2023-10-06 34 浏览
近排多左好多貓Cafe,呢間位於旺角既貓Cafe應該開左唔算耐,睇返ig佢地係今年5月開始營業一入到去已經見到一幅好大好靚既貓牆🤤有樓梯有爬架可以比貓貓休息訓覺同玩,睇見都開心🐈地下有一塊大地毯,可以話係一個互動區,係度玩或者摸下貓都好正整體環境都好舒服,美中不足係冷氣好似唔太夠,有啲位置冷氣唔到有啲熱。超級得意貓仔用頭托住訓覺🤤🤤食物方面正常發揮👍🏻👍🏻即叫即工煮新鮮熱辣唔算等得耐🙏🏻

一入到去已經見到一幅好大好靚既貓牆🤤

超級得意貓仔用頭托住訓覺🤤🤤
食物方面正常發揮👍🏻👍🏻
即叫即工煮新鮮熱辣唔算等得耐🙏🏻
2023-10-05 988 浏览
Many mo cafe係旺中同始創中間好多唔同品種既貓,有大有細,有懶,有貪玩,有啲痴人,有啲剩係訓教,快啲時間每隻都同佢哋玩吓同佢哋建立下關係,咁就好好玩㗎喇有埋貓玩具借用,撚貓一流,打卡一流雙層芝士安格斯牛肉漢堡 配 炸薯角 $158是日沙律今次去撚貓,貓先係重點見有set就叫左個set漢堡有兩層芝士,給了我充滿濃郁芝士味的享受。安格斯牛肉非常嫩滑,口感豐富。漢堡的麵包鬆軟,吃起來不會太乾。整體而言,個漢堡夠熱,夠足料,係比想像好食。炸薯角外酥內軟,炸得夠熱夠脆就好食,薯角配漢堡,一流。跟餐包左個是日沙律,正正常常。推薦白桃梳打 +$15,它是一種清爽的選擇。這種梳打帶有白桃的天然甜味,結合了氣泡水的清涼口感。最後,墨西哥nachos配蕃茄肉醬及他他醬$68是一個不可錯過的小吃。這些脆脆的玉米片搭配著濃郁的蕃茄肉醬和他他醬,給人一種滿足的味覺享受,肉醬熱既,加分。總的來說,貓好玩,野好食,它的口感、味道和價值都非常出色。如果你對撚貓有興趣,強烈推薦大家黎撚貓食野!白桃梳打+$15墨西哥nachos 配蕃茄肉醬及他他醬 $68Many no cafe旺角彌敦道732號寬成樓1樓
Many mo cafe
係旺中同始創中間

有埋貓玩具借用,撚貓一流,打卡一流
雙層芝士安格斯牛肉漢堡 配 炸薯角 $158
是日沙律
今次去撚貓,貓先係重點
見有set就叫左個set

炸薯角外酥內軟,炸得夠熱夠脆就好食,薯角配漢堡,一流。

跟餐包左個是日沙律,正正常常。

白桃梳打+$15
墨西哥nachos 配蕃茄肉醬及他他醬 $68
Many no cafe
旺角彌敦道732號寬成樓1樓
2023-10-04 35 浏览
【旺角•多毛】@manymo_cafeππππππππππππππππππππππππππππππ全港人猫比例最高猫Cafeover 40隻貓喵免入場費邊玩邊食🌻|脆香單骨雞翼|HKD 58脆香單骨雞翼嘅調味非常合適,鹹淡適中。食落去既可以嚐到鹹味嘅雞肉本身味道,又可以感受到調料帶嚟嘅獨特風味。🌼|墨西哥nachos 配 蕃茄肉醬 及 他他醬|HKD 68墨西哥nachos配蕃茄醬和肉醬的組合,是一道兼具口感和風味的美食。酥脆的玉米片配上酸甜微辣的蓄茄醬和肉香濃郁的肉醬,令人一試難忘。🏵️|經典炸魚手指薯條配熱朱古力飲料|HKD 83炸魚手指是由白魚柳製成的長條狀食物,經過炸至金黃酥脆。它的外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,帶著淡淡的魚香味,十分美味。常常配上蕃茄醬一起享用,增添了豐富的口感。🍁|蜜糖芥末醬煙肉芝士牛角包|HKD 58 牛角包的鬆軟和韌性,非常適合沾著蜜糖芥末醬一起品嚐。蜜糖芥末醬的甜味和微辣的味道與煙肉的鹹香非常搭配,增添了整個牛角包的層次感。🍁|鮮奶抹茶|HKD 20這杯抹茶還有一點點的甜味,讓整個味道更加平衡。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比
【旺角•多毛】@manymo_cafe
全港人猫比例最高猫Cafe
over 40隻貓喵
免入場費邊玩邊食

