餐厅: 圓貝 (星光行)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
主打健康純素茶飲嘅「貝圓」同一般市面嘅肥仔水唔同,採用自家製植物奶、天然甜味劑、自家製有營養珍珠,注重健康之餘,賣相同味道都無得輸!🍫非常可仁 - 68 kcal 【可可碎、朱古力米蓋、黃金燕麥奶、低卡酮糖、純素朱古力醬、排毒炭黑珠】🧋黑蜜香芋奶 【燕麥腰果奶、芋泥、黑帶糖蜜、排毒炭黑珠 + 抹茶米蓋】植物奶係堅果/植物製成嘅飲品,有陣獨特嘅堅果香味,脂肪同卡路里都較低,亦係乳糖不耐症患者同埋素食者嘅恩物;米蓋係米奶打成嘅奶蓋,朱古力味有陣堅果香,而抹茶味好香濃;珍珠好軟糯,整體都唔算甜,份量十足,口感豐富飽肚🤰🏻🌼桂花桃龍【桃膠、雪燕、桂花、黃金烏龍茶】淡淡桂花香,烏龍茶回甘,仲有雪燕、桃膠、珍珠等配料,口感豐富🍪抹茶麻糬曲奇抹茶味香濃嘅軟心曲奇,有麻糬拉絲☺️仲有紅絲絨、伯爵茶、朱古力味道👅

🍫非常可仁 - 68 kcal

🧋黑蜜香芋奶
【燕麥腰果奶、芋泥、黑帶糖蜜、排毒炭黑珠 + 抹茶米蓋】

🌼桂花桃龍
【桃膠、雪燕、桂花、黃金烏龍茶】

🍪抹茶麻糬曲奇
2024-03-03 14 浏览
請完朋友食飯,佢話請返我飲珍奶,啱啦,最近網上有間好火的素食茶飲店想試好耐,就去呢間圓貝啦🧋尖沙咀分店在誠品入面,平時真係好少黎星光行,是晚黎買嘢飲順便行下誠品先😘⭐非常可仁飲品選擇好多,睇咗好耐都唔知飲咩好,就揀佢嘅top one非常可仁啦,朱古力口味嘅飲品都只係68千卡,飲完都冇罪惡感呀🤭入口係濃濃嘅朱古力味,微甜,仲有朱古力碎同素珍珠,雖然冇真嘅珍珠咁彈牙,但係呢款素珍珠都有咬口,我覺得呢隻素珍珠仲好食啲添,唔使咬到個口咁攰,哈哈😋⭐黑金桂婦朋友揀咗黑金桂婦,出嚟個顏色冇menu上嘅層次咁分明,飲落係好香嘅芝麻味,仲有桂花香添,呢杯冇珍珠但係就有啫哩,咬落係淡淡嘅薑味,芝麻桂花加薑合埋一齊都幾夾㗎喎😘朋友話好飲,仲話會介紹佢啲素食朋友嚟添。⭐麻糬曲奇朋友仲話請我試埋啲曲奇,本身諗住叫曬四款口味,但抹茶味已經買曬,咁就要咗淨低嗰三款啦,英倫伯爵、紅絲絨同特濃朱古力。拎上手幾重,係軟身曲奇,個曲奇餅好香口,入面仲勁多朱古力碎,包住嘅麻薯煙韌,有曲奇又有麻薯嘅雙重口感,雖然望落去細塊,但食一塊個飽足咁都持續到半天㗎。三款口味都好食難分高下,素食都有好味嘅曲奇餅👍拎住嘢飲去尖沙咀海旁散步

⭐非常可仁

⭐黑金桂婦

⭐麻糬曲奇

拎住嘢飲去尖沙咀海旁散步,睇住靚靚嘅維港景色,真係幾寫意😌
2024-02-29
2024-03-02 23 浏览
優惠券係兌換 12oz 飲品 (即menu中 p size) ,而非當 $42使用,轉r size係無論如何都要加 $6Menu唔係用oz去表示,職員亦係購買時冇提及一下😅,所以買完先知原來咁用法。。。。。。使用上要注意一下😅------------------------------買左圓貝珍珠奶茶試試茶底比一般奶茶稀身,但夠味糖度固定,平時飲珍奶飲開微甜但都接受呢個固定甜度,唔算好甜珍珠幾有咬口店舖隔離有幾個位可以坐下~環境細得黎~算舒適總括而言~ok嘅
使用上要注意一下😅

