2023-10-09 288 浏览
員工服務態度超級差不論傳餐/收碟都完全沒有理會客人d衫,基本上食一餐要經常顧忌餸汁會否滴到自己加上未到完結時間已經收了所有桌上器皿,餐車亦毫不顧忌地「痴埋」顧客身後極差的飲食體驗😡比觀塘那間差很多😡
員工服務態度超級差
極差的飲食體驗😡

比觀塘那間差很多😡
我同老公都特別鍾意食榴槤,一知道原來放題有榴槤食,咁正😋梗係立即岀動啦!呢度平日價錢都係$300左右,就已經可以食到各款美食,足兩小時任食任飲,其中最令人心動一定係極品金枕頭榴槤燒同埋極尚榴槤椰皇奶凍,一凍一熱,好味爆發!榴槤燒食落啖啖肉,除了可以享受到暖笠笠甜絲絲嘅軟滑榴槤肉,外層燒過更潻香脆口感。至於榴槤椰皇奶凍可謂消暑妙品,凍食味道顯得格外清甜,啖啖榴槤肉真材實料👍作為榴蓮控的我encore了幾次,感覺非常抵食👍當年呢度仲有非常多刺身同埋壽司選擇,自助區都可以有多凍盤海鮮供應,例如有灼蝦、青口、以及中日韓前菜(例如有我最鍾意食嘅味付螺肉、中華沙律、泡菜等等),仲有各式飲品同甜品任君選擇。放提我反而主打熟食,推介呢度嘅醬燒帝皇蟹棒、鹽燒三文魚腩、鹽燒牛舌、鹽燒雞翼、比目魚西京燒、皇牌炸乳鴿、金蒜炭燒廣島蠔👍👍尤其是炸乳鴿同埋燒蠔,又係回本好味之選!呢度嘅乳鴿係真乳鴿,體型比較少,所以食起嚟特別嫩口,一般燒味舖冇得比啦!蠔夠新鮮,肉身飽滿多汁,配蒜蓉簡直係Perfect match㗎!

• 極品金枕頭榴槤燒
  • 極尚榴槤椰皇奶凍
2023-10-08 123 浏览
榴槤水果皮爽肉甜滑,知道🥢沙田大喜屋🥢有極品金枕頭榴槤燒🔥特登去食日式放題,一試難忘👍🏻熱辣辣嘅果肉更甜滑,味更香濃💪🏻好好食呀😋😋😋,仲有脆炸貓山王極尚榴槤椰皇奶凍🥥,啱晒鍾意食榴槤嘅朋友👏🏻👏🏻👏🏻放題仲有好多選擇有壽司🍣刺身🍱 火炙壽司🔥手卷🍙天婦羅🍤炸物🍘燒物☄️串燒🍢一品料理🍲煮物🥘佢嘅燒羊架🥩表面燒得濃濃地,好香孜然味肉嫩多汁,好好食呀👅仲有好濃郁嘅雞湯☕️糖水🍯汽水🧋甜品🍧海鮮🦀雪糕🍨任飲任食💦每樣叫少少食勻全部款式係最聰明,好似一次過食晒成間餐廳咁過癮😆雖然客如輪轉, 服務都好細心,經常有人執枱,又好有禮貌,今餐食得歡喜又開心😃大喜屋日本料理沙田正街沙田廣場1樓33-35號
榴槤水果皮爽肉甜滑,知道🥢沙田大喜屋🥢有極品金枕頭榴槤燒🔥

