2020-03-07 550 浏览
呢間日本最出名嘅平價迴轉壽司店,終於係香港第二間分店,人無咁多,但都要排隊。今次一個人食,排左唔係好耐,大約半個鐘左右,好過佐敦店。至於個裝修都係差唔多,好有獨立空間,唔似其他品牌咁。食物方面都同佐敦差唔多,唔會好食左,但都好食過其他品牌。我平時都係食最平多,因為好食嘅就不如食好啲,反正平嘅都唔算太差。平時有啲fusion壽司,今次有個鱈魚子忌廉芝士壽司,一碟起就幾好,因為好鹹。咁迴轉壽司就唔會好靚咖喇,但平平地食餐壽司,又有服務同埋淨乾,真心Ok

2020-03-05 629 浏览
聽講壽司郎岩岩開張誇張到要排3粒鐘諗住星期一下晝,又有肺炎應該冇乜人就去排下去到都見有三五成群等緊位我哋2人大約等左半個鐘多少少有得食 🥰。野食黎講算唔錯,幾新鮮絕對對得住個價錢最貴都係個拖羅同原條海饅但都只係$27一客拖羅好肥美,食落唔算膩,新鮮海饅如果可以再燒下會更加好而其他普通碟好似三文魚最平都$12一碟唔算話好好食但咁嘅價錢值得一食 😋。衛生都唔錯每人會比個膠袋裝口罩不過可以用紙袋嘅就環保啲
聽講壽司郎岩岩開張誇張到要排3粒鐘
諗住星期一下晝,又有肺炎
應該冇乜人就去排下
去到都見有三五成群等緊位
我哋2人大約等左半個鐘多少少有得食 🥰

野食黎講算唔錯,幾新鮮
絕對對得住個價錢
最貴都係個拖羅同原條海饅
但都只係$27一客
拖羅好肥美,食落唔算膩,新鮮
海饅如果可以再燒下會更加好

每人會比個膠袋裝口罩
不過可以用紙袋嘅就環保啲
2020-03-03
2020-03-04 553 浏览
今日第二次來日本過江龍壽司郎 雖然真係好難book枱 次次尼食一係要約幾個月後 一係只可食下就時份 勁難夾到😭今日好好彩 下就碌下電話 又咁岩比我約到即日20:30 有老人家一齊 怕太夜食飯 所以嘗試偷偷地早半個鐘 20:00來登記睇有無得食早點 但so sad 要根返預訂時間先會有枱 嗚😣同因為4人枱關係 好難等卡位 最後差吾多晚上9點先入座😭餓死加等得好苦😓一坐低瘋狂叫野食 最後食左30幾碟壽司加一堆小食同炸物都係590埋單😨真係又好味又廉價 如果可以人流少啲 同訂枱容易啲就好嚕🥰 實常來保襯 宜家係想幫襯都吾會容易有枱😓😭

真係又好味又廉價 如果可以人流少啲 同訂枱容易啲就好嚕🥰
實常來保襯 宜家係想幫襯都吾會容易有枱😓😭
2020-03-04
2020-03-03 771 浏览
座位設計是卡位或吧枱位,吧枱座位多為2位,其之間都有板分隔。油甘魚天身,標明稀少部分,厚切片,肉質顯得較深,咁厚都一咬即開,比普通油甘魚片較軟淋滑。鰻魚海苔包 $12,是鰻魚邊位,即有些皮帶一些肉,較依韌。魚翅羹碗蒸煮,與相片有很大差別,魚翅羹本身較鹹,混和蒸蛋一起吃ok的,原來配料在內,都幾多,有邊帶子、肉、蝦、冬菇,魚肉片、白果等。芝麻漬海鮮紫蘇包,是一些魚肉粒漬,吃不出什麼魚,但沒有腥味。配上三文魚子,粒粒咬落卜卜脆爆開,芝麻和紫蘇葉令味蕾有清新香氣的點綴。厚切三文魚,保持新鮮度。炙燒三文魚腩,唔算太油。厚切中呑拿魚腩,呑拿魚腩肉鮮,一次去吃是不夠肥美,一次去吃是夠肥美了,美中不足是有長長一條筋,破壞口感。北寄貝沙律軍艦,ok。天然藍鰭呑拿魚海苔包,滑加脆芝麻醬油漬灸燒呑拿魚,新鮮
油甘魚天身,標明稀少部分,

