餐厅: 圓貝 (MOKO新世紀廣場)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
我覺得呢間嘢主打健康 唔係唔好 😂😂 問題係太健康了….😂😂😂我見佢啲食材全部都真係自己整🫡同埋標榜全部食材都健康 盡量減糖同埋連啲素食者都可以食 但係啲奶茶根本冇奶味 講到可以冇罪疚感咁樣飲珍珠奶茶 問題係根本做唔到珍珠奶茶嘅味道出嚟😂 啲珍珠真係口感似平時飲開果啲 不過成杯嘢飲就真係同「珍珠奶茶」有啲距離 🤣🤣另外就係其實杯嘢嘅份量唔算多🥵🥵但係價錢就好貴… 真係喺香港未必個個負擔到呢個價錢去買一杯咁嘅「珍珠奶茶」嚟飲仲要飲落去冇咩味😕講緊唔係話因為叫咗少甜而冇味問題係冇奶味 你就算容易麥奶或者杏仁奶都應該有奶味架🤫🤫個米奶蓋仲有趣 飲緊九成時間都飲唔到抹茶味 😕😩 飲到最尾就快掉落垃圾桶先飲到少少抹茶嘅香味..話晒我都加咗$8雞 先至飲到佢嘅抹茶味米蓋… 但係竟然抹茶味唔算濃郁…🥺🥺一句講晒就係有待改善😕😂 睇嚟要健康同埋好食兩者一齊存在係冇咩可能😂😂
我覺得呢間嘢主打健康 唔係唔好 😂😂

仲要飲落去冇咩味😕
講緊唔係話因為叫咗少甜而冇味
問題係冇奶味 你就算容易麥奶或者杏仁奶都應該有奶味架🤫🤫

外卖自取
其實這一間純素茶飲店我很久以前在灣仔喝過,但沒想到依家分店這麼多了,而且口味也比以前多。非常可仁這一款是招牌,甜度沒有想像中高。上面有一層朱古力米蓋,即使放久了也不會下沉。朱古力味超濃郁,珍珠又彈牙,最重要是低卡!喝完也沒有太大罪惡感。金栗焙香這一款我就選擇了熱飲,熱飲的話,甜度感覺上比較高。同樣有奶蓋,有少許焙茶香,但又有栗子味,幾有趣。伯爵茶麻糬曲奇因為可以加錢換購,所以選了款曲奇。曲奇是軟心的那一種,伯爵茶味超濃,中間麻糬亦相當彈牙。雖然味道偏甜,但配上麻糬就中和了甜味。其實他們的口味比起以前多了很多款,還有一些生酮選項,真的比起以前多了很多選擇。

非常可仁

金栗焙香

伯爵茶麻糬曲奇

2024-02-26 18 浏览
黎到旺角行街shopping同fd吹水 一定唔小得杯手調飲品既🤭經過Moko 見到一間外表亮麗而且又有幾個位坐主打健康既珍珠奶茶同麻糬🍪仲有素批同馬卡龍tim一於比次機會佢啦✨黑金桂婦$40黑芝麻/桂花/黑糖薑啫喱/黃金燕麥奶外間手調飲品比較少有黑芝麻再加上黑糖薑啫喱 口感非常好間唔中有浸薑味滲透 又辣辣地咁再加上桂花感覺新鮮 最緊要燕麥奶冇咁罪惡✨仙芋抹茉$40沁香茉莉奶茶/抹茶米蓋/仙草/芋泥/紅豆芝士奶蓋就聽得多 而呢度係用茉茶做米蓋感覺較新穎 最緊要係有我最愛既芋圓仙草曲奇跟飲品價$24@1✨抹茶海鹽麻糬曲奇✨英倫伯爵麻糬曲奇✨特濃朱古力麻糬曲奇三塊比較之下個人比較喜好抹茶海鹽麻糬🤭抹茶味較重 而且曲奇都係軟身感覺好特別✨爆芝脆批$28(紐約辣芝士)兩隻醬料二選一(西班牙莎莎/南美青辣醬)我就簡左西班牙莎莎 醬料酸酸地特別開胃芝士批出黎時熱熱地 芝士仲可以拉絲架🙈
黎到旺角行街shopping

