2024-12-12 0 浏览
大家樂的紅豆冰是炎炎夏日的最佳消暑選擇。冰涼的刨冰上,鋪滿了香甜的紅豆,搭配細膩的煉乳,口感滑順,令人垂涎。每一口都帶來清新的感受,讓人瞬間忘卻酷熱。無論是獨自享用,還是與朋友分享,紅豆冰總能帶來無限的快樂。尤其在炎熱的午後,坐在餐廳,品味著這份冰涼的甜蜜,真是生活中的小確幸,讓心情也隨之變得愉悅。
2024-12-12
  • 紅豆冰
2024-03-15 68 浏览
瞓醒覺,唔想煮,就落去樓下食早餐 。去親快餐店,來來去去都係食嗰啲。今日 ordered 紐西蘭魚柳.炒滑蛋($37)。炒蛋 🥚算係滑,吉列魚柳夠香脆。當日由多士 🍞轉了蘿蔔糕,味道正正常常。奶茶溫度 ok,味道就唔及茶餐廳嘞!但方便,都會keep住幫襯。
紐西蘭魚柳.炒滑蛋
2024-03-09
$37 (早餐)
紐西蘭魚柳.炒滑蛋
2024-02-06 42 浏览
有比紫米 冇比湯粉其實係一個袋唔夠放定係員工根本就會畀齊嘢食?洗咗錢 冇基本服務其實淨係想食個飯唔想自己煮特登出去買但又唔比齊而家又要自己煮啦呢啲情況唔係第一次啦求下你哋比齊好嗎🙇🙇🙇😩
有比紫米
冇比湯粉
其實係一個袋唔夠放
定係員工根本就會畀齊嘢食?
洗咗錢 冇基本服務
而家又要自己煮啦

呢啲情況唔係第一次啦
求下你哋比齊好嗎🙇🙇🙇😩
外卖自取
中秋節快到囉😆!!! 一大班親朋好友相聚吃什麼好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)?! 當然是吃盆菜最好啦~ 方便、快捷,填飽一班人的肚子之外,又不用麻煩媽媽辛苦準備餸菜哦!最近🧡大家樂𝐂𝐚𝐟é 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐫𝐚𝐥推出 ☆瑤柱福袋燒味大盆菜啦🍲! 𝟏𝟎至𝟏𝟐人份量的盆菜,超級足料😍,超級重的~盆菜用傳統方法烹調,經過約𝟕𝟎分鐘蒸煮後,將瑤柱水製成濃郁的芡汁,醬汁又濃又鮮,食材也相當入味(≧▽≦)!每盆盆菜有𝟏𝟎粒原粒日本宗谷瑤柱、韓國結實特大蠔豉、每粒𝟏𝟒𝟎-𝟏𝟔𝟎克重的中國湖北大花菇、大大隻的南美白蝦、有蝦有魚的海鮮福袋、招牌白切雞和燒鴨、南乳炆製的蓮藕和燒腩仔😚,聽到都覺得好吃對吧~當中我最愛鹹香的瑤柱、爽滑飽滿的冬菇、滑嫩的白切雞😝,你又愛吃那一個呢~除了𝟏𝟎至𝟏𝟐人版本,也有𝟔人享用的 ☆福袋燒味盆菜 呀! 即日起,在全線大家樂分店及𝐞𝐚𝐭𝐂𝐃𝐂.𝐜𝐨𝐦發售,而𝐞𝐚𝐭𝐂𝐃𝐂會員買滿$𝟓𝟎𝟎並以𝐏𝐚𝐲𝐌𝐞付款,更可獨家享有𝟗折優惠🥳,𝐂𝐥𝐮𝐛 𝟏𝟎𝟎會員最高可節省$𝟐𝟐𝟎㗎!!!

2023-09-01
2021-06-27 494 浏览
記得以前真係好鍾意食大家樂嘅四寶飯因為記得印象中叉燒飯係好好食嗰日經過糾結咗陣結果都係買咗個四寶飯食返到屋企滿心歡喜咁打開結果啲叉燒係乾身到一個極點同以前食嗰啲完全唔一樣真係好後悔冇買隔離嘅米線算😭🥲兩件紅腸四件叉燒兩件雞翼太失望既一餐
記得以前真係好鍾意食大家樂嘅四寶飯
兩件紅腸四件叉燒兩件雞翼
太失望既一餐
外卖自取
2020-03-14 611 浏览
今晚一個人食孤獨晚餐🥣。買咗大家樂厚切一哥豬扒飯外賣,原來而家啲快餐都不便宜的,焗豬扒飯加埋個例湯$48😒,首先佢話係厚切豬扒,我就唔覺厚囉重要比以前細塊咗,塊豬扒又燶燶哋又鞋喎,跟住個湯就淡而無味。😪
2020-01-21 297 浏览
好耐冇食一哥焗豬扒飯,於是今日決定去食呢個飯依然保持水準,嗰飯系炒飯底,用咗啲蛋去炒,所以好香另外塊豬扒依然係厚切嘅,有一塊,但係我覺得都足夠今日唔知點解送一杯凍檸檬可樂,埋單43元
好耐冇食一哥焗豬扒飯,於是今日決定去食