鰻魚海苔包 $12,是鰻魚邊位,即有些皮帶一些肉,較依韌。

魚翅羹碗蒸煮,

與相片有很大差別,

厚切三文魚,保持新鮮度。

炙燒三文魚腩,唔算太油。

厚切中呑拿魚腩,
呑拿魚腩肉鮮,一次去吃是不夠肥美,

一次去吃是夠肥美了,美中不足是有長長一條筋,破壞口感。

北寄貝沙律軍艦,ok。

天然藍鰭呑拿魚海苔包,滑加脆

芝麻醬油漬灸燒呑拿魚,新鮮
午餐
  • 油甘魚天身
  • 芝麻醬油漬灸燒呑拿魚,
2020-03-02 387 浏览
之前已經去過佐敦鋪,個陣係一早去安隊,今次用app book, 超方便。 黃埔呢間食物質素同佐敦差唔多, 性價比高, 服務都ok, 今次試左個甜品, 奶茶味嘅cake, 好味,好似食奶茶雪糕咁, 大家下次除左點壽司,都可一試。
2020-02-28 614 浏览
放工平日晚上,想食日本野。就會想起大排長龍既”壽司朗”。不受武漢肺炎影響,壽司郎依然大排長龍。拎飛到拎枱大約等半個鐘左右而且等候既人數持續上升。職員每一位都好細心感覺好似係日本既感覺🥰🥰可能加上燈光同環境底下更加令我諗翻起係日本既日子入坐前比個排仔你坐既位置分配,另外仲有一人一張濕紙巾🧻好細心喔!我好中意蒸水蛋味道剛剛好而且好足料!!相反,炸雞到既時候係凍哂比我,太令我失望🙍‍♂️!雖然環境上非常之吸引,但食物質素大大減分。但要欣賞員工的熱誠和態度🙂!
放工平日晚上,想食日本野。就會想起大排長龍既”壽司朗”。

我好中意蒸水蛋味道剛剛好而且好足料!!
相反,炸雞到既時候係凍哂比我,太令我失望🙍‍♂️!

雖然環境上非常之吸引,但食物質素大大減分。
但要欣賞員工的熱誠和態度🙂!
2020-02-18
🍣壽司郎2號店,終於都開幕,真係等到頸都長,長龍人氣店,靠的係日本優良服務傳統丶日本式衛生監控丶日本式訂位訂餐系統,完全日本式全套引入香港👍不過唔明白點解都係選址九龍區?今次主要係壽司帶度攞壽司🍣,好似比自己點餐嘅壽司大件啲,首先食吞拿魚壽司🐟即係最普通嘅赤身,對比其他連鎖壽司店,呢度嘅赤身比較有吞拿魚味,唔似其他店好似食緊香口膠咁,同埋缺乏鮮味燒帆立貝壽司,算係比較大件,同厚身,食落倍㖭鮮味跟住再叫咗,中拖羅,呑拿魚🍣比普通赤身更多魚油,入口即溶反而我就唔鍾意食大拖羅,太肥太油希望壽司郎繼續發揚光大,最好盡快提供外賣自取服務,同埋可以發售綠茶包丶自家製豉油

不過唔明白點解都係選址九龍區?

