2019-07-20 387 浏览
今日去左試呢間新新地嘅車仔麵,見冇乜人都諗緊會唔會麻麻地,不過之前聽人講話好食,就入去試下叫左紅腸,朱扒,牛腩,要腩汁就係咁就中招佢個腩汁係面鼓汁黎,超奇怪,再睇多次張紙,根本冇面鼓呢個選擇牛腩比較硬,但係正常嘅腩汁煮,唔明點解湯底會咁奇怪$38+2(朱扒加$2) , $40冇野飲水都冇杯(應該可以問佢,但果陣只想食完出去買野飲)係個朱扒唔錯,唔會乾,幾香但除此之外真係冇乜特別食野前仲試左菜脯,正常,所以後來我放左好多去麵度,想遮左面鼓味如無意外,呢間冇下次唔可以話難食,但大埔好多更好嘅選擇

叫左紅腸,朱扒,牛腩,要腩汁
就係咁就中招

牛腩比較硬,但係正常嘅腩汁煮,唔明點解湯底會咁奇怪

$38+2(朱扒加$2) , $40冇野飲
水都冇杯(應該可以問佢,但果陣只想食完出去買野飲)

係個朱扒唔錯,唔會乾,幾香

但除此之外真係冇乜特別

如無意外,呢間冇下次
唔可以話難食,但大埔好多更好嘅選擇

2019-07-19
2019-06-23 290 浏览
週日放假,間間爆滿就梗架喇,次次路經多多,都係夾唔啱時間而冇試。今云見有位又未吃午餐,點都要試返次咪。今次就選左牛腩,豬大腸,豬扒拼幼麵。湯就冇特別,剔左小辣的四川辣汁是一點辣味都冇。豬扒就見門口推介,分上,出黎個樣都不錯,唔係死實實果隻。豬大腸冇縮得好勁,牛腩亦不是太碎。幼麵煮得一般,浸耐d比較好,未夠淋。菜脯味冇大埔墟另一間咁入味,我特登將吉樽擺出黎,但冇員工望到去加,或者佢地太忙啦。環境就和上手檔四川野差不多,只是牆身換張海報而已,冷氣夠,我特登坐近廚房邊張枱,冇地板好滑的感覺。整體就一般啦,推介豬扒。