2020-06-05 2267 浏览
第一次來這間店放題,感覺真的有點差。但掃Qr code 電子落單幾方便。不過除了炸生蠔,羊架比較好。刺身,鰻魚極細件,新鮮程度又欠奉。蜜糖雞翼都不錯,但以放題來說,可以食得入口就只有雞翼,炸生蠔,那就不用吃放題了,這間放題不會再來了!或者有其他食客會滿意吧,但我和家人都覺得很一般。如果追求質素,其實去元X 會好食好多,至少帶子都不會切到一開五件,當5件上菜😓😓😓。其實以前食放題質素都不錯,只是這間是標準以下吧!
2020-06-05
$160.5
生日
2020-06-04 1681 浏览
表妹生日。由她選的放題。早早在網上訂位,不用等候,早到了也可入座。食材沒驚喜,上菜頗慢,時常漏單。還是喜歡用點餐紙或Pad下單,因我手機掃QR Code沒反應啊。或會因為燒鰻魚再來,但機會不大。
表妹生日。由她選的放題
早早在網上訂位,不用等候,早到了也可入座。

食材沒驚喜,上菜頗慢,時常漏單。
還是喜歡用點餐紙或Pad下單,
因我手機掃QR Code沒反應啊。

或會因為燒鰻魚再來,但機會不大。
食材尚可,上菜不算快,常常漏單,唯卡位舒適,但還是喜歡用紙張或Pad下單,因我手機機掃QR Code冇反應啊!
2020-06-01
生日
  • 燒鰻魚
2020-06-01 1875 浏览
今天一行四人到這店食午市定食。這裡款式都不少,定食包前菜、沙律及湯,再有自選小食同甜品。因為疫情,勁勁優惠價,每個餐四十元都不用,邊度搵😱⋯⋯正因為☝🏻緣故,就去一次。但試過後,我未必會再去。首先,侍應態度一般,杯有漬,請更換,面口已不好。送餐只會放枱邊,即使枱中間大把位。總之服務態度一般。這不是重點,最緊要是食物。我們叫了兩款刺身丼,刺身份量不少,質素可接受,但飯略略酸了點。還有天婦羅定食,正常而矣,份量不少。最大問題是煎雞扒定食,那雞扒已切,像是只得半塊。味道不香,肉質硬,真感雪藏中之雪藏。上述定食可選配小食,我們點了串燒、卷物、炸蠔、雞翼。這些大致上都正常,味道不錯。最後,加$5,就可甜品雪米糍換成H字頭迷你雪糕,抵吖!總結而言,放題,我絕不會選擇這店,因食物質素不好,侍應態度不好的話,是大問題。
2020-06-01
2020-05-29 1420 浏览
夜晚同班friend去食飯,食食下有隻曱甴係我地隔離爬過🤦🏻‍♂️🤢🦗之後職員過嚟只係抓走佢,冇作任何解釋,亦不作任何道歉,當冇事發生過😡食物質素好一般👎🏻價錢亦唔平,絕對唔會再幫襯❗️依家疫情之下嘅衛生情況都可以咁差❌唔知佢點清潔自己間舖頭。如果唔係要寫夠200個字先可以落comment,我絕對唔會晒時間係D咁樣嘅餐廳到🤦🏻‍♂️有圖有真相👇🏻👇🏻大家小心D😤😤😤
2020-05-28
2020-05-20 2426 浏览
今日本身想去食壽司郎但因為太多人所以改去旺角諗住食放題,黎到旺角創興5樓點知無做中午放題,係我地諗緊食咩既時候,升降機上到8樓一開,當然係有人食完要走人啦,但我地就當左神既旨意要我地食呢到(大滿喜)一出嚟果時已經2點,放題last call係2點半所以店員推介我地食定食.本身定食價有湯,前菜,小食,飲品,甜品50蚊左右無加一落樓我都已經覺得好抵食,我地4個叫左4個餐最後埋單店員話多謝132蚊,我睇都無睇即刻話呢張單唔係我地既,可能太細聲佢聽唔到 我一拎起張單就見到每個餐減15蚊,原來張單真係我地,之後店員解釋返係抗疫價,超高正價比又好食去邊搵 無得輸 其實我地真正要多謝既唔係神,係果日食飽要走既人😂