呢個飯依然保持水準,嗰飯系炒飯底,用咗啲蛋去炒,所以好香

另外塊豬扒依然係厚切嘅,有一塊,但係我覺得都足夠

今日唔知點解送一杯凍檸檬可樂,埋單43元
2019-08-06 295 浏览
食咗大家樂新出嘅丼飯😊有啲似大快活嗰個咖哩丼飯,好大碗!另外我叫咗咖哩吉列豬扒飯。豬扒幾大塊,奇趣,好食嘅😁叫多咗個娃娃菜,九蚊細細碟。中中挺挺,冇乜特別 啱曬返工同事食😆😆
食咗大家樂新出嘅丼飯😊
有啲似大快活嗰個咖哩丼飯,好大碗!
另外我叫咗咖哩吉列豬扒飯。
豬扒幾大塊,奇趣,好食嘅😁
叫多咗個娃娃菜,九蚊細細碟。
中中挺挺,冇乜特別
啱曬返工同事食😆😆
全家在星星戲院<比卡超>過後,順便在附近晚餐。原本是CITY SUPER的美食廣場,現己變為大家樂集團的美食廣場,四個餐飲品牌共享這地方。不過,最飽肚最抵食,始終是大家樂。因為自己落單,自己搵位,自己拎食物,無服務可言,所以能夠拉低成本,達到價錢大眾化。成功搶到座位後,要馬上去落單。 螢光幕中,這個套餐的食照片十分吸引,所以要來一份。 越式香茅豬扒椰漿飯  配泰式鴛鴦冰   當年在馬拉嚐過的Nasi Lemak,從未遇過這種配撘。 馬拉當地的Nasi Lemak是白色的飯,配小魚乾,炸花生,烚蛋,青瓜和Sambal醬,在享用前才把各種材料拌勻。再豐富的話,可加配炸雞,炸魚,或大蝦。而最重要是,當地馬拉人很少食豬肉。 面前這個大家樂版本的椰漿飯,跟馬拉的Nasi Lemak相距甚遠,而且跟餐牌照片差別很大。 不如改名做<越式香茅炸豬扒&香港版本椰漿飯>啦!    越式香茅豬扒   其實是炸豬扒,炸至啡色!視覺上,已經覺得好熱氣!!鬆肉粉/梳打粉乸過的炸豬扒没有豬肉味,但帶有微微的梘水味/鹼水味/Alkaline。大集團的長期雪藏貨,心照。   還有炸蝦片? 在馬拉當地的N
全家在星星戲院<比卡超>過後,順便在附近晚餐。
不過,最飽肚最抵食,始終是大家樂。
成功搶到座位後,要馬上去落單。
螢光幕中,這個套餐的食照片十分吸引,所以要來一份。
越式香茅豬扒椰漿飯配泰式鴛鴦冰
越式香茅豬扒椰漿飯  配泰式鴛鴦冰
當年在馬拉嚐過的Nasi Lemak,從未遇過這種配撘。
再豐富的話,可加配炸雞,炸魚,或大蝦。
而最重要是,當地馬拉人很少食豬肉。
不如改名做<越式香茅炸豬扒&香港版本椰漿飯>啦!
越式香茅豬扒 -
越式香茅豬扒
越式香茅豬扒
其實是炸豬扒,炸至啡色!
視覺上,已經覺得好熱氣!!
大集團的長期雪藏貨,心照。
還有炸蝦片?
在馬拉當地的Nasi Lemak從未出現過的<炸蝦片>!
反正小米想要,就交給小米消滅吧!
黃色的椰漿飯???????
黃色的飯
很有黃薑飯的影子,但為何會叫作椰漿飯?
黃薑飯跟椰漿飯是二回事!!!!
越式香茅豬扒椰漿飯
橙色沙嗲醬,有薑有洋蔥有蒜,鹹中帶甜帶辣,味道不錯,用作撈螢光黃飯一流。
因為橙色沙嗲醬味道不錯,所以整體比OK!
青檸和鹹檸檬。
嚐過香辣沙嗲醬撈飯,來一口冰凍飲品,正!

因為是土地問題,<迫>是正常的。
可是座位間的通道超窄。
我的母語~廣東話:真係肥DD都過唔到。
看來自己要努力減肥,回復纖瘦的身形,迎接夏天的來臨和這裡狹窄的通道。
用餐优惠
優惠券