鰻魚

燒帆立貝壽司,算係比較大件,同厚身,食落倍㖭鮮味

中身

跟住再叫咗,中拖羅,呑拿魚🍣比普通赤身更多魚油,入口即溶

反而我就唔鍾意食大拖羅,太肥太油

有蓋

鰻魚
中身
有蓋
  • 赤身🍣
  • 茶碗蒸🍲
2020-02-27 424 浏览
預早個幾月係網上訂位,早10分中去到報到等一陣就有得入座,見即場攞飛要等80分中呢期做吞拿魚主題,咁就一定要試下先啦赤身幾濃魚味,冇腥味長鰭吞拿魚,較腍身但有魚油味碎吞拿魚,加埋蔥花好香濃,紫菜都算脆口中toro, 呢個真係不得了,魚味同油脂味都好濃,而且冇筋,性價比高大toro, 食落魚味冇咁重但真係入口即溶,有少少筋但可以接受另外特別推介幾件好味既醬燒帆立貝超厚肉彈牙赤蝦真係高質同日本食既冇分別原條穴子勁豐富,鰻魚汁都好好味和牛壽司,又係超大份量,值得一試其實總括黎講樣樣水準都幾好,冇食到邊件係伏,而且真係抵食,就算食12蚊碟既都好多選擇。同埋正值肺炎時期,門口都有消毒捽手液同埋濕紙巾提供唯一要彈就係飯相對比較濕同埋師父握得唔夠實,同埋一個中食得真係有d趕。

呢期做吞拿魚主題,咁就一定要試下先啦

赤身

赤身幾濃魚味,冇腥味

長鰭吞拿魚,較腍身但有魚油味

碎吞拿魚,加埋蔥花好香濃,紫菜都算脆口

另外特別推介幾件好味既

醬燒帆立貝超厚肉彈牙

赤蝦真係高質同日本食既冇分別

原條穴子勁豐富,鰻魚汁都好好味

和牛壽司,又係超大份量,值得一試

同埋正值肺炎時期,門口都有消毒捽手液同埋濕紙巾提供

2020-02-14
庆祝纪念
情人节
  • 赤蝦
  • 大toro
  • 中toro
冇食元A 好耐好耐~ 終於有第間代替啦! 壽司郎比我既感覺比較參差 有D係真係好好 有D水準又差少少但性價比高 而且好多日本先有既壽區食物 都值得推介 等我狠狠評價下啦特選大吞拿魚腩 $27👍算係入口即溶 都有油香的吞拿魚腩👉未算係好極品 但以性價比算是這樣👉同昤有食中拖 但質素比較差 亦都有筋赤蝦$12👍好食過 元A 啊~ 好有蝦鮮味 甘甜 彈牙 冇得頂茶蒸碗 $19👍好食過 元A 啊~ 因為佢落既料比較多海鮮 鮮味係比較足夠 好足料👍而且好滑 亦都有蛋味 係值得推介三文魚子軍艦 $17👉三文魚子相對較咸 沒太鮮味 但有魚油香味蔥花吞拿魚軍艦 $12👍口感油脂都很好日本產帆立貝 $17👉相對普通 唔太鮮 亦不太甜  而且比較薄身三文魚 $12👉不太鮮 亦沒有魚香 很普通 味道更有點魚腥服務: 都幾helpful, 又會講解個座位上面有既野環境: 非常衛生清潔 我幾中意佢既座位係一格格 私隱衛生勁好 成個UX設計好好啦 又有迴轉 又有個路軌送order野食 好流暢
冇食元A 好耐好耐~ 終於有第間代替啦!
壽司郎比我既感覺比較參差 有D係真係好好 有D水準又差少少

日本產帆立貝 $17
👉相對普通 唔太鮮 亦不太甜  而且比較薄身

三文魚 $12
👉不太鮮 亦沒有魚香 很普通 味道更有點魚腥

服務: 都幾helpful, 又會講解個座位上面有既野
茶蒸碗
茶蒸碗
赤蝦
特選大吞拿魚腩
2020-02-22 490 浏览
終於係黃埔開左分店啦 好開心😋😋同frd從未開張到開左鋪 都冇乜機會食到一次偶然既機會 武漢肺炎既介入 呢間少左入排隊但依然人頭湧湧 不過唔緊要 5分鐘路程 我去左令飛 返屋企食飯😋等2個鐘 返去就可以開餐😚😚幾特別既壽司體驗 Ipad 落單 種類繁多 上單速度快 食物質素新鮮😍好似呢舊咁 唔知乜泥 但入口即融化😌芝士三文魚🍣好出色 12蚊咋 好抵又好食🥰天婦羅🍤 新鮮即炸 超惹味😃😃兩個人埋單都 300幾勁抵 以後唔洗去其它壽司舖因為呢間已經足夠🙃🙃服務又好 環境更好 根本冇🉐️輸😎
終於係黃埔開左分店啦 好開心😋😋