2020-05-16
2020-05-04 2213 浏览
之所以黎幫襯 係因為上一次覺得好食其實都黎過無數次 但今次係最差唔知係味因為疫情問題 好多野食都無我地食8點個轉 195蚊1位 食2個半鐘我地點嘅野食好多都無到熟食嘅譬如牛仔粒又唔熟 生嘅完全食唔到雞腎燶到苦羊架 太硬了最好味就係炒什菜刺身不在話下 有好多款都無飲品 一心諗住去飲清酒 點知無湯類 有碗仔翅同唔知咩豬骨湯服務差 因為隔離枱係一對老夫婦佢地唔識得用手機點餐 於是服務員 教佢地 教左都唔識 最後先拎點心紙俾佢地 好唔耐煩個隻款最後我地都已經食飽了 10點先黎番之前點嘅野 唔知係味佢地嘅策略 我地全程2個鐘 只有食刺身同飲啤酒 同炒什菜 其他燒物真係唔掂
之所以黎幫襯 係因為上一次覺得好食

刺身不在話下 有好多款都無

飲品 一心諗住去飲清酒 點知無
湯類 有碗仔翅同唔知咩豬骨湯

服務差 因為隔離枱係一對老夫婦

「大~滿~喜 場~好~滿」係常識吧!不過一場武漢冠狀病毒肺炎來襲,一貫旺場既大滿喜都要祭出優惠救亡!正所謂「執輸行頭,慘過敗家!」,肥仔信梗係唔執輸,網上訂座,同死黨倫一齊去「化悲憤為食量」!死黨倫原本意見多多,想去貴夾唔飽既地方食,不過佢唔係囡囡要遷就,被我問候完就乖乖就位!我地食十二點第一場。靚仔店員好友善,爽快咁示意我地坐邊度。好耐冇黎,原來改左做手機掃描 QR 碼落單!咁未仲好,唔使驚被店員待慢!(劇透:冇漏單,上足!)我地兩條麻甩佬一邊聚舊,一邊喪食,不亦樂乎!由於我地都只係點返自己慣食既野,亦唔需要酒精飲品,所以大滿喜既菜牌夠哂我地揀!三個鐘任食任飲,我地坐到一半都投哂降啦!而家出街用膳優惠多多,又可以搶佔救市光環,身為讀者既你仲等咩?哈哈!!!
「大~滿~喜 場~好~滿」係常識吧!

我地食十二點第一場。靚仔店員好友善,爽快咁示意我地坐邊度。

(劇透:冇漏單,上足!)
五粒星—三文魚同帶子好新鮮—再嗌先!
五粒星—話咗再嗌!不解釋!
五粒星—魚腩口感較油!但三文魚控必吃!
五粒星—無論街邊三蚊定上大滿喜,鰻魚都係保險既好味之選!
三粒星—為點而點,食完又冇印象!冇下次!

三粒星—賣精緻而食到成口醬!都係普通魚生壽司好!

五粒星—煎炸嘢邊個會抗拒?放心,唔似萬年油出品!
五粒星—肉汁濃!食肉獸必點!

三粒星—普通到一個點!
三粒星—咁大兜飯,機會成本自己諗!

一粒星—凍咗!EPIC FAIL!

三粒星—不過不失,但唔係放題主角囉唔該!

