2015-02-13 816 浏览
九龙湾有2间四喜, 这间比较旧, 谂住少人d, 所以简左黎"鸿力" 那间.差不多1奌到达, 门口已有十多人在等位. 等了15分钟左右, 就到我们, 都算ok.冰室内的座位有奌廹, 但都可接受.我叫了 常餐$40姜繇牛肉番茄汤通粉 : 几大碟, 牛肉同番茄蓉都几多, 通粉弹牙,牛肉几滑, 个汤都几浓, 不俗.3.6 北海道牛奶炒旦 : e家好多餐室都著明是用 "3.6 北海道牛奶", 我反以觉得好似滥左d, 其实用牛奶/鲜奶炒, 正正常常, 味道也不会太差的. 四喜的炒旦也是一样, 正正常常, 味道ok.火腿2片 : 冇煎过, 冇冀望, 冇失望, 可以接受.厚方包 (走牛油/斋包) : 可能冇乜人咁叫 (走牛油/斋包), 所以片方包有奌硬, 好似放了好耐似的.斋咖 : 够浓但又吾苦, 几好.朋友也叫了常餐义烧白汤公仔面 : 试了一片义烧, 都 juicy, 吾差.排包1片 : 切得好薄, 有奌小家.冻奶茶 : 冇问佢好吾好饮.3.6 北海道牛奶炒旦/火腿2片 : 同我一样.总括来说, 都ok, 会再来.共 $83
冰室内的座位有奌廹, 但都可接受.
我叫了 常餐$40
火腿2片 : 冇煎过, 冇冀望, 冇失望, 可以接受.
斋咖 : 够浓但又吾苦, 几好.
朋友也叫了常餐
排包1片 : 切得好薄, 有奌小家.
冻奶茶 : 冇问佢好吾好饮.
3.6 北海道牛奶炒旦/火腿2片 : 同我一样.
总括来说, 都ok, 会再来.
共 $83

题外话/补充资料: 看见人家个白汁焗意粉, 常餐的猪扒汤公仔面, 卖相吾差. 下次可试下.
2015-02-12
  • 姜繇牛肉番茄汤通粉