餐厅: 大家樂
资讯:

2006-10-05 28 浏览
星期日行完山,夜晚便來這裡,本來想食佢o既蝦球蘑菇意,但黃金時間去都話冇,有點失望。於是用地鐵coupon買了一個肥牛雜錦火窩,同老公share。都幾好味啦,不過我有點不夠飽,嘻!成隻船最好味係潮州魚蛋同魚麵。另外佢送果碟醬油,側面一格係類似酸甜醬,不過偏黃色,都好得。見幾多人叫香蕉船鐵板餐,個甜品就係香蕉加雪糕,好似好靚咁。老老話我好似細路仔,明明自己食飽o左,但見人地食其他又恨。^.^

2006-07-26 21 浏览
終於試了個鐵板餐$37)加了6元飲楊枝甘露冰意大利牛肝菌蘑菇湯:真係仲差過金x罐頭湯,又細碗.焗薯:有蛋沙律,味道一般紐西蘭香草西冷扒:呢個幾好味,個燒汁都唔差,個蕃茄好大個, 但可能係塊版樹大熱,個頂有點雪糕香蕉船:個雲呢拿雪糕同條香蕉好夾,如果大家樂有齋呢個賣都幾好呀!加錢的楊枝甘露冰好唔掂,好水汪汪,又沒有以前咁好飲,西柚又有點苦,冰又多,下次試過第二款cool cool冰
終於試了個鐵板餐
$37)加了6元飲楊枝甘露冰

意大利牛肝菌蘑菇湯:真係仲差過金x罐頭湯,又細碗.
焗薯:有蛋沙律,味道一般

2006-06-04 18 浏览
呢間係我食過咁多間大家樂中之好既一間~大家一定要試下佢地D燒鵝賴粉and焗豬扒飯~!
呢間係我食過咁多間大家樂中之好既一間~
大家一定要試下佢地D燒鵝賴粉and焗豬扒飯~!
2006-04-26 19 浏览
行過想睇下有咩食見到有呢個新野就試下(勁耐冇食過大家樂)真係好脆, 味道ok 啦......我唔知原來cold lemon tea 要加$3......
行過想睇下有咩食

見到有呢個新野就試下

(勁耐冇食過大家樂)

真係好脆, 味道ok 啦......

2005-09-21 30 浏览
食咗個沙樂美腸芝士肉醬意粉,其實只係好普通既肉醬意粉,又冇芝士味!而且d意粉煮熟後冇隔乾水,食到底成碟水汪汪...沙樂美腸味道幾好,不過只有好薄好薄既3小塊加2蚊要左杯雪糕紅豆冰,質素好過個意粉好多呀~甜度適中,d紅豆又好淋~正!!笑臉同分數係俾紅豆冰架~
沙樂美腸味道幾好,不過只有好薄好薄既3小塊
笑臉同分數係俾紅豆冰架~
2005-09-05 18 浏览
honey 全翼+ 薯條+ salad + coffee樣樣野都算係ok 啦, 冇話特別好味薯條6, 7 條左右, salad 一小杯睇落好似好少野咁, 不過食完都好飽lu同埋宜家d 大家樂裝修過晒冇以前咁dirty, 食野都食得舒服d
honey 全翼+ 薯條+ salad + coffee
樣樣野都算係ok 啦, 冇話特別好味
薯條6, 7 條左右, salad 一小杯
睇落好似好少野咁, 不過食完都好飽lu

同埋宜家d 大家樂裝修過晒
冇以前咁dirty, 食野都食得舒服d
2005-08-03 30 浏览
今天試了新出的龍蝦汁海鮮意粉($31),加2元飲cool cool 冰,楊枝甘露味.意粉好多,好大碟,送有西蘭花幾舊,少量粟米,蟹柳,墨魚,一隻蝦.三塊魚,唔知一樣是甚麼東西.個汁極之少,都唔夠撈意粉.同埋真係食唔覺有甚麼龍蝦味呢??因為即製,所以都要等10-15分鐘,同埋好夠熱的.楊枝甘露冰,今次少了點芒果,多點便更好了

楊枝甘露冰,今次少了點芒果,多點便更好了

2005-07-06 36 浏览
因為妹妹同事俾了10元現金券.今晚決定去呢度開餐\.粟米肉粒飯$19)係用一個有耳仔的碗裝住,都有好多汁,有粟米和紅蘿蔔.汁好多用來撈飯都幾多呀!還有,碟飯確實很大碟.食完好飽.加了8.5飲cool cool冰,楊枝甘露,好味.不過以前好飲點服務都唔错,等的其間係會有茶飲.
因為妹妹同事俾了10元現金券.今晚決定去呢度開餐\.

粟米肉粒飯

服務都唔错,等的其間係會有茶飲.
今晚與媽一起食一個鐵板餐($36)焗酥皮粟米魚翅湯+ 鵝肝醬西冷鐵板餐(牛油鵝肝醬‧西冷扒‧美國焗薯),再加白飯一碗,兩個女士都夠的, 但比起以前好似少了份量. 味道依然好味!牛扒夠霖!今晚好多人呀!有些食燒味, 有些食火, 有些好似我地咁食鐵板!不過比起龍翔中心, 新蒲崗那間, 都係至愛去呢間。
今晚與媽一起食一個鐵板餐($36)
焗酥皮粟米魚翅湯+ 鵝肝醬西冷鐵板餐(牛油鵝肝醬‧

味道依然好味!牛扒夠霖!

不過比起龍翔中心, 新蒲崗那間, 都係至愛去呢間。

2004-08-15 32 浏览
北京酒樓的餘波,飽到乜都唔想食.但係總唔能夠一d野都唔食,路過大家樂,見有tea食.食少少咁啦要左一個蘋果雞堡下午茶餐.有一個栗子紅豆包,比一個麻糬大dd.個包係熱架,有d估唔到.而且都幾軟熟.個栗子紅豆餡都ok,不太甜.蘋果雞堡,老老實實我就食唔到蘋果味,亦都見不到佢0既踪影.呢個就ok啦.係用左雞來代替牛0既漢堡.奄列,個樣好肉酸下.而且煎到好老.硬硬地.不過我最鍾意佢個菜餡,心理因數覺得健康d免治牛肉米通粉.可能我是買外賣的關係,有d林林地.不過個蕃茄湯幾好味.要左杯凍檸茶,total$20.真係好抵.
北京酒樓的餘波,飽到乜都唔想食.
要左一個蘋果雞堡下午茶餐.
要左杯凍檸茶,total$20.
真係好抵.
fan
2004-06-20 44 浏览
I am Cafe de coral's loyal fan,I like it since I was small, it is cheat and good quality, I really it's Baked pork chop rice, and seasonal food, delicious, bravo! thank you.
2000-04-30 37 浏览
唔錯!! 唔錯!!
唔錯!! 唔錯!!
2000-04-28 35 浏览
Very Good!The floor is clean,the foods are delious and cheap!