2019-12-14 8235 浏览
剛剛嚟到觀塘,想食放題,諗起之前食過呢間嘅前身大喜屋,質素都叫做可以。於是打電問walk-in兩位有冇位,接線位先生諗咗三秒cut我線!有冇都講一句吖,唔駛cut線呀?

有冇都講一句吖,唔駛cut線呀?
2019-12-14
2019-10-30 10169 浏览
同朋友參加畫班,放學後四五點,正當肚餓又唔知食乜好,行咗陣apm就過隔離食放題啦已經有一段長日子無食放題第一輪當然食啲前菜啦,可以喺出面自己夾嘅,款式都算多,有凍蝦同青口,青瓜、中華沙律、木耳、泡菜...都算飲品櫃款式都好多,連麥精、維他奶都有!但我都係鍾意飲無糖茶啤酒都有鵝肝手卷,粒鵝肝真係太細粒,食咗都唔知有個海膽拖羅米通都ok燒菠蘿都好食,仲有好多汁估唔到燒鯖魚咁大塊,但都燒得幾好食,我成條食唒架羊架一般無特別,鰻魚都還可以有個萵荀帆立貝,放題竟然會用萵荀幾搞笑,都好食嘅刺身就一般啦,凍到全部都無味,泰式蝦好細隻又無味,整體嚟講啲刺身食一轉都勉強食埋,無可能再落order炸蠔雖然個皮好厚,但炸得幾好!熱辣辣夠鬆化串燒不過不失啦,牛舌有少少過咗火囉鮑魚花膠都任食,都幾好,夠味蟲草花响螺湯,都好飲,放題嚟講算係唔錯嘅湯水最奇怪係有小籠包同豬腳薑😂我最愛小籠包,所以飽都食咗兩隻,豬腳薑就無試,但睇個樣都ok甜品個樣都幾靚但真係得個樣!唔好食雪條款式都好多,雪糕就少款啲我就試咗個沖繩海鹽,真係咸咸地無咩味款式樣樣都多,眼濶肚窄,好多嘢都無試我地5:15-7:15時段係$188+10%呢個
已經有一段長日子無食放題

都算

飲品櫃款式都好多,連麥精、維他奶都有!但我都係鍾意飲無糖茶
啤酒都有

鵝肝手卷,粒鵝肝真係太細粒,食咗都唔知

有個海膽拖羅米通都ok

燒菠蘿都好食,仲有好多汁

估唔到燒鯖魚咁大塊,但都燒得幾好食,我成條食唒架
羊架一般無特別,鰻魚都還可以
有個萵荀帆立貝,放題竟然會用萵荀幾搞笑,都好食嘅

炸蠔雖然個皮好厚,但炸得幾好!熱辣辣夠鬆化

串燒不過不失啦,牛舌有少少過咗火囉

鮑魚花膠都任食,都幾好,夠味

蟲草花响螺湯,都好飲,放題嚟講算係唔錯嘅湯水

甜品個樣都幾靚
但真係得個樣!唔好食

雪條款式都好多,雪糕就少款啲
我就試咗個沖繩海鹽,真係咸咸地無咩味

款式樣樣都多,眼濶肚窄,好多嘢都無試

我地5:15-7:15時段係$188+10%
呢個價錢都尚算ok啦⋯⋯但食物味道同質素都係一般

樓下都有間放題,但呢間大滿喜,就比較少人,一來就有位,但食物質素還是不錯!海膽吞拿魚脆脆,口感一般,味道還可以。雞翼同芝士年糕,一定要熱食,芝士年糕皮厚左啲。刺身如常般好,爽口新鮮,甜蝦同赤蝦,赤蝦比較好,魚刺身厚度不及樓下一間放題,但味道OK。呢隻樂天西瓜汁,其他地方無,就系呢度試下,勁甜😂😂😂。。。然後飲道地紅烏龍😂,好似飲緊冰水。牛舌彈牙爽口,有少少七味粉。牛柳粒勁嫩滑,一定要趁熱食!鮑魚花膠。。。好大浸冬菇味羊架滿分爆好評!勁嫩,但唔太蘇,放耐左一陣食都好嬾加肉厚。有咬口!

海膽吞拿魚脆脆

海膽吞拿魚脆脆,口感一般,味道還可以。

雞翼同芝士年糕,一定要熱食,芝士年糕皮厚左啲。

樂天。西瓜汁。勁甜。

呢隻樂天西瓜汁,其他地方無,就系呢度試下,勁甜😂😂😂。。。

然後飲道地紅烏龍😂,好似飲緊冰水。

牛舌彈牙爽口,有少少七味粉。

牛柳粒勁嫩滑,一定要趁熱食!