🌻|脆香單骨雞翼|HKD 58

🏵️|經典炸魚手指薯條配熱朱古力飲料|HKD 83

🍁|蜜糖芥末醬煙肉芝士牛角包|HKD 58

🍁|鮮奶抹茶|HKD 20
這杯抹茶還有一點點的甜味,讓整個味道更加平衡。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 316(連加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#旺角美食 #多毛
多毛
旺角彌敦道732號寬成樓1樓
今日同朋友去咗旺角玩貓貓😻貓貓cafe環境闊落,貓貓數目都幾多,個性溫和,互動性好高,好親人,同佢地玩逗貓棒嘅話會有一班貓貓跟實你㗎🐱*香煎大蝦辣蕃茄意粉 $108醬汁濃郁,蕃茄味比較突出,後勁會有少少辣味,不過唔會太辣,所以都接受到🥰大蝦有四隻,大大隻而且都彈牙🫶🏻*日式唐揚炸雞 $68炸雞就係正常嘅日式炸雞,外層炸得都算香脆,內裡都算滑嫩,沾沙律醬會冇咁膩🍗*Oreo 窩夫雪糕 $68窩夫都幾香,配上Orea雪糕同Oreo脆脆好好味🍪

*香煎大蝦辣蕃茄意粉 $108

*日式唐揚炸雞 $68

*Oreo 窩夫雪糕 $68

窩夫都幾香,配上Orea雪糕同Oreo脆脆好好味🍪
2023-10-04 656 浏览
放工後去搵貓貓🐱約咗朋友去旺角【多毛Cafe】我都算係第一次去貓貓Cafe,感覺好好,好relax入去Cafe之前要係門口消毒及戴上鞋套,好衛生!餐廳有正常坐位或日式榻榻米坐位,好舒服😌目測有20隻貓貓🐈‍⬛ 只要叫一份餐就可以坐90分鐘,好抵玩每份套餐包餐湯/沙律,飲品🥤🔸雙層芝士安格斯牛肉漢堡配炸薯角 $158個漢堡包好大份,因為牛肉好厚身及雙層關係,不過牛肉質地不是手打牛肉,有點似牛肉球質地,所以不是牛肉粒的口感,會比較彈牙!而麵包皮是脆的,好香有驚喜~餐廳好有誠意,唔係整炸薯條,而係炸薯角!好似KFC啲炸薯角咁,好香脆!🔸香煎大蝦辣蕃茄意粉 $108呢款意粉大蝦非常多,有4隻,每一隻都好大隻,而且好彈牙!但係意粉嘅味道比較淡,蕃茄及辣度都係比較淡!🔸日式唐揚炸雞 $68炸雞有六舊,有部份炸雞肉質好鮮嫩,但有部份炸粉比較多,配上沙律醬都開胃的!🔸柚子蜂蜜梳打 +$15餐廳用外賣杯去沖飲品,就好似一杯手搖,柚子醬好充足,配上梳打感覺好Fresh!🔸宇治抺茶拿鐵 +$25不喜歡飲太甜的,所以叫了少甜,果然他沒有很糖,很有latte咖啡的味道,抹茶加latte味道會偏苦,但這味道是甘香

放工後去搵貓貓🐱約咗朋友去旺角【多毛Cafe】
我都算係第一次去貓貓Cafe,感覺好好,好relax
入去Cafe之前要係門口消毒及戴上鞋套,好衛生!
餐廳有正常坐位或日式榻榻米坐位,好舒服😌

每份套餐包餐湯/沙律,飲品🥤

🔸雙層芝士安格斯牛肉漢堡配炸薯角 $158
而麵包皮是脆的,好香有驚喜~

🔸香煎大蝦辣蕃茄意粉 $108

🔸日式唐揚炸雞 $68

🔸柚子蜂蜜梳打 +$15
🔸宇治抺茶拿鐵 +$25
不喜歡飲太甜的,所以叫了少甜,果然他沒有很糖,很有latte咖啡的味道,抹茶加latte味道會偏苦,但這味道是甘香!

