2023-03-25 206 浏览
收工後與朋友相聚,因為不是太餓,所以找了個比較舒適的地方點了些輕食🥗。塚田農場的位置靠近海邊🌊,剛好杯裝飲品有買一送一的優惠🍻,非常適合情侶或朋友慢慢談心。餐廳內有吧台和卡位,我們選擇了卡位,座位很寬敞,加上面對維港的夜景🌉,非常chill!-🥭MANGO COCO - 💸$88混合菠蘿、芒果、椰青水,淡淡芒果香不會太甜,很清新嘅配搭🍹。🌯美人卷~薄薄米紙卷著各款蔬菜及食材,清新又健康。即使是鰻魚配忌廉芝士組合,也不會感到很膩,略嫌份量有點少。🔺鰻魚忌廉芝士美人卷 - 💸$68🔺吞拿魚長芋美人卷 - 💸$68🐟三文魚親子鹽昆布炒飯 - 💸$118炒飯一上,店員會當場幫忙炒飯,飯內有魚子、雞蛋、昆布、三文魚等配料,組合很豐富。🐖炭燒鹽翅大蒜豚里肌肉 - 💸$198炭燒烤製令肉散發獨特炭燒香氣和微焦口感,豚里肌肉質非常嫩滑。🌾雙拼年糕薄餅  - 💸$108 炸雞拼明太子年糕薄餅,面層鋪滿新鮮蔬菜🌱,餅底脆口但比較痴牙。 🍟蒜香薯條配特製芝麻醬 - 💸$68
🥭MANGO COCO - 💸$88

雙拼年糕薄餅

🍟蒜香薯條配特製芝麻醬 - 💸$68
蒜香薯條配特製芝麻醬
2023-03-13
位於海港城terminal,即係近海傍的位置有卡位有包廂位置,記得提前致電訂包廂位!個景色無得輸,好適合週年/生日慶祝的聚會🥂見人食火鍋多,我今次就食定食🍱炭燒黑薩摩走地雞配稻庭烏冬($118)烏冬份量比想象中多,食落幼滑,正正是心目中的日式烏冬口感!配上黑薩摩走地雞的汁同雞件,令味道無咁單調,少少甜少少咸的味道🐓三文魚親子鹽昆布炒飯($118)🥘鐵板的炒飯,上場會有待應幫你把蛋倒入鐵板再炒三文魚與魚子配合蛋炒飯係一定好食,再配上香脆飯焦,正👍🏻梳乎厘玉子燒‧鰻魚($108)🍳圓貢形的玉子燒相當吸睛,而且香噴噴甜甜的玉子,嫩滑的肉身,加上鰻魚的配搭不錯
位於海港城terminal,即係近海傍的位置

見人食火鍋多,我今次就食定食🍱
炭燒黑薩摩走地雞配稻庭烏冬($118)
烏冬份量比想象中多,食落幼滑,正正是心目中的日式烏冬口感!

三文魚親子鹽昆布炒飯($118)🥘
鐵板的炒飯,上場會有待應幫你把蛋倒入鐵板再炒
三文魚與魚子配合蛋炒飯係一定好食,再配上香脆飯焦,正👍🏻

梳乎厘玉子燒‧鰻魚($108)🍳
圓貢形的玉子燒相當吸睛,而且香噴噴
甜甜的玉子,嫩滑的肉身,加上鰻魚的配搭不錯
  • 三文魚親子鹽昆布炒飯
  • 梳乎厘玉子燒
2023-03-21 96 浏览
依間塚田係LCX包埋海景,食個景都值👍🏻環境舒適,食個晚餐都chill d。有景之餘食物都有質素。依度既壽司卷幾有人氣,見枱枱都叫,賣相又幾精緻。吞拿魚長芋美人卷 $68用米紙包住,口感多左種煙韌,吞拿魚夠厚,用沙律菜取替白飯,食落幾fresh👍🏻鰻魚忌廉芝士壽司卷 $98忌廉芝士味道好出,但同時都食到鰻魚😋夾埋青瓜很清爽。炙燒明太子 $68明太子fans表示很正😍燒到面頭焦香,然後入口咸香鮮味,超正😋中意飲酒既話依個真係送酒一流!

