餐厅: 大家樂 (置富第一城)
资讯:

2017-04-30 232 浏览
🐷豬扒+腸 鐵板餐 $53平大快活兩蚊 但豬扒細一半 仲要冇味😤條腸好普通 大快活粗啲仲要係芝士腸芝士真係會吱岀黎 呢個餐係伏😐------------------------------🐮牛扒鐵板餐 $59得塊牛 冇其他 大快活係配雞脾的🍗好彩塊牛扒都ok 配蒜蓉牛油幾好食不過都係會食返大快活😷
🐷豬扒+腸 鐵板餐 $53
平大快活兩蚊 但豬扒細一半 仲要冇味😤
條腸好普通 大快活粗啲仲要係芝士腸
芝士真係會吱岀黎 呢個餐係伏😐
🐮牛扒鐵板餐 $59
得塊牛 冇其他 大快活係配雞脾的🍗
好彩塊牛扒都ok 配蒜蓉牛油幾好食
不過都係會食返大快活😷
本人之前一直不明白有一個老人家為什麼每天早上食多士老是要用刀子將炕燶的部份刮掉,現在明白了,因為這兩天有客人在投訴原來是大家樂將一些隔夜麵包供應給客人,所以最好的方法就是要一件重新炕過的多士就包無事。其次,仍舊是老問題,食一份早餐,不是給漏飲管,就是食物不熟,烚蛋不但外殼未食巳裂,就是裡面也是未熟。最後,仍舊是那些清潔阿姐的問題,只懂吃早餐,但是不會做事情,連同事之間也會駡換了衣服也不出大堂幫忙。縱觀以上三點,希望大家樂高層可以自我反思,究竟是員工的問題,還是高層縱容前線員工的行為。
2017-01-22
$23 (早餐)
2017-01-09 278 浏览
奶油豬配雪菜肉絲米奶油豬又細塊又唔脆,有啲失望。雪菜肉絲米湯底調味適中,雪菜唔會太咸,米粉軟硬度都剛好。田園沙律熱狗配雞翼及甜薯甜薯都幾淋身,唔錯。雞翼都夠juicy,熱狗就太多沙律醬啦,味道OK啦。燒鴨米呢度既燒味都唔錯既,燒鴨啖啖肉,同埋都足料。
奶油豬配雪菜肉絲米
田園沙律熱狗配雞翼及甜薯
燒鴨米
呢度既燒味都唔錯既,燒鴨啖啖肉,同埋都足料。
下午茶
本人和太太於十月二日下午四點五十分到達該店 原本是在休息一會並且等待五點半晚飯時段惠顧 而我原本想替我點藍星斑火鍋 而我點西冷牛扒餐 而他們的餐牌也寫著火鍋由下午五點半開始供應 但是當我等到過了五點半排隊購買食物時 收銀員又說要等到六點才可以開始供應 結果等到六點 我太太巳經等到不耐煩 跟著我們兩人共同點了兩份西冷牛扒鐵板餐 但是又是等了很久 才有食物供應 當初拿了食物回座位時沒有問題 但是我太太那一份也是由最初到中間開始出現血水 去到後面完全唔熟 其後也要拿到水吧經理投訴 那個經理還說重新再做一份 最後仍然是同一句話 避免冒險 快速離開
2016-07-19 296 浏览
大家樂既特價下午茶真係平靚正!等左我10分鐘等緊果時重聽到話sold out!西多出黎既時候重有煙!話說我去到已經1745(下午茶到1800)可能去到尾段即叫即做,真係好香!d包好軟熟,個面炸得好脆口,裏面好多花生醬,自己再加糖醬同加油,熱辣辣好好味!杯紅豆冰有半杯係紅豆,紅豆中又有一半沙一半豆,比例唔錯。不過成半杯冰,奶味有點不足,整體哼錯!$21 真係超值!
大家樂既特價下午茶真係平靚正!
西多士配紅豆冰
等左我10分鐘

等緊果時重聽到話sold out!

西多出黎既時候重有煙!

話說我去到已經1745(下午茶到1800)

可能去到尾段即叫即做,真係好香!