道地紅烏龍

鮑魚花膠。。。好大浸冬菇味

羊架滿分爆好評!勁嫩,但唔太蘇,放耐左一陣食都好嬾加肉厚。
有咬口

2019-10-20
  • 刺身拼盤
  • 燒羊架
2019-10-14 5402 浏览
今日下晝同朋友仔嚟咗觀塘大滿喜食日式放題,坐底冇耐,首先來呢就係個刺身拼盤。個人唔係太鍾意食刺身,但係都見到依個咁澎湃切得咁靚嘅刺身拼盤,都忍唔嘩左一聲。除左擺盤好靚好用心之外,刺身質素其實都唔錯。試咗幾件三文魚腩,好新鮮,好肥美,唔錯。八爪魚同埋帶子都係好新鮮,好彈牙。呢個拼盤應該係按住你人數而調節份量嘅,當然啦如果係鍾意食某幾樣野,之後就可以再叫。我哋另外都仲叫咗啲熟食,款式有好多款,最好味嘅係燒羊架,仲有焗蠔,其他牛柳粒炒雜菜果D都唔錯,仲有小火鍋之類嘅,比一般放題水準好嘅,都食得過,就算唔食生冷野嘅朋友,其實都有好多選擇。

午餐
2019-09-24 3622 浏览
如友人相約在觀塘,好耐冇食過放題,今次我哋決定搵一間就近觀塘嘅平價放題我哋六點左右嚟到大滿喜,可能時間尚早,仲未滿座。見到環境都好闊落兩個人都可以坐卡位!餐牌都好多選擇,我哋見到都好興奮!黎食放題,第一件事當然是叫刺身盤刺身盤黎得很快,我哋等左一陣就送咗上嚟!我哋原本都好肚餓,因此感到很開心刺身盤出色,份量足料,而且都新鮮!另外我哋都叫咗啲熱食,以下係比較出色嘅熱食。我本身好鍾意食牛舌,呢個牛舌灑左啲七味粉,辣辣地咁,很不錯所以我哋都有encore再叫。呢個牛肉火鍋煲都好豐富,送上黎嘅時候熱辣辣,食完刺身再食暖野剛剛好而且佢又有生菜又有金菇,我本身好鍾意食菜,所以啱晒。食完所有嘢最後一定要食甜品,呢度好好呀有我最鍾意食嘅韓國雪條!!呢個蜜瓜味韓國雪條係好好食,所以見到真係好開心。

我哋六點左右嚟到大滿喜,可能時間尚早,仲未滿座。

見到環境都好闊落
兩個人都可以坐卡位!

餐牌都好多選擇,我哋見到都好興奮!
黎食放題,第一件事當然是叫刺身

刺身盤出色,份量足料,而且都新鮮!
另外我哋都叫咗啲熱食,以下係比較出色嘅熱食。
我本身好鍾意食牛舌,呢個牛舌灑左啲七味粉,辣辣地咁,很不錯
所以我哋都有encore再叫。

而且佢又有生菜又有金菇,我本身好鍾意食菜,所以啱晒。

呢個蜜瓜味韓國雪條係好好食,所以見到真係好開心。
2019-05-23
2019-09-23 2887 浏览
觀塘亞太中心 好多間食店 泊車優惠唔係間間有 都要消費$1000(咁腍🤔 3位食小籠包 點食倒1千自費 $20x3hrs ok嘅晏咗至打電話定位 5/F話已有人等位冇得訂位 嚟到等……講笑咩 星期日早場 全場自助餐3個鐘唔通啲客食1個鐘就走:咁腍… 如果冇位 就上10/F (問咗仲有位)10/F接聽電話嘅 感覺係煩忙 唔多答: 大滿喜 $168+10% 減咗價 枱面唔大 2位就夠大 4位就窄咗啲有招呼 繁忙嘅 男經理態度好 認真回答傳菜嘅 快快咁放喺枱邊就即走 客人自理收碟嘅 就耐唔耐出現 枱面層疊等收電子落單 等咗20分鐘 至出食物有漏單嘅牛舌~ 好味 叫3串嚟2串 凍 肉都淋嘅再叫 尾段追單至出蚧粥 ~ 100 近尾聲追單有出 再叫就乜粥都冇 沽清鱼生一般 帶子嚟足 鮮味甜虾唔鮮鮑魚仔花膠 ~ 鮑魚 1元咁size 鹼味好重 花膠夠淋 蠔汁入味 有啲膩蒜味辣味煮蜆 ~ 蜆鮮湯甜微:呢個冇漏單 嚟足 ……分量~ 冇論點1 或 2份 都係咁嘅分量牛柳~ 肉醃得太淋 叫1嚟2羊鞍~ 靚嘅 煎得香口 但全熟 有啲韌 燒大虾~ 大隻好睇 但燒過火 太乾身 蒲燒鰻魚 冇碎骨 香:有壽喜燒 扁甜
觀塘亞太中心 好多間食店
泊車優惠唔係間間有 都要消費$1000
(咁腍🤔 3位食小籠包 點食倒1千