特登去食日式放題,一試難忘👍🏻

熱辣辣嘅果肉更甜滑,味更香濃💪🏻好好食呀😋😋😋,

仲有脆炸貓山王

極尚榴槤椰皇奶凍🥥,啱晒鍾意食榴槤嘅朋友👏🏻👏🏻👏🏻

放題仲有好多選擇有壽司🍣刺身🍱

火炙壽司🔥手卷🍙天婦羅🍤炸物🍘燒物☄️串燒🍢

一品料理🍲煮物🥘

佢嘅燒羊架🥩表面燒得濃濃地,好香孜然味肉嫩多汁,

好好食呀👅

大喜屋日本料理
沙田正街沙田廣場1樓33-35號
2023-10-01 250 浏览
📍大喜屋 (沙田)沙田沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35,44-46號舖放題2小時(5-7pm )$258 另加一服務費自助區有多款冷盤和熱食,瑞士雞翼好大隻,飲品同雪糕都勁多款,有haagen dazs,刺身新鮮,食物上得好快。個人認為個燒蠔幾好食。上咗兩鑽刺身,第三轉就開始冇咁新鮮。侍應都好有禮貌,不停幫手收碟,保持枱面清潔。推薦大家食💛極品金枕頭榴槤數量有限,大家要提早下單下,暖暖的,肉質細滑,好食
📍大喜屋 (沙田)

放題2小時(5-7pm )$258
另加一服務費

侍應都好有禮貌,不停幫手收碟,保持枱面清潔。

推薦大家食
💛極品金枕頭榴槤
數量有限,大家要提早下單下,暖暖的,肉質細滑,好食
極品金枕頭榴槤
極品金枕頭榴槤
2023-09-24 333 浏览
这次9月24日星期日到訪,對上一次已經是三個多月來這間人氣大喜屋,我們訂了6:30入座,每位$318+10%,刺身種類少咗好多,質素真的有待改善!壽司也同樣差了,壽司飯比之前大了一些,但黏度和酸度也可以的重點是這白汁大蝦我们沒有點也放上枱,真的有點亂!甜品方面主要因為有榴槤燒才吸引來的,原來上的時候已經窩心地起了榴槤屈,果味很甜,真的不錯的!可能人手不太足夠,枱面需要收的東西也沒人理會,需要找人收拾,之前完全沒有這個問題,但這次體驗某些食物真的不太好!我諗應該要過一段長時間才去了
壽司也同樣差了,壽司飯比之前大了一些,但黏度和酸度也可以的
重點是這白汁大蝦我们沒有點也放上枱,真的有點亂!

2023-09-07 225 浏览
耐唔耐就想食下放題,趁朋友未開學前就約埋去食。其實好食不單止係刺身壽司。有好幾款熟食都唔錯。鮑魚雞粥,粥綿滑,食到雞嘅鮮味,好多雞肉鮑魚片。比目魚西京燒,嫩滑唔腥,啖啖肉好味。金蒜炭燒廣𡷊蠔,好香蒜味,濃郁醬汁,蠔肉飽滿,炭燒又十分滋味。鹽燒牛舌,牛舌唔算特別厚但都juicy,反而係帶啲嚼口同埋鎖住到肉汁,加上大量黑椒喺面,都好惹味。當然還有我最愛㗎炸榴槤,炸皮煙韌,入面就係流心餡,榴槤味好突出,而家仲掛住嗰陣濃郁嘅香味😆😂😂。炸乳鴿,帆立貝北海燒,炸鮮奶,鯖魚同牛肉鍋都好值得試。自助嗰邊都有好多食物,好多想試實在太飽,唯有等下次😂。
耐唔耐就想食下放題,趁朋友未開學前就約埋去食。

