餐厅: 大快活
资讯:

這間新北江大快活服務太差落單落漏飲品都算,你加落返就算,話唔識聽廣東話。大快活連唔識聽廣東話的人都可以做收銀落單。未焗好豬扒飯就唔好掛牌,11:41等到12:10至可收取餐。而家快餐廳係咪咁慢。此間相信係全香港最差服務的大快活。打去大快活投訴無人聽,只有留言。食物質素差,服務質素差。難怪啲香港人要返大陸銷費。台灣節目成日話香港人好惡,香港政府要教育下啲服務業人員的態度,否則香港給人的服務態度令遊客不會來香港。
這間新北江大快活服務太差
2023-08-28 53 浏览
今日收工後諗住偷懶唔煮,黎到大快活叫左佢地招牌健身餐雞胸紅米飯,再加多塊雞胸都係$71。雞胸其實整得唔錯,唔鞋得黎陪埋個汁都幾易入口。紅米飯正正常常但份量好多,難怪咁多年都有人推介。
2023-08-28
2021-08-09 240 浏览
佢啲下午茶真係越泥越hea 雖然價錢真係好平 但係我覺得隻雞翼有小小過分🤣我就叫左個C04餐: 蜜味燒雞翼+迷你餐肉煎蛋泡麵 個泡麵係ok嘅正常嘅 隻雞翼就咁睇都唔覺細再對比埋支叉🤣🤣🤣真係2隻手指都粗過佢🙈 不過呢個價錢真係超平嘅 但係大集團拎貨都會比起小店平 點解唔訂啲大隻小小架呢🤣

我就叫左個C04餐: 蜜味燒雞翼+迷你餐肉煎蛋泡麵

個泡麵係ok嘅正常嘅 隻雞翼就咁睇都唔覺細

2019-04-28 393 浏览
放工約左喺新北江整少少野見未夠鐘,就周圍行下~行完見有半個鐘剩,可以食個Tea, 慢慢坐下,於是去左「大快活」😂*雖然新北江有好多餐廳選擇,不過大部分都坐得唔多舒服*去到「大快活」都5點半,好彩仲有茶餐,不過想叫的食物有啲都賣曬了⋯⋯本身想要個個餐有:西多、雞翼、飲品(好似29蚊)但因為雞翼賣曬,店員話可以用24蚊買西多+飲品😅好欣賞推行環保嘅餐廳,支持走飲管!西多水準高,外脆內軟,綠茶走左冰但都保持微冷,好岩我呢啲想飲凍但又唔飲得太凍嘅人😂
放工約左喺新北江整少少野
見未夠鐘,
就周圍行下~

行完見有半個鐘剩,
可以食個Tea, 慢慢坐下,
於是去左「大快活」😂
*雖然新北江有好多餐廳選擇,不過大部分都坐得唔多舒服*
去到「大快活」都5點半,
好彩仲有茶餐,
不過想叫的食物有啲都賣曬了⋯⋯
本身想要個個餐有:西多、雞翼、飲品(好似29蚊)
但因為雞翼賣曬,
店員話可以用24蚊買西多+飲品😅

好欣賞推行環保嘅餐廳,
支持走飲管!
西多水準高,外脆內軟,
綠茶走左冰但都保持微冷,
好岩我呢啲想飲凍但又唔飲得太凍嘅人😂
2019-04-26
2017-08-16 438 浏览
在街買外賣,但又想食得比較健康一點,有什麼選擇呢???相信很多香港人都認識這間連鎖餐廳--大快活大快活在香港有非常多的分店,總有一間在你附近最近發現大快活推出了一個健怡套餐系列,適合一些想食得比較健康的人我選擇了南瓜薏米汁雞胸紅米飯南瓜薏米汁:一開始我是被這個汁吸引的,平時我都喜歡食南瓜汁,但南瓜薏米汁就從未試過,      這個汁裡面有少量的薏米,汁不算太濃,也沒有南瓜蓉,味道偏淡。雞胸肉:一打開盒子就被這塊雞胸肉嚇到,也太大塊了吧,比我想像中大塊很多,盒子也差點快要裝不下了,很多時候雞胸肉的肉質都會比較乾和粗糙,但這塊雞胸肉並不會,反而令我有一種正在食雞腿肉的感覺。飯:紅米飯比白飯更加健康,而且飯的旁邊還有一些配菜,比較健康,不會只有肉沒有蔬菜,不錯。跟餐還會有一杯低糖凍綠茶,我覺得喝這個比喝汽水更加健康,而且是低糖,不會太甜,很冰很解暑
在街買外賣,但又想食得比較健康一點,有什麼選擇呢???

