去完日本又難忘日本既滋味美食,今天相約友人到去主打優質而且選擇多到數唔哂既日式放題餐廳「大瀛喜日本料理」品嚐是日晚餐止止咳❗餐廳裝修簡約,自助食品區放置在保溫爐內井然有序,店員殷勤有禮,由點餐到上菜非常有效率。我們惠顧了晚市放題 $278@:1️⃣🌟刺身、壽司手卷多款新鮮刺身任君選擇包括有空運吞拿魚,日本油甘魚,北海道帶子,大赤蝦以及松葉蟹腳等,應有盡有。至於壽司手卷,香濃既海膽手卷以及特式既鵝肝壽司係唔能夠錯過既!2️⃣🌟日式燒物及天婦羅日式燒物及天婦羅包括有香甜燒菠蘿、蒲燒鰻魚,西京香甜煮法既比目魚,虎蝦天婦羅以及日式芝麻雞翼我最鐘食,每樣都上台熱辣辣!3️⃣🌟小食除咗日式燒物之外,仲有小食如冰鎮鮑魚、霸王蒜炭燒珍寶蠔,皇牌蒜燒茄子及金牌紅燒乳鴿皇等。4️⃣🌟一品料理一品料理有粉同粥等選擇如鐘意酸辣既你一定要試既金湯酸菜魚,蟹黃海皇粥以及牛肉壽喜燒鍋,份量大小小啱啱好和友人一齊分享,而且應該係即叫即製,需時等候炮製。5️⃣🌟自助吧自助吧區都不能錯過,有燒靖魚,奄列玉子,涼拌前菜如中華沙律及水果、冷盤有青口凍蝦,雪條雪糕、自家製甜品、湯品有濃郁花膠雞腳湯、凍飲汽水茶飲及熱飲等,種類多到你數唔哂。

我們惠顧了晚市放題 $278@:

• 壽司
  • 芝麻雞翼
  • 殿堂宴客醉鮑魚
2023-05-14 177 浏览
大瀛喜日本料理放題對香港人都不陌生了,一個月總會幫襯一次,多間分店,地點好,食物質素好。餐廳劃分了食物,甜品,飲品自助區,各式各樣的冷盤,沙律,熱湯,甜品和飲料都可自助拿取,款式選擇多,每款都很想吃。大瀛喜的放題菜單非常豐富,涵蓋了各種日式料理,包括刺身、炙燒、壽司、手捲、熱食,甜品等。其中,刺身和壽司是餐廳的招牌菜之一,新鮮的刺身和海膽都讓人驚艷。最愛大大隻的甜蝦,肉質脆嫩,帶有一定的彈性,清新爽口。此外,炙燒和手捲也是非常受歡迎的菜品,烤得恰到好處,口感鮮美。烤菠蘿也很不錯口感香甜可口。烤過的菠蘿會讓菠蘿本身的甜味更加突出,帶有一些微妙的焦糖味道,令人回味無窮。餐廳的菜品品質非常穩定,每次品嚐都能夠品嚐到美味的菜品。餐廳都是用QR code下單,食物奉上的速度也非常快,收碟的速度也很快,不怕堆到一桌空碟。菜品豐富多樣,價錢合理,對於有選擇困難症的人來說,大喜屋放題就能非常滿足了。

大瀛喜的放題菜單非常豐富,涵蓋了各種日式料理,包括刺身、炙燒、壽司、手捲、熱食,甜品等。其中,刺身壽司是餐廳的招牌菜之一,新鮮的刺身和海膽都讓人驚艷。最愛大大隻的甜蝦,肉質脆嫩,帶有一定的彈性,清新爽口。此外,炙燒和手捲也是非常受歡迎的菜品,烤得恰到好處,口感鮮美。烤菠蘿也很不錯口感香甜可口。烤過的菠蘿會讓菠蘿本身的甜味更加突出,帶有一些微妙的焦糖味道,令人回味無窮。

