餐厅: 大快活
资讯:

2023-09-14 177 浏览
落樓吃午餐,經過大快活,見到新廣告星馬泰盛薈,就入去看看有咩食先,第一眼見到有白咖喱香茅豬扒札肉飯,就已經鐵定要食了,其他幾款睇都懶得睇,兩個人今餐就極速一致決定食這個了🤭,56元主食配上特式飲品"白桃氣泡綠茶" ,還帶上甜品"芒果椰汁膏" 十份抵食😋
2023-05-02 144 浏览
其實以前一到3.3 ,想食下午茶嗰陣,都會諗起大快活嘅豬扒包。不過好似有一排突然之間停咗冇出,就好失望啦。近排佢終於出返豬扒包,不過唔係以前嗰隻,係吉列豬扒包,但係我就覺得炸咗嘅豬扒有少少太硬啦,都係鍾意以前嗰隻多啲。配埋一杯凍綠茶,就岩岩好!

外卖自取
2019-08-15 625 浏览
好耐無食大快活,今日無食午餐到三點三見肚餓就嗌左個下午茶外賣。豉油雞脾 + 碗仔翅 + 凍奶茶,承惠$42。雞脾有少少細隻,但係味道幾好,唔會有好大陣雪藏味。碗仔翅同凍奶茶係普通貨色,無咩特別。下次要試下雞脾西多配紅豆冰餐先
豉油雞脾 + 碗仔翅 + 凍奶茶,承惠$42。
雞脾有少少細隻,但係味道幾好,唔會有好大陣雪藏味。
碗仔翅同凍奶茶係普通貨色,無咩特別。
下次要試下雞脾西多配紅豆冰餐先

2019-06-23 189 浏览
First of all, today I am not going to work in the afternoon. I am feeling hungry. There the Weather is sunny. But I go to Fairwood Holdings Limited to see the food menu. Moreover, I want to find some curry fast food. I standing after two minutes, I know the curry chicken rice, because my friend influences for me to choose curry chicken, so I want it.Secondly, I take to the shop assistant; I other the curry-chicken-rice likewise I pay the forty-six dollars, the shop assistant gives me the receipt

Secondly, I take to the shop assistant; I other the curry-chicken-rice likewise I pay the forty-six dollars, the shop assistant gives me the receipt, and then I go to the food counter to receive the fast food, I am waiting for curry-chicken halfway I take a photo with paper moreover shop assistant do not give me take a picture for receipt.

Thirdly, I pick up a curry-chicken from a shop assistant and then I go to find the seat to eat fast food.
Curry  chicken    Rice

Finally, I am seating in chair enjoy the curry-chicken-rice I feel the curry-chicken is taste Besides I see the hair in Companion vegetables very surprise.
Curry  chicken  vegetables
2019-06-23
等候时间
5 分钟 (堂食)
Curry  chicken    Rice
Curry  chicken  vegetables
2019-04-18 194 浏览
呢間大快活係個屋村入面,有時貪方便,我就會去食個快飯。今日做完嘢,想自己一個靜靜地食個飯聽下歌,所以就自己一個人嚟咗呢間大快活度食飯啦。我諗由於香港人真係想食得健康啲,佢哋嘅餐牌,好多都強調冇味精,清淡啲健康啲。今日我揀咗咕嚕肉另外加個湯。個湯都幾好味唔會太鹹。而咕嚕肉都不過不失,唔會話啲炸粉好厚,或者有好多骨。總之以快餐來講,佢嘅食物質素令我有驚喜。佢啲員工亦同啲食客有講有笑,氣氛非常之好。記得有一次我叫外賣,個姐姐叫我坐低慢慢等,佢會幫我拎過嚟。其實佢可以唔使幫我,但係佢哋真係好熱心、好熱愛自己嘅工作感覺嘅嘢呃唔到人架。