三塊比較之下
個人比較喜好抹茶海鹽麻糬🤭
抹茶味較重 而且曲奇都係軟身
感覺好特別

✨爆芝脆批$28(紐約辣芝士)
兩隻醬料二選一(西班牙莎莎/南美青辣醬)
我就簡左西班牙莎莎 醬料酸酸地特別開胃
芝士批出黎時熱熱地 芝士仲可以拉絲架🙈
2024-02-26 19 浏览
🧋聖女香水(全新純茶)健康珍珠配奇亞籽做base, 加入有青檸及檸檬味嘅清新嘅茶底,再配玫瑰花🌹係面,好香!🧋茉啡芝麻 (全新植物奶茶)健康珍珠配濃濃芝麻做base,加入利用植物奶沖條的咖啡,感覺很健康!🥧 西西里菠菜素批外脆內軟,配埋個甜辣汁,spicy and refreshing, 很有飽肚感。🍪抹茶海鹽麻糬曲奇重重抹茶味,煙煙韌韌的感覺,但份量比較少。🍪英倫伯爵麻糬曲奇香甜伯爵茶味,咬落粒mochi煙煙韌韌,大塊啲仲好。
🧋聖女香水(全新純茶)

🧋茉啡芝麻 (全新植物奶茶)

🥧 西西里菠菜素批

🍪抹茶海鹽麻糬曲奇
重重抹茶味,煙煙韌韌的感覺,但份量比較少。

🍪英倫伯爵麻糬曲奇
香甜伯爵茶味,咬落粒mochi煙煙韌韌,大塊啲仲好。
聖女香水
茉啡芝麻
2024-02-25 50 浏览
「圓貝」是全港首間秉持可持續理念營運,並採用自家製新鮮植物奶、天然糖、自家製有營珍珠等食材嘅珍珠奶茶店,「圓貝」以健康、「零罪疚感」為依歸,以全人手調配出一系列含豐富營養及低卡低脂嘅純素珍珠奶茶。飲多幾杯都唔怕啦👏🏻👏🏻👏🏻而且仲有多款麻糬曲奇同純素批加購配埋嚟食,正呀😋👍✔️🧋Very Choco Latte非常可仁($46)有純素朱古力醬,味道濃厚,加埋黃金燕麥奶,可可碎,面頭有朱古力米蓋,底部有軟糯嘅珍珠,用低卡酮糖,所以唔會太甜,最重要只有68 卡路里,又夠飽肚👍😍✔️🍹St Laurent 聖女香水($46)全新純茶,有香水檸檬、奇亞籽、珍珠、檸檬🍋等,甜度適中,清新解渴,仲散發香水檸檬的芬芳香味🥰👍✔️🍪70%🍫Dark Chocolate Mochi特濃朱古力麻糬(+$24)大大粒黑朱古力🍫粒,食落都好Creamy,麻糬煙靭軟糯又夠新鮮,仲暖暖地,正👍😋✔️🍪Red Velvet Mochi紅絲絨麻糬(+$24)由紅菜頭汁整成,賣相吸睛,麻糬食落同樣煙韌軟糯👍👍✔️🥬Sicilian Sphinach西西里菠菜素批 (+$28)配莎莎醬菠菜綠的批皮好吸引,焗番熱,暖暖地,沾埋帶點

✔️🧋Very Choco Latte
非常可仁($46)

✔️🍹St Laurent
聖女香水($46)

✔️🍪70%🍫Dark Chocolate Mochi
特濃朱古力麻糬(+$24)

✔️🍪Red Velvet Mochi
紅絲絨麻糬(+$24)
由紅菜頭汁整成,賣相吸睛,麻糬食落同樣煙韌軟糯👍👍

✔️🥬Sicilian Sphinach
西西里菠菜素批 (+$28)
配莎莎醬
菠菜綠的批皮好吸引,焗番熱,暖暖地,沾埋帶點微辣嘅手工蘸醬西班牙莎莎醬,味道都唔錯,但如果大件D就好啦😅