2023-10-03 37 浏览
小編喜歡動物,所以會定期去pet cafe 被治癒下。呢間旺角貓cafe 無收入場費,以點餐代替。由於座位有限,記得訂座。入場先消毒雙手,再套上鞋套,之後就等主子竉幸呢度有超過四十隻貓貓,佢地會係房間休息,抖足精神先輪流出場。貓貓唔怕生,兼且活力充沛,只要出動布條棒棒,就可以引嚟貓貓注意,尤其一隻只有4個月大嘅貓BB,非常活躍,真係小編揮棒都揮到手攰,不過成功被貓貓包圍,感覺真係好幸福💕。除咗貓貓吸引,呢度嘅食物亦都唔錯,套餐包括餐湯/沙律,以及飲品。🔅雙層芝士安格斯牛肉漢堡配炸薯角 $158兩層嘅安格斯牛肉扒,入口肉汁保持,啖啖肉,再配上炸薯角,咁就唔駛另點薯條🔅青口龍蝦汁忌廉長通粉 $118汁醬帶甜,又香濃,長通粉掛汁之餘,重可以hold住龍蝦汁係入面🔅炸魚柳手指 $58金黃外貌,入面魚肉仍然軟嫩

🔅雙層芝士安格斯牛肉漢堡配炸薯角 $158

🔅青口龍蝦汁忌廉長通粉 $118

🔅炸魚柳手指 $58
金黃外貌,入面魚肉仍然軟嫩

2023-09-30 34 浏览
作為愛毛孩的鏟屎官,真的是每日都想摸一摸不同的貓貓。😏😏不過梗係最鍾意屋企嘅妹妹啦今日朋友一起去呢一間貓咖。要背住妹妹出去偷食啦!🫠🫠入門口位置,首先要幫每一隻腳套腳套,以及清潔雙手。我覺得這樣非常的貼心。因為外面的細菌很多時候會令貓貓感染,看得出這間餐廳都是愛貓人士。😘😘裏面有好多貓貓,粗略一數都有十幾隻,有大貓和小貓,每隻貓貓都非常之親人,不會抗拒你的撫摩。食飯的時候甚至會爬到你隔離的🪑,陪住你食飯,感覺好正啊😆😆🍤香煎大蝦辣蕃茄意粉💰108雖然係主打貓貓,但出品一定都不錯這個意粉軟硬度適中,份量亦都很多,因為有好幾隻大蝦,味道酸酸辣辣,好開胃🐂雙層芝士安格斯牛肉漢堡陪炸薯角💰158呢個漢堡包真係好大,是雙層牛肉,每啖牛肉都很有嚼勁,牛味十足。薯角也很好食。墨西哥🇲🇽Nichos陪番茄肉醬及他他醬💰68新鮮熱辣炸出來的,搭配住蕃茄肉醬會10分好味,他他醬亦都很不錯,有少少酸酸地。可以加錢轉套餐有餐湯/沙律+飲品😎不過最滿足的都是一齊食飯,還可以摸下他們,當他們走過來黐住你的時候好窩心。非常之解壓💆💆

🍤香煎大蝦辣蕃茄意粉💰108

🐂雙層芝士安格斯牛肉漢堡陪炸薯角💰158

墨西哥🇲🇽Nichos陪番茄肉醬及他他醬💰68

可以加錢轉套餐有餐湯/沙律+飲品😎

2023-09-20
  • 香煎大蝦辣蕃茄意粉
2023-09-30 45 浏览
- ¨̮♡︎Cat café is my fav place to go for stress relieve. Seeing these cuties sleeping, stretching and chasing around just make me feel happy for no reason. We arrived Many Mo Café at 1900, it was a tuesday night but the café was almost full. Like most cat cafés, customers are required to wear shoes covers and sanitize hands before entering. There're over 40 cats, mainly british / american shorthairs. Most cats are given collars in 4 different colors, each color indicateing a different personaliy o
- ¨̮♡︎

There're over 40 cats, mainly british / american shorthairs. Most cats are given collars in 4 different colors, each color indicateing a different personaliy of cat. Customers can pay attention to it and pet the cats with different strategies accordingly.