2023-05-11 181 浏览
大瀛喜日本料理 (旺角)旺角九龍旺角彌敦道655號5樓最愛刺身嘅我放題就最啱我喺旺角站E1出口正正隔離彌敦道655號5樓嘅大瀛喜就係我今次嘅目標超方便,一出站就到坐位超闊落比較特別嘅係見呢間分店有高枱仲要係近窗口非常寫意食物種類都好多刺生、壽司手卷、一品料理、窩物、炸物、連乳鴿同花膠都有😋😋😋😋飲品都有一般嘅茶類同汽水亦有清酒梅酒啤酒唔想飲凍都可以去熱櫃搵飲品刺身非常肥美蝦怪當然要食哂咁多款蝦刺身啦😝😝赤蝦啖啖肉好鮮味甜蝦都係會連頭上,非常甜美爽式虎蝦爽口彈牙,極新鮮三文魚超肥美吞拿魚有啲筋有嚼口油甘魚柔潤鮮味松葉蟹腳超鮮甜赤貝勁爽口鮮甜帶子刺身啖啖肉海膽手卷三文魚籽手卷encore咗N次欣賞佢飯少啱哂我哋食多幾個都唔罪過鹽燒口舌唔會燒到乾哂厚切有咬口勁正燒脆肉瓜勁juicy 香口蒲燒鰻魚勁厚身又冇乜細骨燒有機菠蘿又係必食鮮甜多汁好解膩西京燒比目魚好滑磯煮凍飽魚入哂味好彈牙鮑汁花膠不得了,花膠好膠身食完即刻覺得自己注滿collagen’s 最每我驚喜嘅係芝士黃女醬燒蝦醬汁酸酸甜甜隻蝦勁彈牙鮮味午市只需238 (+10%)性價比十分高#大瀛喜日本料理 #日式放題 #油尖旺美食 #刺身 #
大瀛喜日本料理 (旺角)
旺角九龍旺角彌敦道655號5樓

最愛刺身嘅我放題就最啱我
超方便,一出站就到

坐位超闊落
比較特別嘅係見呢間分店有高枱
仲要係近窗口
非常寫意

食物種類都好多
刺生、壽司手卷、一品料理、窩物、炸物、連乳鴿同花膠都有
😋😋😋😋

飲品都有一般嘅茶類同汽水
亦有清酒梅酒啤酒
唔想飲凍都可以去熱櫃搵飲品

刺身非常肥美
蝦怪當然要食哂咁多款蝦刺身啦😝😝
赤蝦啖啖肉好鮮味
甜蝦都係會連頭上,非常甜美
爽式虎蝦爽口彈牙,極新鮮

三文魚超肥美

燒有機菠蘿又係必食
鮮甜多汁好解膩

西京燒比目魚好滑
磯煮凍飽魚入哂味好彈牙
鮑汁花膠不得了,花膠好膠身
食完即刻覺得自己注滿collagen’s

最每我驚喜嘅係
芝士黃女醬燒蝦
醬汁酸酸甜甜隻蝦勁彈牙鮮味

午市只需238 (+10%)
性價比十分高

#大瀛喜日本料理 #日式放題 #油尖旺美食 #刺身 #食盡天下美食 #性價比超高 #款式多 #地點方便 #吃貨日常
2023-05-09 147 浏览
天氣開始熱,又係食刺身嘅好季節啊!食刺身最抵梗係佢日式放題啦!唔單止可以食到勁多款刺身,仲要係任食😍美食方面,我推介巨型牡丹蝦、酒浸鮑魚、火炙和牛壽司、西京燒等,保證回本😂落咗單之後就去自助區揀小食,食住等,推介白灼蝦同大青口!灼蝦媲美海蝦咁大隻,而且好新鮮,爽口鮮甜,所以好受歡迎㗎,大家都一碟一碟咁拎,好在refill速度都好快!仲可以揀件裝壽司、螺肉等等前菜食住等,炸蠔都好食呀!刺身夠晒肥美又新鮮,款式多,尤其係牡丹蝦真心正!夠巨夠甜!回本之選呀!三文魚腩都好肥美,個人對於原隻嘅貝類非常滿意,食起嚟索索聲,口感係爽脆又鮮甜!熟食方面都有驚喜㗎,燒鰻魚同埋西京燒真係好味呀,除咗有香濃嘅甜醬油之外仲啖啖肉,魚肉滑一滑,加入咗蟹子同埋青口嘅蟹粥都夠鮮甜,仲有燒蠔味道夠濃郁,加埋略帶酒香嘅鮑魚,成個深海喺晒度啊,正呀!燒乳鴿即炸熱辣辣之餘,夠晒嫩口!

