2023-12-23
朋友拉我去試嗰家餐廳,佢話呢度嘅脆皮燒鵝好出名。入到去,不嬲嘅香味就已經撲鼻而來。第一口嘅燒鵝,皮脆肉嫩,肥瘦適中,簡直正到不得了!肉質鮮美多汁,還帶點微微的甘甜,個人真係好享受。然後,我地又試咗碗手打牛丸湯。牛丸彈牙得嚟唔會太硬,入口鮮滑,喺湯底裏頭略帶一點點辣,啱晒愛辣嘅我!飲湯個刻,感覺温暖哂整個胃。當然,唔少得來個涼瓜牛肉飯,呢個絕對係我嘅”愛”,涼瓜嘅輕苦搭配上嫩滑嘅牛肉,飯上頭淋咗啲汁,一咬落去,香、苦、鮮三味一齊來,舌頭上面好似開咗個party咁激動。最後,點盤煎蛋卷,又甜又滑,仲有雲呢拿味,食完餐收尾正到彈!呢度嘅餐點選擇好豐富,而且每樣嘢都令人食指大動。啱啱好啲味道不會太重,幾適合想食得健康啲嘅食客。香港嘅街頭美食,有時真係簡單就係美。下次再黎,一定要試下佢哋嘅經典奶茶同埋糖水!🍲🥢🍽️