吞拿魚長芋美人卷 $68

鰻魚忌廉芝士壽司卷 $98
忌廉芝士味道好出,但同時都食到鰻魚😋夾埋青瓜很清爽。

炙燒明太子 $68

2023-03-20 83 浏览
餐廳環境很有日本feel,風景還是個無敵大海景,在這裡吃飯特別舒適~沖繩唐揚魷魚配七味沙律醬~魷魚炸得十分之酥脆,每口吃時也有咯咯聲,吃起來也不油膩的~三文魚牛油果美人卷~很清新,內裡是生菜、蘿蔔絲、牛油果及三文魚等,外層是用薄薄的粉皮包裹著~炭燒黑薩摩走地雞配稻庭烏冬~雞肉先用了炭火燒,很有炭火香,雞肉質感很彈牙,QQ的,雞味濃郁,跟平日吃到的雞肉質感很不同,烏冬彈牙軟滑~日本柑梳打汽水~酸酸甜甜,很清爽~

日本柑梳打汽水~酸酸甜甜,很清爽~
2023-03-18 104 浏览
主角美人牛肉鍋,同時加入了壽喜燒的甜豉油入內,味道會濃。打開爐火慢慢看見骨膠原湯底溶化成湯底,慢慢放進牛肉灼一下,軟嫩滑溜,沾上日本蛋的蛋汁,令人歡喜。可是,蔬菜有點老和啡黃,但都非常滿足。
2022-10-26
2023-03-17 89 浏览
今日喺海港城行街,行到咁上下差唔多就到晚飯時間,朋友提議食日本嘢,所以就揀咗塚田農場。餐廳景觀唔錯,部分座位可以望到海景,而且重提供户外位,餐牌同以往差唔多無咩大變化。三文魚牛油果美人卷 ($68) : 三文魚配不同嘅蔬菜同牛油果,相當健康食多幾件都唔會怕肥。😋維他命TOWer沙律 ($98) : 驟眼睇以為只有蔬菜,原來底下仲會有溫泉蛋同埋雞絲,再配上餐廳嘅醬汁,味道酸酸甜甜十分醒胃,睇得又食得。雙拼年糕薄餅 ($108) : 年糕薄餅非常脆口,而且重可以一次過食到啖啖肉嘅炸雞同咸香味十足嘅明太子兩種口味 😋梳乎厘玉子燒 • 鰻魚 ($108) : 熱辣辣香噴噴,賣相有啲似菠蘿包,切開後口感軟熟嘅蛋汁湧哂出嚟,配搭肉厚嘅鰻魚,非常滋味。

2023-03-17 79 浏览
塚田農場 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OTE 202號舖Sweet Potato 88Sweet Potato Paste,Soy Milk, Milk紫色迷人,賣相超靚,creamy好味道,甜得有道理。MANGO Coco 88Pineapple Juice, Coconut Water橙得好精神,唔算特別甜,好適合夏天飲夠清新。南蠻炸雞年糕薄餅 Chickeen Nanban Mochi Pizza 108極度推介,超好食,脆卜卜,口感煙韌,炸雞入邊嘅黑椒,惹味過人。鰻魚忌廉芝士壽司卷Eel & Cream Cheese Sushi Roll 98爽口青脆又風味濃厚,忌廉芝士佔一半,超足料,鰻魚汁好甜好味道。免治雞肉蛋炒飯Fried Rice with Mince Chicken Egg 118熱辣辣,侍應係你面前親自打蛋炒至鬆散狀,雞肉連同醬汁一齊炒,香滑細軟,飯焦特別好食😋
塚田農場 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OTE 202號舖

