄,漢堡肉,同埋應該係千島醬??裡面嘅菜超級新鮮翠綠色兼非常大塊而且牛肉煎得香之餘又juicy,諗返起都流口水。 薯條方面佢係比一般粗薯條更粗,個人口味偏好幼薯條多d,不過佢其實係炸得好好味的總括而言,有水準,有心機,超抵食有機會必須Encore

裡面嘅菜超級新鮮翠綠色兼非常大塊
而且牛肉煎得香之餘又juicy,諗返起都流口水。

總括而言,有水準,有心機,超抵食

有機會必須Encore
外卖自取
2022-02-19 674 浏览
#黃店🇭🇰葵涌-嘉寶漢堡好鐘意食漢堡既我終於試到呢間黃店啦~~之前都好多人排隊🤣不過今次我都係外賣自取返屋企食~仲食到成棟山咁高🤤佢係港式漢堡 ~大家有好食既漢堡都可以推介俾我啊🥰👅芝士牛堡 (⭐7/10) $33食牛堡要有芝士先正㗎嘛👍🏻佢係正常size既漢堡,但啲芝士好正好多咁,仲要有少少溶既感覺,覺得重芝士味正啊🥰夠牛都好厚,好有牛味,唔會有so味~~雖然唔算話好特別 但係呢個價錢嚟講抵食呀🍔🤤小食方面屋企人表示燒賣炸得有小小乾~~如果真係先買可以配埋蜜糖嘅話,成件事應該冇咁dry,會好食啲😍🎏地址: 嘉寶漢堡 (葵涌)1.葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖2. 尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #followforfollow #food #yummy#likeforfollow #followme #eat #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #葵涌美食#葵涌黃店 #嘉寶漢寶 @kabo
#黃店
🇭🇰葵涌-嘉寶漢堡

👅芝士牛堡 (⭐7/10) $33

🎏地址: 嘉寶漢堡 (葵涌)
1.葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖
2. 尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #followforfollow #food #yummy#likeforfollow #followme #eat #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #葵涌美食#葵涌黃店 #嘉寶漢寶 @kabo.burger

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_葵涌
#艾粒黃店
2022-02-09 462 浏览
葵興 - 《嘉寶漢堡》第2次食呢間burger~應該好多人都有食過不過我記得幾年前第1次果陣冇咁驚喜😣今次就覺得好值得要再食性價比超高啊☆ ☆ ☆不過唔好撞正放飯時間食~我都係係下午茶時段先食到芝士牛堡(💰33)正常芝士漢堡既味道唔算特別牛食落冇咁juicy,但係個醬救左佢好多舊牛都算厚實,咬落唔鬆散個芝士見到都覺得吸到啊~重芝士味價錢黎講算真係值得一試👍🏻惹味辣醬蛋雞堡(💰33)大大個一啖係好難咬得哂成個burger辣醬味就唔係好食到~ 大部分都係沙律醬既味好鍾意佢唔係用雞扒整,而係免治雞肉漢堡扒好好食啊舊雞🤣 好juicy!個煎蛋係會流心既,食落成個包都會好香蛋味原來加蛋既包係咁驚喜不過我就想佢比返啲辣味我😳😳值得一提burger包好鬆軟好香~上碟係熱辣辣生菜🥬好好食,應該有特登揀過大大塊好爽口♪(´ε` )加套餐只係💰15 (有汽水,薯條)薯條粗幼適中,外脆內軟以往港式快餐店啲薯條都係麻麻地但係呢個估唔到係好食既🤣🤣而且份量好多~要2個人先食得哂另外亦可以加錢轉蕃薯條或者炸燒賣
葵興 - 《嘉寶漢堡》

第2次食呢間burger~應該好多人都有食過
不過我記得幾年前第1次果陣冇咁驚喜😣
今次就覺得好值得要再食
性價比超高啊☆ ☆ ☆
不過唔好撞正放飯時間食~
我都係係下午茶時段先食到

芝士牛堡(💰33)
正常芝士漢堡既味道
唔算特別
牛食落冇咁juicy,但係個醬救左佢好多
舊牛都算厚實,咬落唔鬆散
個芝士見到都覺得吸到啊~重芝士味
價錢黎講算真係值得一試👍🏻

惹味辣醬蛋雞堡(💰33)
大大個一啖係好難咬得哂成個burger
辣醬味就唔係好食到~ 大部分都係沙律醬既味
好鍾意佢唔係用雞扒整,而係免治雞肉漢堡扒
好好食啊舊雞🤣 好juicy!
個煎蛋係會流心既,食落成個包都會好香蛋味
原來加蛋既包係咁驚喜
不過我就想佢比返啲辣味我😳😳