@motherpearl.world
🤎 兩三年前我濕疹好嚴重嘅時候係要戒晒任何奶類產品,所以嗰時已經有留意Mother Pearl,亦都有飲過!不過當時只係港島嗰邊有分店所以比較少飲~而家旺角都開咗分店了😁🤎 Mother Pearl 主打純素健康飲品。佢哋用上自家製植物奶,天然糖同自家製健康珍珠。誓要打破好食嘅嘢一定係唔健康嘅定律😎🤎 我嗌咗杯非常可仁 $46 (Regular)用左可可碎,朱古力米蓋,黃金燕麥奶,低卡酮糖,純素朱古力醬🍫入邊嘅珍珠用咗排毒炭黑珠,代替傳統嘅黑糖珍珠。咬落一樣煙煙韌韌,有咬口☺️飲品仲有生酮選項添!🤎 朋友嗌咗杯黑芝麻抹茶 $48 (Regular)佢嗌咗熱飲,用紙杯裝,所以唔係好睇得出個layer。 入邊材料有宇治抹茶,杏仁奶,黑芝麻糊。今次珍珠就用咗抗氧抹茶珠!我都試咗啖覺得黑芝麻糊味好重😊 杏仁奶都幾幼滑。🤎 另外小食都係純素㗎!除咗有鹹點素批外,仲有四款口味嘅麻糬曲奇🍪我地嗌咗 抹茶海鹽麻糬曲奇,紅絲絨麻糬曲奇各一塊 +$24 per one 紅絲絨曲奇比抹茶味甜,但係都係用上天然糖👍🏼 食落曲奇質地都係鬆軟的,加上麻糬有兩種口感☺️🤎 喺Mother Pearl度食曲奇同埋飲手搖飲
而家旺角都開咗分店了😁

🤎 我嗌咗杯非常可仁 $46 (Regular)
飲品仲有生酮選項添!

🤎 朋友嗌咗杯黑芝麻抹茶 $48 (Regular)
我都試咗啖覺得黑芝麻糊味好重😊 杏仁奶都幾幼滑。

🤎 喺Mother Pearl度食曲奇同埋飲手搖飲品都可以減輕罪惡感🤣 另外特別推薦純素飲品比濕疹人士!過來人經驗,真係要盡戒奶類產品啊🙈
2024-02-18 21 浏览
今日黎到旺角Moko,行行吓覺得頸渴,就嚟咗呢間主打健康低卡嘅茶店~店員會好細心咁同顧客分析自選套餐同埋茶飲🫶🏻-餐牌分咗幾個column,可以分別有茶飲、沙冰、純茶等。飲品方面,我哋嗌咗非常可仁、Crush on gold,非常可仁 - 68kcal茶飲嘅賣點係低卡!一飲落去就感受到可可碎,同朱古力味奶同珍珠好夾!佢唔太甜,但又唔會太淡~Crush on gold - 143kcal我平時飲開比較甜,所以第一口入去偏酸但意外嘅解渴,入面用料好足~有黑糯米、椰子奶蓋、雪燕仲有自家製珍珠亦有別於其他鋪珍珠嘅死甜!小食方面嗌咗抹茶麻薯曲奇同伯爵茶曲奇曲奇係軟身,唔係平時脆身嘅嗰種,一食落去口感幾神奇~抹茶味嘅曲奇抹茶味幾重,幾好食!伯爵茶味嘅整體口味偏鹹,唔錯~
今日黎到旺角Moko,
行行吓覺得頸渴,
就嚟咗呢間主打健康低卡嘅茶店~
店員會好細心咁同顧客分析自選套餐同埋茶飲🫶🏻
餐牌分咗幾個column,
可以分別有茶飲、沙冰、純茶等。
飲品方面,
我哋嗌咗非常可仁、Crush on gold,

非常可仁 - 68kcal
茶飲嘅賣點係低卡!
一飲落去就感受到可可碎,
同朱古力味奶同珍珠好夾!
佢唔太甜,但又唔會太淡~

Crush on gold - 143kcal
我平時飲開比較甜,
所以第一口入去偏酸但意外嘅解渴,
入面用料好足~
有黑糯米、椰子奶蓋、雪燕仲有自家製珍珠
亦有別於其他鋪珍珠嘅死甜!

小食方面嗌咗抹茶麻薯曲奇同伯爵茶曲奇
曲奇係軟身,唔係平時脆身嘅嗰種,
一食落去口感幾神奇~
抹茶味嘅曲奇抹茶味幾重,幾好食!
伯爵茶味嘅整體口味偏鹹,唔錯~
1K
這家MOKO茶主打多種素材,無論你是走哪個Diet, 都總有一款適合你出品|健康珍珠奶茶|🧋非常可仁 (僅68千卡,更有生酮選項)Very Choco-LatteR $46Cacao nibsChoco rice frothGolden oat mylk可可碎朱古力米蓋黃金燕麥奶低卡酮糖純素朱古力醬排毒炭黑珠看到這個排場就知道厲害吧!巧克力米蓋沒有奶味,巧克力🍫味更純粹,用上酮糖,只有68大卡濃郁好喝沒負擔!🧋黑芝麻抹茶True EastR $48Uji matchaAlmond mylkBlack seasame pasteAntioxidant matcha pearl宇治抹茶杏仁奶黑芝麻糊抗氧抹茶珠這個抹茶🍵跟杏仁奶的組合很新鮮,口感順滑不膩,加上黑芝麻糊的濃郁芝麻香,值得試!對於乳糖不耐症的我,全素奶茶真的解饞!|純素小吃|🥧紐約辣芝士素批微辣帶鹹的素批完全沒有令人覺得膩,口味很不錯🍪抹茶海鹽麻糬曲奇甜甜的曲奇帶些煙韌口感,又有抹茶🍵味很有趣的體驗!

