今日行元朗行到口渴,咁啱行到千色,就去左大卡司買左一杯炭燒奶茶加椰果飲,其實拎杯野飲既時候已經覺得有D唔妥,因為佢杯野係全白色,我一D都冇誇張,係真係全白色,我真係未見過全白既奶茶,但算LA,諗住飲落去OK就算LA~但係飲左一啖,覺得佢係奶水多過炭燒奶茶,冇炭燒,冇茶味不特止,食一粒椰果好似放一匙糖落口咁,甜到想喊.......最後,飲左一啖就掉左,佢差到我相信係前無古人,後無來者,我會永遠BLACKLIST呢間野~~

2009-08-01
2009-07-13 27 浏览
好耐冇行街發現千色多左2間野飲舖出面o個間勁多人所以試呢間叫左杯烏龍奶茶一入口好香茶味但之後個口好甜有機會再試的話要叫少甜D珍珠係細珍珠"佢地"成日避開我D牙 好難咬=口=用大珍珠相信會好好多~
好耐冇行街
但之後個口好甜
有機會再試的話要叫少甜
D珍珠係細珍珠
"佢地"成日避開我D牙 好難咬=口=
用大珍珠相信會好好多~
2009-06-01
2009-05-29 3 浏览
見臺北要等咁耐,就轉左來呢到試下飲未聽過呢間野架,見呢排咁興梗係要試下飲啦!!!要碳燒奶茶,細珍珠 700cc $12杯野真係超大杯,D珠珠都幾in un幾好咬 好好口感收銀姨姨d態度幾好又笑口滿面奶茶整體都幾好 同臺北比呢我鍾意飲呢間多d
見臺北要等咁耐,就轉左來呢到試下飲
未聽過呢間野架,見呢排咁興梗係要試下飲啦!!!

要碳燒奶茶,細珍珠 700cc $12
杯野真係超大杯,D珠珠都幾in un幾好咬 好好口感
收銀姨姨d態度幾好又笑口滿面
奶茶整體都幾好 同臺北比呢我鍾意飲呢間多d
$12 (其他)
2009-05-24 1 浏览
今日買左杯珍珠奶茶 500cc飲落都唔錯不過就真係有少少過甜所以如果要買黎飲真係要記得叫少甜而我覺得d珍珠都ok價錢方面都可以接受比較差既一樣野係等既時間都ok耐大約10~20分鐘左右
今日買左杯珍珠奶茶 500cc
飲落都唔錯
不過就真係有少少過甜
所以如果要買黎飲真係要記得叫少甜
而我覺得d珍珠都ok
價錢方面都可以接受
比較差既一樣野係等既時間都ok耐
大約10~20分鐘左右
$10 (其他)
  • 珍珠奶茶
今天下午, 落狗屎般的豪雨,本以為台北站會有乜人,奈何還是大排長龍....我又趕住去畫畫,於是退而求其次, 轉到冇人排隊的大卡司買嘢飲。order了蜂蜜綠茶加椰果, 少冰, $15。等了一首Coldplay - Don't Panic的時間便弄好了。那時我才知道, 那蜂蜜綠茶只是500cc小杯裝, 太不化算了吧!而且飲管有膠袋包裝, 不見得有必要這樣大卡士吧....入正題, 我明明沒有要求少甜, 但蜂蜜綠茶完原沒甜味,只能嘗到濃烈的茶味。而加了三元的椰果, 沒甚咬口, 正常的椰果應該是很Q的吧......唉, 見到無人幫襯都應該料到品質好極有限啦......題外話:這裏的裝横和設計很糟.......
今天下午, 落狗屎般的豪雨,
本以為台北站會有乜人,
奈何還是大排長龍....我又趕住去畫畫,
於是退而求其次, 轉到冇人排隊的大卡司買嘢飲。

order了蜂蜜綠茶加椰果, 少冰, $15。
而且飲管有膠袋包裝, 不見得有必要這樣大卡士吧....
入正題, 我明明沒有要求少甜, 但蜂蜜綠茶完原沒甜味,
只能嘗到濃烈的茶味。

唉, 見到無人幫襯都應該料到品質好極有限啦......

題外話:這裏的裝横和設計很糟.......
2009-05-06 2 浏览
今日老公買左2杯珍珠奶茶,超好味,家陣買一送一, 好抵, 其實係深圳飲過,家陣係香港都飲到,正呀~不過記得叫少甜, 因為佢地本身好甜架
2009-05-05
2009-05-01 3 浏览
同朋友經過千色,見到新開既大卡司而且又見當時人吾多,所以就諗住去試下當時我要左夏威夷水果冰茶去比錢既時候先知道買一送一之後落左單,等左好耐等左15分鐘~問個職員:請問杯野飲得未?吾好意思~~好快就得架啦等左25分鐘~再問佢:請問杯野飲得未?吾好意思~~好快就得架啦搞到我都要反問佢:''請問好快就得即係幾時?呢句說話我已經半個鐘前已經聽啦喎''最過分既係我完全吾明白點解張單no.09幾既野飲會出左先但我張單no.08幾既就一杯都未出真係等到火都黎!!以後都吾再飲而且個夏威夷水果冰茶好難飲陣味好奇怪!!
同朋友經過千色,見到新開既大卡司
而且又見當時人吾多,所以就諗住去試下
當時我要左夏威夷水果冰茶
去比錢既時候先知道買一送一
之後落左單,等左好耐
等左15分鐘~問個職員:請問杯野飲得未?
吾好意思~~好快就得架啦
等左25分鐘~再問佢:請問杯野飲得未?
吾好意思~~好快就得架啦
最過分既係我完全吾明白點解張單no.09幾既野飲會出左先
但我張單no.08幾既就一杯都未出
真係等到火都黎!!
以後都吾再飲
而且個夏威夷水果冰茶好難飲
陣味好奇怪!!
2009-04-30 13 浏览
見到千色開左2間野飲店,,放學同c家姐去試下原本想去臺北,,不過超多人so去左大卡司要左茉香奶茶+金磚,,少甜(700cc)好飲,,唔會太甜,,有茶味又有茉香味金磚都唔錯,,不過我都係like珍珠多d服務幾好,,不過叫人拎野飲個姐姐唔夠大聲,,冇輕鬆飲個哥哥咁大聲,,要留心d聽先聽到
見到千色開左2間野飲店,,放學同c家姐去試下