買左圓貝珍珠奶茶試試
茶底比一般奶茶稀身,但夠味
糖度固定,平時飲珍奶飲開微甜
但都接受呢個固定甜度,唔算好甜
珍珠幾有咬口

店舖隔離有幾個位可以坐下~環境細得黎~算舒適

總括而言~ok嘅
圓貝奶茶
2024-03-02
外卖自取
相信大家平時都好鍾意飲手搖飲品 但我亦都相信大家平時飲手搖飲品嘅時候會好有罪疚感 🥹 因為平時啲手搖飲品就算我哋叫少甜都會好肥..升糖指數非常之高🫡🫡 但係手搖飲品咁吸引點樣唔飲呢? 香港又濕又熱 就算冬天 定係夏天 人手一杯嘢飲真係走唔甩🧋🧋所以今日小編就介紹想試好耐嘅呢一間 圓貝😆佢哋一直都係採用可持續綠色生活理念♻️ 喺全香港首個唯一採用全自家製食材嘅珍珠奶茶品牌 絕不假手於人🤪而且佢哋都係採用天然同埋養生嘅食材 冇咗咁多化學添加劑自然健康好多😍😍😍佢哋嘅珍珠奶茶基本上都係以植物奶為基礎 所以就算你係 #素食主義者 都可以飲🌱佢哋每日都有新鮮製造嘅植物奶、手工珍珠(Super Food來的) 、植物奶蓋🥰佢哋嘅奶蓋係叫做 #米蓋 同樣都係冇牛奶的🤣除此之外 佢哋連甜味都係採用比較健康嘅糖 而唔係採用一啲唔健康嘅糖漿🤣包括羅漢果糖、黑大糖蜜、阿洛酮糖 呢啲都係比起一般加工精製出嚟嘅糖分更加健康😜.🐷凍 黃金烏龍奶茶 少冰少甜呢款係可以自己揀 凍/ 熱 冰嘅份量 甜度 三選一自家製珍珠 珍珠份量 非常之Taylor Made嘅一個自創系列😂飲珍珠奶茶可以好似食個車仔麵咁樣咩都自己揀小編

所以今日小編就介紹想試好耐嘅呢一間 圓貝😆

佢哋嘅奶蓋係叫做 #米蓋 同樣都係冇牛奶的🤣
🐷凍 黃金烏龍奶茶 少冰少甜
飲珍珠奶茶可以好似食個車仔麵咁樣咩都自己揀
小編仲追加咗一個宇治抹茶植物奶蓋🍵 口感輕盈 抹茶味道越飲越香 如果可以再香啲就perfect了😂😂😂😂😂
然後小編仲追加咗雪燕作為配料 感覺都OK

珍珠方面 有三款用超級食物整出嚟嘅珍珠 包括係排毒炭黑珠、抗氧抹茶珠、抗炎黃金珠😆
聽落去款款都好似超級健康咁 不過由於小編目標非常明確 抗氧化抗氧化同埋抗氧化真係女人好需要😂(非常重要嘅嘢要講三次)

當中我就揀左 #抗炎黃金珠 裡面用料認真 用左薑黃整成 具有多種功效 主要功效包括抗氧化、抗炎、降低膽固醇、促進消化、改善免疫功能、預防癌症以及改善心理健康 女人最着緊嘅就緊係 抗氧化、抗炎 所以小編就毫不猶豫揀佢!

