餐厅: 大家樂
资讯:

2024-07-19 11 浏览
我講明係要堂食雞扒鰻魚飯,佢哋冇堂食得返錫紙外賣又唔出聲,就咁畀咗錫紙合我🤔都算啦,雞扒正常size唔算大,不過鰻魚得手指尾長少少,仲要一啲鰻魚香味都冇,仲要有腥味🤮,大家千祈唔好中伏👎
2024-03-02 57 浏览
都幫襯幾年....近期斬四寶飯大跌眼鏡.期望唔高仲要斬叉燒肉酸飛起成舊野睇見嘔,係咪外賣客人冇望合飯求其執頭尾叉燒件...堂食又唔你咁斬好睇....你咁樣職業操手 極之非常失望!!!
2023-07-18 77 浏览
所謂龍蝦汁魚柳焗飯簡直不知所謂,收$56.00 完全唔值,魚柳係早餐嘅魚柳大件少少,同是最低價嘅魚,汁液少及完全唔見有龍蝦味,飯亦完全無炒過及可能放了大半天,中間唔熱嘅,大家樂越嚟越差。
外卖自取
諗住近近地喺長沙灣附近食個大家樂,點知去到呢嗰個收銀員個態度極為之差,圖中穿黃衫站在收銀處的女人為該服務態度極差的收銀員,佢已經唔係對我一個態度差,對住啲阿公阿婆都係咁差,所以我先要寫一篇食評點名批評下佢!事緣我去到嗰度諗住嗌一個粟米肉粒飯啦,但係佢就好唔耐煩同好急咁樣係咁問我,要飲咩嘢,係咪喺度食?係咪喺度食?重複咗起碼五六次,而當日我其實係有少少唔舒服,可能反應係會慢左少少,但都應該不至於要佢趕收工式咁不停問我同一句野咁多次掛🙂🙂而我因為俾佢吹到褲都甩嘅關係,我就答咗句飲綠茶,後尾先醒起我仲有少少咳,所以想轉杯熱檸茶,而佢就黑晒面!勁唔耐煩,服務態度極差!不過我唔係成日喺嗰一頭食野所以就算數啦,寫篇食評發洩吓就算數,但係真係替嗰邊嗰啲街坊辛苦,日日落街想食個大快樂快餐都要受氣,對住呢一個疑似經理級嘅收銀員,我見班員工都唔多開心!最後一張相就係個投訴熱線,如果大家係成日食呢一間大家樂,而又遇到類似嘅事件記得投訴佢!

2022-08-06 127 浏览
係大家樂app到叫左2個外賣超方便唔洗去到排勁耐隊先買到落定單一行到去就拎得👍🏻👍🏻👍🏻完全想俾10個like皇牌完全係無得輸一哥焗豬扒飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️芝士焗肉醬意粉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️熱奶茶⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
係大家樂app到叫左2個外賣

芝士焗肉醬意粉
熱奶茶
外卖自取
2020-01-14 443 浏览
由於不幸地生病了,因此要戒口,沒有氣力行得太遠,只好選擇不用等位的大家樂,挑選了魚香茄子飯及加配上湯浸蛙蛙菜。沒想到等了五分鐘便可以開飯了,魚香茄子不算太咸,但沒有太多咸魚的咸香味,但勝在製作時間夠快,方便吃完馬上回家休息,亦是個不錯之選。
2020-01-11
2019-03-22 244 浏览
好耐冇食大家樂嘅下午茶,原來平過其他快餐店,而且質素仲好好添!不過講真真係間間都唔同, 我屋企附近嗰間食過幾次都好唔掂,餐具污糟,有一次食完我同個囡都肚ALL....慘慘但係呢一間喺學校附近嘅分店,質素就好好多啦,起碼乾淨,而且啲食物賣相都好好多。今次同幾個同學媽咪一齊食下午茶,一人一個餐。吉列豬扒手打烏冬,跟埋嘢飲都係$29咋,豬扒炸得好靚,烏冬都好好食,呢個價錢真係邊度搵呀!西多士配紅豆冰餐, $23 ,不過我唔飲紅豆冰嘅就轉左凍檸茶,同價! 西多士炸得好好