$21 真係超值!
西多士配紅豆冰
2016-04-18 332 浏览
獨個兒可以食乜?!唯有去大家樂啦!以前好幾次食過焗豬扒飯!記得當時味道唔錯!但係今次,太失望啦!賣相唔錯!我以為比之前更美味!點知……豬扒只係烚熟後加上蛋漿,但係無用調味料淹,就將烚熟嘅豬扒放在飯上面!加芝士、蛋、蕃茄、青豆就去焗!而焗既時間不夠!應該要有香口嘅味道!才對!面頭無少少燶味!?失敗之作!
獨個兒可以食乜?!唯有去大家樂啦!
以前好幾次食過焗豬扒飯!記得當時味道唔錯!

但係今次,太失望啦!

賣相唔錯!我以為比之前更美味!點知……
失敗之作!
2014-08-03 585 浏览
係香港食過連鎖店外賣都知外賣份量預左縮水5成但我今次真係冇brace myself for大家樂難食到喊既飯盒買飯盒有邊個係唔揀餸揀白飯啊?$46買個飯番黎,配菜生勾勾冇炒過咁D蕃茄本身都好生,唔切蒂塊魚冇肉,一塊野其實全部都係骨最重要係佢汁都冇滴俾我瀨我知連鎖店出菜都係分工式,左夾一樣右夾一樣但成兜飯冇料冇汁冇調味真係難食到入唔到口46蚊係食唔到法國菜,但唔係連一份入得口既晚餐都買唔起講真,我寧願食麥當勞起碼佢地真係''一分錢一分貨''
係香港食過連鎖店外賣都知
外賣份量預左縮水5成

買飯盒有邊個係唔揀餸揀白飯啊?
$46買個飯番黎,配菜生勾勾冇炒過咁
D蕃茄本身都好生,唔切蒂
塊魚冇肉,一塊野其實全部都係骨
最重要係佢汁都冇滴俾我瀨

我知連鎖店出菜都係分工式,左夾一樣右夾一樣
但成兜飯冇料冇汁冇調味
真係難食到入唔到口

46蚊係食唔到法國菜,
但唔係連一份入得口既晚餐都買唔起

講真,我寧願食麥當勞
起碼佢地真係''一分錢一分貨''
2014-07-29
5 分钟 (外卖自取)
第一城既「大家樂」坐位和坐位之間好闊略!感覺悠閒!如想飲下野,這裡是不錯的選擇。見到「至Cool冰冰」系列新飲品!幾吸引喎!於是和朋友每人叫左一杯試試!「凍仙草奶茶」台灣叫仙草,類似涼粉。奶茶味不夠濃、比較澀。奶味不夠。仙草口感不錯。整體可以。Poster寫住超人氣「沖繩四季柑特飮」!係七喜底+柑桔+雜果。朋友話好飲!我飲左少少好有柑桔味!其實柑桔我麻麻地,所以不予置評。(喜歡柑桔的應該會鐘意!)

Poster寫住超人氣沖繩四季柑特飮」!係七喜底+柑桔+雜果。朋友話好飲!我飲左少少好有柑桔味!其實柑桔我麻麻地,所以不予置評。(喜歡柑桔的應該會鐘意!)
2013-04-07 99 浏览
又係happy friday時間, 今日嚟撞下彩, 睇下有冇位, 嚟到發位就都算有幾張, 但大部份都冇人執枱, 於是我地寧願坐張細d的2人枱, 都好過坐張唔知等幾耐先有人執的4人枱lor~~~ 無鍚豬軟骨菜飯 無鍚豬軟骨d汁都幾好味, 雖然好似唔係好入d肉, 但d肉又好鬼林, 伴菜果d豆同埋雞蛋, 都係汁咗汁先好食d~ 佢有個湯叫醃x鮮, 裡面有d黃芽白、鹹肉、豬肉等, 都幾似雞湯味, 食埋佢呢度d餸就真係好夠飽lor~~ 菜飯都叫做多菜, 同埋d菜唔會係焗到黃哂, 但樣都幾新鮮 灼菜雞槌海鮮籠仔飯+低糖凍綠茶 白灼生菜有幾條 雞槌有2只, 但係冇乜味的 所謂的海鮮籠仔飯, 係冇乜海鮮, 有的都係幾條蟹柳絲、幾粒魷魚粒、大量青豆咁, 個白汁芡成pat嘢咁, 唔係太掂~ 低糖凍綠茶真係低糖, 係冇乜味~

