2024-10-15 462 浏览
呢間墨西哥卷都唔錯,不過就略嫌佢嘅價錢比較貴,如果要再加多啲唔同嘅菜式就要再另外加錢,所以性價比亦都唔算太高,不過就喺葵涌廣場度墨西哥卷嘅選擇比較少,咁喺冇乜選擇嘅情況下,如果想食墨西哥卷嘅,就唯有揀佢了😪
葵廣掃街意外發現寶藏,豬肉taco是一道色香味俱佳的墨西哥風味美食,由烤的豬肉、玉米餅、酸奶油、洋蔥和香菜組成。這道菜的亮點在於豬肉的味道和質地,豬肉外酥內嫩,帶有煙燻香辣的風味,與玉米餅的甜味和酥脆質感相互輝映。豬肉taco的魅力在於其層次分明的口感和味道。烤豬肉的酥脆外皮與軟嫩的內肉相結合,產生了豐富的口感對比。加上新鮮的洋蔥和香菜帶來的清新口感,這些配料共同創造了一種獨特的味蕾體驗,既有深度又充滿活力。

2023-05-29
2023-08-03 2120 浏览
太多人都介紹這間墨西哥卷店,它是以性價比高,非常足料,打出名堂。難得來到葵芳,當然要買一卷來試。一個人怕吃不完, 只買了8吋小的MVP卷來試一試。這家店位位2 樓的食街內, 不難找。當晚是平日晚上,七點左右到達,最後一件MVP 卷已經被我買掉了。MVP卷果然名不虛傳。大概等了20分鐘我的MVP卷 $42 就可以取了一拿上手果然很有份量, 看到滿滿的肉粒, 很有滿足感,自選了蜜糖芥末醬,醬汁野味, 彼濃味,肉粒普遍偏肥, 雞肉太碎且連皮切, 所以感覺上每口也只吃到雞皮。不過有足夠生菜舖底可減減油膩感。但有另一敗筆之處,可能店家太忙, 墨西哥卷餅只是略烘過只見有烘過的印, 但吃下去是凍的, 口感像在吃紙皮。而且卷是呈倒三角的關係, 所以餡只浮於面,吃到中間及後期, 基本上沒有甚麼料了,在最底的餅皮,店家可能因為要避免醬汁在底部流出,所以在底部摺了幾層, 因此底部是又厚又沒食材😐下次如果要再買, 應該選擇外賣, 這樣墨西哥卷才會包成柱狀, 就應該沒有以上的問題。 而且要強調要求店家把烘餅烘久一點。 不過我試過一次已經足夠了😜
一個人怕吃不完, 只買了8吋小的MVP卷來試一試。
這家店位位2 樓的食街內, 不難找。
MVP卷果然名不虛傳。
大概等了20分鐘
我的MVP卷 $42 就可以取了

一拿上手果然很有份量,
看到滿滿的肉粒,
很有滿足感,
自選了蜜糖芥末醬,
醬汁野味, 彼濃味,
肉粒普遍偏肥,
雞肉太碎且連皮切,
所以感覺上每口也只吃到雞皮。
不過有足夠生菜舖底可減減油膩感。
但有另一敗筆之處,
可能店家太忙, 墨西哥卷餅只是略烘過

只見有烘過的印,
但吃下去是凍的,
口感像在吃紙皮。

而且卷是呈倒三角的關係,
所以餡只浮於面,
吃到中間及後期,
基本上沒有甚麼料了,
在最底的餅皮,
店家可能因為要避免醬汁在底部流出,
所以在底部摺了幾層,
因此底部是又厚又沒食材😐
下次如果要再買,
應該選擇外賣,
這樣墨西哥卷才會包成柱狀,
就應該沒有以上的問題。
而且要強調要求店家把烘餅烘久一點。

不過我試過一次已經足夠了😜
2023-07-27
20 分钟 (外卖自取)
2023-08-01 1383 浏览
今次又係葵涌廣場覓食,行過路過見到好多人拎住一大塊TACO,聞落幾香就即刻塊試下墨西哥卷專門店都算係有心既小店。除咗自己諗點叫,仲有懶人專用既組合配搭,剩係諗要咩醬就得🥰。今次叫左MVP同霸王卷。霸王卷(with 芝士醬)霸王卷好多配料,有牛肉、雞肉、豬肉、煙肉、火腿腸同芝士片。一直吃到底,全都係肉,食肉獸會好開心。如果單食肉會重口味少少,但連埋夾餅同菜就好好多。芝士醬都夠香MVP(with 牛油果醬)肉的調味簡單但又好食,好易就所以能吃到烤個隻肉香,有肥有瘦岩岩好。牛油果醬唔夠多,但都唔錯,中和到肉既濃味😙