Here you place order through QR code and get your own utensil from the self-service corner. We both ordered a main set which came with a soup / salad and a drink.

Double angus cheeseburger with fried potato wedges 雙層芝士安格斯牛肉漢堡配炸薯角 🍔🍟
The burger sandwiched 2 beef patties, salad greens, tomato and cheese. It was stacked high and impossible to have all ingredients in one bite. Bun was toasted brown with a rich buttery taste. Bun's texture was fluffy but beef patties were a bit dry. It was a biggggggg burger so it'd definitely fill up your belly! Fried potato wedges served on side was again in generous portion. However, they were fried oily with a soggy outside and a soft mashed inside.

Pork cutlet with cold udon in japanese sesame sauce 吉列炸豬扒配日式麻醬烏冬 🐖🍜
It was the thin and chewy type of udon that I love a lot. Served cold with sesame sauce made it a refreshing and appetizing dish to eat in summer! It'd be appreciated if more sauce could be added, as at some point it tasted quite bland. Unfortunately the pork cutlet was underfried and soggy, meat appeared to be pink inside.

White peach soda 白桃梳打 🍑🥤
It was a refreshing frizzy drink with just the right amount of sweetness. Mixed canned fruits and coconut jelly were also added to give the drink extra chewy texture.

Overall, the food served here was acceptable, as I never expect much from the food served by pet cafés, knowing their main selling point is cats. Everything just tastes better when surrounded by the fluffy little friends!
2023-09-29 479 浏览
早前跟小王子和他的媽媽聊天提起過貓cafe,想藉著機會讓小王子學習與動物相處,這就找個平日中午帶他們來到我曾經來過的貓cafe來體驗一下順道吃午飯 青口龍蝦汁忌廉長通粉 $118意式芝士肉醬意粉 $98白桃梳打 +$15玫瑰荔枝梳打 +$15忙於跟貓咪耍樂時也不忘先來點餐填肚子,為了遷就小王子都點一些他可以吃的餐點來~ 兩款意粉賣相吸引,意粉煮得軟硬適中,口感爽彈,無論是龍蝦醬汁還是蕃茄醬汁都能一一掛到意粉上,青口新鮮沒半點腥味,龍蝦醬汁味道濃郁;而肉醬意粉方面同樣用料豐富,肉醬酸甜開胃,加入芝士就更惹味,兩道菜也是有加入車厘茄、洋蔥跟菇菌來豐富整道菜的味道跟口感,很不錯呢~ 意粉以外還會奉上一小碗粟米湯,粒粒粟米味道香甜!飲品方面由於這是一個套餐的關係也會附上,不過也可以像我們一樣額外加配特飲也不會太昂貴,白桃梳打偏向香甜,而玫瑰荔枝梳打就帶有淡淡玫瑰花香,荔枝的果味也是香濃,兩款配襯梳打水有種清爽的感覺~店家是在太子與旺角中間的一橦大廈內營業,鋪面面積不是很大,環境裝潢簡潔,同時又展現出愛貓的心,不難發展處處都有精心設計過、讓貓咪可以四處走動跟休息的設施;聽說場內有接近40隻貓咪但
青口龍蝦汁忌廉長通粉 $118
意式芝士肉醬意粉 $98
白桃梳打 +$15
玫瑰荔枝梳打 +$15

