2024-11-18 0 浏览
難得經過觀塘,恰巧見到竟然新開的壽司郎,又想試下新款就入去用餐。由於我未到十二點就到,所以基本上直入不用排隊等位。店員一開始已經問我和另一位客人點餐機系統有問題,用不到ipad落單,問有無問題。初時覺得你讓我點到餐,我吃到想吃的就可以了,也有點心理準備要等待職員工來才可落單。不是每個人都常來壽司郎去到背到有什麼可吃的吧?全埸惟一的兩部ipad才可看到餐牌內容,所以等其他客人用完才可以看。店員過來點餐時,用紙和筆一式兩份記下我所點我食物。為免加重他們的工作,我都已經一次過點我想吃的食物。然而,點餐後等了等,眼見前後左右的客人食物都送到了,連對面遲進場的客人們都一碟碟的食物送上,吃得相當愉快;相比起我一個人,沒有食物的桌面上只有一杯放涼了的綠茶,心裡感到不是味兒,再翻看一下進來時拍的照片,原來我已經等了三十五分鐘,那時的我才開始舉手催單。好不容易才等店員來,跟她催單,她說是有落單,我對此相當有保留,你有落單就理應已經出了餐吧。跟進後的三分鐘,第一碟食物於從店員手送上。其餘六碟則由運輸帶送餐,最後一碟是再次呼叫店員才能獲得。食物好不容易送上,也吃了,但吃之無味,成肚都是氣。其實很多時我都會理
由於我未到十二點就到,所以基本上直入不用排隊等位。

食物好不容易送上,也吃了,但吃之無味,成肚都是氣。
其實很多時我都會理解出了問題,他們努力堵塞缺口,但為何別人能有限度的服務,而我則得到「這樣」的服務,而且還收我服務費。
錢就付了,投訴也投訴了,最後聽得最多的就只是「唔好意思」。

2024-11-18
2024-11-18 0 浏览
平日想吃壽司郎,卻不想排隊,觀塘分店真是上班族的好選擇。一如既往性價比高又好吃,尤其是吞拿魚蓉壽司,份量很多,配上煙韌的米醋壽司飯,味道不錯。貝類壽司爽口鮮甜,也很好吃。
2024-11-07 100 浏览
My favorite sushi spot never ceases to amaze, With flavors that dance, it’s worthy of praise! 🌟😍 A new branch in Kwun Tong, less of a queue, A haven for sushi lovers, fresh and true! 🚶‍♀️🍱 Always introducing new foods to explore, Yet both old and new are delights to adore. 🌈👌 They’ve even got a new type of rice in the mix, Exciting upcoming dishes keep us in the fix! 🍚🔮 AJ suggests to the restaurant, a thoughtful little plea, Add a few green vegetable options, healthy and free! 🥬💚

2024-10-19 265 浏览
平時返工諗唔到食乜嘢,食黎食去都係啲工廈茶餐廳 /台灣菜 今日經過竟然見到觀塘新開的壽司郎真係太好啦 。。。食物新鮮 。今日星期六 排隊唔多人。今日仲食左推出新鰻魚壽喜燒牛壽司咩都唔錯都幾夾下次再黎
平時返工諗唔到食乜嘢,食黎食去都係啲工廈茶餐廳 /台灣菜
今日經過竟然見到觀塘新開的壽司
真係太好啦 。。。食物新鮮 。
今日星期六 排隊唔多人。

