餐厅: 大快活
资讯:

返工經過呢頭呢度食嘢似乎冇咩選擇咁就食咗大快活。雖然大快活係連鎖快餐店,不過都能夠保持到各分店嘅質素。 呢個係門口,由於呢間餐廳位於公屋村,所以就算食飯時段都未必會好多人。基本上都唔使等位,坐都坐得幾舒服同埋唔會太嘈。相信大快活定時定候都會推廣唔同嘅新產品,今期應該係做白咖喱嘅推廣,不過今次冇試,睇吓有冇下次啦😂今次純粹食咗粟米肉粒飯($39)至少都熱辣辣,同埋佢會有西蘭花成為配菜。比都市人可以出街食都食到蔬菜
返工經過呢頭
呢度食嘢似乎冇咩選擇咁就食咗大快活。
雖然大快活係連鎖快餐店,不過都能夠保持到各分店嘅質素。
坐都坐得幾舒服同埋唔會太嘈。

今次純粹食咗粟米肉粒飯($39)

2020-12-10 246 浏览
四個人唔知食咩好,上網訂個盆菜食下,398六人份量,仲送紅豆沙,ok抵,咁試下😅。其實富山村舖租應該好平,唔係好明點解個舖都咁迫,排隊買飛同攞野食嘅人企埋一齊,出入囗又喺附近,樓底又矮🤦‍♀️,呢間舖要應付富山村,瓊山苑,瓊麗苑,瓊軒苑……仲未計新麗……真心好生意。攞到返屋企,打開個樣都幾靚😚,heat返熱,好貼心💕,原來煲底有個隔,唔會咁昜黐底👍。豬皮同蘿蔔都幾入味,豬手好稔,西蘭花個樣都幾靚,無變黃,鮑魚就麻麻,整體性價比算高👍,不過我地4個人食啱啱好,其實唔覺得係6人份量。
2020-12-09
外卖自取
2019-10-11 254 浏览
每逢星期四,#小秘書 都要出去做Aqua Aerobics ,所以呢日都唔例外。一早同媽咪講咗唔返去食飯, 點知又有阻滯,巨我唯有早啲返屋企。醒起媽咪可能冇為我安排餸菜,咁就走過去 #大快活 買個 #咖喱牛腩飯 外賣,同爸爸媽媽一齊分享。$51嘅外買飯盒,啲牛腩少到不得了,為咗等佢哋食多啲,我都唔敢夾餸,齋係撈啲咖喱汁都算😉 好在味道都唔錯,好送飯😅 不過門口收銀個姐姐仔就脾氣大左啲,講嘢比較粗魯啲,臨出門口比佢向經理嘅咆哮而嚇親🤣

2019-10-10
2019-04-21 153 浏览
支竹魚腩煲 $52一家人食晚飯,呢個支竹魚腩煲要讚一讚!好大份,支竹夠淋好入味, 魚腩冇乜骨好香!豉椒蒸排骨飯$44 包野飲排骨就唔掂,煮得太耐排骨好淋🤢而且得嗰幾粒肉,份量少。不過包杯野飲。杯熱奶茶救返佢。
支竹魚腩煲 $52

豉椒蒸排骨飯$44 包野飲
2018-12-10 160 浏览
大快活最近做緊特價茶餐, 之前呢個餐淨係配1珍寶腸, 而家新出咗可以揀春捲同或者3件炸雞塊 ,雞件大大塊炸得香口幾抵食。 另外食茶餐可以加錢要多個上海粗麵/米粉大大碗只係7蚊 ,唔太餓可以加碗仔翅只係$8.5 ,兩個人其實share呢個餐,埋單34蚊,抵到爛!

2018-11-29
第一次光顧呢間大快活,好有驚喜,講緊既唔係食物係上上下下既店員,個個都超有禮貌,自問係個有要求既食客既我(例如:咖啡要多奶,多士要燶啲)通常會遇到店員black face 或 敷衍, 但呢間舖既店員令我覺得我係一個受尊重既消費者(雖然個早餐30蚊有找),更令到一個從來唔會寫食評及沒有文采既我有感而發。
2014-02-10 437 浏览
平日多數都係度買外賣下午茶今日同屋企人黎打邊爐,阿姐服務依然好好,有家庭式餐館既溫馨感覺不過大快活管理層真係好刻薄,賣檸樂竟然只肯俾一片檸檬!雖然係加錢換啫,但都唔駛咁呀,呢杯檸檬可樂都收我$5㗎! 算啦,回歸味道。火煱自己落,最緊要都係要料靚!肥牛同豚肉都算ok,對得住呢個價錢。反而今次係配料菜出事,其中d粟米竟然係臭既…… 大快活入貨真係好差!同阿姐講完,佢換過盆冇粟米既俾我(費事又出事啦),仲好好禮貌咁say sorry,仲送咗2隻餃子俾我哋!咁好禮貌,係大快活做,浪費哂! 食完成個火鍋,味道ok,不過希望番屋企唔會肚痛啦!
平日多數都係度買外賣下午茶

食完成個火鍋,味道ok,不過希望番屋企唔會肚痛啦!
2014-02-06