2019-05-27 194 浏览
我的童年回憶😊在中學時期很喜歡到這個商場行街朝聖,這樣衣服種類多,還有很多小吃,我已經很久沒有到這個商場,現在已經改變了不少,不過還有很多特色小食加入,會見到有很多麻辣小吃、炸雞、🍗🥤🥟特飲、大阪燒、燒章魚🐙、台灣麵、等等😋😋😋我見到有一間日式小店,上面寫住有半版海膽的手卷,非常吸引。我angel 當然二話不說,先來個海膽手卷試試,以價錢$47 😘有這樣的質素是很不錯的👍🏻海膽手卷,賣相色澤不錯👍🏻咬下去有少少奶油的感覺也較為新鮮的。當然不是日本馬糞海膽的種質素。另外還點了蟹子章魚燒,賣相不錯,不過食下去同一般日本章魚丸燒差不多,只是加了蟹子。
我的童年回憶😊

我見到有一間日式小店,上面寫住有半版海膽的手卷,非常吸引。

我angel 當然二話不說,先來個海膽手卷試試,

• 半板海膽手卷
2019-05-11 155 浏览
三文魚腩海膽手卷.去葵廣當然唔少得掃街啦,小編超喜愛食手卷😍價錢相宜又可以任你配搭魚生🤩今次試左三文魚腩海膽手卷,拎上手感受到壽司飯係暖身,紫菜好脆,可以自行落豉油/沙律醬/芥末豉油。餡料方面絕不吝嗇,三文魚腩好大件,厚切又肥美,至於海膽,一樣份量多雖然唔係高級貨啦,甘甜度一定爭啲,整體滿意,行街時醫肚一流❣️
三文魚腩海膽手卷
2019-03-01 229 浏览
行葵廣梗係要掃街,今次黎又多咗好好小食店,見到有至愛嘅日式手卷,梗係唔放過啦!買咗個三文魚腩海膽手卷。有可以就咁唧落去嘅wasabi 豉油提供,唔怕整污糟,幾方便。三文魚都肥美新鮮,海膽不過不失,整體都合格嘅。呢個價錢,如果份量再多少少就更好喇
2019-02-24
5 分钟 (外卖自取)
2019-02-10 219 浏览
年初五去葵涌廣場,都有好多間食店開檔,我見到呢間好多人買,於是買了一個三文魚腩海膽手卷。等咗一陣間拎到手卷,同廣告牌張相差好遠,三文魚腩同海膽份量好少,而且海膽有苦味,唔好食,冇下次。

2019-02-07 205 浏览
唔知係咪初三赤口既關係,我俾錢時老闆娘已經特別寸:新年會收貴一蚊架wo,我地已經收得少頂你!就係呢一蚊,我俾得特別唔gur,明明餐牌上都唔係呢個價錢。到我買完之後再左望右望,噢,原來丁屎咁細個牌係鋪頭既側邊貼住收貴一蚊。好心你就個個牌都貼哂啦!俾完錢,我滿心期待住我既海膽手券係同相入面既份量差唔多(起碼都有3舊)。點知出到黎得2舊,仲要苦既!D紫菜又唔新鮮,食得出係cheap野(相比佢隔離d壽司鋪)呢50蚊真係洗得好心up,好,我從此唔會再幫襯你,真係唔明點解同樣既食物你會賣得貴過隔離,如果唔係新年人地無海膽賣我都唔會試你呀。完
加拿大海膽手券
2018-08-31 396 浏览
星期六去葵涌廣場行街,順便食野,去得呢到,更係掃小食啦~好想食手卷,手卷都有幾間,今次試下壽司安。 自助調味。 menu,有好多選擇呀。 人流上不多不少,order後唔算都等好耐。 約5分鐘到有了。 海膽虎蝦手卷,$30,賣相好豐富,雖然只是面果浸XD,虎蝦爽口,海膽鮮味,味道尚算不俗,不過個壽司飯一般,醋味少呀。 友人的帆立貝海膽,$40 ,好想食呀。 $30食下海膽都還好既。 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2002號舖

自助調味。

menu,有好多選擇呀。

人流上不多不少,order後唔算都等好耐。

約5分鐘到有了。

友人的帆立貝海膽,$40 ,好想食呀。

$30食下海膽都還好既。

葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2002號舖
2018-08-19 255 浏览
作為玉子愛好者嘅我,每次去親葵芳都必定會幫襯呢間壽司鋪嘅‘玉子燒’~呢間鋪嘅玉子燒,我由佢開業時$16食到而家$19喇~😆開業初期都有幫襯過佢嘅手卷,但就覺得普普通通,同市面上賣嘅一般手卷無咩大分別/特色。但個‘玉子燒’真係食咗幾年都仲keep到個水準👍🏻👍🏻第一次幫襯時都覺得$16得4件玉子,其實都唔算太平~ 但自從食過一次之後,就覺得呢個價錢非常值得~👍🏻👍🏻玉子本身甜度適中,加上輕微燒過玉子嘅表面,令到表面有層薄薄嘅焦糖,勁正!😍😍再加埋上面嘅千島醬&蟹籽,簡直係錦上添花!出奇地夾,好好味!可以算係我暫時食過最好食嘅燒玉子!🤤誠意推介俾大家~👍🏻👍🏻
呢間鋪嘅玉子燒,我由佢開業時$16食到而家$19喇~😆
但個‘玉子燒’真係食咗幾年都仲keep到個水準👍🏻👍🏻