自費 $20x3hrs ok嘅

晏咗至打電話定位 5/F話已有人等位
冇得訂位 嚟到等……
講笑咩 星期日早場 全場自助餐3個鐘
唔通啲客食1個鐘就走
咁腍… 如果冇位 就上10/F (問咗仲有位)

10/F接聽電話嘅 感覺係煩忙 唔多答

甜虾唔鮮

鮑魚仔花膠 ~ 鮑魚 1元咁size 鹼味好重

花膠夠淋 蠔汁入味 有啲膩
蒜味辣味煮蜆 ~ 蜆鮮湯甜微
呢個冇漏單 嚟足 ……
分量~ 冇論點1 或 2份 都係咁嘅分量

蒲燒鰻魚
蒜蓉辣味煮蜆
  • 蟹粥
2019-09-06 2054 浏览
星期日中午黎食 午市加一每位二百蚊都唔洗 好抵食!服務質量比大x屋好十倍 催單會有待應認真跟單 環境方面都夠坐 雖然有d逼 唔夠寬闊 但可接受芝麻雞翼超好味 推介~~夠晒香口又唔老身湯方面唔推介 無乜味 刺身方面就麻麻地 甜蝦好食過三文魚燒菠蘿亦好甜口 大人細佬都岩食燒雞串還可以 但種類唔系好多燒牛舌都ok 但後尾加單既就超老炸鮮奶好難食 伏甜品方面就不了 基本都好難食唯獨雪糕方面就幾多 種類多 海藍雪粒系粉藍色 口味幾特別總括黎講都抵食 適合聚會同家庭樂 又唔算貴
環境方面都夠坐 雖然有d逼 唔夠寬闊 但可接受

甜品方面就不了 基本都好難食
唯獨雪糕方面就幾多 種類多 海藍雪粒系粉藍色 口味幾特別
總括黎講都抵食 適合聚會同家庭樂 又唔算貴
2019-08-14 2188 浏览
這是第一次去大滿喜(觀塘),但是十分失望,唔會去第二次⋯食物一般、上菜又一般、但成日漏單,特別係侍應的服務態度超差,又冇禮貌,而且食物、飲品的種類少⋯總結一個字:差唔會再去!
這是第一次去大滿喜(觀塘),但是十分失望,唔會去第二次⋯
總結一個字:差
唔會再去!
2019-08-14
2019-07-10 2852 浏览
Book咗9:30入到去 成場都坐滿6-7成人 第一時間梗係點刺身同壽司啦仲有軍艦呀 但都真係幾失望 刺身方面唔新鮮 海膽手卷嘅海膽就好似1毫子咁小 明太子手卷直頭唔多見有明太子 壽司啲飯一夾已經爛 睇吓出面有咩正嘢可以食啦 我本身就諗住飲湯 對湯嘅要求都唔算好高 但佢嗰碗人蔘雞湯同埋鮑魚翅湯真係好令我失望 就好似好多味精咁 仲要冇乜湯料 雪櫃裡面嘅飲品剩係得返到道地茶其他乜都冇晒食物嘅種類都唔同多選擇 亦都好麻麻 上菜速度一般唔算快 全程冇漏單唯一令我叫左兩次係蒜蓉辣椒煮蜆 呢個算係不錯了其實真係好失望因為見到呢間笑哈哈好多 劣評都少 諗住黎試下 我認為如果呢間冇咁多笑哈哈其實係好普通好正常可以令我接受嘅放題 可惜我對佢期望太高同埋我食過貴佢$30但質素好好多嘅放題下次唔會再黎了 都係去返五樓☹️
Book咗9:30入到去 成場都坐滿6-7成人 第一時間梗係點刺身壽司啦仲有軍艦呀 但都真係幾失望 刺身方面唔新鮮 海膽手卷嘅海膽就好似1毫子咁小 明太子手卷直頭唔多見有明太子 壽司啲飯一夾已經爛
唯一令我叫左兩次係蒜蓉辣椒煮蜆 呢個算係不錯了