2023-04-26 300 浏览
同個friend 好耐無見,想擦餐飽,又可以嚟個long lunch慢慢傾下計💗去旺角大瀛喜食午市放題就fit 曬啦。餐廳位置超正!地鐵站一上去就係,而且依到新裝修👍🏼高雅舒服,2個人坐大卡位,叫到成枱嘢都好有空間感。午市放題(週一至四$238/位) 12:00開始,14:30 last order,然後食到盡去到15:00,大食的話真係可以食到好多轉。🔶串燒丶燒物🔶霸王蒜炭燒珍寶蠔🦪蒜香十足👍🏼每次黎都會點孜然燒羊鞍,燒得好惹味香口。另外,蒲燒鰻丶鹽燒牛舌丶燒菠蘿丶比目魚西京燒丶燒芝麻雞翼,都係熱辣辣上枱🤤特別推薦燒菠蘿,酸甜多汁開胃解膩,每次必點。🔶刺身丶壽司🔶壽司款式都算多,其中北海道帶子肥厚鮮甜,醬燒左口魚邊壽司我至愛,好有魚脂香,另外,有鵝肝壽司丶鹽燒三文魚腩壽司都唔錯👍🏼朋友比較鍾意食熱盤,所以依次無咩點刺身,不過點咗幾款~油甘魚丶帶子丶赤貝丶八爪魚..都好新鮮。🔶一品料理🔶鮑魚入口微甜帶香,彈牙入味,我地前後吃了2轉。另外,鮑汁花膠清清哋都唔錯,花膠軟腍入味👍🏼🔶自助區🔶仲有多款日式前菜丶凍蝦丶沙律丶熱食丶小杯甜品丶飲品丶雪糕雪條等等。生果當日哈密瓜&蜜瓜,最後來點飯後果

🔶串燒丶燒物🔶

🔶刺身壽司🔶

🔶一品料理🔶

🔶自助區🔶

仲有多款日式前菜丶凍蝦丶沙律丶熱食丶小杯甜品丶飲品丶雪糕雪條等等。生果當日哈密瓜&蜜瓜,最後來點飯後果也不錯。

My families and I went to a restaurant called"Deluxe Daieiki Japanese Restaurant" (極尚大瀛喜日本料理) located in 5/F, One Pacific Centre, 414 Kwun Tong Road, Kwun Tong觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓it costs HKD$298 per adult from 8:00 to 10:00 to enjoy the buffetabalone Isoyaki磯煮鮑魚.all you can eat!.all the offal of the abalone are thoughtly removed!.the abalone are soft and tender,fresh and sweet.tasty!!Fish maw花膠.the fish maw is thick,soft and collagenic.super delectable !!Stir fried beef cube炒牛柳粒.the beef is juicy,t

觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓

abalone Isoyaki
磯煮鮑魚
all you can eat!
tasty!!

Fish maw
花膠
super delectable !!

Stir fried beef cube
炒牛柳粒
the beef is juicy,tender,soft and succulent!
nicely seasoned

Grilled cod
燒西京燒
flaky,soft,moist
sweet and fresh
healthy and yum

grilled chicken cartilage
燒雞軟骨
crispy and crunchy
with nice smokey salty flavour!
Yummmmm

Roasted pigeon
紅燒乳鴿皇
roasted Pigeon is offered on an unlimited basis!!
the cuisine that is not very common in buffet!

cold prawn
凍蝦
fresh and sweet!

there are deep fried snacks such as fried taro balls,durian and fried sesame wings.
the wings have golden crispy skin
stir fried truffle tiger prawns
the prawns are springy and bouncy with truffle flavour