出品

|健康珍珠奶茶|
🧋非常可仁 (僅68千卡,更有生酮選項)
Very Choco-Latte

宇治抹茶
杏仁奶
黑芝麻糊
抗氧抹茶珠

對於乳糖不耐症的我,全素奶茶真的解饞!

|純素小吃|
🥧紐約辣芝士素批
微辣帶鹹的素批完全沒有令人覺得膩,口味很不錯

🍪抹茶海鹽麻糬曲奇
甜甜的曲奇帶些煙韌口感,又有抹茶🍵味很有趣的體驗!

🧋呢間茶飲店主打純素健康茶飲, 全部飲品均用上100%植物奶🌱, 採用羅漢果糖代替精製糖, 連珍珠同配料都係走健康路線~🍵黑芝麻抹茶 宇治抹茶搭配黑芝麻糊, 另加入抹茶珍珠, 飲落有濃郁嘅黑芝麻味, 同時有淡淡抹茶香🍃~ 轉咗做燕麥奶, 口感香滑又有堅果味, 整體唔太甜, 感覺健康!🥤桂花桃龍 全新純茶系列, 以黃金烏龍茶做茶底, 搭配桂花、雪燕、桃膠、排毒炭黑珠, 茶味香醇又清新, 滲透出桂花香氣🥛支裝黃金燕麥奶 加入椰棗及玫瑰岩鹽調味, 口感順滑, 散發着淡淡燕麥香🍪抹茶海鹽麻糬曲奇用上純素牛油製作🧈, 曲奇口感濕潤柔軟, 抹茶味香濃🍵, 裏面有煙韌嘅麻糬🍪英倫伯爵麻糬曲奇 純素曲奇屬軟身, 伯爵茶茶味清香

🍵黑芝麻抹茶

🥤桂花桃龍

🥛支裝黃金燕麥奶
加入椰棗及玫瑰岩鹽調味, 口感順滑, 散發着淡淡燕麥香

🍪英倫伯爵麻糬曲奇
純素曲奇屬軟身, 伯爵茶茶味清香
2024-02-18
外卖自取
下午茶
2024-02-14 72 浏览
👧🏻😋👅🍽✨純素手搖-圓貝 Mother Pearl🇭🇰 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M31號舖 🇭🇰-🌱主打低糖低卡健康飲品, 採用自家製燕麥奶同天然糖, 全店純素🌱產品即叫即做要等一段時間, 有少量枱凳比客人坐低, 亦有綠化裝飾襯托素食主題-🧋圓貝茉奶茶 45 kcal $42 💯沁香茉莉奶茶•奇亞籽•排毒炭黑珠: 三款係柔和既配搭, 茉莉茶底香濃, 植物奶清新少左份油膩感💯奇亞籽同時增加口感同飽肚感; superfood pearl同平時食開既唔大分別, 質地軟熟; 只有45 kcal係減肥之選!-🍫 非常可仁 68 kcal $46✨可可碎•朱古力米蓋•黃金燕麥奶: 米蓋比常見既奶蓋的確冇左陣奶香味, 但mix埋燕麥奶依然香滑✨黑朱古碎取代左高卡既手搖配料, 咬落粒粒散發可可香味, 重點純素真係好難得, 可可base既飲品竟然只有68 kcal!-🍪 英倫伯爵麻糬 換購價 $24💯麻糬曲奇有四款口味, 都係好popular既選擇; 咬落好香牛油味, 完全食唔出係純素, 當然伯爵茶味都好出, mochi好煙韌; 加熱更好食!-🥟 芝芝洋蔥素批 $32✨爆芝脆批呈
👧🏻😋👅🍽✨

🍪
英倫伯爵麻糬 換購價 $24

🥟
芝芝洋蔥素批 $32
✨爆芝脆批呈餃子形狀, 都有四款口味, 每客都配一盒手工蘸醬, 揀左冇咁辣既西班牙莎莎醬, 甜甜辣辣, 但其實拉絲芝士餡有洋蔥碎同椒粒, 就算唔點醬都好足夠