霸王卷(with 芝士醬)

MVP(with 牛油果醬)
霸王卷(with 芝士醬)
  • MVP卷
  • 霸王卷
2023-04-03 1576 浏览
-🚩 墨西哥卷專門店 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2012號鋪—————————————————————🤍餐廳推薦度:🤍🤍🤍🤍🤍(5/5)❇️每人平均消費:$50 (Takeaway)⭐️打卡指數:🦖🦖🦖🦖(4/5)🤡服務:🦖🦖🦖🦖🦖(5/5)🍭味道:🦖🦖🦖🦖🦖(5/5)行過葵廣,千祈唔可以錯過呢間間墨西哥卷專門店,每次就算食到幾飽,都要兜過黎買返屋企食😌每次都即叫即做,每次都起碼要等15分鐘以上,但真係唔食就走寶🥹本人最愛MVP再加黑松露醬,如果一個人食,細卷就可以了😌🦖以上食評只代表本人意見🐷
🚩 墨西哥卷專門店 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2012號鋪
—————————————————————
🤍餐廳推薦度:🤍🤍🤍🤍🤍(5/5)
❇️每人平均消費:$50 (Takeaway)
⭐️打卡指數:🦖🦖🦖🦖(4/5)
🤡服務:🦖🦖🦖🦖🦖(5/5)
🍭味道:🦖🦖🦖🦖🦖(5/5)

行過葵廣,
千祈唔可以錯過呢間間墨西哥卷專門店,
每次就算食到幾飽,
都要兜過黎買返屋企食😌

每次都即叫即做,
每次都起碼要等15分鐘以上,
但真係唔食就走寶🥹

本人最愛MVP再加黑松露醬,
如果一個人食,
細卷就可以了😌

🦖以上食評只代表本人意見🐷
MVP卷
MVP卷
2023-03-12 1120 浏览
葵廣少有既賣墨西哥卷舖頭🌯🌯🤭款式唔少,醬汁選擇多,叫左🐮牛肉+🦀蟹子沙律+✨千島沙律醬+🧀芝士拉絲餡餅,盛惠$55😛即叫即整熱辣辣,味道非常唔錯😋😋,醬汁夠多夠juicy😚😚,牛肉即煎既,味道都唔錯,肉質唔肥,有牛味🐮,蟹子沙律配埋都幾夾,整個卷餅識落淡淡餡料,都幾豐富👍🏻👍🏻🤤食完都算幾飽肚🫶🏻當一餐都ok😆芝士餡餅係一式兩份的,仲可以同朋友一齊開心share👭✨
外卖自取
夜晚去葵廣掃街,見到店舖有賣洋蔥圈,買咗外賣拎走,食左4件之後發現有頭髮喺底,見到即刻唔食仲諗住之後試下墨西哥卷,但唔會再有下次,冇諗過第一次食就有頭髮大家要小心
大家要小心
外卖自取
yum yum yum😋推爆mvp卷🥹$52有咁多肉 賺晒😭做完gym想吸收多d營養就去呢間12吋足料夠晒飽🫠平時晏晝想食下午茶揀8吋都好滿足🥴係葵廣數一數二嘅jeng🙌🏼
yum yum yum😋
推爆mvp卷🥹$52有咁多肉 賺晒😭
做完gym想吸收多d營養就去呢間
12吋足料夠晒飽🫠
平時晏晝想食下午茶揀8吋都好滿足🥴
係葵廣數一數二嘅jeng🙌🏼
15 分钟 (外卖自取)
  • 12吋 mvp卷
2023-02-03 919 浏览
我聽朋友講尼間幾好食 見到佢地啲捲餅幾正😌就打算叫黎食下本身諗住叫烤雞🤓但係要等25分鐘 所以最後決定叫炸雞🫥普通叫一個卷餅就要等15-20分鐘左右➿雷隊友 $38(炸雞 炒蛋)(藍芝士醬)藍芝士醬係平時係出面好少見到嘅醬😲😶見係少有 就叫咗嚟試試🫡點知食落去又唔會好奇怪😲竟然意外地夾😯有芝士嘅香味 同時有啲酸酸地嘅味道🥸食落去唔會好膩🤪都雞開胃 同平時芝士醬唔同😙雞肉好嫩滑🐔🍗炸左都好有肉汁 食落仲好juicy炸雞好大一塊 食到最尾仲有😚🤩炒蛋好滑 煎得剛剛好 完全唔乾同過熟捲餅入面仲會有生菜同粟米粒🌽🥬可以解解膩☺️
我聽朋友講尼間幾好食 見到佢地啲捲餅幾正😌
就打算叫黎食下
本身諗住叫烤雞🤓
但係要等25分鐘 所以最後決定叫炸雞🫥
普通叫一個卷餅就要等15-20分鐘左右