咬落口感 其實同平時啲珍珠分別不大 都幾耐嚼 口感唔錯🤪
🐷桂花桃龍(全新純茶)
呢杯係舖頭新出嘅純茶 🥰 裏面有桂花、桂花羅漢果糖、雪燕、桃膠、同埋黃金烏龍茶 再配埋排毒炭黑珠 非常豐富🤓 成杯嘢飲面頭都係桂花 一路飲 一路聞到桂花嘅味 🫡🫡 呢杯係另一隻珍珠 口感唔錯 而且竹炭可以促進我哋腸道蠕動 幫助消化同埋排出體內毒素 仲可以吸取身體裏面多餘嘅油分 幫助去水腫 冇諗過飲杯手搖都可以飲得咁健康😂😜😜
🐷抹茶海鹽麻糬曲奇
買一杯嘢飲就可以用優惠價加購一塊曲奇 🍪 呢塊係抹茶海鹽麻糬曲奇都唔錯 佢哋連用嘅牛油都係純素牛油 🧈 非常照顧素食者嘅需要🥰 抹茶味都OK 同埋中間有麻糬 增加口感
🐷特濃朱古力麻糬曲奇🍫
同樣地 採用純素牛油🌱🧈 口感亦都不錯 朱古力味道OK的 不過抹茶味曲奇裏面夠麻糬感覺再大嚿少少更為吸引🤣🤣
Mother Pearl @motherpearl.world
📍尖沙咀梳士巴利道3號星光行誠品生活尖沙咀店L216專櫃
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #圓貝 #喝不到的罪疚感 #期間限定 #燕麥奶 #香港純素 #香港素食 #純素 #純素珍奶 #珍珠奶茶 #低卡糖 #低GI糖 #植物奶
2024-03-01 11 浏览
尖沙咀旗艦店誠品 黃金地段鬧市中望住維港景色睇書 附近亦見不少遊客在打卡 影相 鬧市中一片寧靜小天地 除咗睇書之外 裏面亦有唔少精品店 手作店 Cafe 2樓呢間主打健康茶飲 植物奶蓋都唔錯 一路睇書一路飲非常可仁 $46(大杯)熱飲 凍飲 中杯大杯可選可可碎 朱古力米蓋 黃金燕麥奶米蓋飲落去比較輕盈健康 同傳統芝士奶蓋唔同鴛鴦2.0 咖啡米蓋 鴛鴦奶茶 羅漢果糖啫喱天然甜味劑 低脂低糖配方 罗果糖啫喱比普通珍珠細粒啲 口感都幾好咬 咖啡奶茶味道各一半冇咗花奶 奶精嘅多餘負擔特濃朱古力麻糬曲奇 抹茶海鹽麻糬曲奇濃郁朱古力風味 抹茶澀澀哋 咀嚼口感豐富,結合麻糬彈性和曲奇酥脆多重口味組合
尖沙咀旗艦店誠品 黃金地段鬧市中望住維港景色睇書

非常可仁 $46(大杯)
熱飲 凍飲 中杯大杯可選
可可碎 朱古力米蓋 黃金燕麥奶
米蓋飲落去比較輕盈健康 同傳統芝士奶蓋唔同

鴛鴦2.0
咖啡米蓋 鴛鴦奶茶 羅漢果糖啫喱
冇咗花奶 奶精嘅多餘負擔

特濃朱古力麻糬曲奇 抹茶海鹽麻糬曲奇
濃郁朱古力風味 抹茶澀澀哋
咀嚼口感豐富,結合麻糬彈性和曲奇酥脆
多重口味組合

2024-03-01 23 浏览
><誠品除咗睇書之外 精品手作店都幾吸引買杯嘢飲已經可以喺度逗留成個晏晝非常可仁 Very Choco-Latte(46)可可碎/朱古力米蓋/黃金燕麥奶米蓋香滑醇厚 輕盈不甜膩 自家製珍珠柔韌有嚼勁 口感唔錯而熱飲頓時暖入心頭 感覺朱古力味更突出金栗焙香Hoji-Chestnut(42)京都焙茶米蓋/純素朱古力/黄金烏龍奶茶/粟子蓉呢杯有埋粟子蓉加上足料珍珠 飲完很滿足飽肚抹茶海鹽麻糬曲奇/特濃朱古力麻糬曲奇(+24)軟身曲奇中間有綿糯麻糬抹茶海鹽味食起上嚟鹹甜交雜><><><><><><><><><><圓貝尖沙咀梳士巴利道3號星光行2樓誠品生活L216號舖
誠品除咗睇書之外 精品手作店都幾吸引
買杯嘢飲已經可以喺度逗留成個晏晝
非常可仁 Very Choco-Latte(46)
可可碎/朱古力米蓋/黃金燕麥奶
米蓋香滑醇厚 輕盈不甜膩
自家製珍珠柔韌有嚼勁 口感唔錯
而熱飲頓時暖入心頭 感覺朱古力味更突出
金栗焙香Hoji-Chestnut(42)
京都焙茶米蓋/純素朱古力/黄金烏龍奶茶/粟子蓉
呢杯有埋粟子蓉加上足料珍珠
飲完很滿足飽肚
抹茶海鹽麻糬曲奇/特濃朱古力麻糬曲奇(+24)
軟身曲奇中間有綿糯麻糬
抹茶海鹽味食起上嚟鹹甜交雜
><><><><><><><><><><
圓貝
尖沙咀梳士巴利道3號星光行2樓誠品生活L216號舖
2024-02-29 13 浏览
間中都行過見到好多人買, 見而家$50有一份tea set就試下。$50包一杯奶茶/純茶+珍珠,再配一塊曲奇。想試其他飲品就可以用$24加一塊曲奇。🍽️下午茶$50🍵祁門玫瑰純茶+抗氧抹茶珠🍪紅絲絨麻糬曲奇🍽️下午茶$50🍵沁香茉莉奶茶 + 抗氧抹茶珠🍪抹茶海鹽麻糬曲奇🍵仙芋抹茉 $40🍪英倫伯爵麻糬曲奇 $24(加配價)佢哋嘅花茶真係特別香,而且花香飲落係好天然,同埋茶底完全唔澀。👩🏻平時其他地方都飲無糖,今次唔記得嗌少甜/走糖,結果都接受到。三款嚟講最滋味係仙芋抹茉,有抹茶米蓋(純素所以唔用奶蓋)、茉莉花奶茶、紅豆、芋泥。幾乎集合晒台式飲品好味嘅元素,味道豐富而且唔會太甜。平時👩🏻麻麻地soft cookie,但係加埋麻糬就唔同晒。外面脆脆地,裏面煙煙韌韌。👩🏻最鐘意抹茶海鹽味,抹茶香好重,海鹽味平衡咗甜味。伯爵茶味有少少citrus fruit香味幾特別。紅絲絨就最甜🤭。