2024-02-09 24 浏览
廢水不再廢🤔係旺角行街見到有間飲品店話係以用植物奶、天然糖漿等整成一杯健康、「零罪疚感」嘅飲品😮今次嗌咗杯👇🏻鳳凰茉莉米蓋$36(P)🧀🧀🧀🧀📌入面個雲尼拿米蓋勁特別,唔似坊間奶蓋咁甜咁漏🤤📌而且哩杯用嘅係羅漢果糖(極低卡、碳水化合物同低升糖),比傳統糖醬更健康,飲完無罪疚感,勁開心😂 同埋甜度唔會遮咗茉莉花茶嘅味,每啖飲落都有回甘嘅味道👍🏻📌入面有椰果同珍珠(抗炎黃金珠)佢用嘅係自己整嘅手工珍珠,抗唔抗炎就真係唔知😂 但珍珠粒粒都好煙韌就真嘅🤤🤤💬雖然佢價錢方面係比市面上嘅飲品店偏貴啲,但佢勝在「零罪疚感」,飲多2杯都唔驚😂 因為佢用最天然嘅野整出嚟,所以成本較高。但味道有驚喜推介大家可以一試😆📍 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M31號舖#食乜cheese #香港美食 #香港旅遊 #旺角美食 #美食 #飲品 #甜品 #抹茶 #sushi #hkfoodies #廢水日常 #旺角去邊好 #香港好去處 #港女 #打卡 #港女日常 #照騙 #MotherPearl #圓貝 #養生 #珍珠奶茶
廢水不再廢🤔

今次嗌咗杯👇🏻
鳳凰茉莉米蓋$36(P)
🧀🧀🧀🧀

📌入面個雲尼拿米蓋勁特別,唔似坊間奶蓋咁甜咁漏🤤
📌入面有椰果同珍珠(抗炎黃金珠)

📍 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場
MTR樓M31號舖

2024-02-08
  • 鳳凰茉莉米蓋
2024-02-06 88 浏览
💞嚟到下午茶時間,總會心思思想飲番杯珍奶🧋,但又怕肥怕唔健康?!🤨其實飲珍奶又未必唔健康嘅,圓貝 @motherpearl.world正正就以健康茶飲出品,強調以天然甜味劑、自家製植物奶同埋超級食物手工珍珠調製成健康版嘅珍珠奶茶🧋🤓~今次同朋友買咗兩杯特飲,一杯係圓貝茉奶茶,另一杯係黑蜜香芋奶,兩款飲落有甜味得嚟但又唔會話好有罪惡感,加上啲竹炭珍珠堅彈牙,正😎!除咗飲品之外,佢哋都仲有提供小食,我哋就order咗紐約辣芝士素批,同埋英倫伯爵麻糬,兩款都好好食,做嚟做下午茶真係一流✨!圓貝 @motherpearl.world旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M31號舖

圓貝 @motherpearl.world
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M31號舖

☁️🪨🧋【 圓貝 】🧋🪨☁️⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄飲珍珠奶茶都唔一定係邪惡,「Mother Pearl 圓貝」就提供咗比較健康嘅選擇🌿佢哋堅持採用健康高質食材,提供冇罪疚感嘅茶飲同小食,純素人士都適合,可以話係香港珍珠奶茶界嘅先驅💥♥️「圓貝茉奶珠」🧋茶底係鳳凰茉莉花茶,配燕麥腰果奶、活性炭珍珠、奇亞籽,味道比較清淡,但充滿花香🌸最特別係我揀咗綠色嘅「抗氧抹茶珠」,有助消脂減重,正🤭💙「藍天白雲」🧋材料包括有:柚子、椰子奶蓋、芒果、百香果、椰子花蜜、藍藻岩鹽糖漿、燕麥腰果奶、蝶豆花奇亞籽啫喱……當中藍藻糖漿係香港自家工場每日新鮮製作,絕非藥水糖漿,清新又好飲🤩🍪「麻糬曲奇」佢哋而家仲推出咗「麻糬曲奇」,有抹茶海鹽、紅絲絨、特濃朱古力、英倫伯爵等口味🤎我揀咗伯爵茶味,咬開內裏麻糬軟糯煙韌,外層曲奇鬆脆,正👏🏻🥟「爆芝脆批」肚餓嘅話仲可以試吓佢哋嘅「爆芝脆批」,揀咗「芝士洋蔥」口味,配「西班牙莎莎醬」,少少一件,香濃好味😋⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄Just Jasmine with Antioxidant Matcha Pearl🧋圓貝茉奶茶($42)配 🟢抗氧抹茶珠
☁️🪨🧋【 圓貝 】🧋🪨☁️

