餐厅: 大家樂
资讯:

2019-02-13 260 浏览
大家樂今日去左大家樂食下午茶,平日甘忙碌,weekend難得可以訓晏少少,再去樓下食個tea!今日想食飽少少要左個 叉燒米粉,都係三十幾蚊!比起食lunch真係平好多! 又抵食! 都幾好! 叉燒有好多塊,唔會話係下午茶所以平左!米粉份量都幾夠下,大食d都可以!另外飲左個hot coffee! 係即磨既!好好飲!其實飲coffee去呢到飲都幾好,窮人恩物呀! 好彩呢個時間食high tea都好多位,staff又好快收台好turnover 都幾好嫁
大家樂

2019-02-06 236 浏览
到左下午茶既時間,心思思有d想食西多士,咁岩附近有大家樂,就去睇下下午茶有咩食啦,見到有我心儀既西多士,仲配埋雞翼同飲品,都只係$30,凍飲就加左$3,都算幾抵食!由於實在太多人所以決定買外賣,返到去打開嘅時候都幾有驚喜,開頭以為西多士會得半份,點知原來係有一份再加一隻雞翼,雞翼係蜜糖燒雞翼,但係雞翼就冇乜燒過,似係焗出嚟多d,一啲都唔香口,但係味道都尚算可以西多士係配糖漿,牛油已經預先解左凍,唔會好硬,揸落去岩岩好,西多士中間查咗陳花生醬,整體味道都ok,但可能始終都唔係好熱, 可能係外賣嘅關係,熱d再脆少少應該好食啲

燒雞翼配西多士

2019-02-02
2019-01-19 264 浏览
今日一早起身, 就去呢間連鎖式嘅快餐店食個早餐。其實呢間快餐店嘅早餐款式都好多, 而且價錢比較茶餐廳都算係幾公道。呢度嘅早餐時間客人唔算多, 都唔需要等位。咁我就叫咗炸魚柳配銀針粉搭一杯飲品, 價錢就大概三十蚊。我成日都提住我嘅原則, 就係食早餐一定要夠飽, 所以我點都要嗌一碗充滿 澱粉質嘅粉麵。不過今次呢本銀針粉就少到令人感到有啲失望, 味道一般般, 炸魚柳都算炸得新鮮, 出到嚟仲係熱辣辣外脆內軟, 搭配呢度嘅沙律醬食落都算惹味。 不過最後食曬成個早餐都係唔覺得飽, 搞到之後我要去第二度再買個包食。 不過以快餐店嘅質素嚟講,我覺得係可以接受。
呢度嘅早餐時間客人唔算多, 都唔需要等位。
咁我就叫咗炸魚柳配銀針粉搭一杯飲品, 價錢就大概三十蚊。
2019-01-19
$30 (早餐)
2019-01-06 299 浏览
星期日嘅下午茶時段,周圍都係外傭姐姐,大家樂如是,好不容易搵到個位坐坐歇一歇!其實論抵食,一定要揀粉麵飯嘅下午餐,食個飽飽仲跟飲品都係$30幾!不過如果想休息坐下再行,西多士同炸雞脾都不失為好選擇!花生醬西多士,配紅豆冰都係$23咋!厚厚嘅花生醬,暖暖嘅西多士,轉配埋煉奶,絕對係邪惡首選喔!脆炸雞脾,就貴少少,盛惠$30!雞脾就失色啲,整好放係度,有order就即刻夾俾你,上碟速度快!唔熱唔脆,仲有少少炸竉咗,叫正常味囉!

2019-01-06
2018-12-23 249 浏览
又到糧尾,訓到咁晏就梗係等埋下午茶時段先食野啦。雞髀同米粉都係價廉物美的食材,所以兩樣加埋都唔洗三十蚊,豉油皇雞髀都幾入味,肉質都算係幾嫩滑,雞髀都幾大隻咬起黎啖啖肉。
2018-12-12 224 浏览
天寒地凍,食返啲暖粒粒既野就最岩喇LUNCH HOUR經過大家樂竟然新出左煲仔飯?$50左右送油菜同中國茶都幾抵食,試下都冇壞😏嗌左個臘腸北菇滑雞煲仔飯,臘腸無油益味,爽口唔漏,雞都算滑,竟然仲有飯焦!飯焦岩岩好唔會太燶~食落都幾高質,有驚喜,分分鐘好食過出面啲煲仔飯大排檔,值得一試。
天寒地凍,食返啲暖粒粒既野就最岩喇
LUNCH HOUR經過大家樂竟然新出左煲仔飯?
$50左右送油菜同中國茶都幾抵食,試下都冇壞😏

2018-11-21 300 浏览
平時lunch,如果想吃焗豬扒飯,我只會去大家樂。大家樂的一哥豬扒飯外表吸引,每次去拿餐的時候,也總會看到焗至美輪美奐的豬扒飯而且蕃茄醬夠多夠濃,配料加入多種蔬菜,如蕃茄、蘑菇、青豆、菠蘿等,可減低豬扒的膩感。另外豬扒不會焗得太乾身,一般也能保持水準,肉質較林身。再配一杯冰凍的可樂,簡單但完美而且大家樂每區都會有,豬扒飯隱起都無有怕
平時lunch,如果想吃焗豬扒飯,我只會去大家樂。
另外豬扒不會焗得太乾身,一般也能保持水準,肉質較林身。
再配一杯冰凍的可樂,簡單但完美

而且大家樂每區都會有,豬扒飯隱起都無有怕
2018-11-08 246 浏览
今日返工忙到爆,食lunch都要快快手搞掂,於是無乜選擇下揀左大家樂,為求快啲食完繼續趕工。叫左個燒雞再配個意粉,坦白講意粉就不過不失,一般快餐店質素。但個燒雞就好出色,香口之餘食落去係勁juicy,本身以為會好乾,點知係好多肉汁,估唔到大家樂平價快餐都有咁高質素!