beers and drinks are free flow and ice-cream are provided on an unlimited basis

a lot of cuisines that are hard to find in other buffet/ all you caneat restaurants,full of choices!!
有4個時段同埋一個自選時段平日價錢由$238到$308食物種類好多 大類都有13款刺身卷物燒烤煮物甜品雪糕飲品都有因為太多嘢食所以就淨係講啲我覺得好有記憶點嘅嘢啦~火炙壽司🥈被選為今餐No.2🐮蒜香牛肉薄片牛肉脂肪分佈均勻 唔會太乾硬燒到大約6/7成 終會見到啲粉紅色重點係上面放咗大量炸蒜同蔥花好惹味好有避風塘嘅感覺另一重點當然係壽司飯 溫度適中之餘醋酸味比較出所以唔會好快覺得飽滯一品料理🥇吉品鮑汁扣花膠好似都係餐廳嘅一大賣點花膠燜得超級入味帶啲黏性 索哂啲鮑汁味🧄鐵板蒜香蜜汁牛柳粒 雖然平時麻麻哋食牛肉 但總係覺得放題嘅牛柳粒特別好味牛柳粒軟稔容易咬 醬汁甜甜鹹鹹 仲有黑胡椒香唯一挑剔係比較油膩 要靠下面墊著嘅菜吸油燒物🏅️被選為今餐No.1🦐黃金醬燒開邊蝦呢款真係超 級 好味!蝦切成開邊 口感爽彈鮮嫩上面放咗大量芝士燒到金黃色篤開會見到芝士同蝦中間原來有少量沙律醬 令兩者更融洽同埋質地更滑順👅鹽燒牛舌牛舌唔算特別厚但都好juicy反而係帶啲嚼口同埋鎖住到肉汁有大量黑椒喺面所以都好惹味天婦羅🦐天婦羅蝦天婦羅熱辣辣炸皮薄薄的 睇到入面嘅食材唔會話成口粉或者油膩膩炸物🥉被選為今餐No.3🥛
有4個時段同埋一個自選時段
平日價錢由$238到$308
食物種類好多 大類都有13款
刺身卷物燒烤煮物甜品雪糕飲品都有
因為太多嘢食所以就淨係講啲我覺得好有記憶點嘅嘢啦~
壽司

燒物
🏅️被選為今餐No.1
黃金醬燒開邊蝦
🦐黃金醬燒開邊蝦
呢款真係超 級 好味!
蝦切成開邊 口感爽彈鮮嫩

唔會話成口粉或者油膩膩

炸物
🥉被選為今餐No.3
🥛脆皮炸奶
呢款係放喺自助區嘅 每次都火速俾人攞哂~
做到完美嘅外脆內軟
外衣炸到金黃酥脆 入面鮮奶白雪雪滑捋捋
甜度適中唔會太膩 一次過食三件都可以😆

🥉被選為今餐No.3
榴槤炸彈
💚榴槤炸彈
呢粒真係得嚟不易
落咗三次單都未嚟 要同姨姨催兩次單先到~
炸皮微微煙韌 入面就係流心餡
選用咗貓山王
榴槤味突出 一篤開就聞到嗰陣濃郁嘅香味!

🥄甜品
🍦有部軟雪糕機可以自己揤
當日有雲尼拿味同埋芒果味
食咗前者比較淡味 雲尼拿味或者奶味都唔算特別出
但就勝在唔會過甜 負擔唔重

除咗雪糕仲有啲自家製甜品
🍡大福 泡芙
大福有三隻顏色 啡色寫著朱古力味 黃色係芒果味 綠色就無標籤
三隻味入面都係白色嘅忌廉 啡色有好淡嘅朱古力味
原本以為綠色係抹茶 但淨係食到啲香精味。
大福外皮好厚但無咬口 粉感偏重
入面忌廉亦麻麻 好乾又唔太順滑

原本見到麻薯泡芙覺得幾吸引
但佢同認知嘅煙煙韌韌嘅麻薯又唔一樣
外皮同樣好厚 比大福更加乾🥲
總括當日幾款自家製甜品都唔太推薦。
蒜香牛肉火炙壽司
  • 脆皮炸奶
  • 吉品鮑汁扣花膠
  • 鐵板蒜香蜜汁牛柳粒
2023-04-14 258 浏览
在旺角,性價比高的放題有不少,其中包括的有我今晚食的彌敦道655號的大瀛喜日本料理。晚市成人放題$268~~放題有熱葷、冷盤、沙律、小食、刺身、壽司、炸物、串燒、燒物、天婦羅、料理及主食……,甜品、梅酒、清酒、雪糕及飲品……,任食2小時~~自助區的青口、蜆、灼蝦好吸引,食落也很鮮甜~~炸物也有多款,有炸薯仔、餃子……,都很搶手……,湯類有蟲草花膠燉烏雞湯……炸物芝麻雞翼、榴槤炸彈當然是最愛……鹽燒牛舌、蒲燒鰻魚、西京燒銀鱈魚 、鹽燒雞軟骨串、燒有機菠蘿、五香粉燒翠玉瓜……,有肉有蔬菜,食得當然不會滯~~孜然風碳烤羊鞍,很香口孜然蒜蓉蒸廣島蠔、原隻粒貝…醬燒左口魚邊壽司、炙燒鰻魚醬爆蝦球、精緻包汁花膠盛宴、蟹粉扒豆苗……太多款式及太多嘢食,但都要留肚食水果及甜品。真的好好味,性價比高!