其實好食不單止係刺身壽司。有好幾款熟食都唔錯。

鮑魚雞粥,粥綿滑,食到雞嘅鮮味,好多雞肉鮑魚片。

比目魚西京燒,嫩滑唔腥,啖啖肉好味。

2023-09-06 308 浏览
榴槤控注意⚠️ 榴槤控注意⚠️不嬲都好鍾意食榴槤,估唔到連日式放題都有金枕頭榴槤燒任食😋認真驚喜平時定時定候都有一股刺身癮,單點食都要幾百蚊,不如黎食放題好過.90分鐘都係$248,叫多幾轉刺身就回哂本😀本來以為中午食冇咁多人,原來都多就快滿場tim刺身壽司種類好多,厚切三文魚、油甘魚、仿鮑片、希靈魚、北寄貝、帶子、馬刀貝、八爪魚、赤貝、象拔蚌、阿根廷赤蝦、俄羅斯甘蝦,全部都新鮮,整體都厚切。仲有好特別嘅就係竟然有松葉蟹🦀🤭好少見仲要鮮甜可口🙌🏻即刻點左好多食😂唔知以為自己去咗酒店食buffet壽司方面用放題質素黎講都真係非常好,一樣種類好多,其中拖羅壽司我最鍾意除咗壽司刺身,仲有一d中式菜式,重點係質素唔錯,有鮑魚花膠一品盛,花膠大大塊塊、燒乳鴿香口燒香脆可口,唔會比茶樓執輸。蒜蓉烤蠔都推薦,蠔大大粒,表面滿滿炸蒜蓉香。見到佢出咗個新野,法式紅酒藍莓鵝肝,鵝肝入口即溶加藍莓蘋果好新好夾😛嚟到,不妨試吓燒物方面就一定要讚,極品金枕頭榴槤燒🥰鍾意食榴槤嘅,我真係食到停唔到口,大大嚿燒完更加甜😋一上枱浸浸榴槤香!!仲有脆炸貓山王,炸物黎講真係正正正,炸粉唔會太厚,一咬開榴槤即流出黎,認真係好味
榴槤控注意⚠️ 榴槤控注意⚠️

燒物方面就一定要讚,極品金枕頭榴槤燒🥰鍾意食榴槤嘅,我真係食到停唔到口,大大嚿燒完更加甜😋一上枱浸浸榴槤香!!仲有脆炸貓山王,炸物黎講真係正正正,炸粉唔會太厚,一咬開榴槤即流出黎,認真係好味嘅榴槤炸彈

自助區既飲品好多,仲有珍珠奶茶tim

食到尾就梗係食甜品同埋雪糕,甜品控既你記住留肚啦,最重要最重要嘅係呢度雪糕係任食,仲要Häagen-Dazs 都係任食🥰😋😋整到每枱都一定拎幾杯回下本。仲有唔同味道嘅雪糕,榴槤雪條都有😆

2023-09-05 215 浏览
我問謙謙來到暑假最後了有冇咩特別想食,佢話想食日式放題,我就醒起好多人推介的沙田大喜屋了,果然來到冇令我地失望, 食物用 QR code 落單超方便,食幾多件就叫幾多唔會浪費。一來就叫刺身加拿大雪蟹腳、三文魚、油甘魚、仿鮑片、希靈魚、北寄貝、帶子、馬刀貝、赤貝、象拔蚌、阿根廷赤蝦、俄羅斯甘蝦, 一大盤新鮮的刺身,肥美三文魚和鮮甜帶子真係食左好多件,油甘魚夠油潤。之後就叫左dd壽司,黑松露油甘魚腩壽司、池魚王壽司、醬燒帝皇蟹棒、原條穴子、香蔥拖羅蓉手卷、海膽手卷、芝士鰻魚玉子燒、花之親子、花之戀, 呢到的壽司細細件啱哂我地叫多兩款。小食炸物串燒夠多款,鵝肝、鰻魚忌廉芝士卷、牛油果醬拌松葉蟹肉、芝麻雞翼、紫心香芋丸、脆炸貓山王、皇帝蟹棒天婦羅、天婦羅蝦、甜番薯仔天婦羅、牛油燒翠玉瓜、鹽燒牛舌、雞軟骨,總有幾款啱食。魚類我最愛比目魚西京燒好滑溜、鹽燒鯖魚烤得好香、蒲燒鰻魚燒得幾好,香草燒羊鞍唔會太肥入口多汁夠腍,燒七味鱈魚乾配酒一流,帆立貝北海燒大大件彈牙,皇牌炸乳鴿,黑椒蜜汁一口牛每粒都沾到蜜汁好香甜,驚喜之作避風塘魷魚估唔到咁爽口彈牙好掂,金蒜炭燒廣島蠔夠哂肥美。除左上面的食物出面都有水