原本想去臺北,,不過超多人
so去左大卡司
要左茉香奶茶+金磚,,少甜(700cc)
好飲,,唔會太甜,,有茶味又有茉香味
金磚都唔錯,,不過我都係like珍珠多d

2009-04-30
  • 茉香奶茶
2009-04-30
新開張見買一送一就去試下.....買既時候人唔多..但就等好耐下...買果陣個姐姐仲問我要唔要少甜..我仲話唔洗...諗住第一次試就唔好改佢既配方啦.....點知一試就出事....唔怪得佢問我要唔要少甜啦...哈哈...甜到有d唔想飲...我果杯係珍珠奶茶.....d珍珠就細粒左少少....唔夠大珠咁好咬....最好都係d服務....間野都幾大陸feel=.=....見諒~~~~~
2009-04-27 1 浏览
早幾日路過, 見新開張, 見佢裝修佈置同大陸果間應該係同一集團...話新張期內買一送一, 就同mum試試.... 買了一杯苿香奶茶送珍珠奶茶... 兩杯都好甜好奶, 零茶味, , 無乜飲緊奶茶的感覺...可能新張, 見d人唔多熟手, 我等奶茶時見入面d人好似多過d客, 但都等了15分鐘..值得一讚係d 員工幾有禮貌
值得一讚係d 員工幾有禮貌
2009-04-24 24 浏览
家住元朗卻不多留在元朗搵食,不過這習慣隨北上工作後也要改變。準時放工的一晚,也趕不到深水埗陪龍重溫豬潤麵,但感激飽餐後的他仍願陪我在元朗再食多餐~  千色一帶都開了不少新店,如譚仔、飽點爺爺,不過最令我感興趣的,是深圳過江龍大卡司。沒錯,無花無假是深圳店過來港開店,真的世界變呀!記得深圳店的水準不錯,適逢現時又有新開張買飲品送珍珠奶茶優惠,當然要幫襯!  此店飲品分為500cc與700cc,款式選擇較同類店為多,除珍珠外還有椰果、蒟蒻、金磚、仙草凍等配料,另外餐單中還有本月特價精選。不過在優惠熱銷之下,想試的草莓歐蕾同焦糖布丁奶茶均缺貨,煙韌又好味的珍珠亦同時沽清,2人唯有改試同茉香奶茶配蒟蒻,及同原味奶茶配金磚。之後來到漫長的等待,別看店員滿佈又排隊人龍不多,估計因店員未上手關係,是晚每張柯打也要等約15分鐘;店員不好意思前不好意思後,令人不忍責怪,但效率實在有待改善。 兩杯飲品到手,龍的茉香奶茶味道頗為清新,可惜彩色的蒟蒻味道十分人工,質感又硬很不好吃;而我的金磚奶茶則過甜了,所謂金磚也不比蒟蒻好多少,而且兩款配料都過大,很難以吸管啜吸來吃,結果都只有吃剩收場。 是次初試感覺較差,

草莓歐蕾同
茉香奶茶配蒟蒻,及同

是次初試感覺較差,還比不上深圳店,希望只是新開張期間未發揮出水準而已,之後定必加油做好點,才能在香港生存下去的!
選擇多但缺貨更多
$5 (其他)
選擇多但缺貨更多
店員未上手, 效率有待改善
2009-04-24 3 浏览
聽朋友說千色廣場開了家珍珠奶茶店,昨天特別去試下.此家名為"大卡司"的店我在深圳見過,應該是國內的連鎖店吧昨天應該是頭幾日開張,所以有買一送一,本來想叫布丁奶茶,可惜一早買光了,唯有飲鳥龍珍珠(10元500cc),再加送了一杯珍珠奶茶.即係一杯5蚊. 可惜冇影相.但杯的外型ok. 不過可能因為新開的關係,人手不太熟手所以會有出錯單或是拿錯奶茶給客人的問題.我和男友唔好彩等左4個字先知個員工比錯左飛人地,我地張單漏左.好不容易,終於拿到手,一飲落口,有少少茶味,但係幾甜下,同埋奶精果陣味太勁,所以飲左一半就覺得好膩...但係珍珠就幾好味,幾好咬感,佢新張期內,可以免費加珍珠同金磚果d配料.算幾抵,不過水準呢..就一般啦.返屋企搵下佢嫁資料,真係國內連鎖,材料相信都係來自大陸.>_<有d担心...不過下次都想試埋佢個布丁奶茶,到時再 來 comment 下...
聽朋友說千色廣場開了家珍珠奶茶店,昨天特別去試下.
此家名為"大卡司"的店我在深圳見過,應該是國內的連鎖店吧

2009-04-23
$5 (其他)