晚市成人放題$268~~

放題有熱葷、冷盤、沙律、小食、刺身壽司、炸物、串燒、燒物、天婦羅、料理及主食……,甜品、梅酒、清酒、雪糕及飲品……,任食2小時~~

自助區的青口、蜆、灼蝦好吸引,食落也很鮮甜~~

炸物芝麻雞翼、榴槤炸彈當然是最愛……

孜然風碳烤羊鞍,很香口
孜然蒜蓉蒸廣島蠔、原隻粒貝…

太多款式及太多嘢食,但都要留肚食水果及甜品

真的好好味,性價比高!
2023-04-12 179 浏览
大瀛喜是香港一家非常受歡迎的日本放題餐廳,提供了豐富的菜品選擇和高品質的食材。餐廳的裝潢和氛圍也非常舒適,非常適合和朋友或家人一起享受美食。首先,讓我們談談大瀛喜的壽司和刺身。他們的海鮮非常新鮮,味道鮮美,特別是他們的光口魚和帶子,質量非常優秀。除了刺身,他們還有各種壽司選擇,例如白飯卷和手握壽司等等,都很好吃。除了海鮮,大瀛喜的燒烤菜品也非常值得一試。他們的燒烤選擇包括牛肉、豬肉和雞肉,其中牛肉特別推薦。肉質鮮嫩多汁,口感非常好。如果你喜歡吃甜點,大瀛喜也有不少選擇,例如日式冰淇淋和抹茶蛋糕,都非常好吃。總體而言,大瀛喜是一家非常值得去的日本放題餐廳。他們的食材質量非常高,菜品選擇也非常豐富,讓你可以品嚐到各種不同口味的美食。不過需要注意的是,這家餐廳的價格比一般的餐廳稍微貴一些,但是考慮到他們的質量和選擇,這個價格是非常合理的。如果你想要在香港品嚐高品質的日本美食,大瀛喜是一個不容錯過的好去處。

首先,讓我們談談大瀛喜的壽司刺身。他們的海鮮非常新鮮,味道鮮美,特別是他們的光口魚和帶子,質量非常優秀。除了刺身,他們還有各種壽司選擇,例如白飯卷和手握壽司等等,都很好吃。

2023-04-11
大瀛喜日本料理(旺角)旺角九龍旺角彌敦道655號5樓今晚唔知食咩好 行過見到大瀛喜都好耐無食放題啦 我地夜晚8點半食已經無乜人排隊 價錢都係$248唔算貴又種類都多選擇 性價比高👍🏻刺身三文魚肥美 - 厚肉肥美🫶🏻赤蝦 - 啖啖肉 鮮甜💓帆立貝 - 爽口彈牙 甜蝦/泰式虎蝦 - 鮮甜榮螺/翡翠螺 - 好脆口 油甘魚 - 油脂感好重 鵝肝壽司:細細舊 仲有鵝肝甘甜燒鹽醬和牛肩胛壽司 : 呢個燒得牛既油出哂黎 好香🤤海膽手卷: 細細件 海膽有鮮味😬 燒物及串燒烤羊鞍 - 肉嫩有孜然味重🌟西京燒銀鱈魚 - 外皮焦脆 煎得好香又好滑 仲要無魚骨🌟芝麻雞翼 - 肉質鮮嫩又炸得岩岩好🌟鹽燒牛舌 - 超中意食牛舌 有口嚼🌟燒菠蘿 - 超甜多汁🌟黑椒蜜汁一口牛 - 呢個入口D蜜汁好重 牛柳好嫩🌟紫心香芋丸- 芋蓉好多 好咬口燒雞軟骨 - 好脆好香 好好食尚磯煮凍鮑魚 - 呢個有D驚喜呀 值得一叫 清甜好軟身💥蒜蓉粉絲蒸扇貝- 蒜泥好多 好重味呢個蟹粉浸豆苗 – 豆苗炒得岩岩好 唔太老 蟹粉多汁倒上面壽喜燒牛肉鍋 - 有2大塊牛 壽喜燒湯底 入面有豆腐, 金菇,菜 好香😆牛岩岩好熟🌟蟹黃
大瀛喜日本料理(旺角)
旺角九龍旺角彌敦道655號5樓