今日仲食左推出新鰻魚壽喜燒牛壽司
咩都唔錯都幾夾

下次再黎

2024-10-14 461 浏览
今晚夜晚八點幾一個人去食晚飯等咗15分鐘就有位,行到座位我問服務員如果想買外賣要點做佢話要去出面收銀處order ,我同佢講如果要食完先買走咪等好耐囉,跟住個服務員笑一笑就行開左,到我食完走嘅時候去出邊收銀處埋單加買外賣,我俾個座位牌佢再order 外賣佢話等五分鐘收左我外賣錢之後我去左個廁所行返去收銀處等外賣,我醒起佢冇收到我堂食錢同佢講返,佢收咗我錢我再等多15分鐘外賣都未有,我就問個收銀員仲要等幾耐,佢帶住耳機問入面廚房外賣做好未,跟住佢答我叫我出門口睇吓有冇,我行出去見到雪櫃有一個外賣出面接待處冇侍應喺度,我自己開雪櫃攞。好明顯佢地淨係做自己野個個都帶住耳機都冇溝通,明知我就企喺佢隔離應該嗌機話外賣收銀攞咁咪唔會miss左囉,可能我以前做過酒樓帶位,帶住耳機每事都溝通一嗌機所有人都聽到就唔會俾人鬧。有待改進
2024-08-18 1529 浏览
不用排長龍而吃到壽司朗的壽司餐實在方法就只有4-5點去吃吧!可惜4-5点又不是下午茶,又未及晚餐,有點那都不是的感覺。但這天發現了在觀塘地鐵站附近新開業的一家,遲遲不為吃而排隊的我,當然不會錯過這個機會。心理上新開業食品質素好,但人多,可是這兒不用排隊且有大量座位,太好了。因為人少,亦不會有壓力要快點菜、快離快結賬,輕輕鬆鬆的吃過壽司餐。新開的食品質素真不錯,壽司上的刺身魚肉新鮮味道好,真忍不住,點了一碟又點碟一碟,壽司郎的壽司質量真不錯!
2024-08-13 1846 浏览
係觀塘等男朋友放工,搵緊晚飯食咩既時候先見到大大個壽司郎既廣告牌係頭上面! 觀塘開左壽司郎冇人講既🙀🙀🙀即刻行去拎飛,點知6點幾都冇咩人!睇黎真係唔係好多人知開左係觀塘!所以好好彩唔洗排隊就入左座,男朋友遲少少就到左,外面都開始有啲人拎飛! 慣性一坐低就叫茶碗蒸🙈🙈暴風吸入都唔記得左影相呢回事,但依然保持到上菜快呢樣野,職員都友善既,雖然都係帶位同埋單先會有接接觸到。 壽司主要食左三文魚腩同吞拿魚兩款! 最特別係味憎味三文魚! 好食到encore左兩次! 推介俾大家!

2024-08-07 1979 浏览
壽司郎終於開到來觀塘喇今日出開觀塘做嘢,當然要嚐鮮喇!仲要好好彩咁係下午茶時間,有超抵食既下午茶餐真係double美味,半價享受食過唔少間壽司郎,觀塘店三文魚壽司既水準叫做最好不過依碟就係自己額外叫既,本身個餐個壽司款式我就揀左下面個款:壽司與炸蝦牛油果卷盛合,好味到震啊咁樣一碟四件壽司加埋下面個烏冬都只係$40烏冬份量仲要都唔少,雖然唔係好飽肚,但女仔都已經夠曬係依家咩都加既時間,真係算高性價比啦!真係好推介慳家朋友仔要搵機會去食壽司郎下午茶啊!至於環境服務方面,都係同其他分店相約,就唔需要比較了。
壽司郎終於開到來觀塘喇
真係double美味,半價享受
三文魚壽司

食過唔少間壽司郎,觀塘店三文魚壽司既水準叫做最好
壽司與炸蝦牛油果卷盛合

壽司與炸蝦牛油果卷盛合,好味到震啊
咁樣一碟四件壽司加埋下面個烏冬都只係$40
烏冬份量仲要都唔少,雖然唔係好飽肚,但女仔都已經夠曬
烏冬

至於環境服務方面,都係同其他分店相約,就唔需要比較了。
2024-08-07
三文魚壽司
壽司與炸蝦牛油果卷盛合
烏冬
2024-08-04 1320 浏览
難以想像吧!壽司郎竟然不用排隊,連我不是1十分喜歡夏天吃壽司的人,中午不希望吃午餐超過$100的人,竟然義不容辭的走進去,吃一大餐。其實亦不因為價錢問題不去壽司郎,試想想中午時分吃飯時間只有1小時怎麼可能花費那麼多時間去排隊!但是今天行運了,必須進去吃吃一番。或許是新開的店舖吧我感覺他的刺身魚肉感覺特別鮮嫩魚的香味特別濃,於是吃完一個又一個。反正在工商林立的地方,很多人都不會排隊去吃飯,那麼我相信,他將會成為壽司郎最不用排隊的一家!