2019-07-07
拎了3人不搭枱飛,等了半小時叫我們入去11號枱。源路見啲職員好大力掉餐具入餐車,有隻餐匙被掉爛,碎片仲差點彈上我手臂😱去到11號枱,係一張目測2尺半乘2尺半的方枱,但一邊貼牆,另一邊被隔離大圓枱所阻,根本只能坐兩人,而非三人。上一手食客亦只有兩位,因為現場只有兩張座椅。一位短髮中年女侍應叫我兩人坐一邊,我答:「唔可以」。她說:「咁我拉斜佢囉。」冇拉到就走咗去。我叫住佢:「你要張二人枱坐三人,都要俾三張櫈我咖。」佢喝我:「我咪做緊囉!你唔見我做緊咩......(下刪一埋無禮言語)」我忍唔到,應佢一句:「你張枱未整好就叫我入黎,又叫我兩人坐一邊,又未有櫈,又唔講,我點知你係去做其他野定咩?」然後佢不停大聲講:「喂!我唔係响度俾你地發我脾氣!你唔見我做野咩?我唔係响度俾你地發洩!唔鍾意就唔好坐!痴線...(又下刪一埋我根本唔想聽我說話)」其實我真係想應佢「我根本未有櫈坐囉!」但都係唔同佢一般見識了!基於呢位侍應的「熱情招待」,加上其他侍應都好似同所有杯碗碟有仇咁,就算等了半小時,我們都決定起身走人。等間又係佢serve 我張枱,真係費事!跟住我地一路行出去,就聽到佢地walkie talki
基於呢位侍應的「熱情招待」,加上其他侍應都好似同所有杯碗碟有仇咁,就算等了半小時,我們都決定起身走人。等間又係佢serve 我張枱,真係費事!跟住我地一路行出去,就聽到佢地walkie talkie 講:「11號枱兩位,唔好放三位四位入」。咪係囉!一張二人枱,放三個人入,根本就唔係服務!
如果有得俾負十星,我會毫不猶豫俾呢間負十星。每次啲侍應都黑口黑面唔理人,成日要自己搬枱搬櫈。上菜又大大力掉落枱,一係就未食完唔問就收左隻碟。今次就未有櫈就迫我地三個人坐張二人枱!你要三人坐二人枱都set 好架步先啦!仲要不停喝駡客人!我真係想問,咁我服務態度我都仲要俾加一?要我三人坐二人枱係咪我可以免加一?又有另一位
侍應叫我假期將就下,咁你價錢又係咪將就下客人?!
各位茶客,真係慎之!冇下次!