無鍚豬軟骨菜飯
菜飯都叫做多菜, 同埋d菜唔會係焗到黃哂, 但樣都幾新鮮

灼菜雞槌海鮮籠仔飯+低糖凍綠茶
白灼生菜有幾條
雞槌有2只, 但係冇乜味的
低糖凍綠茶真係低糖, 係冇乜味~
2012-08-17
2013-03-23 105 浏览
終於可以試到大家樂新出的多士Pizza了!因為叔叔星期六及日放假,所以,星期日我和媽媽放棄去禮賓府參觀而陪他周圍去。今次我們選擇去沙田,去一個已好久沒去的地方-沙田中心-我成長的地方,原來我小時候是在沙田中心住過的,但只限兩歲至四歲,結果令我對黃頭火車(第一代的電氣化火車)結了緣,現在每逢乘撘火車(港鐵),列車結果火炭時,我必定會註窗觀看那個何東車廠放置的黃頭火車,一見到我會好開心!言歸正傳,我們去了好運中心吃完米線之後,便去逛商場,跟著,我便行唱片店,但沒有要買的cd店,看完後,媽媽想去吃點下午茶,所以,叔叔話去大家樂,原來,叔叔在附近上班的,他一收工,便會在這兒吃早餐。於是,我們便決定來這兒吃。我一便話要吃這個-多士Pizza,因為我好鍾意吃Pizza的,但只限於迷你。而這款多士Pizza就合我心意了。這個多士Pizza-正,因為好脆,而且有很多芝士在這,不錯,好香芝士味,不過如果可以有更多芝士就更加好了!服務就更力好啦!
終於可以試到大家樂新出的多士Pizza了!
服務就更力好啦!
2013-03-10
2013-03-11 85 浏览
以前星期五或星期日都會來「大家樂」吃飯現在就比較少因為第一城多了不同的新食店餐牌上經常貼有暫停供應字樣這晚沒供應的竟然是焗豬扒飯而扒餐呢?更只有雜扒的選擇。。因此,只能吃楊州炒飯,以及肉醬意粉兩款都比以往淡味炒飯更有點爛爛的意粉唯一可取之處是少油我想是更換了廚師吧?調味方面可以稍微加重一點希望往後能得以改善。
以前星期五或星期日都會來「大家樂」吃飯
現在就比較少
因為第一城多了不同的新食店

餐牌上經常貼有暫停供應字樣

這晚沒供應的竟然是焗豬扒飯
而扒餐呢?更只有雜扒的選擇。。

因此,只能吃楊州炒飯,以及肉醬意粉
兩款都比以往淡味
炒飯更有點爛爛的

意粉唯一可取之處是少油

我想是更換了廚師吧?
調味方面可以稍微加重一點
希望往後能得以改善。
2013-03-10
2013-03-02 79 浏览
原本都冇預計過有位, 仲要唔夠等, 當時啱啱經過, 仲考慮緊食乜好, 咁啱見到近邊的2人枱啱啱起身走, 所以即刻飛奔入去坐低, 然後再慢慢諗食乜............睇咗一陣, 冇乜心水, 又唔想食lunch已經有的菜式, 又唔想食中菜, 所以就叫2個夠哂熱氣的鐵板餐+石頭飯餐............... 紐西蘭爵士牛扒+凍檸樂 牛扒 : 係配意大利蕃茄汁, 蕃茄真係用新鮮蕃茄整, 因為有蕃茸, 但係咪意大利就唔知喇~ 牛扒只有最中間果部份係最林, 周邊果d會有少少un un地, 好似橡膠咁, 好彈牙, 要咬好耐先可以吞..............但佢d配菜唔錯, 薯角係脆卜卜, 熱辣辣的, 而d豆角同車厘茄都有d味, 唔係白灼........ 凍檸樂 : 超大杯, 話有22oz, 如果食鐵板餐就真係完美, 食呢d熱氣嘢梗係要飲汽水先正架ma~~~ 三文魚蟹籽鍋燒飯+青檸冰 飯 : 話係鍋燒飯, 咪即係石頭飯, 不過佢唔係用真石頭去裝, 所以驚誤導人掛? 上枱時, 仲係用個蓋遮住, 等你自己開, 保證熱辣辣, 趁熱倒入汁料搞勻, 但可惜汁太少, 唔係好夠lor~~ 一路搞一路都fe