Sweet Potato 88
紫色迷人,賣相超靚,creamy好味道,甜得有道理。

MANGO Coco 88
橙得好精神,唔算特別甜,好適合夏天飲夠清新。

免治雞肉蛋炒飯

2023-03-16 94 浏览
👍🏻日本產油漬生蠔🦪好高質嘅前菜 一食落口充滿油漬嘅香味 咬開件生蠔 整個口就係生蠔嘅鮮味 每件生蠔都好新鮮👍🏻 雙拼年糕薄餅🫓雙拼係指炸雞拼明太子 炸雞炸到脆脆的 而明太子鹹香嘅味道配埋年糕薄餅 令薄餅帶出了鮮味 好好味😋 加上餅底整得非常煙韌 口感一流👍🏻 三文魚親子鹽昆布炒飯🥣一上檯 店員就將雞蛋放上熱辣辣嘅鐵鍋上 再將三文魚、三文魚籽、鹽昆布帶等材料用匙羹拌飯 令到個炒飯非常香口😌👍🏻 宮崎紅遙甜番薯布甸🍮布甸上兩粒甜甜嘅宮崎番薯🍠下面係好細滑同充滿蕃薯蓉嘅奶香布甸 焦糖汁恰到好處注意事項⚠️- 餐廳擁有維港海景夜景🌃- 海景位置好受歡迎 想坐就要早啲訂座喇!
👍🏻日本產油漬生蠔🦪

👍🏻 雙拼年糕薄餅🫓

👍🏻 三文魚親子鹽昆布炒飯🥣

👍🏻 宮崎紅遙甜番薯布甸🍮

注意事項⚠️
- 餐廳擁有維港海景夜景🌃
- 海景位置好受歡迎 想坐就要早啲訂座喇!
2023-03-15 80 浏览
˜”*°•.˜”*°• 塚田農場(尖沙咀)。•°*”˜.•°*”˜✿ 沖繩唐揚魷魚配七味沙律醬 💵 HK$98呢個每次食居酒屋我都一定必叫嘅😂唐揚魷魚炸到金黃香脆😗外脆內爽口😂越食越滋味✿ 鹿兒島產海苔配牛油果🥑 💵 HK$88牛油果好Creamy, 加埋海苔同芝麻鋪喺面好香同好夾✿ 海老天婦羅壽司卷 💵 HK$98呢個壽司卷一版有8件每件卷物入邊既蝦肉都非常鮮味彈牙😍而且每件入邊都仲有牛油果🫠外面粒粒魚子✿ 沖繩大島魷魚配豚肉炒麵 💵 HK$108呢個豚肉炒麵係用鐵板既, 所以上枱嘅時候係熱辣辣, 散發着勁香嘅豚肉味🤭同埋佢嘅醬汁都幾夠味✿ 明太子年糕薄餅 💵 HK$108呢個明太子年糕薄餅上邊鋪滿左新鮮嘅蔬菜食嘅時候將薄餅包住蔬菜同明太子加年糕口感層次幾豐富😊 不過我個人自己比較喜歡嘅話都係傳統薄餅多啲✿ Mango Coco 💵 HK$88芒果🥭味較淡, 味道清新吾會太甜✿ Passionfruit Tea 💵 HK$88呢個百香果茶我一定必點,因為我好鍾意飲百香果😂味道相對比較甜, 而且好解渴