🍽️下午茶$50

🍵祁門玫瑰純茶+抗氧抹茶珠
🍪紅絲絨麻糬曲奇

🍽️下午茶$50

🍵沁香茉莉奶茶 + 抗氧抹茶珠
🍪抹茶海鹽麻糬曲奇

🍵仙芋抹茉 $40
🍪英倫伯爵麻糬曲奇 $24(加配價)

2024-02-28 25 浏览
✨藍藻白雲藍白色賣相吸引 打卡一流上層椰子奶蓋 配搭藍藻岩鹽糖漿 燕麥奶等調製 配料都唔少 包括有蝶豆花奇亞籽啫喱 柚子等等 味道帶椰香 幾特別✨仙芋抹茉層次分明 面層抹茶米蓋厚滑配搭茉莉奶茶 配料豐富有仙草 芋泥同紅豆等 好足料 口感豐富✨抹茶海鹽麻糬曲奇可加錢加配 曲奇偏軟身 用上純素牛油 抹茶味道清香 麻糬煙韌有咬口 整體唔太甜✨紅絲絨麻糬曲奇曲奇軟身 內餡用上70%黑朱古力味道幾香濃 麻糬煙韌 ✨特濃朱古力麻糬曲奇曲奇軟身 一樣用上70%黑朱古力 濃得黎又唔會好甜 麻糬軟糯煙韌總結:賣相吸睛 選擇夠多以純素為賣點 健康少負擔 環境唔錯 有少量座位供堂食服務正常 價錢可以
✨藍藻白雲

總結:賣相吸睛 選擇夠多
以純素為賣點 健康少負擔
環境唔錯 有少量座位供堂食
服務正常 價錢可以
主張素食同健康較低卡飲品使用0kcal 天然糖、原片茶葉、無添加自家製植物奶🌱連珍珠都係用超級食物自家製,冇額外添加劑款式多到目不暇給,近排一次過出咗11款新手調😍好多都想試▶️ 聖女香水 St. Laurent ($40)✨全新款式✨|聖女小蕃茄、香水檸檬、祁門玫瑰茶|底部大量聖女小蕃茄,全部已壓爛,唔驚塞住飲管小蕃茄又甜又多汁🍅味道新鮮,帶微微酸味,個人覺得好特別(不過就唔啱本身唔鍾意車厘茄人士)另外有奇亞籽,帶粒粒口感奇亞籽被稱為superfood,對降血脂血壓有幫助仲有好多黑珍珠,口感比一般台式珍珠軟腍但同樣煙靭,好係冇咁難吞,唔會頂胃或難消化👍🏻茶底香檸檬味🍋味道清新面頭嘅玫瑰花碎作點綴,打卡好靚成個配搭有夠特別創新,好田園feel▶️ 黑金桂婦 The black gold ($40)✨全新款式✨|黑芝麻、桂花、黑糖薑啫喱、黃金燕麥奶|黑芝麻味道濃郁,帶少少沙沙地嘅口感,似一個冇咁杰身嘅芝麻糊🖤用上燕麥奶完全唔甜黑糖薑啫喱滑捋捋,口感唔錯平日飲慣matcha/ hojicha latte人士可以試吓,我都好like呢個!▶️ 熱情烏龍 Passion is gold ($48)|
主張素食同健康較低卡飲品
使用0kcal 天然糖、原片茶葉、無添加自家製植物奶🌱
連珍珠都係用超級食物自家製,冇額外添加劑
款式多到目不暇給,近排一次過出咗11款新手調😍好多都想試