除左上面的食物出面都有水果,甜品糖水,飲品等等等。 見到每位食客都食得好滿足,我地最後仲食左 Häagen-Dazs 雪糕作結尾, 總結一個價錢座得舒服又多選擇每款1件都得,我覺得呢到好啱一班人聚會慶祝。
2023-08-29 286 浏览
大喜屋就食得多,呢間分店就真係第一次過黎😍今日難得抽到時間平日過嚟諗住可以避過呢人潮😂點知可能臨近開學,唔少家庭都捉緊時間帶啲小朋友出嚟食餐勁嘅就收拾心情番學👧🏻所以今日平日1點左右到,全院滿座🈵所以如果想黎食都係book定位就萬無一失啦!。🐒午市平日成人星期一至五放題(3小時)💰$248放題我個人都中意食午市,因為除左有三個鐘可以慢慢食之外,仲可以平啲😝而佢地午市同晚市既食物都唔會有變動,所以如果想平啲又食耐啲都可以考慮午市今次呢到地方都好大,而所有自助區包括飲品區🍸沙律區🥗甜品區熟食區🍟都集中哂係一個地方,所以都好方便今日even though係full house🏡 但店員refill速度快,就算有啲野食今次去睇無,下次去已經fill好哂🍗瑞士雞翼真係好正,大家真係要試特別少少既係沙田分店有乳鴿食,而且仲有個黑松露大蝦🦐呢個大蝦拍得住出面既西餐廳,無論係擺盤定味道都係👅

🐒午市平日成人星期一至五放題(3小時)💰$248
1973 浏览
2023-08-26 611 浏览
大喜屋是沙田廣場一家長期排隊的放題餐廳,今次BOOK了枱,等了10分鐘就入得。這裡提供2小時的任食服務,讓顧客盡情享受美食。餐廳內還有一個熟食自助區,供應各種美味的熟食。大喜屋的座位舒適,不會太擁擠,讓顧客能夠放鬆享受餐飲體驗。餐廳的環境舒適,氛圍輕鬆愉快,讓人可以輕鬆地與家人和朋友共享美食。這裡的放題選擇非常豐富,包括各種有十幾款刺身、壽司、手卷炸物、天婦羅、串燒、燒物,仲有自助區無限任飲。非酒精飲品有冷/暖飲品。刺身有很多選擇,長腳蟹、劍魚腩、三文魚、希靈魚;蝦類有甜蝦、阿根廷赤蝦;貝類有原赤貝、北海道帶子、北寄貝等,特別第一盤刺身擺盤得好靚!肉類的種類也很多,羊架,一口牛,品質上乘,口感鮮嫩。此外,他們的熟食自助區提供了各種美味的熟食選擇,當中提供多種鮮冷盤,凍熟蝦、青口、日式中華沙律、螺肉、瑞士雞翼及小龍蝦,可以按照自己的口味來享用,滿足了不同人的口味需求。服務方面,大喜屋的工作人員態度友善,迅速回應客人的需求。整個用餐過程非常順暢,讓人感到舒適和滿意。總體而言,大喜屋是一家值得一試的放題餐廳。他們提供多樣化的菜品選擇,舒適的環境和友善的服務,讓顧客能夠享受美食的同時感到輕松和
這裡的放題選擇非常豐富,包括各種有十幾款刺身壽司、手卷炸物、天婦羅、串燒、燒物,仲有自助區無限任飲。非酒精飲品有冷/暖飲品。刺身有很多選擇,長腳蟹、劍魚腩、三文魚、希靈魚;蝦類有甜蝦、阿根廷赤蝦;貝類有原赤貝、北海道帶子、北寄貝等,特別第一盤刺身擺盤得好靚!肉類的種類也很多,羊架,一口牛,品質上乘,口感鮮嫩。此外,他們的熟食自助區提供了各種美味的熟食選擇,當中提供多種鮮冷盤,凍熟蝦、青口、日式中華沙律、螺肉、瑞士雞翼及小龍蝦,可以按照自己的口味來享用,滿足了不同人的口味需求。
總體而言,大喜屋是一家值得一試的放題餐廳。他們提供多樣化的菜品選擇,舒適的環境和友善的服務,讓顧客能夠享受美食的同時感到輕松和滿足。無論是與家人、朋友或是同事一起,這裡都是一個理想的用餐場所。
即日入會仲可減$20
長腳蟹
燒牛舌
天婦羅
2023-08-24 405 浏览
上周一和兒子趁暑假去吃放題,点知去到排哂長龍,入到去座無虛席~所有座位都超級逼夾+枱面好細。從來未試過吃放題吃得咁辛苦:冷氣好凍,所有嘅食物吹唔夠五分鐘全部吹凍曬,兼且熱食+炸物並非即点即製,所以全部好難食。鰻魚壽司:鰻魚入口好似塑膠一樣咁硬,立即吐返出來。服務也非常差:有個收碟的阿嬸次次經過我枱邊都好似睇我哋唔到咁,搞到侍應生上唔到菜,我用隻手托住🤣。幫隔離枱收碟嘅時候,仲用對方嗰個器皿(盛蝦殼+骨杯)去翻動佢車仔上面嘅廚餘,然後畀返器皿隔離枱嘅時候一滴滴汁滴落我枱面😱😱😱恐怖!已經列入黑名單

