餐厅: 大家樂 (新屯門商場)
资讯:

2009-02-27 33 浏览
2008/10/5下午茶朋友由灣仔過來屯門找我,大家決定在這間大家樂吃個TEA。我點泰式下午茶餐,包括有麵有小食有飲品,都只是廿多元,幾抵吃。泰式牛肉米線都相當大碗,個湯底好濃色,好似好鮮美,小試一口,哇甜到上腦,還以為是自己味覺失調,飲多幾啖肯定自己無試錯,剛好朋友到達,就叫他都試試味,結論是一樣…跟手拿碗米去問經理,經理試都不試就承認廚師”落錯料”(落錯糖),可以轉其他野或者轉普通上湯,我選了後者,幾片牛肉都不錯,起碼無鞋恰恰,但始終無特式湯底陪著吃,這碗米線就沒有賣點了。炸春卷內含芽菜﹑冬菇絲及一些菜類,沒有過多剩餘油份透出來,脆卜卜,很香口,相信是第一批貨所以做得比較好。竹葉包雞下脾,去了極級油淋淋的外皮後,裡面的肉很多汁又嫩滑,很好很好。還有一個沙律不得不推介,不討好吃沙律的我近期只愛吃這個大家樂雜果沙律,第一沙律雪得夠凍沒有可怕的沙律水走出來,第二這個沙律口感粉粉的,好特別,第三用上的生果新鮮爽脆。而朋友點的公司治,餡料有蕃茄﹑煎雞蛋﹑生菜﹑火腿﹑煙肉和沙律醬,廿幾元都算豐富了,雖然是即叫即做但餡料都是冷冰冰的,多士又軟軟淋淋,莫明奇妙,伴碟的薯片都是淋劈劈貨色。一人一個餐
2008/10/5下午茶

朋友由灣仔過來屯門找我,大家決定在這間大家樂吃個TEA。

,伴碟的薯片都是淋劈劈貨色。

一人一個餐都不夠吃,叫多個餐分享吧
。就是豬扒包拼雞翼,這個豬扒包比公司治好得多
,新鮮出爐,大大個法包香脆,洋蔥香甜,豬扒肉身淋不過夾在脆卜卜法包度就GOOD FIT哂,雞翼味道惹味,肉很嫩滑,不過都是嫌不夠大隻囉。

餐飲的熱華田沖得好似熱朱古力啊,很濃郁,很難得遇到架所以飲得特別開心。
就是呢個沙律!正
改了上湯
凍~
就是呢個沙律!正
2008-02-10 18 浏览
*放大假第一日*訂了十點鐘去體育館打波,未夠鐘前去食大早餐先。餐牌上寫著炸菜肉絲米是用豬骨湯制作,好像很'把閉',於是就試一試。先來多士﹑炸豬扒配粟米,多士攤到凍了,我很怕這樣的,牛油塗了也不溶;炸豬扒外層雖然較多麵包糠,但內層豬扒又厚又幾有咬口,不錯;至於湯米粉,湯的味道和平時吃到的沒什麼分別,勝在夠大碗。加配杯花旗參杞子蜜,雖然淡淡地,不過一早飲這些會令人很舒服。
*放大假第一日*

訂了十點鐘去體育館打波,未夠鐘前去食大早餐先。

2006-10-16 19 浏览
因為我想吃一哥火鍋,尋晚和男友和他媽媽去大家樂食晚飯,我們三人點了肥牛鍋..東昇肥牛鍋..及咖哩吉烈朱扒飯!一哥火鍋我就覺得沒有問題,好多不同的材料吃,價錢滿意!不過咖哩吉烈朱扒飯就非常不值得吃,白飯就很多,但咖哩很少,最過份就是吉烈朱扒,很細塊....我回想起來,應該只有4cm x 9cm大,而且非常薄,如果用同一個價錢不如吃其他東西還好呢!我昨晚大約6點多去到,我買食物的時候,竟然什麼飲料都沒有,只得最普通的飲料,明明其他大家樂都有,但這裡沒有!

2006-07-07 33 浏览
夜晚十點幾,成間快餐店得返我一檯突然見到一隻老鼠係出餐既櫃檯閃左出黎,係地下走黎走去,完全唔驚人大堂成四、五個工作人員又好似見唔到咁由得隻野,搞到我即時食唔落飯冇幾耐廚房又面捧左兩盆第二朝做早餐既方包出黎,擺左係地下原本縮係牆角既個隻老鼠即刻向住盆包飛奔(當然又係冇人理)隻野竟然一下wer開左個包裝食又面d包成個過程就好似廚房職員餵寵物咁我終於忍唔住同d職員講,有隻老鼠食緊d包點知d女既淨係識驚,叫d男職員打男職員就話"痴線"呢個時侯,廚房有個男人走出黎,講左句"(有老鼠)好出奇咩﹖!",根住返左入去最後隻老鼠可能怕左女職員大叫阻住佢開餐,走左大家就當乜事都冇發生過咁而我亦見唔到佢地有收起俾隻老鼠咬過既包既意圖,只好無奈咁影低左隻老鼠做紀念其實我都唔係有心唱衰佢我一路都好聲好氣同佢講有老鼠食緊d包但係佢地當我冇到又唔丟d包我都係唔想有人聽朝食左d包賴野先影相ps.我部手機影d相好雞,大家可能睇唔到
夜晚十點幾,成間快餐店得返我一檯
冇幾耐廚房又面捧左兩盆第二朝做早餐既方包出黎,擺左係地下
原本縮係牆角既個隻老鼠即刻向住盆包飛奔(當然又係冇人理)
隻野竟然一下wer開左個包裝食又面d包
成個過程就好似廚房職員餵寵物咁
我終於忍唔住同d職員講,有隻老鼠食緊d包
點知d女既淨係識驚,叫d男職員打
男職員就話"痴線"
最後隻老鼠可能怕左女職員大叫阻住佢開餐,走左
大家就當乜事都冇發生過咁

其實我都唔係有心唱衰佢
我一路都好聲好氣同佢講有老鼠食緊d包
但係佢地當我冇到
又唔丟d包
我都係唔想有人聽朝食左d包賴野先影相
ps.我部手機影d相好雞,大家可能睇唔到
2006-04-11 25 浏览
細過食都覺得唔錯,依家既大家樂真係差到冇得再差,出埋成堆又貴又難食既野...
(非会员)
2004-06-02 26 浏览
D 食物好好味,不過貴左D!
D 食物好好味,不過貴左D!