值得一提burger包好鬆軟好香~
上碟係熱辣辣
生菜🥬好好食,應該有特登揀過大大塊
好爽口♪(´ε` )

加套餐只係💰15 (有汽水,薯條)
薯條粗幼適中,外脆內軟
以往港式快餐店啲薯條都係麻麻地
但係呢個估唔到係好食既🤣🤣
而且份量好多~要2個人先食得哂
另外亦可以加錢轉蕃薯條或者炸燒賣
2022-02-04 672 浏览
嘉寶漢堡都聽唔少人介紹嘉寶,今次見去葵涌就試埋佢👍🏻佢大部分漢堡都係$50左右,平時食個m記都差唔多價,依間絕對係良心價🙆🏻‍♀️🌟孜然香辣羊堡(加蛋加芝士+$10)$37 +$15升級套餐平時出面好少有羊堡,見依間有就試下。我好貪心咁加左蛋同芝士🧀🍳,勁邪惡呀🤤 咬第一啖啲蛋汁漏曬出黎,無諗過係半生熟蛋🤩🐏🐏羊都好香,有羊味唔會唔知食緊咩咁,但又會好騷。但我就唔係好食得出佢辣😂🌟芝士牛堡 $33 食漢堡當然要試最經典既芝士牛堡啦!咁先試到真功夫嘛🐮牛都幾厚,夠厚先食到啖啖肉,咁先夠滿足❤️ 有肉汁唔會乾爭爭每個漢堡都有生菜、蕃茄等配料🥗配料都唔馬虎,生菜唔係霉菜,新鮮爽脆!🌟炸燒賣每份有8粒左右,份量都唔少。有蛋黃醬同茄汁提供🥫 炸燒賣外皮炸到鬆脆,唔會硬曬,入面好軟糯。我仲意點埋蛋黃醬,咁就再升華💗💗我今次係平日兩三點左右去,都有唔少堂食同外賣🤓相當受歡迎👏🏻📍 嘉寶漢堡 (葵涌)葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖
嘉寶漢堡
都聽唔少人介紹嘉寶,今次見去葵涌就試埋佢👍🏻
🌟芝士牛堡 $33
🌟炸燒賣

📍 嘉寶漢堡 (葵涌)
葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖
@kabo.burger 之前日日放工都經過嘉寶,都見到好多人喺出面等👍🏼👍🏼朋友有介紹過都係堂食最好味😋不過我就通常都買外賣返去食🥡睇個包既賣相就知道好食過麥xx 十萬倍啦🍔勁多料🤤牛肉咬落去好juicy☺️☺️最鍾意咁多芝士🧀加錢可以轉薯格🍟尖沙咀都有㗎😃近近地可以去嘉寶漢堡 (葵涌)葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖
@kabo.burger

嘉寶漢堡 (葵涌)
葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖
2022-01-24 659 浏览
*芝士牛堡($33)好juicy,超級大個!大到唔可一啖咬曬咁多層😵😵😵食完個包已經飽咗🤰🏻*黑松露芝士牛堡($46)毫不留手嘅黑松露醬,好濃嘅黑松露味(煤氣味!🤣每個包可以加$15轉套餐(小食+飲品)*薯條 係粗薯條🍟🤤少少鹹味,炸得岩岩好,出乎意料好味 👍🏻 *炸燒賣好脆不過無咩味,下次應該唔會再叫🙊*薯餅($8/塊)好味過麥xx🤣🤣🤣值得一讚嘅係套餐飲品可以揀支裝水👍🏻埋單$125,果然係好平又好味
芝士牛堡