感覺嘅嘢呃唔到人架。
2018-11-10 124 浏览
在這天下班到晚餐回家時,想起去這裡食飯,於時去了大快活吃,在這裡有一個清單,於是選了這個阿活咖喱雜菜蛋飯餐而可以選擇多汁或少汁,然後選了適中的汁量吃,這碟飯的咖喱汁不錯,很有咖喱汁那種味道,至於看看薯仔,西蘭花及茄子的味道如何,於是繼續吃,咖喱汁就用咖喱汁,薯仔就用批皮薯仔街市買到那種,西蘭花就應該是街市可買到那款,但比較硬,時間不夠有點生,至於茄子的特點是比較硬,還有咬下去會發出聲,這個我個人建議不要炸,要用水弄熟比較好,另外可以選擇多飯或少飯,滅火筒就有空再找找看,通風不錯,因為夜晚算少食客,而好的地方是環璄夠寧靜是因為夜晚那些人少留在街吃,地方總算容易找到,在良景輕鐵站上天橋後行5分鐘行到,即是在良景商場想吃偉生素食,還是大快活
阿活咖喱雜菜蛋飯
想吃偉生素食,還是大快活
2018-11-06
等候时间
7 分钟 (堂食)
阿活咖喱雜菜蛋飯
在這天上班到午膳時,想起去這裡食飯,於時去了Euro-gogo吃,在這裡有一個清單,於是選了這個雪菜肉絲米配腸仔奶油花生醬多餐而可以自由加減醬,以及隨意的拿醬,這點不錯,Euro也未必做到這價格及方便,這方包哄烤度適中,很有脆感及味哄烤味適中,至於看看,雪菜肉絲米,雪菜及肉絲的味道如何,於是繼續吃,雪菜就用罐頭的,肉絲也是,而且26元正這種價格有那麼多東西吃算這樣吧,肉腸方面煎得還好,唯獨是忘記看店內有沒滅火筒,,通風在少人時還可以,因為食客比較多,而好的地方是商場比較靜,但當進到大快活就人較多,地方總算容易找到,在良景輕鐵站上天橋後行6分鐘行到,即是良景商場的!!!
熱檸茶
雪菜肉絲米配腸仔奶油花生醬多
题外话/补充资料: 下次一定要看有沒滅火筒!!!
2018-11-04
等候时间
4 分钟 (堂食)
熱檸茶
雪菜肉絲米配腸仔奶油花生醬多
2018-04-18 184 浏览
好耐都無去過大家樂食晚餐,今日涼涼地,見到有風味一鍋,咁就去試下啦。我地唔係太餓,三個人叫左兩個餐。清湯牛腩鍋,啱啱上枱嘅時候牛腩雖然熟,但係就比較韌,要滾一陣d牛腩先會淋,牛腩幾好味。而湯底都係要等牛腩滾耐d出曬味先好飲。反而蘿蔔唔夠淋,唔係咁入味。泰式鯖魚鍋上菜時鯖魚未完全熟,湯底酸酸地好開胃,鯖魚一般般,如果呢個湯底配其他食材,我覺得會更加好。餐跟白飯同飲品,可樂唔夠氣,而且冇咩味,忌廉一粒冰都無,完全唔凍,唔明點解汽水都可以難飲。
我地唔係太餓,三個人叫左兩個餐。

2018-04-18
用餐时段
2018-01-28 90 浏览
   今天天氣塞冷,屯門區只有12號,晴天,在良景商場接近夜晚七時正買了野菌西蘭花豆腐飯吃,拿回家給家人吃後,發現豆腐其中一顆比較酸,可能近夜晚才買的關係吧,另外豆角旁邊的衣未拔好,咬出來有殘渣的,平時在家弄豆角吃一定會拔,飯就比較油,但還可以接受,希望大快活的素食系列能夠再改造,謝謝大家收聽!!!
豆衣
野菌西蘭花豆腐
豆角
2018-01-28
等候时间
4 分钟 (外卖自取)
  • 豆腐火腩飯
2018-01-15 49 浏览
這個大快活弄的紅菜頭汁野菜玉子豆腐紅米飯在豆角方面我仔細咀嚼,感覺是不夠冧以及生的,玉子豆腐方面弄得不錯,至於冬菇方面沒切錠,翠肉瓜還可以,茄子方面建議沸水滾,因為用油炸太油了,紅米飯軟硬度還好

紅菜頭汁野菜玉子豆腐紅米飯
2018-01-14
等候时间
3 分钟 (堂食)
紅菜頭汁野菜玉子豆腐紅米飯