✿ 沖繩唐揚魷魚配七味沙律醬 💵 HK$98
呢個每次食居酒屋我都一定必叫嘅😂
唐揚魷魚炸到金黃香脆😗外脆內爽口😂
越食越滋味

✿ 鹿兒島產海苔配牛油果🥑 💵 HK$88
牛油果好Creamy, 加埋海苔同芝麻鋪喺面
好香同好夾

✿ 明太子年糕薄餅 💵 HK$108
呢個明太子年糕薄餅上邊鋪滿左新鮮嘅蔬菜
食嘅時候將薄餅包住蔬菜同明太子加年糕

✿ Mango Coco 💵 HK$88
芒果🥭味較淡, 味道清新吾會太甜

✿ Passionfruit Tea 💵 HK$88
2023-03-11 104 浏览
海港城塚田農場是一家位於香港尖沙咀的日本餐廳,提供由日本直送的新鮮高質量食材,以供應正宗的日本料理。餐廳提供舒適和寧靜的用餐環境,並且擁有寬敞的座位和壯麗的維多利亞港景色。此外,餐廳還會不定期推出期間限定菜式和活動,讓客人可以品嚐到獨特的味道和體驗。這裡是與家人和朋友一起品嚐日本美食的理想場所。三文魚牛油果美人卷$68,是一道口感豐富的日本料理。新鮮的三文魚與熟透的牛油果完美結合,米紙口感輕盈。此外,美人卷內還加入了新鮮的蔬菜,增加了層次感和口感清爽。最後,再淋上鮮美的醬汁,讓整道菜更加美味。吞拿魚長芋美人卷$68,是一道非常特別的日本料理,口感豐富,色彩繽紛。美人卷內的吞拿魚和長芋交織出黑白色彩,青瓜和紅蘿蔔絲則為菜餚增添了綠色和紅色的色彩。此外,黑芝麻的香氣為整道菜增添了層次感。如果您喜歡口感豐富且色彩繽紛的美食,這道吞拿魚長芋美人卷是一個非常值得一試的選擇。炭燒鹽翅大蒜豚里肌肉$198,是一道使用炭燒烤製技術的燒烤料理,這種古老的烹飪方式能夠讓食材散發出獨特的炭燒香氣和口感。豚里肌肉肉質嫩滑,搭配鹽翅和大蒜,讓整道菜的風味更加豐富。炭燒時使用的炭火溫度高,可以將肉類的表面迅速烤製

炭燒鹽翅大蒜豚里肌肉$198,是一道使用炭燒烤製技術的燒烤料理,這種古老的烹飪方式能夠讓食材散發出獨特的炭燒香氣和口感。豚里肌肉肉質嫩滑,搭配鹽翅和大蒜,讓整道菜的風味更加豐富。炭燒時使用的炭火溫度高,可以將肉類的表面迅速烤製,鎖住肉汁,使得肉質更加嫩滑。此外,炭燒還可以賦予食材微焦的口感,讓整道菜更加美味。

炭燒走地雞配稻庭鳥冬$108,是一道非常精緻的日本料理。走地雞的肉質鮮嫩,經過炭燒烤製後散發出獨特的炭燒香氣和微焦口感,搭配上稻庭鳥冬的細麵條,讓整道菜的口感更加豐富。此外,這道料理特別的醬汁也是不能錯過的一部分。走地雞的特別醬汁搭配上稻庭鳥冬的細麵條,讓整道菜的風味更加獨特。

三文魚親子鹽昆布炒飯$118,是一道美味的日本料理,由米飯、雞蛋、新鮮三文魚和鹽昆布等食材炒製而成。米飯和蛋汁的完美結合,加上肉質鮮嫩的三文魚和獨特的鹽昆布味道,形成了獨具特色的親子口感。炒飯的口感香糯鬆散,與三文魚的鮮美相得益彰,讓人回味無窮。

2023-03-06 151 浏览
餐廳主打日本菜同日式火鍋Window Seat仲可睇到維港海景仲有Outdoor Seat天氣涼涼地坐出面都好Chill🔸海老天婦羅壽司卷 $98壽司卷一份有八件,份量都幾多。每件燒物都有大大件海老天婦羅,蝦肉爽口彈牙,味道鮮甜,配埋卷物外面嘅飛魚子,真係十分惹味🔸沖繩唐揚魷魚配七味沙律醬 $98唐揚魷魚炸得金黃香脆,色澤亮麗。食落口感外脆內軟,魷魚鮮甜爽嫩,點埋特別配製嘅七味沙律醬就仲正🔸沖繩大島魷魚配豚肉炒麵 $108豚肉炒麵即叫即炒,上菜時仲熱辣辣,豚肉十分嫩滑,麵條亦都好彈牙,落埋秘製醬汁去炒真係好夾🔸Sweet Potato $88 2點後所有飲品買一送一!呢杯混合咗紫薯蓉、牛奶🥛、豆乳,好少飲有用豆乳沖出嚟嘅紫薯奶,估唔到味道都好正!🔸Mango Coco $88呢杯混合咗菠蘿、芒果、椰青水,清甜解渴,好清新嘅配搭。
餐廳主打日本菜同日式火鍋