勁抵 以後唔洗去其它壽司
因為呢間已經足夠🙃🙃
服務又好 環境更好 根本冇🉐️輸😎
2020-02-11 556 浏览
We waited for 1.5h after talking about sushiro every day for a week.The expectation is super high.There are so many choices on food, different kinds of sushi, snacks, noodles etc. All you can glance on the I-pad. You can take plates on the conveyor belt or you can get them delivered on your personal belt!Love the fatty salmon sushi and assorted Tempura.For the price u pay, u can enjoy a good quality of Japanese sushi❤️

2020-02-04
12蚊吞拿魚壽司🍣好肥美😚厚身 抵食!❤️油甘魚入口即化😍不錯👍茶碗蒸好味!😍------------------------------炸物脆口 豬骨拉麵🍜湯底濃郁 掛湯力不錯!期間限定嘅奶茶味卡達拉娜❤️入口creamy😍好濃郁奶茶味😋上面係脆脆焦糖!不錯👍------------------------------芭菲上面既雪糕好軟滑 牛乳味幾重😍整體味道幾好❤️性價比高😆態度不錯👍食得好飽好滿足😍食咗好多嘢😋放題咁😂------------------------------
12蚊吞拿魚壽司🍣好肥美😚厚身 抵食!❤️
油甘魚入口即化😍不錯👍茶碗蒸好味!😍
炸物脆口 豬骨拉麵🍜湯底濃郁 掛湯力不錯!
期間限定嘅奶茶味卡達拉娜❤️入口creamy😍
好濃郁奶茶味😋上面係脆脆焦糖!不錯👍
芭菲上面既雪糕好軟滑 牛乳味幾重😍
整體味道幾好❤️性價比高😆態度不錯👍
食得好飽好滿足😍食咗好多嘢😋放題咁😂
-🦄壽司郎-大家有冇食到壽司郎既第二分店呢🤣1月8號開放預訂個日我即刻預訂左今日🤭個陣時預訂十分成功🤪🤪仲有好多位剩不過而家訂就應該要等2-3個月喇haha😖黃埔新分店好似比佐敦店大少少😳不過我自己冇睇清楚😭諗住一月新品即係蟹祭既新品係黃埔店都會供應😭點知原來係冇架 所以都有啲失望😭😭同埋黃埔分店呢間唔知係咪岩岩開所以有啲佐敦店有既佢都冇....例如最愛既赤貝不過唔緊要 都叫左啲我自己比較鍾意食既🌝-最推薦既金碟帆立貝係必食每次來都會叫🙈🌱一來就叫左3碟 有返咁上下厚度同口感❤️另外最喜出望外係蟹膏軍艦個兩款壽司😳蟹膏味十分之濃郁 唔需要點豉油都好ok🥰同埋有個鰻魚海苔包都唔錯🤤🤤雖然佢有好多細骨 但一口食曬 就有一種莫名其妙既滿足感不過我唔小心叫左個凍既茶碗蒸🤢本身Expect佢係甜既好似焦糖燉蛋咁因為面頭個啲都好似焦糖 但原來係鹹既面頭個啲係濃縮左既高湯精華 所以呢都係熱既岩我多啲呀 同埋叫左個沙律🥗都唔太推薦沙律醬再溝左啲欖欖油 菜就得幾條🙄🙄但佢都要$32架 所以其實唔係好值🤧🤮-今次係我第四次食壽司郎 下次可能佢開荔枝角會再食而2月仲有吞拿魚祭 見到有一個溫泉蛋烏冬都幾吸引唔知
🦄壽司

但佢都要$32架 所以其實唔係好值🤧🤮

今次係我第四次食壽司郎 下次可能佢開荔枝角會再食

而2月仲有吞拿魚祭 見到有一個溫泉蛋烏冬都幾吸引

唔知係兩間分店都有定陣係佐敦先有 今次要睇清楚了

而遲啲第四分店仲會係黃大仙開tim!
幾時先會係屯元天到開返間分店呀haha🙏🏻🙏🏻🙏🏻
2020-01-27