2018-12-07 180 浏览
好耐冇來依間餐廳食個早餐了,今天突然好想這裡的雞扒抄蛋多士餐加多1杯凍奶茶,這雞扒外脆多汁,配洋蔥汁美味又不鹹,加上抄蛋好滑又香,火喉剛剛好,而杯好茶就茶味夠又多奶非常之港式味道,而且價格很合理,總結來講,很好。
2018-03-23 202 浏览
我未來奶奶最鍾意去嘅食店竟然係大家樂, 佢每次都會去長沙灣嗰間!!話D雞飯好好食同D店員好貼心, 見到佢係老人家會將食物送到佢面前而不須要自取, 而且話D店員好有禮貌同好親切!!我今次去開嗰頭都想試試先, 我叫左叉燒湯米粉, D叉燒肥瘦適中, 幾淋身, 仲加左幾條菜, 好窩心呀, 都幾大碗添!!我再加個上湯娃娃菜, 好新鲜, D湯清清地, 仲有配料紅蘿蔔同什菇!!好健康呀!!我男朋友就叫左個焗豬扒飯, 話好好食喎, 食到停吾到口添!!
2018-03-19 119 浏览
難得假日不用出街, 先在附近吃個下午茶再回家打機。有點想吃燒味,於是去了很久沒有幫襯的大家樂。大家樂的下午茶款式選擇頗多,看了一會後,掙扎到底要經典公司三文治,還是吃燒味好...最後決定堅持初衷,點了燒鴨瀨粉配熱檸水!燒味部姐姐即叫即斬燒鴨,還附有燒鴨醬汁。燒鴨皮脆有光澤,看上去肥瘦適中。味道夠入味又不會帶腥味,好吃。瀨粉較腍,分量軟少,若多一點會更好,畢竟現在茶餐廳下午茶都要$40,以$28來說,這個下午茶已經算不錯了!
難得假日不用出街, 先在附近吃個下午茶再回家打機。

有點想吃燒味,於是去了很久沒有幫襯的大家樂。

燒味部姐姐即叫即斬燒鴨,還附有燒鴨醬汁。

2018-02-25
2016-05-21 412 浏览
呢個皇帝肉燥豬扒飯,只系平民價錢,正吖,肉燥份量好足夠,好似半份肉餅撈香菇一齊嘅感覺,啖啖肉,好有嚼頭,半個鹵水蛋好入味,蛋白好脆豬扒雖然勁炸過,但係距系外脆肉嫩,好有嚼頭,小小椒鹽味,如果重口味嘅,可以加甜醬油,我試過,好好味,溫馨提示,如果⑤想飲野,可以轉例湯架呢間嘅姐姐服務態度系超級好,每次去都好開心
肉燥豬扒飯
溫馨提示,如果⑤想飲野,可以轉例湯架
呢間嘅姐姐服務態度系超級好,每次去都好開心
2016-05-21
2016-05-16 222 浏览
今晚去老地方大家樂食飯,我喜歡呢間系因為員工好有歸屬感,見面會笑笑主動說Hello 你好,令我好窩心,海南雞飯,海南雞好滑,加左白芝麻吊味,去左骨的雞,啖啖肉,皮又好滑,又有雞味,點D類似泰式醬一齊食,更加好味,酸酸甜甜,仲配有酸紅白蘿蔔,可以中和一下,正吖呢個韓國泡菜鮮蝦滾燙,酸酸辣辣,都好惹味,不過可能我傳統D,都係比較喜歡距嘅老火湯,但係新野都想試試嘅,唯一喜歡鮮蝦,真的好彈牙
2016-05-16
2016-05-11 160 浏览
夜晚果餐可以隨便,可以隨便得好味,對比尖沙咀海港城的大家樂,長沙灣的大家樂更有人情味,我點左個最愛的煎肉餅菜飯,雖然賣相無海港城的甘靚,但係味道真係好好味的,肉餅兩面煎得脆脆地,但係咬落去系外脆內軟的,加埋秘製燒汁,甜甜地,系超級正,菜飯好正,好健康,菜好新鮮
菜飯好正,好健康,菜好新鮮
2016-05-11