2015-02-13
九龍湾有2間四喜, 這間比較舊, 諗住少人d, 所以简左黎"鸿力" 那間.差不多1奌到達, 門口已有十多人在等位. 等了15分鍾左右, 就到我們, 都算ok.冰室内的座位有奌廹, 但都可接受.我叫了 常餐$40薑繇牛肉番茄湯通粉 : 幾大碟, 牛肉同番茄蓉都幾多, 通粉弹牙,牛肉幾滑, 个湯都幾濃, 不俗.3.6 北海道牛奶炒旦 : e家好多餐室都著明是用 "3.6 北海道牛奶", 我反以覺得好似濫左d, 其實用牛奶/鲜奶炒, 正正常常, 味道也不會太差的. 四喜的炒旦也是一樣, 正正常常, 味道ok.火腿2片 : 冇煎過, 冇冀望, 冇失望, 可以接受.厚方包 (走牛油/齋包) : 可能冇乜人咁叫 (走牛油/齋包), 所以片方包有奌硬, 好似放了好耐似的.齋咖 : 夠濃但又吾苦, 幾好.朋友也叫了常餐义燒白湯公仔面 : 試了一片义燒, 都 juicy, 吾差.排包1片 : 切得好薄, 有奌小家.凍奶茶 : 冇問佢好吾好飲.3.6 北海道牛奶炒旦/火腿2片 : 同我一樣.總括來説, 都ok, 會再來.共 $83
冰室内的座位有奌廹, 但都可接受.
我叫了 常餐$40
火腿2片 : 冇煎過, 冇冀望, 冇失望, 可以接受.
齋咖 : 夠濃但又吾苦, 幾好.
朋友也叫了常餐
排包1片 : 切得好薄, 有奌小家.
凍奶茶 : 冇問佢好吾好飲.
3.6 北海道牛奶炒旦/火腿2片 : 同我一樣.
總括來説, 都ok, 會再來.
共 $83
题外话/补充资料:
看见人家个白汁焗意粉, 常餐的豬扒湯公仔面, 賣相吾差.
下次可試下.