🔸沖繩唐揚魷魚配七味沙律醬 $98

🔸沖繩大島魷魚配豚肉炒麵 $108

🔸Sweet Potato $88

🔸Mango Coco $88
呢杯混合咗菠蘿、芒果、椰青水,清甜解渴,好清新嘅配搭。
2023-03-02
2023-03-06 137 浏览
塚田農場呢間海港城分店有海景包圍~睇餐牌見到火鍋好似幾正,尤其係呢個美人鍋,感覺養生,滋潤~濃厚雞湯,每一啖湯都係精華,幾清甜好飲!由啫喱狀煮開化成高湯~揀咗有三款肉嘅美人鍋餐,和牛、鹿兒島豚同黑薩摩地雞~三款肉都切到好薄,好快淥一陣就食得,雞肉嫩滑~仲有大量不同款式嘅蔬菜,配襯美人鍋湯底~三款醬汁各有特色,韮菜醬油香口,中間蒜香惹味,麻醬香濃重味~三文魚牛油果美人卷,紙米卷爽脆清新,配搭唔錯~仲有cream brûlée 甜品,幼滑香甜~飲品買一送一,抵!
塚田農場呢間海港城分店有海景包圍~

仲有大量不同款式嘅蔬菜,配襯美人鍋湯底~

三文魚牛油果美人卷,紙米卷爽脆清新,配搭唔錯~

仲有cream brûlée 甜品,幼滑香甜~

飲品買一送一,抵!
2023-03-03 136 浏览
係尖沙咀海傍嘅海運大廈食個晚餐,餐廳有露台座位,邊食邊嘆香港夜景🌃仲有海風相伴都幾寫意架,就算是室內座位但有落地大玻璃窗同樣無礙視線受阻!呢度有得打日式邊爐,仲少多款定食同卷物,選擇困難症又發作!✨塚田梳乎厘玉子燒上枱時侍應拎住個煎pan出嚟,保證新鮮熱辣送上!一眼望落去至少用上兩至三隻蛋,賣相堅挺好吸眼,食落蛋味好香濃,用咗清湯一齊煎,味道唔錯。✨吞拿魚長芋美人卷美人卷用咗米卷將蔬菜和刺身包住,少咗白飯感覺更清新,入口有蔬菜嘅爽脆,亦突顯刺身鮮味!✨日本產油潰生蠔生蠔經油漬後口感比生蠔更結實,油漬味道加添咗濃味,✨抹茶雪糕賣相有心思!整個貝殼珠寶咁都幾靚!抹茶味幾出,以呢個甜物作結又係滿足嘅一餐!

呢度有得打日式邊爐,仲少多款定食同卷物,選擇困難症又發作!