店家是在太子與旺角中間的一橦大廈內營業,鋪面面積不是很大,環境裝潢簡潔,同時又展現出愛貓的心,不難發展處處都有精心設計過、讓貓咪可以四處走動跟休息的設施;聽說場內有接近40隻貓咪但環境整潔沒有異味,讓來到的客人都能夠放鬆、舒適地與貓咪互動~ 貓咪數量真的很多,店家也會細心的透過不同顏色的頸圈告訴客人貓咪的性格,讓顧客更能捉摸到貓咪的特性跟喜好!這店還有一個特點是不會收取任何入場費,只要在場內點餐就可以跟貓咪玩上90分鐘囉!
自己並非初次光顧,這天來到發現有更多貓咪在店內生活,每隻都打理得很好,大部分都不怕人類也很會與來到的客人接觸,最開心莫過於小王子了!睡醒來到店家後兩三分鐘內就興奮得如像去了遊樂場一趟,四處與貓咪玩樂去,樂而忘返~ 對小王子來說絕對是一個不可多得的經驗,很推薦想來貓cafe的朋友來收藏一下下次去啊!
2023-09-25
2023-09-28 42 浏览
只要去過一次貓Cafe就會想去第二次🐱原來呢間貓Cafe係新開無耐,目測超過30隻貓貓🤍每隻都好乖好溫馴,任摸都得🫶🏻近窗口位有類似日式嘅枱凳,啲貓都會主動上嚟坐,咁就可以更加親近到佢哋!而且呢度嘅環境唔錯,幾乾淨,店員不時都會用吸塵機吸下貓毛!我同朋友叫咗兩個set,分別係青口忌廉龍蝦汁長通粉($118)同雙層芝士安格斯牛肉漢堡配炸薯角($138),幾推薦呢個Burger,有兩大塊安格斯牛肉漢堡,超大個!個薯角啱啱好炸起,好酥脆!最後追加咗份墨西哥Nachos配蕃茄醬($68),完全估唔到個蕃茄醬入面仲有肉碎,酸酸地仲幾開胃!

同朋友星期日中午上去,係門口要先著鞋套同埋消毒雙手🤲,入到去人唔太多,但見到超多隻貓貓🤩遊走緊。座位都闊寬,有空間俾貓貓們周圍行👍🏻店家好細心咁幫貓貓🐱戴咗唔同顏色嘅頸圈。唔同顏色代表唔同性格,包括:⚫️黑色=乖巧、🔴紅色=活躍、🟡黃色=膽小、🌸粉紅色=為食貓貓都好cute又好友善🥰,有啲仲會爬上身上🙈食物方面,cafe低消喺一人一個Set(需加一收費),我同朋友叫咗兩個set 一齊share食,味道唔錯,份量唔會太多。
座位都闊寬,有空間俾貓貓們周圍行👍🏻
店家好細心咁幫貓貓🐱戴咗唔同顏色嘅頸圈。
唔同顏色代表唔同性格,包括:
⚫️黑色=乖巧、
🔴紅色=活躍、
🟡黃色=膽小、
🌸粉紅色=為食
貓貓都好cute又好友善🥰,有啲仲會爬上身上🙈

吉列炸豬扒配日式麻醬烏冬

壽喜燒洋蔥牛肉夾餅配炸薯角

吉列炸豬扒配日式麻醬烏冬
壽喜燒洋蔥牛肉夾餅配炸薯角
2023-09-23 54 浏览
去咗旺角貓cafe, 目測超過20隻貓貓陪伴着,大部分是英短和美短,亦有活潑的幼唐貓😍呢度仲有一塊掛住貓梯和貓窩嘅牆,人坐係下面就可以見到可愛的貓掌,仲有機會吸引貓咪款走過嚟!每人一個套餐,就可以逗留個半鐘啦。🌟雙層芝士安格斯牛肉漢堡 配 炸薯角是日餐湯、玫瑰茘枝梳打漢堡包經烘底微脆,切開漢堡見到牛肉排超厚身,仲要雙層好足料!雖然係貓cafe但食物質素都唔錯!套餐配湯或沙律,加錢有杯飲品,荔枝梳打都好清爽。🌟Oreo曲奇雪糕窩夫配是日沙律、BB版卡布奇諾(熱)窩夫是熱騰騰送上,雪糕放上面送到要快啲食先得,Oreo雪糕加朱古力醬,味道夠晒甜又唔算好漏。🌟炸魚柳手指有5件脆香炸皮內有啖啖魚柳肉!🌟脆香單骨雞翼都係有5件,脆香好味!