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

♥️「圓貝茉奶珠」🧋

💙「藍天白雲」🧋

🍪「麻糬曲奇」

🥟「爆芝脆批」

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🧋圓貝茉奶茶($42)
配 🟢抗氧抹茶珠

Glimpse of Sunburst
☁️藍天白雲($48)

CHEESY CRUST EMPANADAS :Cheesy Onion
🥟爆芝脆批:芝芝洋蔥($32)

Earl Grey Mochi
🍪英倫伯爵麻糬($34)

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:圓貝 (旺角MOKO新世紀廣場)
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M31號舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami旺角 #旺角美食 #圓貝 #motherpearl #燕麥奶 #香港純素 #香港素食 #純素 #純素珍奶 #珍珠奶茶 #植物奶 @motherpearl.world

2024-01-29
♡ 🌿自家天然茶飲店|圓貝 ♡-圓貝嘅所有產品都係採用自家製作嘅食材標榜着素食 天然為主💁🏻‍♀️ 就連糖都用無花果糖、黑蜜糖等等~ 務求令客人【食得健康 飲得健康】佢哋亦都有生酮飲品 🥤低糖 低卡 更健康- ♡ 藍天白雲 ♡ $48呢杯嘢飲打卡真係必點~ 佢其實係楊枝甘露嚟嘅😛 入面有燕麥腰果奶入面有芒果、百香果、柚子、蝶豆花奇亞籽啫喱等等 ~ 真係健康咁飲楊枝甘露😛-♡ 非常可仁 ♡ $46呢杯係低卡酮糖嘅朱古力。同樣都係用燕麥奶、仲有朱古力米蓋同朱古力碎碎製成。底部仲一粒粒炭黑珍珠,好煙靭。-♡ 紅絲絨麻糬曲奇 🍪♡ +$24曲奇我比較少食紅絲絨 呢度嘅紅絲絨明顯係用天然材料製成 入面有黑朱古力同麻糬 ~ 勁正🥰-♡ 芝芝洋蔥 ♡ $28 而家【全日芝味】 只要+$28 就可以享有一款爆芝素批 我就揀咗芝芝洋蔥🧅 真係爆滿芝士味 但係一啲都唔膩 😋-❥#⇢店鋪資料:圓貝 (MOKO新世紀廣場) (旺角)旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M31號舖## 🔍尋找同區美食📍➾ #礦泥黃X旺角-#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie
♡ 🌿自家天然茶飲店|圓貝 ♡
圓貝嘅所有產品都係採用自家製作嘅食材
標榜着素食 天然為主💁🏻‍♀️

就連糖都用無花果糖、黑蜜糖等等~
務求令客人【食得健康 飲得健康】
佢哋亦都有生酮飲品 🥤

低糖 低卡 更健康
♡ 藍天白雲 ♡ $48

呢杯嘢飲打卡真係必點~
佢其實係楊枝甘露嚟嘅😛
入面有燕麥腰果奶
♡ 非常可仁 ♡ $46

呢杯係低卡酮糖嘅朱古力。
♡ 紅絲絨麻糬曲奇 🍪♡ +$24

只要+$28 就可以享有一款爆芝素批
我就揀咗芝芝洋蔥🧅
真係爆滿芝士味 但係一啲都唔膩 😋

⇢店鋪資料:
圓貝 (MOKO新世紀廣場) (旺角)
🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X旺角
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南

❣︎ 自家製植物奶珍珠奶茶🧋素食人士衝衝衝🏃🏻‍♀️🏃🏃‍♂️珍珠都係自家製而且採用羅漢果糖取代精製糖 低卡低脂係健康版的珍珠奶茶🧋😙♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.1/5 ✨黑蜜香芋奶 $46杯底係一層好厚的足料芋泥吸入口會咬到粒粒芋泥再加埋珍珠 真係好邪惡呀😈😈😈✨非常可仁 $46鐘意朱古力的朋友呢杯就岩哂因為呢杯飲品有濃郁的朱古力咪🍫🍫✨芝芝洋蔥素批 $28軟腍洋蔥 加上拉絲芝士🧀️ 好滋味✨紅絲絨麻糬 $24麻糬軟糯糯咁好有口感
珍珠都係自家製
而且採用羅漢果糖取代精製糖 低卡低脂