✨塚田梳乎厘玉子燒

✨吞拿魚長芋美人卷

✨日本產油潰生蠔
生蠔經油漬後口感比生蠔更結實,油漬味道加添咗濃味,

✨抹茶雪糕
2023-03-02 118 浏览
《海景鹿兒島料理🏯》———————————————#塚田食堂 🎌-呢間喺尖沙咀海港城盡頭嘅日式餐廳,面向無敵海景,坐得好舒服,而且最新推出咗鹿兒島料理嘅新menu,好有驚喜😊-🔥 炭燒黑薩摩走地雞配稻庭烏冬主打嘅招牌黑薩摩走地雞叫得走地雞,就知道係以放養方法飼養,肉質爽口彈牙🐣將肉汁放入煙韌嘅稻庭烏冬一齊食夠哂正😆-🐽 鹿兒島天然豚肉壽司卷好特別嘅壽司卷,外層包住九州鹿兒島豚肉,鮮味十足,一碟有成八件,十分豐富😍-🦄 薩摩芋及紫薯蓉雪糕最後嘅甜品夠晒吸睛,打卡一流,紫薯茸幼滑香口,配搭裡面香甜嘅雪糕同煙韌嘅小圓子,上面仲插咗兩塊香脆嘅薩摩芋,層次分明-咁啱我哋去嘅呢一日做緊happy hour,飲品買一送一,我哋分別嗌咗兩杯特飲😝襯返個甜品就飲咗杯Sweet patato 💜紫薯泥味道香甜,配上又滑嘅忌廉,口感順滑~而另一杯Peach Tea感覺清新,解膩一流🍑-⭐價錢參考:(另收加一)炭燒黑薩摩走地雞配稻庭烏冬:$118 鹿兒島天然豚肉壽司卷: $108薩摩芋及紫薯蓉雪糕:$68Sweet patato: $88Peach Tea: $88🍌抵deal 指數:8/10💰人均消費:$2
《海景鹿兒島料理🏯》
———————————————
#塚田食堂 🎌
🔥 炭燒黑薩摩走地雞配稻庭烏冬
🐽 鹿兒島天然豚肉壽司
🦄 薩摩芋及紫薯蓉雪糕
⭐價錢參考:(另收加一)
炭燒黑薩摩走地雞配稻庭烏冬:$118
鹿兒島天然豚肉壽司卷: $108
薩摩芋及紫薯蓉雪糕:$68
Sweet patato: $88
Peach Tea: $88
🍌抵deal 指數:8/10
💰人均消費:$200
2023-02-22
塚田農場餐廳位於尖沙咀海港城,仲有落地玻璃對住維港海景,餐廳主打係健康同優質食品,所以如果你係注重健康飲食,並追求高質素的食品。咁呢間餐廳絕對比到你安心又放心。依家仲有季節期間限定嘅新Menu之外,happy hour飲品做買一送一添。❤️炙少 一毛 の口一儿寿司今大东三文鱼高司巷 Seared Satmon Sushi Rolt嚟到日本餐廳點可以唔食壽司呢?三文魚卷口感非常之滑溜,鹽燒過嘅三文魚包住牛油果,玉子蛋,蟹柳,壽司飯同紫菜,一口咬落去非常之香滑同彈牙。❤️鹿兒島天然豚肉使用!厚切吉列豬扒Deep Fried KagoshimaNatural Pork Cutlet呢一款係季節性嘅期間限定食物,豬扒選用左半肥瘦,所以咬落去唔會太乾,豬扒炸得非常香脆,內裏肉嫩,口感非常之一流,仲配埋特別醬汁同洋蔥京蔥一齊食,真係非常之美味。同之前食開嘅真係好大分別。Peach Tea 🍑Peach Juice,Cranberry Juice,Oolong Tea加入香甜桃汁,蔓越莓汁,香濃烏龍茶,真係飲一啖都非常之清新。抹茶🍵用上日本著名「岩鑄 」茶壺泡抹茶🍵非常之有儀式感。
塚田農場餐廳位於尖沙咀海港城,
仲有落地玻璃對住維港海景,
餐廳主打係健康同優質食品,
所以如果你係注重健康飲食,
並追求高質素的食品。
咁呢間餐廳絕對比到你安心又放心。

依家仲有季節期間限定嘅新Menu之外,
happy hour飲品做買一送一添。

❤️炙少 一毛 の口一儿寿司
今大东三文鱼高司巷
Seared Satmon Sushi Rolt

❤️鹿兒島天然豚肉使用!厚切吉列豬扒
Deep Fried Kagoshima
Natural Pork Cutlet

Peach Tea 🍑

抹茶🍵
用上日本著名「岩鑄 」茶壺泡抹茶🍵非常之有儀式感。

2023-02-23
  • 三文魚牛油果美人卷
  • 鹿兒島豚肉,吉列豬扒