其實真係好失望因為見到呢間笑哈哈好多 劣評都少 諗住黎試下

下次唔會再黎了 都係去返五樓☹️
2019-07-10 2418 浏览
適逢周六,可以帶屋企人一齊去食餐好嘅,順便慶祝埋父親節😎一家人好耐都未吃過日式放題,所以今次就選了位於觀塘市中心的大滿喜☺️我們大概六點到達餐廳,已經很多人,大概是吃最優惠的那個時段吧😂我們因為是先book了枱所以不用等便能直接入座😇我們坐低後便去拿飲品。飲品種類繁多,令人出乎預料的是在自助區有三款不同的湯和美食。我喝了人蔘雞湯十分清甜,蔘味很重。另外,這個區域不時有一些小吃,當天我們遇到的有芙蓉蛋和蘿蔔牛腩,都十分美味!重點來了,當然要吃盡刺身,特別出色的有三文魚,十分厚、甜蝦和油甘魚😍海膽手卷的海膽份量也不吝嗇!熟食方面,牛柳粒惹味、雞軟骨串燒正!最後點少得是榴連炸彈和melon 雪條!

熟食方面,牛柳粒惹味、雞軟骨串燒正!

最後點少得是榴連炸彈和melon 雪條!
2019-07-07 1839 浏览
今日去到觀塘,突然間好想吃放題, 看見地鐵附近亞太中心樓上,有間叫大滿喜的日式放題,午餐任食都不超過$200, 價錢好抵,而且有很多選擇, 有日式魚生、壽司、 西式 扒類和串燒, 泰式和中式美食 , 還有很多特色小物, 樣樣都包,而且都是即叫即做的十分新鮮美味, 我當然叫了我喜歡吃的魚生和不同款式的壽司和 迷你手捲,還有 羊扒, 炸榴槤、炸芝士、 炸芝士雞翼、 炸芝士年糕, 全部都是即叫即整, 所以十分鬆脆新鮮, 可惜我只得一個人去, 我的 胃口也不太大, 吃了這麼多東西已經飽了,還有很多很多未吃過的東西都載不下了, 飲品也有十幾款, 載滿了兩個大雪櫃, 還有人參雞湯, 雪糕雪條都是任食的, 而且是韓國 貴價雪條呢? 我叫的這些東西,如果在平時日式店舖逐碟叫的,這餐 可能要畀多一倍價錢了, 所以還是任飲任食全包的最抵, 這裏環境真不錯 有很多卡位, 方便三五知己一齊在這裏一邊 吃一邊傾的, 午市時候可以由十二點至三點, 連吃三小時抵超抵, 食物的質素 也很新鮮, 今餐真令我十分滿意啊!

2019-07-06 1771 浏览
作為港女,基本上叫親我去食日本嘢都唔會say no🤣 放題任食唔洗睇價錢就最啱我食🤤(你地知啦,散叫多一兩碟都分分鐘$200-300)我啲好同事都係咁🤣但係返工日子又好難可以坐足三粒鐘食放題嘅🙊好彩為左吸客,好多放題都會做埋午市定食,可以叫個套餐再有得任食前菜+任拎非酒精類飲品😍 唔洗怕唔夠飽點解一開始會揀大滿喜呢?明明同一幢大廈都仲有另一間放題😅(雖然都係同集團)原因就係:💡價錢🤣🤣🤣呢間只要拎住傳單就可以有88折🤣本身套餐價錢亦都係平啲估唔到佢性價比係超!級!高!‼️我主菜揀左御·魚生丼🤤上檯真係俾佢嚇親,三文魚俾左腩位,超肥美😍海膽份量多,又鮮甜😂帶子又肥嘟嘟🙊甜蝦夠肉地🤤三文魚籽咸咸地好送飯👍🏻價錢只係$68‼️加一再折實價$66😂抵到爛至於任食嘅前菜,有沙律菜、小食(辣味三文魚、螺肉、中華沙律等等),種類唔算好多,不過味道都唔錯啦🤣 飲品就好多選擇,不過我都係飲解茶架啦🤣算係最健康又有味嘅飲品💡PS:記得係樓下拎左傳單先上去呀俾埋餐牌大家參考🖖🏻