2020-04-30
$192.5
五粒星—三文魚同帶子好新鮮—再嗌先!
五粒星—話咗再嗌!不解釋!
五粒星—魚腩口感較油!但三文魚控必吃!
五粒星—無論街邊三蚊定上大滿喜,鰻魚都係保險既好味之選!
五粒星—煎炸嘢邊個會抗拒?放心,唔似萬年油出品!
五粒星—肉汁濃!食肉獸必點!
  • 三文魚刺身
  • 三文魚腩壽司
  • 烤雞翼
2020-04-20 2023 浏览
今日老公放假,出左旺角鬆下。食放題😗壽司飯細而且新鮮,刺身款多 甜鮮。另有多款串燒(我本人大愛牛舌)有日本蕃薯都好味 天富羅蝦好脆,拎上手重熱辣辣。必食炸榴蓮球 好好味!重有多款主食 炒飯,粥,拉面。重有牛肉窩添😋野飲多款汽水又有啤酒啦梅酒及盒裝飲品。唔少得雪糕豆腐花,雪糕試左奶茶味 好濃茶味 唔會好甜!另外膽粗粗試左海鹽味 好驚中伏,點知有意外驚喜👍🏻係少少咸味重有少少奶味 竟然比奶茶味重正🙌🏻
今日老公放假,出左旺角鬆下。食放題😗壽司飯細而且新鮮,刺身款多 甜鮮。另有多款串燒(我本人大愛牛舌[憨笑])有日本蕃薯都好味 天富羅蝦好脆,拎上手重熱辣辣。必食炸榴蓮球 好好味!重有多款主食 炒飯,粥,拉面。重有牛肉窩添😋野飲多款汽水又有啤酒啦梅酒及盒裝飲品。唔少得雪糕豆腐花,雪糕試左奶茶味 好濃茶味 唔會好甜!另外膽粗粗試左海鹽味 好驚中伏,點知有意外驚喜👍🏻係少少咸味重有少少奶味 竟然比奶茶味重正🙌🏻
2020-03-27 1884 浏览
Cut咗好多嘢食,很多食品都估清,無法落單,帶子縮小左一半,比我半個月前食 食物差咗好多。我覺得想留住食客,質素好重要⋯⋯這次我之所以會你朋友去食,就係因為上次吃覺得質素唔錯。下次都唔會再去
2020-03-19 2402 浏览
係openrice訂座見到夜晚8點有優惠,岩哂我呢d唔想太早食飯既人🤤🤤$195加一服務費,係旺角呢個時段應該無邊間做到咁平🤑🤑出外靠朋友,叫野食梗係等朋友叫啦自助區雖然唔大,但五臟俱全。熱食區、甜品區及飲品區域分明,猶如進入了便利店五花八門揀唔落手🥴返到埋位話咁快就已經上左壽司及刺身等等,效率100%😻跟住就黎野食大轟炸,keep住係咁黎啦😍到最尾點少得食個甜品做結尾記得記得落埋杯haagen dazs雪糕,入座都會送一杯架😋P.S.: 仲有個甜品櫃仔,不過內裡唔太多款無影到(印象中類似放題都會有幾多揀,不過呢到得泡芙同布朗尼,但又幾好食🙈🙈)
$195加一服務費,係旺角呢個時段應該無邊間做到咁平🤑🤑

出外靠朋友,叫野食梗係等朋友叫啦
自助區雖然唔大,但五臟俱全。

返到埋位話咁快就已經上左壽司刺身等等,效率100%😻
刺身

壽司

跟住就黎野食大轟炸,keep住係咁黎啦😍
豉汁炒蜆

雪糕
  • 芝麻雞翼
  • 燒羊鞍
2020-03-06 1395 浏览
1.食物上得慢 但味道可以 我主要都係叫熟食2.經openrice訂左午市放題話送雪糕 食到最後問職員先話無 得晚市先有 覺得被騙 你放個優惠吸引人去 去到又話無 咁無就唔好係openrice話有呢啲優惠 3.食到臨尾等埋單 我地坐卡位突然走左隻大曱甴出來 嚇到即刻彈起 隻曱甴繼續捐入啲”那”到 好恐怖係食肆見到曱甴 職員就咁講句唔好意思就算 覺得日式餐廳應該要注意衛生 我唔會預計覺得見到曱甴咁係隔離爬係正常見到有曱甴之後 我以後都唔會再去唔衛生好食都唔想食
1.食物上得慢 但味道可以 我主要都係叫熟食
3.食到臨尾等埋單 我地坐卡位突然走左隻
大曱甴

