餐厅: 大家樂
资讯:

2019-04-19 126 浏览
有陣時食野食到悶悶地都吾知食乜好 就夜晚黎左大家樂食 ,貪佢快靚正,價錢又唔算太貴,由細食到大,有湯有包有汽水有肉有面,良心食市,而且款式多多,有中式嘅炒粉麵飯,又有西式嘅扒餐焗飯等等
有陣時食野食到悶悶地都吾知食乜好
就夜晚黎左大家樂食 ,貪佢快靚正,
而且款式多多,有中式嘅炒粉麵飯,又有西式嘅扒餐焗飯等等

2019-02-05 400 浏览
焗豬扒飯係我其中一樣喜愛嘅食物。前幾晚就嚟咗位於土瓜灣北帝街嘅大家樂食晚飯,見有焗豬扒飯,當然唔會錯過啦。所以就點咗一個厚切焗豬扒飯配熱鴛鴦,一共$47。焗豬扒,非常大塊同厚切。表面加有蛋漿,食落一啲都唔鞋口,而且入味得嚟肉汁好豐富。配料有菠蘿粒、番茄及青豆,個番茄醬汁非常惹味,飯亦係炒完之後先至攞去焗,所以特別香口。呢個焗豬扒飯我絕我覺得絕對冇得輸。熱鴛鴦味道亦好唔錯。呢度嘅焗豬扒飯,我絕對會再返嚟幫襯。

所以就點咗一個厚切焗豬扒飯配熱鴛鴦,一共$47。

熱鴛鴦味道亦好唔錯。

呢度嘅焗豬扒飯,我絕對會再返嚟幫襯。
今晚又是一個人吃飯,在街上行來行去,都不知道要吃什麼,又在想起大家樂的一個豬扒飯,便去吃。當我去買票時,發現一哥豬扒飯又再加價,連飲品要$47 ,心裏有點不舒服,因為今次已經是由2018年,不知不覺加了多少次。拿到了豬扒飯時。發現表面的豬扒好像有點不同,當我撥開了面頭的茄汁之後,發現豬扒有個盤那麼大,而且非常之厚。原來大家樂已經選用了另一大塊的豬扒,而味道亦都唔保持得好好。這個令我非常喜歡,下次有機會再吃。

拿到了豬扒飯時。
這個令我非常喜歡,下次有機會再吃。
2019-01-15 48 浏览
今天中午返完教會之後,回來土瓜灣,有點肚餓,不知道吃什麼,便來到這裏。這裏的下午茶有很多款式,粥粉飯麵,三文治樣樣都有,我今天選擇了叉燒燒鴨米粉,另加熱咖啡$30。叉燒偏瘦,而燒鴨皮脆肉嫩,湯頭非常之熱,算是一個不錯的燒味米粉餐。咖啡是的滴漏咖啡☕️,味道帶點甘,是我非常喜歡的味道。

咖啡是的滴漏咖啡☕️,味道帶點甘,是我非常喜歡的味道。
自從對面大快活開咗之後,呢到嘅客好明顯分簿咗。咁清靜d都好嘅,嚟食下午茶啦。自從上次食話公司三文治d料好簿好少,隻雞翼又唔熟之後就無嚟過喇。下午茶嘅餐牌有更新到嘅。個細叉飯都係繼續好水準,飯香軟加埋叉燒汁好好味。叉燒半肥瘦係好嘢嚟,諗嘅唔乾唔硬。熱齋啡係正常嘢。隻雞翼凍嘅。算。啱啱好熟架咋,唔多掂...炸雞脾都係正常嘢,落咗好多味料,不過都仲食得嘅。個沙律唔好睇,太少紅色橙色,蘋果得兩粒,大部分係薯仔,仲有好多沙律醬。汽水係正常嘢。呢個飯都係正常嘢。可以食。見到人地點嘅公司三文治好正,最少有兩吋厚,d料見到多同菜新鮮。烤好靚,好想試。下次試下先。不過隻燒雞翼真係可一不可再喇,支持唔住... ...

個細叉飯都係繼續好水準,飯香軟加埋叉燒汁好好味。
叉燒半肥瘦係好嘢嚟,諗嘅唔乾唔硬。
熱齋啡係正常嘢。隻雞翼凍嘅。算。啱啱好熟架咋,唔多掂...