相信很多香港人都認識這間連鎖餐廳--大快活
大快活在香港有非常多的分店,總有一間在你附近
我選擇了南瓜薏米汁雞胸紅米飯
南瓜薏米汁雞胸紅米飯

雞胸肉:一打開盒子就被這塊雞胸肉嚇到,也太大塊了吧

低糖凍綠茶

2017-08-12
15 分钟 (外卖自取)
南瓜薏米汁雞胸紅米飯
低糖凍綠茶
2016-09-29 426 浏览
呢個配搭好新奇,紅豆沙配魚柳包,一個中式一個西式。但竟然係香港嘅快餐店搵到個咁奇怪嘅下午茶組合。係呢個天水圍區,下午茶嘅時間原來都滿座嘅,但係等位就唔算等左好耐,好快就有位。個包比我想像中嘅好味,同麥叔叔嘅魚柳包好唔同,勝在炸得夠脆,而且真係覺得佢係魚嚟嘅,亦都剛剛炸起熱辣辣,連個包都係熱嘅。平時食紅豆沙都係酒樓多,係同酒樓食嘅有少少分別,就係冇咁傑,似係屋企阿媽煲嘅紅豆沙,但係再加左多啲糖既感覺。$26一個奇怪下午茶組合,想奇怪下嘅時候都唔錯嘅

$26一個奇怪下午茶組合,想奇怪下嘅時候都唔錯嘅
2015-11-08 438 浏览
星期六日, 當然是一個人悠然地享受一頓豐盛的早餐, 才是最寫意的。大快活給我的感覺是服務好, 經常有人送餐及打招呼, 清枱的速度也很快。今天, 叫了一個魚柳煎蛋雪菜肉絲米加多一杯咖啡。2塊金黃色的魚柳, 外脆內軟, 咬下去有脆口的感覺, 可惜魚肉的味道不夠鮮, 沒有魚味; 雪菜肉絲米, 米粉跟肉絲的份量挺多的, 而且有很香的麻油味, 用料足; 煎蛋, 太陽蛋煎得很香滑, 沒有燶的感覺, 一口咬下, 濃濃的蛋香滿溢整個口腔;熱咖啡, 香噴噴的咖啡味, 但咖啡不夠濃, 不夠幼滑, 有點兒失望
$33.5
2015-09-15 262 浏览
今晚放工之後又未見肚餓,就返了屋企休息,就收到阿媽whatsapp通知不回來吃飯,我到了8:30才出去新北江揾餐廳吃飯,就入了大快活,我叫了雞脾飯,當我見到雞脾飯冇汁,又不是冇汁,汁少得好可憐,我知道廚房快收工了,夜晚9:00真是好少客人,雞脾味道真是麻麻,白飯又好硬,唯獨綠茶是好飲,就算快收店不應連汁不加,來大快活真的不要太夜去吃,感覺好差
2015-09-14
2015-03-25 320 浏览
快餐店是香港人經常光顧地方,早餐對人來講好重要,天水圍大多數快餐店同茶記集中地,我經常光顧快餐店,大快活是我其中一間常去快餐店,早餐只叫這個炒蛋早餐,網上有不少人話澳牛炒蛋仲好,我不會為了炒蛋專登出去佐敦,佐敦少去這區,炒蛋逢有茶記同快餐店都有提供,不一定要山長水遠出去吃,今日看醫生前又去了新北江大快活吃早餐,這間分店由搬入天水圍光顧到現在,我去親只叫這個,它的炒蛋實在太好味,炒蛋炒得好滑,我覺得十分好吃,火腿通粉都OK,低糖綠茶都幾好飲,大快活有時都唔錯,服務都OK ,環境都OK食物水準炒蛋,我覺得幾好吃,炒蛋炒得好滑,我十分喜愛它的炒蛋,甚至覺得好味過華星 ,澳牛未有機會去吃蘿蔔糕,味道一般,尚算OK火腿通粉,我覺得味道OK,湯不會太咸,尚可以接受低糖綠茶,我覺得好飲,冰太多了服務我來過多次,覺得一般環境地方適中,座位之間不會太迫,坐得幾舒適價錢28元,可以接受番吃我成日都來這分店

