2025-04-30
曾經吃過晚市覺得有少許過譽和服務一般,不過聽聞佢地飲茶都好出色,加上而家可以網上訂座,一於比多次機會佢😎復活節假最後一日準時中午12:00到達,跟住條隊好快可以入座|・ω・)ノ/(🌟為推薦)🌟沙翁 $48暖暖的冰花蛋球佈滿甜甜的砂糖,外脆內軟,充滿蛋香又濕潤,螞蟻人食到停唔到口🤭果然是名物,必試.ᐟ.ᐟ🌟蛋黃千層糕 $38千層糕的包皮比老鳳茶居更濕潤,香噴噴的蛋黃香,綿滑中帶輕微的沙沙口感;加入了脆脆的南瓜籽,口感更豐富👍🏻⭐️三色腸 $58 三色腸粉有鯪魚滑、芫茜牛肉和鮮蝦腸,一次滿足哂三個願望,唔洗選擇困難(✌︎˙˘˙✌︎)鯪魚滑嫩滑,加入了果皮去腥,挺有特色;芫茜牛肉有芫茜的芳香,牛肉軟滑,正常好味;蝦腸一條有兩顆巨大的蝦仁🍤三款腸粉都很滑溜,皮厚薄適中,個人最推介鯪魚滑腸,可單點!⭐️川芎白芷蒸魚雲 $58滿期待的魚頭稍有失望,因為是急凍魚頭🥹湯底甜,但藥材控的我略嫌欠缺藥材味.. 豆腐最嫩滑最好味lol🌟蒸韮菜粿 $38晶瑩剔透的軟黏粿皮,內餡塞滿鮮香爽脆的韮菜碎,而且加入少許蝦米,推介🙌🏻⭐️蒸南瓜糕 $48南瓜糕有啲似蘿蔔糕,味道清甜,餡料豐富,還有大量瑤柱絲,岩哂小屁孩🧡🌟花菇吊
(🌟為推薦)
鯪魚滑嫩滑,加入了果皮去腥,挺有特色;
三款腸粉都很滑溜,皮厚薄適中,個人最推介鯪魚滑腸,可單點!
燒賣比一般坊間大粒,燒賣皮薄;豬肉有新鮮肉香,質感彈牙,好味😋
蝦餃也十分大粒,皮薄適中,包裹著大大隻爽口彈牙的蝦仁🤩加入荀絲,清新好吃👌🏻
煎糯米雞端上枱時中間有一顆又黃又漲卜卜的蛋黃,可惜店員剪得太快影唔切,蛋黃的汁液已滲透飯粒( ߹ㅁ߹)
脆皮的飯焦,粒粒飽滿的糯米濕潤又軟熟,沾滿蛋汁非常惹味!內餡還有鮮冬菇和豬肉碎,是本日最愛,必食推介❣️
茶市溫馨地提供有長者咭免茶芥,即刻推父母出來認老🤣慳左兩位合共$50既茶位(✌︎˙˘˙✌︎)
另外加購兩個外賣盒,三大一細合共消$513.7,價錢合理!欣賞它們的點心不油膩,也有新穎的款色,加上兩老喜歡訂了枱一輪輪咁入座,為左隻煎糯米雞會想再encore,仲想試埋當日賣哂既黑芝麻卷🤤