*芝士牛堡($33)
好juicy,超級大個!大到唔可一啖咬曬咁多層😵😵😵
食完個包已經飽咗🤰🏻

黑松露芝士牛堡

*黑松露芝士牛堡($46)
毫不留手嘅黑松露醬,好濃嘅黑松露味(煤氣味!🤣

每個包可以加$15轉套餐(小食+飲品)
*薯條
係粗薯條🍟🤤少少鹹味,炸得岩岩好,出乎意料好味 👍🏻

*炸燒賣
好脆不過無咩味,下次應該唔會再叫🙊

*薯餅($8/塊)
好味過麥xx🤣🤣🤣

值得一讚嘅係套餐飲品可以揀支裝水👍🏻

埋單$125,果然係好平又好味
2021-12-19
芝士牛堡
  • 薯條
嘉寶漢堡好多人都推介過,小編終於搵到機會試下😆大部分漢堡都係$50樓下🤩出餐時間都算快。老實講 你話係咪好驚艷一試難忘?的確唔係,但當m記都賣4x蚊 全日早餐都要100蚊起嘅時候🧐嘉寶漢堡呢個價位真係算幾有良心。🌟脆薯牛堡 ($40)麵包有烘過而且幾足料👍🏻塊漢堡一啲都唔乾,薯餅都好脆。最impress小編嘅其實係啲生菜🥬睇得出係新鮮而且有揀過😊唔係俾埋曬啲頭頭尾尾黃曬嘅葉。🌟套餐 - 炸燒賣 (+$15)炸得幾脆唔會係乾硬果種,有少少椒鹽做調味,正!味道:🌕🌕🌕🌕🌘環境:🌕🌕🌕🌑🌑價錢:🌕🌕🌕🌕🌗

🌟脆薯牛堡 ($40)

🌟套餐 - 炸燒賣 (+$15)
炸得幾脆唔會係乾硬果種,有少少椒鹽做調味,正!

味道:🌕🌕🌕🌕🌘
環境:🌕🌕🌕🌑🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌗
2022-01-18 384 浏览
呢間絕對係encore完再encore既漢堡包小店呢段時間又禁緊夜市堂食,好多小店都需要我地既支持架,所以今日再一次黎到嘉寶漢堡食個包先💛💛買左外賣就返去架車到開餐啦!🚌📎餐牌有牛雞豬蝦可以任揀,仲可以追加配料今次我地就揀左2個包+轉左一個套餐📎蜜糖芥末菠蘿豬堡 $27咬落口啲汁已經出哂黎,好juicy 又好味💦💦💦27蚊黎講真係性價比好高 📎芝士牛堡 $27呢款漢堡就無豬個款咁juicy,不過牛就好有味,再配上邪惡既芝士🧀,一流!呢間小店真係值得食完一次再一次,人均3-40就可以搞掂一餐飯🍲🍲🍲
呢間絕對係encore完再encore既漢堡包小店

📎餐牌有牛雞豬蝦可以任揀,仲可以追加配料

今次我地就揀左2個包+轉左一個套餐

📎蜜糖芥末菠蘿豬堡 $27
咬落口啲汁已經出哂黎,好juicy 又好味💦💦💦
27蚊黎講真係性價比好高

📎芝士牛堡 $27

• 蜜糖芥末菠蘿雞堡
2022-01-09 524 浏览
差唔多每次去葵興葵芳嗰頭,都總會循例去嘉寶買個漢堡包食下,佢嘅漢堡包除咗肉口芝士香濃非常有肉汁之外,佢嘅炸薯條都係必食之選,唔怪得知每次排隊等包都係要預咗時間先至好去買,甚至乎有時買到返屋企凍咗再叮返熱佢都好好食,有時係唔識講點解呢一啲漢堡包餐廳可以做得咁出色?但係有時遇到一啲漢堡包餐廳又可以收得你好貴,但係又俾唔到有質量嘅嘢你食,咁其實雖然簡簡單單一個包,你去麥記買咪算囉,點解要搞咁多嘢呢?不過,都係果句啦睇吓你想要咩囉?總之成個嘉寶漢堡你係返唔到轉頭囉!走先喇係咁先喇下次再傾啦拜拜!
2021-12-24 632 浏览
首先要呼籲一下, 這良心漢堡店在葵涌的大本營這十四天也不能夠提供晚市堂食, 原因嘛! 你知我知, 單眼佬都知. 同路人可以多多支持一下. 見到它在九龍新分店比之前規模更大, 再加上港島區的新分店, 到時港九新界也有, 都咪話唔犀利! (笑)今次品嚐的是它在葵涌大本營之蝦牛堡, 蝦肉以大塊的炸蝦餅表達, 口感爽彈而且蝦肉在蝦餅含量度相當高, 鮮味比金拱門高得多. 漢堡扒表面焦香而內裡不會過熟, 肉汁豐富, 重點是鬆實感夠平衡, 不死實也不會一咬即散. 麵包口感同樣外脆內裡鬆軟, 如果汁醬再多一點就更完美.少少批評的是炸芝士條其中一條表面穿孔, 內裡芝士雖然沒有炸燶, 但如此影響了整體的賣相和口感. 支持以外商家也可改善一下, 做到盡善盡美, 自然就是”你好, 我好, 大家好.”