➿雷隊友 $38(炸雞 炒蛋)(藍芝士醬)
藍芝士醬係平時係出面好少見到嘅醬😲😶
見係少有 就叫咗嚟試試🫡
點知食落去又唔會好奇怪😲竟然意外地夾😯
有芝士嘅香味 同時有啲酸酸地嘅味道🥸
食落去唔會好膩🤪都雞開胃 同平時芝士醬唔同😙
炒蛋好滑 煎得剛剛好 完全唔乾同過熟
捲餅入面仲會有生菜同粟米粒🌽🥬可以解解膩☺️
2022-12-28
墨西哥卷專門店 Mexiroll💛海軍卷 配芝士醬(12吋) $48人均消費: $24 (2人)-海軍卷配料 包括青瓜絲 生菜絲 蛋 炸蝦海鮮雖然有連埋殼一齊炸嘅炸蝦🍤而啲殼都可以食到落肚啲炸衣唔會太油膩但份量比較少 隻蝦都比較細隻🥺不過其他配料都俾得幾豐富👻啲青瓜同生菜絲 就令到成個卷清新啲🥒唔會話太澱粉/太炸嘢之後再用蛋去裝滿成個墨西哥卷🍳個卷皮個厚度都適中🌯唔會話食落去太澱粉/令到人太飽肚亦都唔會話 薄到好似唔知食緊乜嘢咁醬汁方面 佢有好多醬汁揀🤩我哋就揀咗芝士醬🧀芝士醬係幾香嘅 有啲似融咗芝士嘅感覺🤤同埋佢切開咗一半 方便我哋去食🔪整體 幾好味😋下次嚟葵廣 如果想食飽肚啲嘅嘢墨西哥卷都係唔錯嘅選擇🫶🏽😮‍💨:芝士醬味道比較淡🧀都有幾多下嘅青瓜絲配襯 清新 但會沖淡味道 唔凍唔熱整體不過不失啦但味道較淡 未必會再食🥺·以上評價 同😮‍💨一齊寫所以帶返頭盔先👷🏽 -27/1/2023 ate都幾貼心下🥰除咗一切開一半嘅服務🔪店舖仲會提供膠手套🧤-好味程度:🌕🌕🌕🌕🌑抵食程度:🌕🌕🌕🌑🌑環境靚靚:🌕🌕🌕🌑🌑服務態度:🌕🌕🌕🌕🌑會回頭率:🌕🌕🌕🌗🌑·#od葵芳覓食之旅 #od食掃街 #
墨西哥卷專門店 Mexiroll💛
海軍卷 配芝士醬(12吋) $48
人均消費: $24 (2人)

海軍卷配料 包括青瓜絲 生菜絲 蛋 炸蝦
希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2023-01-27
2022-12-07 851 浏览
呢間位於葵涌廣場2樓的角落位,不太起眼,但係叫得做專門店當然要試一試😋MVP卷(8吋)🌯️我一拎上手真係比佢嚇一跳,佢材料非常豐富,具備晒雞肉,牛肉,豬肉,完全係食肉獸同選擇困難人士既恩物🤣而且有芝士,菜,粟米等做配料,令口感不會油膩。另外,佢可以自選醬料,而當日我選擇左千島醬。不過因爲佢份量真係好十足,對於細食既我真係食唔曬🙈雷隊友卷(8吋)🌯️呢款係炸雞和炒滑蛋既配搭,醬料我地選擇左莎莎醬。佢炸雞肉質軟嫩,而且因為即炸既關係外皮脆身,非常美味😋炒蛋雖然仍保持軟滑,但對於本人黎略嫌有少少過熟。不過最敗筆既地方係揀錯左醬,我地都覺得莎莎醬跟炒雞不夾(呢點係我地既錯🙈🙈下次選擇芝士醬應該會較為理想)**可能係因為有MVP卷既對比下,我地都對呢款有少少失望另外,呢間店除左固定好材料既卷餅之外,仲可以自選配料,覺得唔夠食既,亦可加$28轉套餐(雞翼2隻+薯條/薯格)