▶️ 聖女香水 St. Laurent ($40)
✨全新款式✨
|聖女小蕃茄、香水檸檬、祁門玫瑰茶|
底部大量聖女小蕃茄,全部已壓爛,唔驚塞住飲管
另外有奇亞籽,帶粒粒口感
奇亞籽被稱為superfood,對降血脂血壓有幫助
茶底香檸檬味🍋味道清新
面頭嘅玫瑰花碎作點綴,打卡好靚
成個配搭有夠特別創新,好田園feel
聖女香水 St. Laurent

▶️ 黑金桂婦 The black gold ($40)
✨全新款式✨
|黑芝麻、桂花、黑糖薑啫喱、黃金燕麥奶|
用上燕麥奶完全唔甜
黑糖薑啫喱滑捋捋,口感唔錯
黑金桂婦 The black gold

▶️ 熱情烏龍 Passion is gold ($48)
|香水檸檬、熱情果、西柚、菠蘿、雪燕|
味道似一般水果茶,只係特別多生果渣
成件事好熱帶夏天feel🍹
配上雪燕,滋補養顏
朋友好鍾意呢個
熱情烏龍 Passion is gold

▶️ 紅絲絨麻糬曲奇 ($34)

▶️ 抹茶海鹽麻糬曲奇 ($34)
曲奇軟腍腍,好似隨時會散開
拆開包裝聞到勁香濃抹茶味😍
係美式軟曲奇🍪口感似brownie

雖然唔夠抹茶苦澀味道,偏向似綠茶,但好鍾意有海鹽鹹鹹地嘅味👍🏻
麻糬冇牛奶香味,略略拉到絲,口感似年糕,配搭曲奇唔錯
一個人食晒成塊都唔覺甜滯,冇乜牛油😋
Size作飯後甜品啱啱好 (~50g)
好少可搵到又好食又冇咩負擔嘅曲奇💚
抹茶海鹽麻糬曲奇

飲品味道超乎想像,難怪起眾多珍珠奶茶店舖中突圍而出
賣點係純素用植物奶🌱適合素食人士以及乳糖不耐症者飲用
同時健康低卡,採用原材料,平均50-80 kcal/ 100ml,大大減低罪惡感

估唔到連曲奇餅都好食👍🏻推介試試,完全唔係啲又甜又漏嘅牛油曲奇
開起誠品入邊,唔少讀者會嚟買返杯嘆吓

服務OK,不過因為每杯嘅材料唔同,要即時沖出五花八門嘅手調飲品相當唔容易😯
因此等候時間比較耐,大家要耐心等下
旁邊有位可以坐低飲

價錢合理,同一般手調差唔多,但用料靚啲,值得
佢哋喺港九區有唔少分店,行過記得試吓!
聖女香水 St. Laurent
黑金桂婦 The black gold
抹茶海鹽麻糬曲奇
  • 黑金桂婦
最近跟朋友在海港城閒逛,發現誠品生活有一間茶飲店叫「圓貝」,主打健康飲料,所以就想品嚐一下。之後我們挑選了以下☺️:🧋非常可仁 $46朋友點了「非常可仁」,裡面有可可碎、朱古力米蓋、黃金燕麥奶,是一杯非常健康的珍珠奶茶。它除是充滿朱古力香外,最大的特色是僅68千卡,飲完沒有罪疚感,加上有咬口的珍珠,飲完一大杯已覺飽肚☺️。🌼桂花桃龍 $46我點了「桂花桃龍」,成份包括桃膠、雪燕、桂花、黃金烏龍茶,是養顏之選。飲料的桂花香很出色,再加上桃膠和雪燕就特別有咬口,女生必點呢🙋🏻‍♀️!🍵🍪抹茶海鹽麻糬曲奇 加配價$24這裡亦有不同曲奇可以選擇,我選了「抹茶海鹽麻糬曲奇」,成份有純素牛油、抹茶粉、麻糬,曲奇是軟腍腍那種,麻糬很煙韌,而曲奇散發淡淡的海鹽味和抹茶香,不會膩滯,感覺不錯。🍫🍪特濃朱古力麻糬曲奇 加配價$24另外朋友選擇了「特濃朱古力麻糬曲奇」,成份有純素牛油,70%黑朱古力,麻糬。而曲奇的朱古力味超濃,令人食指大動,絕對是強推之選,而兩款曲奇都只是99千卡呢。#香港純素 #香港素食 #純素 #純素珍奶 #珍珠奶茶 #低卡糖 #低GI糖 #植物奶