鰻魚壽司:鰻魚入口好似塑膠一樣咁硬,立即吐返出來。

恐怖!已經列入黑名單
2023-08-14
講到沙田區嘅日本放題腦海中只有"大喜屋"$238/位 食足3個鐘食物多年來都保持到質數款式夠多夠齊全除咗日式.仲有好多中式美食店內環境寬敞舒適除咗必食嘅刺身.壽司新鮮連花膠.鮑魚都有得食一次過點咗好多款式,完全無漏單✨鹽燒牛舌 口感豐富.添加黑椒好香口✨乳鴿 即炸熱辣辣✨牛油燒翠肉瓜 好Juicy✨香草牛油煮大蜆蜆肉飽滿又大隻✨牛肉烏東 牛肉大大片 好軟腍飲品同甜品款式都多樣樣都想食.性價比極高Haggen Dazs都食咗幾杯

講到沙田區嘅日本放題
腦海中只有"大喜屋"

$238/位 食足3個鐘

食物多年來都保持到質數
款式夠多夠齊全
除咗日式.仲有好多中式美食

店內環境寬敞舒適

除咗必食嘅刺身壽司新鮮
連花膠.鮑魚都有得食
一次過點咗好多款式,完全無漏單

✨鹽燒牛舌 口感豐富.添加黑椒好香口

Haggen Dazs都食咗幾杯
2023-08-01
午餐
2023-07-30 269 浏览
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷 大喜屋 @沙田💁🏻5:00-7:00pm成人特惠放題 $258/人超抵食,大喜屋既食物質素絕對有保證,除左無限放題任食,仲有Häagen-Dazs雪糕任食,真係食雪糕都回本啊😋😋😋除咗雪糕之外,力推以下菜式💁🏻赤貝、北海道帶子、三文魚刺身三款刺身都勁正,貝類好鮮甜,三文魚夠肥美💁🏻海膽手卷、蟹籽手卷必試‼️材料新鮮之餘,紫菜夠脆,同埋佢個份量係一口手卷,唔會話太大份,令到食唔晒💁🏻黑松露油甘魚、白松露吞拿魚、有子帆立貝一上枱已經聞到黑松露嘅香味,口感好豐富💁🏻炸物串燒以及熟食都非常出色竟然有燒乳鴿,新鮮即烤夠香脆是否推薦↩️?✅ys, 放題首選緊係大喜屋
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷 大喜屋 @沙田