燒雞軟骨 - 好脆好香 好好食
尚磯煮凍鮑魚 - 呢個有D驚喜呀 值得一叫 清甜好軟身💥
蒜蓉粉絲蒸扇貝- 蒜泥好多 好重味呢個
蟹粉浸豆苗 – 豆苗炒得岩岩好 唔太老 蟹粉多汁倒上面

🌟蟹黃膏蟹粥 - 好綿呀 好鮮甜好好食呀個粥 入面仲有青口, 扇貝同蝦🦐

自助區
京蔥拖羅蓉塔😋熟蝦🦐 豬耳 雞腎 螺肉 炸餃子 炸鮮奶🥛
沙律🥗 生果🍉 炸物🍟 雪糕🍦雪條🍨甜筒同甜品🍮
2023-04-04
突然想食下放題,search完揀咗位置方便嘅旺角大瀛喜試下。Menu都幾多選擇,今次諗住只食少量刺身壽司,主攻燒物同特色食物😋點咗幾款灸燒壽司,推介左口魚邊。壽司飯唔多,唔怕食得多易飽。酸菜魚係二人份量,都幾多魚片,魚肉嫩滑,湯底都唔錯,仲有少量萵筍、娃娃菜同薯粉,推介!試咗好幾款燒物,必試西京燒銀鱈魚、芝士蝦、燒蠔!最鍾意食燒銀鱈魚,魚油豐富,魚肉嫩滑,好唔錯!平時出去食都唔平,任食就叫多幾轉😂燒蠔都好食,燒完都唔乾,仲係好juicy!磯煮鮑魚好好食,都幾彈牙,爽甜易咬。食咗兩款韓國雪糕,蜜瓜雪條同埋迷你雪糕批,正常好味。久違一次食放題,整體食物質素都唔錯。平日夜晚8點半$248加一,食足兩個鐘,性價比都算高!

試咗好幾款燒物,必試西京燒銀鱈魚、芝士蝦、燒蠔!

燒蠔都好食,燒完都唔乾,仲係好juicy!

磯煮鮑魚好好食,都幾彈牙,爽甜易咬。

食咗兩款韓國雪糕,蜜瓜雪條同埋迷你雪糕批,正常好味。

• 酸菜魚
  • 西京燒銀鱈魚
  • 磯煮鮑魚
2023-04-03 215 浏览
Score 總分: 75 - 80進化之日式放題相信大家都食過“日式放題”! 而“大瀛喜”這個品牌就一向都係大佬級別。 這類放題的特色就係貴! 食到你嘔! 種類多! 地方大! 上餐快! 到食飽時還上緊上上上回落嘅單! 大家放心! 進化左嘅放題,特色嘅野.......冇左 咪好冇特色!? 所以這間大佬級放題店,依家保持水準保持特色。咁而點解我話 “進化”左? 是因為種類少左,但佢集中左幾項食物嘅味道,而我最為鐘意就係必食 “酸菜魚” 、“西京燒”(點左3次,有1次麻麻)、火炙類壽司 都好好味。至於其他!? 你去得食嘅,就相信我講完你點都會落下單試下掛,全部都叫做算好味嘅~ 都叫做冇咩伏~ 不過,酸菜魚真係要試試,同出面幾百蚊食到嘅酸菜魚質素差不多,真係好正,力推5粒星👍(滿分1萬粒星😂😂😂,講笑)大家有冇去過 潮萬 食放題? 食過就知咩叫打大佬。而這間味道、環境 就同潮萬有好大分別! 總之環境Ok啦~唔講咁多,作文好煩架! 有錢可以試下,300左右蚊一個啦~ 我覺得貴,不過放題黎講,性價比算係咁,中上級數!
Score 總分: 75 - 80