🧋非常可仁 $46

🌼桂花桃龍 $46

🍵🍪抹茶海鹽麻糬曲奇 加配價$24

🍫🍪特濃朱古力麻糬曲奇 加配價$24

2024-02-23 8 浏览
Matcha sea salt mocha cookie 抹茶海鹽麻糬曲奇 ☕️🍪 (L) $34Red velvet mocha Cookie 紅絲絨麻糬曲奇(R) $34左手邊嘅抹茶海鹽麻糬曲奇抹茶味好濃郁🍵,同鹹鹹地嘅海鹽好夾,裏面主要用純素牛油、抹茶粉同埋彈牙嘅麻糬🍡,而右手邊嘅紅絲絨麻糬曲奇味道唔會太甜,裏面用純素牛油🧈、70%黑朱古力同埋口感煙韌嘅麻糬,值得推介👍🏻Soul full of sunshine 晴天芒芒 ☀️🥭 $62 呢個係期間限定嘅晴天芒芒好受歡迎,裏面主要有充滿牛奶香嘅椰子奶蓋🥥、滋補養顏雪燕、唔會太酸嘅新鮮芒果同埋羅漢果茶啫喱🍮,相當唔錯呀Taro mo-latte 黑蜜香芋奶 🍠🥛 $46香芋奶嘅性價比好高,入面有非常足料嘅芋泥、黑帶糖蜜🍯同埋健康黃金燕麥奶,成杯飲品唔算好甜,而且影相出嚟仲好靚✨飲品店嘅茶係用100%原片茶葉🌿、零卡路里全部都係天然糖同埋無添加自家製植物奶🐮,真係可能係全香港最低卡嘅飲品嚟㗎😍

Matcha sea salt mocha cookie
抹茶海鹽麻糬曲奇 ☕️🍪 (L) $34

Taro mo-latte 黑蜜香芋奶 🍠🥛 $46

2024-02-23 7 浏览
呢間專賣純素手搖應該係全港第一間𝙫𝙚𝙜𝙖𝙣飲品店 全店採用植物奶、低卡糖/零卡糖、純素食材~一樣有奶蓋、珍珠等等配料 但健康啲又低卡啲 仲有𝘬𝘦𝘵𝘰-𝘧𝘥𝘭𝘺嘅選擇 減肥都飲得 |°з°|.手調系列|椰林樹影小山園抹茶 // 菠蘿 // 羅漢果糖啫喱 // 椰子奶味道清甜 果味同椰香較為突出 偏向夏日感~使用羅漢果糖製作 甜度恰到好處 啫喱本身較低卡路里 所以食哂都唔怕 呵呵.植物奶茶系列|茉啡芝麻 黑芝麻 // 咖啡奶蓋 // 沁香茉莉奶茶使用植物奶調配 依然有奶茶香 奶蓋豐盈厚滑 但無平時芝士奶蓋嗰種膩感 同時帶點咖啡甘味 黑芝麻好亮眼 濃郁香醇 點綴成杯飲品! .麻糬曲奇口感類近美式曲奇 軟身鬆化 麻糬幾煙韌 有輕微拉絲 如果可以即場翻熱食就好啦