MVP卷(8吋)🌯️

雷隊友卷(8吋)🌯️
**可能係因為有MVP卷既對比下,我地都對呢款有少少失望

🌟推薦芝士拉絲餡餅🌟墨西哥卷專門店 (葵芳)$48 芝士拉絲餡餅(兩款材料)(4/5⭐️)芝士餡餅既餡🌮同醬汁都係自選,有好多選擇,牛肉豬柳漢堡蟹柳沙律🥗等等,醬汁既選擇都多到有13款。我就揀咗雞肉🍗配煙肉炒蛋,醬汁係千島醬。芝士餡餅一拿上手熱辣辣♨️,雞肉咬落去啖啖肉,煙肉味🥓好突出,好啱配落妮類餡餅入面。醬汁再配埋炒蛋🍳,口感一流。但係如果要追求長長拉絲🧀,妮度感覺唔算好俾到。不過,整體食落係好味又夠飽~$40 墨西哥捲餅(任選兩款材料)(3.5/5⭐️)墨西哥捲餅同餡餅一樣,其實都係自選材料🧺。妮個我就揀咗豬肉🍖配辣肉腸,醬就揀咗他他醬。主材料分量其實俾得好足,額外都會有生菜🥬粟米等配料,整體食落口感同味道都唔錯😋。但材料主要都係香港普通既食物,好似辣肉腸就似係司華力腸🌭,唔係正宗辣肉腸,😗他他醬都唔算太突出,所以唔算正宗墨西哥捲餅🌯️。不過係一個夾得幾好,又多材料選擇,食落都唔錯既捲餅~食物:7/10環境:6/10性價比:7/10📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2012號鋪
🌟推薦芝士拉絲餡餅🌟

墨西哥卷專門店 (葵芳)

$48 芝士拉絲餡餅(兩款材料)(4/5⭐️)

$40 墨西哥捲餅(任選兩款材料)(3.5/5⭐️)

食物:7/10
環境:6/10
性價比:7/10

📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2012號鋪
對上一次想嚟食,點知冇晒(賣晒)所以今次再嚟試試叫咗一個烤雞卷已經唔記得咗自己揀咗咩汁因為佢有好多醬汁俾你揀決定下次如果出嚟食嘅話一定會試吓牛油果黑松露就難想像啲醬汁比好多,食到最後唔會好乾但係反而啲雞比較失望,都幾鞋,但其實醃得幾好食8吋都已經好大個佢入面仲已經包埋生菜,洋蔥,粟米等等配料臨走之前見佢仲有其他食物如果下次有機會可以試吓佢其他小食睇落個烤雞髀其實都幾吸引最想試吓佢個牛油蒜蓉雞翼希望遲啲試吓其他墨西哥卷唔好好似個雞咁鞋
對上一次想嚟食,點知冇晒(賣晒)所以今次再嚟試試

叫咗一個烤雞卷
已經唔記得咗自己揀咗咩汁
因為佢有好多醬汁俾你揀

決定下次如果出嚟食嘅話一定會試吓牛油果

黑松露就難想像啲

醬汁比好多,食到最後唔會好乾

但係反而啲雞比較失望,都幾鞋,但其實醃得幾好食

8吋都已經好大個

佢入面仲已經包埋生菜,洋蔥,粟米等等配料

臨走之前見佢仲有其他食物

如果下次有機會可以試吓佢其他小食

睇落個烤雞髀其實都幾吸引

最想試吓佢個牛油蒜蓉雞翼

希望遲啲試吓其他墨西哥卷唔好好似個雞咁鞋
2022-05-09
2021-12-03 1203 浏览
今日同朋友去食呢間墨西哥卷專門店,同友人每人一個卷餅另加幾款小食。 墨西哥卷正常不過不失(可能本新我對墨西哥卷冇特別大興趣)。 小食方面,有款魚哈蟹就麻麻地啦,炸得唔夠脆同埋好一般(感覺自己買返屋企都炸到🤣)。最後人均$80-$100左右落樓。暫時都係對墨西哥卷未有太大好感🤔。想試下墨西哥美味嘅朋友都暫且可一試。
我尋日(4月7日)1300來到 openrice寫1230開 佢竟然1300都唔開 啱啱去到 個老細話訓過龍我趕唔切食 咁就算數啦我第二日(4月8日) 1330再來到 竟然可以都唔開我想問一間店係可以咁嘅服務?又唔開一個fb page講下幾時開門咁樣態度對客人可以嘅咩?我認為態度都係餐廳服務一環咁樣絕對應該post喺openrice比大家留意
佢竟然1300都唔開 啱啱去到 個老細話訓過龍
我趕唔切食 咁就算數啦
我第二日(4月8日) 1330再來到 竟然可以都唔開
我想問一間店係可以咁嘅服務?
又唔開一個fb page講下幾時開門
咁樣態度對客人可以嘅咩?
我認為態度都係餐廳服務一環
咁樣絕對應該post喺openrice比大家留意