2012-04-19
又到左今個月第2日多謝老細的日子原本打算去食對面的小龍包, 但去到門口無WAITER招呼帶位, 而嚐越就有WAITER介紹LUNCH拉客, 就入左去一試同老細1人叫左1個SET1. 越式炒金邊粉: 老細叫的, 試左2啖, 炒得夠干身, 但無咩味, 配料眼見比較少, 雞絲札肉為主2. 越南滴餾咖啡: 老細+19蚊轉的餐飲 望落無咩特別, 只係有個容器裝左幾粒咖啡豆加熱水, 底下搵個玻璃樽裝滴落去的咖啡, 似CHEM的普通FILTRATION3. 香矛豬扒拼雞絲越南粉絲: 豬扒都算"林"身, 香矛味適中, 但當中有1條厚硬的香矛無為意咬左落去, 嚇左一嚇 雞絲一般, 粉絲好"林", 一PAT PAT, 口感似薯粉, 早知轉湯檬啦 份量都算多4. 咸檸蜜: 我餐+4蚊轉的, 唔會過甜或過鹹, 潤喉又化下啖
同老細1人叫左1個SET