2016-11-25 296 浏览
其實哩間連所餐廳唔算平,野又少唔抵食,味道麻麻地,但無咩選擇之下食佢,當比多次機會佢。 環境:西餐廳。 食物:芝士雞翼麵+凍飲5X都真係幾貴,好多芝士醬似乎幾正,好勁既芝士味,雞翼同個麵麵好咸,愈食愈口喝,似乎好多味精。

環境:西餐廳。

2016-07-20 558 浏览
有一次, 同事說約去土司工坊吃Lunch, 我看了openrice後說已結業了, 後來過幾天, 同事說還在營業, 而且lunch set頗抵食. 我再看一下openrice, 相信是以前開過一家現在又重開新的了. 本來是興趣不大的, 因為一般不會選麵包類做午餐. 去到看一看menu., 比想像中的豐富. lunch set menu.的左邊以麵包類為主. 價格都在$40以下. 相當吸引. 右道的menu.有幾款南洋色彩的lunch set, 以及一些公仔麵套餐. 黃薑飯味道不錯, 裡面有些脆脆的配料, 單獨吃也很惹味. 旁邊有蝦片, 醃青瓜, 蘿蔔之類. 除了蝦片較淋外, 巴東牛肉的肉質較有咬口, 不會醃得鬆泡泡. 汁料上味道不算豐富. 但配黃薑飯的味道能相輔相食. 牛肉份量大約有4塊, 算頗多. 整個飯頗為飽肚. 味道普通的飲料, 純粹為健康角度而點. 這次點較貴的飲料才$62, 若跟餐的熱飲則保持$56, 以尖沙咀來說抵食.
巴東牛肉配黃薑飯套餐
牛肉份量大約有4塊, 算頗多. 整個飯頗為飽肚.
熱檸檬薏米水 (加$6)
味道普通的飲料, 純粹為健康角度而點.
2016-07-20
巴東牛肉配黃薑飯套餐
熱檸檬薏米水 (加$6)