見到有
曱甴
之後 我以後都唔會再去
唔衛生好食都唔想食
2020-02-14 1024 浏览
漏單,上菜慢,服務態度差夜晚8點入座A22,8點零8分落單,野食40分鐘後仍然未到齊。之後又有2隻曱甴,告知店員之後獲換去C11坐,店員話食物可以重新再落過單,9點開始落單,落左3,4次都漏,羊𩣑叫左4次,1隻都冇嚟過,叫其他野食份量又一定會cut一半,谷鬼氣叫埋單,比完錢坐左15分鐘都未找錢,又係同staff講先過嚟找錢,一句唔好意思都冇。本身對呢間放題幾有好感,奈何佢咁樣嘅服務態度同上菜速度令人感到極度失望。冇下次,同一價錢仲有大把選擇。
漏單,上菜慢,服務態度差

2020-02-14
情人节
食物遲遲唔黎,拖到你點唔到單,服務態度惡劣,趨單好似「矮」契細佬。作為一間放題食店,可以話冇效率,冇質素,冇服務,仲有人食純因為方便。叫10件就黎4件,叫5件就黎2件。咁樣做生意,你開個App叫人點餐托?你唔好直接跟人頭分配,唔洗賴係放題咁。夠鐘就趨人,點餐就扮睇唔到,應咗就扮唔記得,叫多兩次黑面,你咁惡,我點敢再趨你呀。野食選擇已經少,飲品全部高糖飲料,成間餐廳除咗諗點賺食客錢,好似完全冇諗點樣提升服務質素。希望老闆見到呢篇野好好反省,失一個客事少,但再咁落去只會流失客源。

2020-02-14
2020-02-09 1025 浏览
前排見有訂座優惠,就去左尼間食,一去到,個樓面都好清楚gum同你講幾錢,食到幾點,幾點最後order。壞境好舒服,唔會好吵,而且我地一入座,d服務員就會即刻走過嚟同你講自助區系邊,點點餐。而且見到你個蝶開始污漕,就會過嚟收食物方面,的確系好唔錯,特別系牛舌同羊架,的確好有質素,另外我男朋友話佢最中意花之戀,尼間野ge花之戀好處系細細舊,可以一口吞,反正系自助,叫幾多舊都得。而且可以感覺到佢地d身材好新鮮,三文魚甜蝦等等都特別鮮甜。仲有我一定要講個牛鍋,雖然唔大蝶,但真系好好味,牛肉同豆腐都好嫩,令我地忍唔住叫多左幾次。總括嚟講,下次如果再有優惠,我一定會再去食 (●'◡'●)ノ♥
2020-01-29
用餐优惠
優惠券
  • 天婦羅
  • 羊架
  • 牛舌
  • 魚生
2020-01-30 1214 浏览
中午時份想食得平D又可以坐耐D, 係旺角真係唔多選擇。咁啱比我見到呢間大滿喜就入去試下。平時多數食自助餐,今次試下散叫睇下質素如何。叫左個$68 午餐, 有壽司加牛肉烏冬,本身都冇咩期望,餐廳人手唔多, 想落單都等左好耐 , 而家呢個時勢,作為食客真心要體諒下。原來而家午餐仲包任食自助吧, 有多款酒任飲, 仲有清酒,啱哂D 酒鬼(如果下午唔駛番工真係好, 可以大飲特飲)。另外有多款小食例如: 咖哩魚蛋,牛腩羅白,炸物,前菜(沙律吧),甜品,飲品又係任飲(coffee, green tea), 紙包飲品等等,多不勝數。以$68價錢食到咁多野, 除左一個"抵"字..我真係形容唔到..
火炙壽司
牛肉烏冬