餐厅: 大家樂 (城市中心)
资讯:

2007-06-23 48 浏览
排骨菜飯- 排骨炸得好香口, 醃得仲好入味, 另有一小盒青豆, 裡面仲有類似菜莆既野, 好爽口同鹹鹹地又幾好送飯.
2007-03-12 40 浏览
四季豆波蘿牛仔柳+例湯+白飯+中國茶($36) - 牛仔柳無論賣相定口感一D都唔似牛肉, 無肉味之餘肉質仲有D怪怪地. 四季豆西芹同波蘿都太腍, 每樣料都好油, 麻麻地.例湯- 應該係青保涼, 無飲.本身想比"OK"就算, 但一諗起個D唔似牛既牛仔柳, "喊"臉一定走唔甩.
例湯- 應該係青保涼, 無飲.

2007-01-23 54 浏览
昨日家裡有點事要辦, 朋友仔自己話晒事買定野食, 估唔到佢又係呢度買咖哩牛腩飯- 牛腩分開裝, 面層有成厘米既油, 牛腩同筋都腍, 咖哩汁算香同幾辣, 用來撈飯都幾開胃西芹百合炒斑片- 魚片算滑, 粟米芯爽口, 每樣料都入味, 唔錯可能已經無咩期望所以今次又覺得整得唔錯
可能已經無咩期望所以今次又覺得整得唔錯
2007-01-18 30 浏览
啫啫雞煲餐啫啫雞煲- 份量唔多, 大約外賣碗一半到, 味道淡但尚算滑, 有幾多既蓮藕片同紅蔥頭墊底, 所以雞件真係好少例湯- 青紅蘿蔔, 有數片牛展, 普通白飯一盒呢類連鎖快餐店既食物真係唔多欣賞, 情願食茶餐廳好過
啫啫雞煲
例湯- 青紅蘿蔔, 有數片牛展, 普通
白飯一盒
呢類連鎖快餐店既食物真係唔多欣賞, 情願食茶餐廳好過
2006-12-28 39 浏览
朋友仔外經城市花園, 跟手就入左去睇下有咩食海鮮鍋粑+天使麵+雪糕- 蝦, 青口, 魚, 洋蔥, 青椒等, 加埋個唔識形容既汁, 味道麻麻, 鍋粑有4塊, 唔脆, 雪糕係比較好食既, 因起碼入得口, 整體來講唔唔唔得
朋友仔外經城市花園, 跟手就入左去睇下有咩食
2006-11-22 28 浏览
下午茶想食d熱野, 但又唔想食好淡既火腿米, 見新出了飽翅羹就試下飽翅羹+雞翼+咖哩角($18) - 個羹好杰, 有飽絲, 竹笙, 肉絲, 翅等, 料唔算多, 味道ok, 不過咁既價錢都唔要求得咁多. 咖哩角好似越來越細隻. 雞翼醃得好入味, 好味
2006-10-17 26 浏览
因為有兩張MTR $5 coupon, 就過期用埋佢所以星期六買左兩個下午茶餐雞翼+奶油多+火腿米粉+楊枝金露($21.50-$5)雞翼+咖哩角+火腿米粉+熱檸水($18-$5) - 雞翼幾好味, 咖哩角太油, 火腿米粉差唔多完全無味
雞翼+奶油多+火腿米粉+楊枝金露($21.50-$5)
2006-10-11 32 浏览
昨晚7點4去到買外賣, 見有炒蛋蝦仁班片飯+牛肉菜煲好似都唔錯就諗住買呢個, 點知個餐竟然最後o個個都比前面個男人買埋, 都唔知咩餐廳o黎, 7點幾就無晒晚餐, 跟住就改要個陳皮西芹鱈魚腩+牛肉菜煲, 個料炒得好油, 而個菜煲得個咸字, 兩個人食一個餐都食唔晒, 但唔係因份量大, 而係真係唔好食個套餐$35 - MTR $5 coupon = $30
個套餐$35 - MTR $5 coupon = $30
2006-09-20 17 浏览
星期日起身已經係兩點幾, 就近係呢度買下午茶食, 多左d新野好似幾吸引, 兩個人就外賣了三個餐燒鴨瀨- 燒鴨好乾身, 又無咩味唔好食豉油雞肶 - 雞肶好大隻, 豉油亦好入味蟹皇翅+雞翼+奶油多- 蟹皇翅有好多素翅, 味道比想像中好味, 呢個餐下次會再食
燒鴨瀨- 燒鴨好乾身, 又無咩味唔好食
豉油雞肶 - 雞肶好大隻, 豉油亦好入味
2006-09-01 15 浏览
通常係呢度都只會食下午茶, 燒雞翼+咖哩角($13), 不過多數唔夠喉會加($5)叫個火腿米, 其實除左燒雞翼外兩樣都普普通通, 尤其個火腿米個湯竟然可以係好淡, 不過朋友仔鍾意食呢度既燒雞翼, 所以都會照幫襯落去
2006-01-29 11 浏览
昨晚年廿九,回家團年,阿嫂在大家樂定了8-10位用的「一品盆菜宴」,菜單如下:1.蝦皇金蠔一品金盆菜—有茄汁大蝦(6隻),瑤柱(6隻),大蠔豉(6隻),燒鵝,竹笙卷,冬菇,慈菇…等等,我們一路用慢火煲著來吃,很好味,又有氣氛。2.鴻運大展翅—雖然不是太多翅,但都有一般酒樓的水準,開蓋時還是熱得冒著煙的,不錯。3.鴻運乳豬拼盤—乳豬,燒鵝,油雞,牛展,海哲,墨魚…等等,樣樣都不錯。4.黃金卷羅漢上素—個個都讚好味,有很多不同的菜,煮得很好味,而且很大盤。5.富貴雲腿鮮蝦帶子炒飯—又是個個讚很好味,熱騰騰的,很足料。整個套餐只是$950,而且份量多得吃剩很多,又好味,又抵食,過了一個很開心,滿足又溫馨的晚上。

2005-12-26 17 浏览
一向都很喜歡吃大家樂的「焗豬扒飯」,它是幾間連鎖快餐店中最好吃的,不愧為「一哥焗豬扒飯」,而這家分店我經常都去,因為可能是地點的問題,次次都不用等位。昨晚二人又去吃晚飯,有新出品:「南瓜汁蘋果焗火腿飯」,看起來很吸引,就試一試,另外要了一個火鍋船。侍應很快,一知道有人吃火鍋就立刻拿爐來,而我的飯可能是即叫即焗,等了差不多十分鐘。等也值得,因為很好味,南瓜汁加上淡淡的芝士味,不會太濃,剛剛好,除了蘋果和火腿外,還有魚肉,青瓜,小番茄等。火鍋很好,很多配料,不是一味用菜來墊底的那種,材料全部都很新鮮,份量很多,我看見其他人都二人吃一個火鍋,看來我們很大食啊!