紐西蘭爵士牛扒+凍檸樂

三文魚蟹籽鍋燒飯+青檸冰
飯 : 話係鍋燒飯, 咪即係石頭飯, 不過佢唔係用真石頭去裝, 所以驚誤導人掛? 上枱時, 仲係用個蓋遮住, 等你自己開, 保證熱辣辣, 趁熱倒入汁料搞勻, 但可惜汁太少, 唔係好夠lor~~ 一路搞一路都feel到有飯焦, 但又唔係焦到黑哂果d, 只係微微金黃色, 好正, 搞到d三文魚同蟹籽再同d飯完全溝埋一齊, 雖然唔係好多三文魚, 同埋得1毫子都冇的蟹籽, 但啖啖都有餸有飯, 唔錯~~ 佢雖然有配菜跟埋, 但唔吸引, 所以冇食到~~
青檸冰 : 雖然得2片仔青檸, 但都夠味, 正~
2012-05-25
2012-02-05 51 浏览
好耐冇嚟食鐵板餐, 近期又見到佢賣行廣告, 睇落好似好吸引咁, 所以今晚就嚟試試..............雖然係平日的晚上, 但依然人山人海, 咁啱比我見到有人走, 即刻飛身去霸住, 然後老公負責去買嘢食................真係非常之咁多人, 買飛都排咗5-8分鐘, 然後排隊遞飛又排5-8分鐘, 到有得食又要差不多10分鐘, 由唔餓等到好餓.................. 爵士牛扒 响熱辣辣的鐵板上倒汁...."咋~~~~" 香味撲鼻, 再將香草牛油塗勻塊牛扒.............好香呀~~~~ 急不及待切一舊嚟食, 超正, 好有口感, 冇乸到d牛扒林哂架~~~ 佢呢度仲用D豆角墊底, 令塊扒唔會不停受, 而令到佢變老, 好細心呀~~~ 不過唔知係咪個餐太多嘢食, 食到尾聲時, 好唔想再食, 覺得唔好食, 唔想再咬...............唔知點解個感覺會變成咁 酥皮海鮮湯係新鮮出爐, 個酥皮好鬆好脆, yummy~~~ 食哂成塊酥皮先慢慢飲湯, 個湯冇以前咁杰, 稀咗好多, 但依然咁好味~~ 炸薯角好香好脆, 再點埋D牛扒汁仲正~個餐比上年食貴咗, 而且

爵士牛扒
爵士牛扒
炸薯角好香好脆, 再點埋D牛扒汁仲正~

個餐比上年食貴咗, 而且又冇包飲品, 開始覺得佢唔抵食, 仲要等咁耐, 唔係太值得lor~~~
2011-06-30
2011-09-23 57 浏览
正在裝修中的大家樂,久不久也會來吃個早餐的.這天,要了牛扒炒蛋加多士及沙嗲牛肉通粉凍檸茶。牛扒經過化學作用極“淋“,炒蛋淋上蛋汁,對本身的炒蛋沒信心? 多士微熱和微脆。反而沙嗲牛通較好。實話實說,大快活更好,隔離的美好份量也多點。
正在裝修中的大家樂,久不久也會來吃個早餐的.

實話實說,大快活更好,隔離的美好份量也多點。
2011-08-02
$35.5 (早餐)
2011-08-15 66 浏览
下班後太肚餓,於是去大家樂吃個速成晚餐。毫不猶豫地選了冬瓜盅套餐,也算是頭一次在快餐店吃冬瓜盅啊。冬瓜盅雖然迷你,但也有不少的冬瓜肉。餐盤上附有鐵匙,特地用來刮冬瓜肉的。湯料有些草菇、露筍、瘦肉等,全部都沉在湯底。套餐的飯菜可自選,我選了簡單的雙拚飯。叉燒略肥,雞好滑,可是我只喜歡吃鞋十十的雞胸肉(!)

冬瓜盅
叉燒切雞飯