💁🏻5:00-7:00pm成人特惠放題 $258/人

除咗雪糕之外,力推以下菜式
💁🏻赤貝、北海道帶子、三文魚刺身
三款刺身都勁正,貝類好鮮甜,三文魚夠肥美

💁🏻海膽手卷、蟹籽手卷必試‼️

💁🏻黑松露油甘魚、白松露吞拿魚、有子帆立貝
一上枱已經聞到黑松露嘅香味,口感好豐富

💁🏻炸物串燒以及熟食都非常出色
竟然有燒乳鴿,新鮮即烤夠香脆

是否推薦↩️?
✅ys, 放題首選緊係大喜屋
  • 刺身
  • 比目魚西京燒
  • 黑松露油甘魚
2023-07-29 197 浏览
同親戚一大班人去沙田食放題,價錢都算經濟,唔算太貴,入場前已有一大堆人出面排隊入,佢竟然仲有凍鮑魚!!同埋有海膽手卷!!佢嘅海膽手卷整到好細,所以可以叫好多件食!!做好多壽司方面味道都幾好,整得都幾靚,可以再去!#buffet #food #yummyfood #yummy #香港#

中意食日式放題既我🍽,上次食過殿 大喜屋,今次試下無殿既係點😂,其實同殿既一樣的,周圍環境光猛,座位多,感覺可同人親近一些😊,餐廳使用QR CODE落單👍🏻😋食物選擇多,有必點的刺身🐟🦑🦐、壽司🍣、手卷、串燒🍢、燒物🍖、炸物、天婦羅🍤、料理、甜品及雪糕🍦等等,更有自助區,簡直可以豪飲豪食,上菜速度快,餐廳職員會定期幫助收碗碟餐具👍🏻係一個可以狂食到飽既地方👭晚市優惠時段放題 星期一至四(17:00 - 19:00 )〔真心推介😋〕 $248 / 人大量美食任君選擇,由於太多,不能盡錄!店內有自助區,包括:冷盤小食,如:青口、凍蝦等,少量炸物、沙律、湯及飲料、雪糕及甜品🍨各類剌身🐟三文魚、北寄貝、帶子、甜蝦、赤貝、日本甜玉子等等重點食甜蝦為主😬擺盤精美,仙氣逼人✔️ 赤貝〔真心推介😋 〕👍🏻 爽脆👍🏻 新鮮✔️ 甜蝦〔真心推介😋 〕👍🏻 肉質鮮甜壽司🍣、軍艦、手卷✔️ 鰻魚忌廉芝士卷〔真心推介😋〕👍🏻 淡淡芝士味✔️ 芝士鰻魚玉子燒〔真心推介😋〕👍🏻 玉子代替飯👍🏻 微甜😋😋👍🏻 鰻魚嫩滑✔️ 海膽手卷〔真心推介😋〕👍🏻 細細件👍🏻 海膽嫩滑👍🏻 鮮甜✔️ 牛油果醬拌松葉蟹肉〔真心推介😋〕👍🏻 fu

大量美食任君選擇,由於太多,不能盡錄!

各類剌身🐟
三文魚、北寄貝、帶子、甜蝦、赤貝、日本甜玉子等等
重點食甜蝦為主😬

✔️ 三文魚皮牛油蒜香燒〔真心推介😋〕
👍🏻 微微蒜香
👍🏻 juicy

✔️ 香草燒羊鞍〔真心推介😋〕
👍🏻 羊味突出,不羶
👍🏻 juicy 嫩滑
👍🏻 啖啖肉