御·魚生丼

2019-06-03
御·魚生丼
任食前菜
2019-06-27 1070 浏览
對上一次吃放題已有一年多,今次就選左同是大滿喜一家人吃放題。六點鐘來到,已經是高朋滿座,最醒目阿妹早早訂好位餐廳氣氛好好,一片熱鬧笑嘻嘻,首先來碗熱湯先,有兩款湯選擇,人參雞湯和響螺蟲草花湯,十分足料鮮甜,所以前后各飲一碗好滋味!食放題一定食刺身啦,刺身送上好吸睛,😍樣樣都甘新鮮,肥美三文魚、爽滑鮮甜帶子、鮑片爽滑帶點煙韌,甜蝦超滑鮮甜⋯⋯,蒲燒一定要食,烤至外乾身內里卻是軟滑香甜,好有水準牛舌、雞軟骨、甜🍠串燒一樣出色好味,不得不提的榴蓮炸彈,外面炸至金黃酥脆,內里是流心榴蓮蓉,入囗榴蓮飄香四溢,簡直令我回味無窮!最後是甜品,燒鮮菠蘿,香甜多汁,好醒胃雪糯米糍、杏仁夾餅蜜桃飽都好好味還有今晚先發現的薑母茶,原來吃放題飲薑母茶是非常適合的,它不但美味甘簡單,而且可以消滯、去胃氣⋯⋯總之就是身心舒暢!今晚放題真是抵食又滿足。
對上一次吃放題已有一年多,今次就選左同是大滿喜一家人吃放題
2037 浏览
六點鐘來到,已經是高朋滿座,最醒目阿妹早早訂好位
餐廳氣氛好好,一片熱鬧笑嘻嘻
蒲燒一定要食,烤至外乾身內里卻是軟滑香甜,好有水準
牛舌、雞軟骨、甜🍠串燒一樣出色好味,
最後是甜品,燒鮮菠蘿,香甜多汁,
好醒胃雪糯米糍、杏仁夾餅蜜桃飽都好好味
2019-06-26 838 浏览
早早就約左好朋友今日一起到大滿喜食放題。六點鐘來到,人流都幾多,兩年前來過,無加過價,周曰$238一位好抵食,座位優雅舒適,其實是半自助式的放題飲料、水果、甜品、雪糕都是任飲任吃的,熱食的牛腩炆蘿蔔、蝦仁炒蛋、牛百葉熱辣辣不斷盛上,吸引之余又好味😍超新鮮刺身盆,肥美三文魚、爽甜北寄貝、大大粒帶子爽甜嫩滑、甜蝦、鮑魚片鮮味十足!😍值得推介蒲燒鰻魚,燒得好有水凖呢,煙韌肥美,好吃都停不了口!炸物也做得相當不錯,炸彈榴蓮,外酥內軟,榴蓮蓉入口,飄香四溢,喜歡榴蓮的,一定要點🥰,炸年糕煙韌可口,齒甲留香,燒牛舌、雞軟骨、牛肉粒入味甘香,令人回味,不得不贊的燒鮮菠萝,鮮甜多汁、好消滯,最後飲左碗人參雞湯,好足料夠曬火喉成個人都醒神曬!👍😍
早早就約左好朋友今日一起到大滿喜食放題

燒牛舌、雞軟骨、牛肉粒入味甘香,令人回味,
  • 人蔘雞湯
2019-06-25 666 浏览
一家人星期日唔想煮飯,於是揀左食放題!之前同朋友都食過幾次,次次都好滿足!所以今次帶屋企人去😆😆今次一樣,都係「大滿喜」呀!送菜速度快,員工nice,好多新款野食,自助吧都好多選擇!真係好有進步!一開波當然叫大量刺身🥳🥳🥳食完凍野,再飲番碗熱湯,暖暖胃先😚有人蔘雞湯同響螺湯揀!兩款都好滋味😭😭我媽話飲完雞湯精神左😂😂😂芝士年糕雖然膩,但我地都係會照order!邪惡就邪惡下啦😂我全家都係榴連迷,所以大推榴連炸彈!唔多講,去圖👇🏼隔住個mon都聞到榴連香😋浦燒鰻魚叫左兩round!食到咁上下開始要食番d蔬菜,個人推薦油麥菜!有蒜香🥰溫馨提示:消濟食物—-有機菠蘿燒!又甜又多汁!

一開波當然叫大量刺身🥳🥳🥳

浦燒鰻魚叫左兩round!

食到咁上下開始要食番d蔬菜,個人推薦油麥菜!有蒜香🥰

溫馨提示:消濟食物—-有機菠蘿燒!又甜又多汁!