誠意推介俾大家~👍🏻👍🏻
2018-08-18
5 分钟 (外卖自取)
$19 (其他)
2018-08-18 176 浏览
又到情侶周末日,兩個人行下吃下飲下嘢都算係拍拖節目㗎啦!😬😬 今日來到葵涌廣場二樓的小巷,每次黎到這裡女朋友都必食Sushi on嘅玉子燒,而我之前就食過它的海膽手卷,$48一份,有兩條小的海膽在表面。雖然看落有點貴,可是它的海膽是新鮮的,吃落口就覺得,嗯,值得的!話說今日女朋友一如既往又再encore玉子燒,我又試下夾佢嗰啲玉子燒食下先!嗯~~我終將明白佢為什麼咁鐘意,一個正方形的燒玉子上,淋著酸酸地嘅千島醬,加上面嘅蟹子,酸酸甜甜的,好吃😋
2018-08-13 215 浏览
經過見到banner上面”半板海膽”呢4隻字再加埋大大幅圖實在太吸引,忍唔住叫左個同男友share食🤪雖然冇乜人排但都等左一陣先有得攞🤔海膽嘅份量都真係幾多,顏色鮮艷有光澤,同menu幅圖大概一致,味道幾鮮甜不過唔係好飽滿;壽司飯有d流,好似普通白飯咁冇乜醋味,質感亦一般;個紫菜拎上手已經淋左,食落會痴咀🤭總括嚟講 $45我個人認為唔太抵食,如果成個手卷嘅食材都配合得好嘅都話,但佢d米飯實在係一大敗筆,下次都係就咁買板海膽嚟食算了,好似仲開心d🙈

雖然冇乜人排但都等左一陣先有得攞🤔
半板海膽手卷

2018-07-29 157 浏览
今日去葵芳廣場行街,行到肚餓就係商場搵間d野食下。行過見到有間手卷壽司店就去試下有好多唔同種類既手卷任均選擇!今次試左三文魚帆立貝手卷周圍都有好多人等緊手卷,好彩唔係等左好耐就可以食到。三文魚上面放左沙律醬,除此次外仲有wasabi豉油或者普通豉油可以加係手卷上面食。三文魚同帆立貝都好新鮮,d飯冇過粘。價錢方面都算適中,同其他手卷壽司店比都平少少,係行葵芳廣場行到肚餓醫肚既好選擇下次都再行葵芳廣場都會番黎再食!
有好多唔同種類既手卷任均選擇!今次試左三文魚帆立貝手卷
下次都再行葵芳廣場都會番黎再食!
2018-06-14 248 浏览
首先一讚煎得香脆嘅鵝肝外脆內軟,保留鴨肝的香滑口感。最怕鵝肝用猛火煎,亦不宜煎太久,因為整舊都是脂肪,否則會立即溶成一攤油。 煎得太耐又會變成鵝「乾」🙈。今次呢個手卷真係合格有餘。😝-
首先一讚煎得香脆嘅鵝肝外脆內軟,保留鴨肝的香滑口感。
煎得太耐又會變成鵝「乾」🙈。
今次呢個手卷真係合格有餘。😝
2018-05-31 87 浏览
最鍾意去葵芳掃街市,又多又平又抵。今日去竟然係29蚊。 鵝肝手卷啊,竟然好味道。覺得好值得一試, 外皮煎得好香脆, 入面嫩, 真係好好食,估唔到咁配合。好味呀。好值得一試飽肚好味,
2018-05-10 138 浏览
試左個沙律醬玉子燒,蛋味夠濃而且沙律醬既甜味配搭得幾好,而且係即叫即整。惟一唔好係條巷太窄,繁忙時份即時行返出去食都人來人往,要一邊食一邊避D人,不過呢個都係葵廣既特式黎既
2018-05-10
2018-05-10 134 浏览
好耐無黎葵廣掃街,壽司安位於好旺既一條食巷入面,行到果度,見到條巷好多各種既手卷買,而我地就被壽司安既相片吸引左餐廳門面影得好既相真係好重要。我地叫左三文魚芝士手卷。手卷都幾快就有,唔洗5分鐘。如圖可見,大大塊三文魚同一大塊芝士聞落都有幾香既炙燒味,份量都好足料,由面到底都有三文魚,亦好似大雪糕筒咁,有雪糕筒果張紙裝住,好方便食,唔會論盡,夠貼心~味道方面都唔錯,濃濃既炙燒芝士味,不過口感方面就扣少少分,因為三文魚既筋都有少少粗,要特別去咬開佢,紫菜亦可以脆口d,因為而家就偏硬,口感感覺到係放左一段時間既紫菜~不過整體上,廿幾蚊咁大舊手卷,都唔錯

餐廳門面影得好既相真係好重要。

我地叫左三文魚芝士手卷。

手卷都幾快就有,唔洗5分鐘。
如圖可見,大大塊三文魚同一大塊芝士

不過整體上,廿幾蚊咁大舊手卷,都唔錯
外卖自取
2018-04-09 158 浏览
-🦄卷之屋⛺️-一口厚燒玉子Hkd 15Rating🌕🌕🌗🌑🌑-連續幾日都係葵廣掃街既美食Post😂💦聽日開始就介紹返其他野先Haha😆💕呢個玉子燒一兜4件 每件大細岩岩好都係一口食到一件🤔 食個陣都幾方便 蛋既甜味都幾足夠 上面擺左千島醬同蟹籽 第一次食咁既配搭 都幾得意但味道一般般啦 可能個人唔太中意食千島醬😗😗🔥🔥 下次食下其他多人排隊既玉子燒店先😆😆😝😝-
🦄卷之屋⛺️
一口厚燒玉子Hkd 15