手調系列|椰林樹影
小山園抹茶 // 菠蘿 // 羅漢果糖啫喱 // 椰子奶
植物奶茶系列|茉啡芝麻
黑芝麻 // 咖啡奶蓋 // 沁香茉莉奶茶

麻糬曲奇
2024-02-21 10 浏览
在尖沙咀誠品有家純素低卡手搖飲品,飲得健康無負擔🫰🏻。位於星光行2樓誠品裡,簡約環境裝修,有數個位置可坐下來享受飲品。飲品選擇挺多的,還有少量輕食選擇,跟餐會便宜一點🙈。-▪︎非常可仁 HKD$46這杯生酮人士也可飲,只有68千卡挺健康😚,用了朱古力米蓋、杏仁奶、低卡酮糖、純素朱古力醬、活性炭竹珠及可可醉製成。濃郁的朱古力味,配著綿密米蓋,,口感豐富又飽肚的組合。-▪︎百果之香 HKD$64顏色較吸引的飲品,用了火龍果、百香果、芒果及椰果沖泡。酸酸甜甜的味道,感覺挺清新的,配椰果口感較豐富。-▪︎紅絲絨麻糬曲奇|抹茶海鹽麻糬曲奇 +HKD$24隨飲品加購會有優惠,所以點來試試看吧。麻糬曲奇是軟曲奇,鬆脆的曲奇配軟糯麻糬😚,口感豐富較有嚼感。抹茶海鹽較香口,茶味甘香帶微咸的味道。-

▪︎非常可仁 HKD$46

▪︎百果之香 HKD$64

▪︎紅絲絨麻糬曲奇|抹茶海鹽麻糬曲奇 +HKD$24
2024-02-19
下午茶
2024-02-20 82 浏览
好多人鐘意飲珍珠奶茶又怕肥,同事見到呢間健康肥仔水,用上天然糖,部分飲品用上羅漢果糖,零卡路里,用埋自家製植物奶,更健康👍🏻植物奶有:杏仁奶、燕麥腰果奶、火麻奶奶蓋都可以揀,一樣係植物奶蓋:椰子奶、抹茶米奶、咖啡米奶、雲尼拿米奶珍珠用上天然木薯粉、無添加劑糖係近年人人講求健康嘅羅漢果糖,達到0碳水化合物、0卡路里、0升糖🍵Matcha-cha $46/regular飲過幾杯最鐘意呢款,有厚身抹茶米蓋、燕麥腰果奶、羅漢果糖、有紅豆,口感豐富,完全唔會太甜,巴西莓珍珠易咬唔韌,感覺更易消化🉐🍫Very Choco-latte $46/regular見店舖話係no.1飲品,飲落朱古力味香濃又滑,有可可碎增加口感、朱古力米蓋、杏仁奶、低卡酮糖、純素朱古力醬、活性炭珍竹珠,全部都係較一般飲品店嘅更健康,飲落一樣好飲,有果仁奶香味,唔會太甜好好飲👍🏻🍪特濃朱古力麻薯曲奇 加配價$24 原價$34💚抹茶海鹽麻糬曲奇🤎英倫伯爵麻薯曲奇全部都係純素牛油,食起嚟無咁邪惡,麻薯煙韌😋🚩圓貝 (星光行) (尖沙咀) @motherpearl.world 📍尖沙咀梳士巴利道3號星光行2樓誠品生活L216號舖

植物奶有:杏仁奶、燕麥腰果奶、火麻奶
珍珠用上天然木薯粉、無添加劑

🍵Matcha-cha $46/regular

🍫Very Choco-latte $46/regular

🍪特濃朱古力麻薯曲奇 加配價$24 原價$34
💚抹茶海鹽麻糬曲奇
🤎英倫伯爵麻薯曲奇
全部都係純素牛油,食起嚟無咁邪惡,麻薯煙韌😋

📍尖沙咀梳士巴利道3號星光行2樓誠品生活L216號舖
  • Matcha  cha
2024-02-19 10 浏览
呢間我一直都好想飲,今日終於有機會,同朋友行完誠品就決定買d野飲同cookie食下。我自己就要左杯茉啡芝麻⁠,佢用咗植物奶茶,所以lactose intolerant嘅人都不用擔心,裡面有黑芝麻,咖啡米蓋,沁香茉莉奶茶,味道同口感都有d似黑芝麻糊,好smooth好正。朋友要左香芒黃金冰,入面有椰子奶蓋,雪燕,芒果同黑糙米,不會過甜,口感似slushie。至於純素小吃就選擇左要mochi cookie。原價$34但如果add on咁叫,只要加$24,所以一口氣叫哂抹茶海鹽麻糬曲奇、紅絲絨麻糬曲奇同特濃朱古力麻糬曲奇。cookie屬於軟軟型,裡面有厚厚一塊mochi,抹茶味我覺得最好食,因為抹茶味最濃。