每人一個套餐,就可以逗留個半鐘啦。

🌟雙層芝士安格斯牛肉漢堡 配 炸薯角
是日餐湯、玫瑰茘枝梳打

🌟Oreo曲奇雪糕窩夫
配是日沙律、BB版卡布奇諾(熱)

🌟炸魚柳手指
有5件脆香炸皮內有啖啖魚柳肉!

🌟脆香單骨雞翼
都係有5件,脆香好味!
2023-09-22 23 浏览
2023-09-22 45 浏览
好耐無去cafe,今日同男朋友黎Many Mo玩貓😍最近發現又有一間貓cafe,馬上去玩下,餐廳好多貓,都好乖好親人。衛生做得唔錯,地方乾淨無異味。最低消費每日一個套餐!是日餐湯係粟米忌廉湯,creamy又厚身,好飲!雙層芝士安格斯牛肉漢堡 配 炸薯角burger大大份,麵包挺身,入口juicy多汁。唯獨牛肉唔係新鮮漢堡扒,但味道都幾惹味,而且彈牙多汁!Many Mo 牛角包全日早餐配料都係standard野,份量適中。炒菇同炒蛋好好食!德國腸都好香口墨西哥nachos 配 蕃茄肉醬Nachos略嫌唔夠脆,蕃茄肉醬好好食,配Nachos超夾!日式唐揚炸雞炸粉夠薄夠脆,雞肉juicy多汁,好想encore😂榛子latte,美式咖啡
好耐無去cafe,今日同男朋友黎Many Mo玩貓😍

是日餐湯係粟米忌廉湯,creamy又厚身,好飲!

雙層芝士安格斯牛肉漢堡 配 炸薯角

Many Mo 牛角包全日早餐

墨西哥nachos 配 蕃茄肉醬

日式唐揚炸雞
炸粉夠薄夠脆,雞肉juicy多汁,好想encore😂

榛子latte,美式咖啡
-召集所有同🐷一樣鍾意貓貓嘅朋友🐱!呢間cafe可能係最多貓嘅餐廳,店員表示有大約40隻貓😍去到餐廳唔同角落,都會見到貓嘅蹤影,有被貓貓包圍嘅感覺🐈餐廳除左有木枱凳外,仲有較舒適嘅榻榻米枱👍🏻餐會有飲品(部分需要加錢)同埋餐湯。當日餐湯係忌廉粟米湯,口感濃厚,有好多粟米🌽🍅香煎大蝦辣蕃茄意粉餐 $108大蝦新鮮彈牙,個汁有好多蕃茄粒同茄蓉,辣度適中,意粉非常掛汁。🦞青口龍蝦汁忌廉長通粉餐 $118一上枱就聞到有鮮香濃龍蝦味,青口同樣新鮮嫩滑,唔會出現好韌嘅情況。長通粉口感彈牙,好味🫶🏻🍟香脆炸薯條配黑松露醬 $58薯條外脆內軟有薯香,濃郁嘅黑松露醬帶微微酸味😋🌹玫瑰荔枝梳打 跟餐加$15清新飲品,有爆爆珠都唔會太甜,有玫瑰香味,荔枝味較突出。☕️榛子拿鐵 跟餐加$25咖啡味香濃留香,飲得出係由高質咖啡豆調製而成👍🏻配合榛子味道,味道更有層次。🫡為左貓貓健康著想,入餐廳前請先著餐廳提供嘅鞋套或換上拖鞋喔🫰🏻

🍅香煎大蝦辣蕃茄意粉餐 $108

🦞青口龍蝦汁忌廉長通粉餐 $118

🍟香脆炸薯條配黑松露醬 $58
薯條外脆內軟有薯香,濃郁嘅黑松露醬帶微微酸味😋

🌹玫瑰荔枝梳打 跟餐加$15
清新飲品,有爆爆珠都唔會太甜,有玫瑰香味,荔枝味較突出。

☕️榛子拿鐵 跟餐加$25