食物水準

蘿蔔糕,味道一般,尚算OK

火腿通粉,我覺得味道OK,湯不會太咸,尚可以接受

低糖綠茶,我覺得好飲,冰太多了

我來過多次,覺得一般

地方適中,座位之間不會太迫,坐得幾舒適

價錢
28元,可以接受

番吃
我成日都來這分店
炒蛋蘿蔔糕
低糖綠茶
火腿通粉
2015-03-25
$26 (早餐)
炒蛋蘿蔔糕
低糖綠茶
火腿通粉
  • 炒蛋
2015-01-04 499 浏览
早前同阿女去大快活吃晚餐,我們揀了吃火鍋,估唔到大快活火鍋又OK ,新北江這分店成日同女兒來下午茶,今次試下它的火鍋,豬骨湯幾好,十分清甜,肥牛亦都幾好吃,生菜又新鮮,烏冬都幾彈牙 整體幾好,服務都OK,環境就一般,兩人只是吃了68元 ,十分抵食味道:我同阿女覺得好吃環境:一般服務:這裡幾好抵食:十分抵呀
味道:我同阿女覺得好吃

豬骨湯
烏冬
肥牛
2013-06-12 44 浏览
我去到的時候已經差不多到了下午茶時段的尾聲了....所以在沒有什麼選擇的情況下叫了經常吃的東西...連鎖快餐店所以每間分店的食物大致上一樣~這間分店的服務態度還好~
我去到的時候已經差不多到了下午茶時段的尾聲了....

所以在沒有什麼選擇的情況下叫了經常吃的東西...
叉燒米粉
綠茶
餐蛋米粉
紅豆冰
連鎖快餐店所以每間分店的食物大致上一樣~
這間分店的服務態度還好~
2013-06-07
叉燒米粉
綠茶
2012-10-20 44 浏览
要喺新北江等人,又有少少餓,黎左大快活食個下午茶,貪呢度可以慢慢坐。落完單等左成十五分鐘都未有得食,作為一間快餐店真係幾慢。執枱啲阿姐將個盤左撘右撘都未收得走,算,我有時間慢慢等。份豬扒包配熱奶茶終於到了,熱喇喇又幾香喎。豬扒大大塊,好juicy,入面有生菜同沙律醬,夾埋個烤脆左嘅包又真係好好味。熱奶茶略微奶多了點,都幾好啦。成個餐加埋廿一蚊,叫做唔算加價加得太厲害,都幾抵食吖。順帶一題,不知為何一杯熱奶茶要比咁多包糖,莫非天水圍食客好鐘意甜……?

熱奶茶略微奶多了點,都幾好啦。

成個餐加埋廿一蚊,叫做唔算加價加得太厲害,都幾抵食吖。
2012-10-19
2009-07-08 35 浏览
行來行去, 都唔知食咩 , 仲於去了大快活食晚飯 , 點知會咁差 ..... 上海排骨菜飯 - d 排骨竟然得 4小件 , 個餸小都算啦 , 點知 d 菜飯有 d 怪味 , 唔知是否天氣太熱變左掛 , 之後就只有換回白飯 記得下次去食飯唔好食 " 上海排骨菜飯 "

記得下次去食飯唔好食 " 上海排骨菜飯 "
2009-07-06
2009-01-06 27 浏览
有幸喺下午茶時段經過大快活,因為太耐冇去食下午茶啦~ 好掛住佢地ge豬扒包,於是就買左個下午茶餐:豬扒包飲低糖綠茶加$6要左碗仔翅,共$25豬扒包:比起以前豬扒薄左個包亦都冇咁硬,但依然美味長存,不失我對佢ge喜愛;沙律醬加生菜另我食指大動碗仔翅:雖然知道一定係落左好多生粉,碗碗仔翅先會咁杰,但都睇得出有不少ge"內涵",唔失望,不過如果可以提供埋醋就更加好啦~低糖綠茶:喺大快活飲品中算係我最鍾意ge一種,鍾意佢不太甜,對我黎講甜度岩岩好,仲有真係飲得出有茶味~~~食下午茶,大快活真係一個唔差ge選擇
食下午茶,大快活真係一個唔差ge選擇
一個下午茶已經可以飽肚
一個下午茶已經可以飽肚
2008-07-16 20 浏览
五寶飯加紅豆冰好開心我好耐冇飲過正常既紅豆冰喇!^^雖然要加$9我都照飲!~~~五寶飯得咸蛋好食......叉燒吾好食....燒鵝最吾掂;(其實都幾貴下....因為感覺上我好似食左一碗飯..半個咸蛋黃同一杯紅豆冰咁樣......落單既亞姐好好下.......係咁同我講而加百物騰貴....~;P題外話:好記得細個每日放學老豆都同我同細佬去大快活飲紅豆冰....而加我老豆都有好耐冇返過屋企添喇...(慨嘆) ;(
五寶飯加紅豆冰
好開心我好耐冇飲過正常既紅豆冰喇!^^
雖然要加$9我都照飲!~~~

題外話:
好記得細個每日放學老豆都同我同細佬去大快活飲紅豆冰....
而加我老豆都有好耐冇返過屋企添喇...(慨嘆) ;(