細碗叉燒飯,雞翼

炸雞脾都係正常嘢,落咗好多味料,不過都仲食得嘅。
汽水係正常嘢。
脆炸雞脾,蘋果薯仔沙律

呢個飯都係正常嘢。可以食。

火腩油雞飯

2018-11-24
用餐时段
下午茶
2018-11-11 32 浏览
我以前不嬲都好鍾意飲大家樂嘅咖啡,覺得佢係好香好滑,但係我今日居然好失望,杯咖啡一啲咖啡味都冇好難飲,諗佢哋嘅出品有問題應該要改善下😡, 仲有要提一提有啲服務員嘅態度都係麻麻, 除咗收銀小姐有禮貌之外, 公司要檢討下啦🙄
2018-11-11
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
用餐时段
下午茶
今晚又來到大家樂,為的又是豬排飯$467連咖啡或茶,一路吃都無事,直到吃到近骨的地方,入口時,發覺有些不妥,吐出了見到有根,以為無事,點知再看骨位,發現有紅色的,應該未熟晒,不過已經吃到尾聲,如果唔係我一定去換過。😱😱😱😱😱😱😱
2018-06-30 56 浏览
每當我肚餓,我都會不其然地想起大家樂的厚切焗豬扒飯餐$47連熱咖啡。芝士、蕃茄、洋蔥、菠蘿、青豆鋪滿了整個碟,芝士經過烤焗之後,散發濃郁的香氣,配合洋蔥、菠蘿令到成個豬排飯層次豐富。而蕃茄汁香濃得來又不會太利害,豬排🥩的厚度不是太厚,只算是正常厚度,不過size都鋪滿個碟,豬排表面經過炸和焗之後,軟軟的表皮保存了肉汁,吃落不會太乾身。今晚排隊取食物時,發現同一時間有幾個客人同時購買豬排飯,所以我一直覺得大家樂的厚切焗豬排飲,是市面上極具競爭力的産品。

晚市食到口淡淡,就食大眾化既大家樂,但其實而家大字頭既快餐店,價錢已經唔再大眾大部份街坊都叫d性價比相對高既菜式例如焗豬飯,碟頭炒飯咁,而我鐘情燒味不過呢間分店我食過好幾次,每次收銀都係做得好差,落單落多兩個餐就搞唔掂,問完又問,有個肥既女經理大大聲係水吧講同事事非,試過掛住傾計個客差杯野飲都沒沖..但我都係叫燒味一望就知點解,特別再執過,燒味師傅態度好,自己斬完自己上埋餐盤,呢日我好彩咁岩有鴨比雞比,利申唔係次次有,但就算唔係比都好好味據我所知大家樂全部燒味都係執己燒,只不過差在邊間分店自己燒,邊間第二間分店燒好送來,大家樂既白切雞🐔真係嫩滑開,間間都係,滑得黎肥美,唔會話好似一般燒味舖咁個骨位血淋淋燒鴨都好香濃,配埋格離d炸花生🥜好香酥脆要提下晚市食呢個餐有一個位留意,咁多年都係咁,燒位雙拼套餐係貴d,因爲唔係碟頭燒味飯,唔係頭頭尾尾之外配埋老火湯,白飯,普洱茶包茶,如果好似我咁加特飲係貴d,因爲唔係轉配野飲,係加配,杯普洱茶沒得唔要不過建議點都keep返杯茶,因爲食食下就發覺其實杯茶好消濟,話曬成個套餐都沒菜,但燒味質素貞係跑贏!仲有個老火湯,堅足料,老黃瓜豬骨扁豆湯。

燒鴨都好香濃,配埋格離d炸花生🥜好香酥脆

仲有個老火湯,堅足料,老黃瓜豬骨扁豆湯。
2018-02-18 69 浏览
新年不是很多茶餐室開,這裡一年365日都開,環境不是豪華,只是簡簡單單,平日很多上了年紀的爺爺奶奶在這𥚃坐,因為有空調,又不會趕。過年期間,它不會加價,不過會將平日的下午茶套餐,加了沙拉,再將價錢提升。今天我要了熱狗、沙拉、雞翼,$39,包熱飲。熱狗用上芥末沙拉醬,有芥末味又有酸甜味,我好喜歡,至於熱狗腸,外皮脆,非常好吃。沙拉就係蘋果薯仔,沒有甚麼特別。雞翼外脆內軟,咬開有汁流出,味道剛好,掌握得非常好。