2018-10-30 208 浏览
今日返工之前~諗住落樓下快手食個餐!點知就中伏~首先價錢貴就算啦!個餸仲要係凍嘅~冰火兩重天嗎?而且鎮江骨得上面幾舊~下面全部係堅硬無比嘅配菜我想食個飯姐~下次都係食返肉將意粉算
我想食個飯姐~下次都係食返肉將意粉算
2018-09-29 306 浏览
今日在家中工作 ,所以一早就去咗 附近的 大家樂買早餐 ,添這個早餐價錢都不貴,所以就買來吃。返到家拆開外賣,入面有兩隻炒蛋一個鮮奶油包和一個羅宋湯通粉,再配一個飲品30蚊都不用都幾抵食。 炒蛋味道都不錯,味都夠,但偏細隻 雞蛋。鮮奶油包配上牛油好味,面包溫軟熟好味道 ,但是這個羅宋湯通粉湯底實在太淡,而且通粉可能煮得太耐,所以偏淋,就唔係咁好食 ,奶茶味道只屬一般,因為奶多,但整體嚟講已不用30蚊,就可以食到這早餐都算做抵食。
外卖自取
2018-09-15 261 浏览
重新裝修後是比之前乾淨,整潔今早繁忙時間吃早餐  座位都坐滿了 因很久沒有吃大家樂早餐,  它早餐新出了銀針粉, 於是便買嚟試下, 還要了雞扒, 多士可以改為蘿蔔糕 ,加杯咖啡 ,這個餐要 $33.5 以為銀針粉是炒的, 誰知原來是有湯的, 只有很少, 另外雞扒細得可憐 ,吃完後都不是很飽 😟
重新裝修後是比之前乾淨,整潔
今早繁忙時間吃早餐  座位都坐滿了
 因很久沒有吃大家樂早餐,
 它早餐新出了銀針粉, 於是便買嚟試下,
還要了雞扒, 多士可以改為蘿蔔糕 ,
加杯咖啡 ,這個餐要 $33.5
 以為銀針粉是炒的, 誰知原來是有湯的,
只有很少, 另外雞扒細得可憐 ,吃完後都不是很飽 😟
2018-09-14
$33 (早餐)
2018-08-29 261 浏览
今日返工忙到嘔,做到lunch time都繼續做,唯有快快趣趣食完繼續開工,於是去左"大家樂"食飯,貪佢方便快捷,咁我就叫左個仿鮑片炒飯,個炒飯底配上個芡汁非常搭配,超好送飯,仿鮑片有咬口,真係物超所值。
2018-08-18
2018-08-27 178 浏览
今朝老竇出旺角整電話,叫佢順便買個早餐比我食。咁佢就買咗個雞扒炒蛋再配多件蘿蔔糕比我食,想提一提夠蘿蔔糕煎得幾好食,雖然拎到返屋企已經涷晒,但你都仲係好好食,雞扒同炒蛋都過得去啦,對得住佢哋嗰個價錢!
外卖自取
2018-08-15 258 浏览
真係講你都唔信,我真係第一次去大家樂食E個一個焗豬扒飯,去旺角叫搵個位食嘢又要坐得舒服又要唔使排隊真係只有大家樂估唔到都幾好食喎第一,分量夠一定夠飽第二,豬扒肉質焗得啱啱好,唔會太過熟整體來講,味道都唔差

芝味厚切一哥焗豬扒飯
估唔到都幾好食喎
第一,分量夠一定夠飽
第二,豬扒肉質焗得啱啱好,唔會太過熟

整體來講,味道都唔差
2018-08-12
2018-08-07 699 浏览
今個夏天,真係好熱好熱☀️☀️食個冬瓜盅就最岩啦。每次見到大家樂冬瓜盅廣瓜都覺得好吸引好想試下。所以今晚就食冬!瓜!盅!佢個冬瓜盅一定要跟小菜,無得單點。不過小菜就一啲都吾吸引。我就揀左生炒骨。冬瓜盅雖然係細細個,但其實都好大🤣原個BB冬瓜!正!個冬瓜湯係有肉碎燒鵝皮。一飲落去好清甜,又吾咸。冬瓜肉又可以食,好入味,好好食!自己一個人食呢一個套餐真係好飽,大滿足!我自己一個飲完個湯已經飽哂。所以可以同朋友share食!個小菜好普通,其實真係無特別,吾介紹。另外男友嗌左牛扒餐,因為我想飲酥皮湯塊牛扒原來吾係薄薄咖。都有小小厚度。而且吾un,都滑,不過就無牛牛味。一淋汁落去滋滋聲,好中意🤤不過小心會彈汁!今晚呢餐真係好好食,棒住個肚啦。價錢又合理,我決定係呢幾日再食多次冬瓜盅,讚!
今個夏天,真係好熱好熱☀️☀️

個小菜好普通,其實真係無特別,吾介紹。

另外男友嗌左牛扒餐,因為我想飲酥皮湯
一淋汁落去滋滋聲,好中意🤤不過小心會彈汁!

2018-08-01