2021-12-20 408 浏览
一個人去食嘉寶,好彩都唔洗排好耐就入到去。叫咗蘑菇芝士漢堡加薯條同可樂。個包大大件,漢堡多汁同個包鬆軟,味道一流。薯條亦都炸得香脆仲要好大份。整體性價比高,食完飽到嘔。
2021-12-16 327 浏览
都幫襯左好多次,平時跑完步經過嘅話,唔係好肚餓又唔多人等位嘅話,一定會幫襯佢。跑完步食返個芝士牛肉漢堡,真係一個超級大嘅享受,佢嘅價錢完全對得住佢嘅食物質素,塊牛超級好食。
💛性價比超高🍔 Burger之選💛今次趕時間 但都要買返個 #外賣 #煙肉磨菇芝士牛堡 $44由於小編唔食得辣 所以轉咗要 #嘉寶醬煙肉🥓同磨菇呢個組合冇得輸🤣 煙肉煎到好香脆 塊牛肉漢堡扒好juicy 好厚砌🤤加$15 可升級變套餐可揀一款小食+汽水或熱飲食🍔當然配🍟啦😍 仲要係 #粗薯條 #iloveit 可再加$10 #追加 小食揀咋 #炸芝士條 可惜就係外賣 到食嘅時候已經冇咁熱辣辣攪到芝士條冇咗拉絲😭=====================#黃色經濟圈 #yellow葵興 #yellowburger #hker #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter
💛性價比超高🍔 Burger之選💛

攪到芝士條冇咗拉絲😭

=====================

漢堡套餐
2021-12-06
10 分钟 (外卖自取)
煙肉蘑菇芝士牛堡
漢堡套餐
2021-12-01 664 浏览
食過幾次呢間野 都覺得性價比幾高今次又再去食先講缺點先🌟呢間分店嘅位置真係好唔就腳 除非你搭到門口D巴士線 如果唔係點都要露天行一輪 如果炎炎夏日去就真係好唔討好🌟以平價快餐黎講 裝修 衛生等都算企理🌟入面位唔算多 如果繁忙時間黎 可能就要等一陣位啦 不過都好快嘅👍🏻叫左一個餐 另外單點左一個包-黑松露芝士牛堡+脆薯牛堡餐入面跟小食同飲品小食揀左薯條 另外佢都有炸燒賣 薯格揀 好有本地特色👍🏻🌟包唔算好大個🌟最欣賞佢嘅地方就係佢唔會搵張紙包晒成個包 我怕食多啲快餐店搵錫紙或者紙 包實個包 令到個包濕漉漉 出倒汗水👍🏻呢度係搵個紙兜裝住 另外用左一個半密封嘅包裝裝住個包 既方便食 亦保持到質素包嘅份量唔算好大 一個正常女仔食量size 兩款包嘅餡都大同小異 都係個款包面 加同一款肉 蕃茄同生菜唯一唔同係醬汁或者一啲配料🌟欣賞佢嘅蕃茄唔會出晒水 麵包鬆軟 漢堡扒有經過調味🌟黑松露芝士牛堡🌟🌟黑松露味好濃 🌟但就有小小搶左牛嘅味道 🌟但整體都係唔錯🌟脆薯牛堡🌟🌟入面塊薯餅係脆嘅 唔會好似x記咁 🌟食落口食到唔同材料嘅層次🌟搭配左有小小辣味嘅醬汁 似係千島醬個種🌟其他餡料都係同黑松露芝士牛堡大
食過幾次呢間野 都覺得性價比幾高

脆薯牛堡
薯條
  • 薯格
2021-11-24 329 浏览
由於店舖位置唔係平時太多人會去既地方,所以真係咁岩去開做野先食到😂😂平日既話想食好耐架啦 ,成日聽人講呢間性價比超高舖店位置都算幾多,不乏學生哥🤣雙層芝士牛堡 加$15就可以多袋炸燒賣😋😋一黎到,嘩!好大個😂😂😂勁驚食唔哂包本身有烘過,唔會太硬,牛肉肉質唔硬,多汁!成個飽都好厚實,絕對對得住佢既價錢👍🏻我既重點係炸燒賣,真係炸得好好食,唔會硬到得個皮,而係食到燒賣本身既肉!食厭左薯條🍟,可以叫呢個👍🏻👍🏻
由於店舖位置唔係平時太多人會去既地方,
所以真係咁岩去開做野先食到😂😂平日既話

想食好耐架啦 ,成日聽人講呢間性價比超高
舖店位置都算幾多,不乏學生哥🤣

雙層芝士牛堡 加$15就可以多袋炸燒賣😋😋
一黎到,嘩!好大個😂😂😂勁驚食唔哂

我既重點係炸燒賣,真係炸得好好食,
唔會硬到得個皮,而係食到燒賣本身既肉!
食厭左薯條🍟,可以叫呢個👍🏻👍🏻