今天我要了熱狗、沙拉、雞翼,$39,包熱飲。

沙拉就係蘋果薯仔,沒有甚麼特別。

雞翼外脆內軟,咬開有汁流出,味道剛好,掌握得非常好。
2017-09-19 119 浏览
今天上午忙到午飯時間都過了,惟有出去大家樂外賣個下午茶醫肚下午大約二時半到了店內,食客不算多,買了燒鴨瀨粉,配個粒粒紅豆冰,三十大洋重有找,抵食!燒鴨瀨有五、六件燒鴨,重係有脾有胸,絕不肥膩,味道不錯
今天上午忙到午飯時間都過了,惟有出去大家樂外賣個下午茶醫肚

,三十大洋重有找,抵食!

燒鴨瀨粉加粒粒紅豆冰

燒鴨瀨有五、六件燒鴨,重係有脾有胸,絕不肥膩,味道不錯

2017-09-18
等候时间
5 分钟 (堂食)
燒鴨瀨粉加粒粒紅豆冰
2017-01-10 151 浏览
在現今百物騰貴的都市,一餐飯起碼要50-60蚊,就算自己買餸煮飯,都要30-40蚊,又要洗又要煮,唯一好處就是可以多吃蔬菜及新鮮的肉類,而有些做法要求很多廚具,好似做一個焗豬扒飯,就之少要一個焗爐。今晚焗豬扒飯癮發作,又來到大家樂吃它,其實我點解咁欣賞大家樂的豬扒飯,因為它的飯面有芝士粒和新鮮蕃茄,再加上已經加工過的茄汁,更加令這飯變得更香。至於豬扒是連骨的,豬扒經過炸過處理,再放在飯面上面,雖然已經唔脆,不過反而更加好味👍另外我都幾欣賞果杯咖啡的味道❤️飯連飲品共$44,都算好值得😋
另外我都幾欣賞果杯咖啡的味道❤️
飯連飲品共$44,都算好值得😋
2017-01-10
  • 焗豬扒飯
2016-12-09 173 浏览
通常我唔知晚餐食甚麼,我都會記得大家樂一哥焗豬扒飯,因為質素有保証。仲要$43,包熱飲,現在已經超值啦!😁估唔到今晚的豬扒飯,有一件半豬扒,平時都只是有一件的。所以今晚食得好飽。😋溫馨提示:千祈唔好叫外賣,因為會少D份量。
焗豬扒飯
仲要$43,包熱飲,現在已經超值啦!😁
溫馨提示:千祈唔好叫外賣,因為會少D份量。
2016-12-09
焗豬扒飯
2016-11-20 121 浏览
為左省錢所以下午茶當晚餐,今日去到大家樂嘅嘅時候5.45,人唔多,好快就有得食。我叫左一個$26嘅燒鴨湯米粉配熱檸水。賣相唔錯,菜心睇落都好新鮮。燒鴨唔算多,而且都幾多骨,而米粉份量剛剛好夠我食。
我叫左一個$26嘅燒鴨湯米粉配熱檸水。
燒鴨湯米粉
賣相唔錯,菜心睇落都好新鮮。
燒鴨唔算多,而且都幾多骨,而米粉份量剛剛好夠我食。
燒鴨湯米粉
2016-11-19 132 浏览
每次去到大家樂都想吃它的豬扒包,因為之前吃過它的炭燒豬扒包覺得好正,所以好想再吃。而我已經試過見到水牌有豬扒包,而最終係冇,要轉沙爹牛包。今天終於有了,我當然要叫,包+飲品共$24,算平,😋😋😋當我咬了一口,就知道同我之前有好大分別,因為之前係炭燒,今次係炸的,雖然都算不錯,可惜我都有D失望。

而我已經試過見到水牌有豬扒包,而最終係冇,要轉沙爹牛包。

今天終於有了,我當然要叫,包+飲品共$24,算平,😋😋😋
豬扒包