進化之日式放題

• 酸菜魚
好耐無食放題,今次揀咗旺角嘅大瀛喜試下。平日夜晚8點半入座$248,任食2小時,都幾抵!一入門口就有自助區同飲品櫃,自助區有涼拌小食、沙律、水果、湯、雪糕、凍海鮮等等,算係幾多選擇。飲品櫃都好多嘢揀,第一次見放題有apple cider,朋友即刻拎咗,我就揀返平時飲開嘅解茶同冷泡茶。刺身拼盤第一round叫咗少量刺身,三文魚、虎蝦同帶子。三文魚幾厚切,好肥美;虎蝦同帶子都好鮮甜。壽司點咗幾款壽司,比較鍾意灸燒,推介左口魚邊。壽司都係少飯細細粒,唔怕食得太多飯會飽。金湯酸菜魚見到有酸菜魚,即點一份試下!估唔到放題嘅酸菜魚質素都好唔錯,二人份量有好多塊魚片,魚肉軟滑無骨,湯底酸辣,唔會無味,仲有少量萵筍、娃娃菜同薯粉,必食!燒物好推介呢度嘅燒物,叫咗好多款試。西京燒銀鱈魚、羊鞍、牛舌、芝士蝦、燒蠔、燒茄子、脆肉瓜、雞軟骨等等。最鍾意食銀鱈魚,encore咗3次,平時lunch一個定食都過百蚊,呢度任食好抵呀!而且魚油豐富,點埋沙律醬一齊食very good!燒蠔都好唔錯,燒完唔會好細隻同乾,仲係好juicy, 配埋醬汁一齊食好惹味!記住燒物要即刻食,凍咗就無咁好食架啦。磯煮凍鮑魚鮑魚好好食

刺身拼盤

壽司

金湯酸菜魚

燒物

磯煮凍鮑魚
鮑魚好好食,肉質爽甜唔會靭,encore之選!

雪糕
雪糕都算多選擇,仲有自助軟雪糕機。由於太飽,淨係食咗兩款韓國雪糕,蜜瓜雪條一直都咁好食,迷你雪糕批細細條,入面係雲呢拿雪糕,唔會太甜。

食足2個鐘,非常之滿足!久違一次食放題,發覺多咗一啲選擇,例如酸菜魚,食物質素感覺比以前好,而且精緻啲。埋單唔使$300,係性價比高嘅放題呀~
  • 芝麻雞翼
2023-04-02 171 浏览
一向對大字頭嘅放題非常有信心,刺身一定新鮮,而且勁多選擇,今日去到嘅呢間旺角大瀛喜都唔例外!首先講一講個自助區先,有好多小食同炸物,仲有幾個廚師推介,有幾樣麻辣嘢食,非常唔錯!飲品櫃選擇極多,冷泡茶、汽水、啤酒、果汁、就連Apple Cider都有, 貪心嘅我都飲咗三四樣🤣食物方面,放題主打嘅刺身同壽司都非常新鮮,值得一讚壽司細細舊,唔會用啲飯整飽你,刺身嘅三文魚非常肥美同俄羅斯赤蝦,係我今餐嘅MVP👍🏻👍🏻👍🏻特別嘅嘢食,我推介有個蒜蓉焗生蠔,同埋磯煮鮑魚,超足料新鮮!yummy 🤤 串燒方面我覺得牛舌燒得好出色,而且肉好厚,好滿足😍 仲有另一樣,係佢個芝麻雞翼,炸到個皮勁脆,但係keep到入邊嗰個肉質勁Juicy ,我忍唔住encore左三四次🤣🤣🤣最後當然唔少得甜品啦,有我最鍾意食嘅雪糕,選擇都幾多,我就食咗個北海道朱古力同抹茶雪糕,為呢一餐畫上完美句號👍🏻

食物方面,放題主打嘅刺身壽司都非常新鮮,值得一讚壽司細細舊,唔會用啲飯整飽你,刺身嘅三文魚非常肥美同俄羅斯赤蝦,係我今餐嘅MVP👍🏻👍🏻👍🏻特別嘅嘢食,我推介有個蒜蓉焗生蠔,同埋磯煮鮑魚,超足料新鮮!yummy 🤤 串燒方面我覺得牛舌燒得好出色,而且肉好厚,好滿足😍

2023-03-28 211 浏览
大瀛喜日本料理 - 有水準放題今日嚟到旺角區一間日本餐廳,主打任食放題,提供多款日式料理,啱晒有選擇困難症㗎朋友。刺身一定要食三文魚,產地挪威,厚切、油脂豐富、魚味濃郁啖啖肉;另外大赤蝦都必食,厚肉彈牙爽口。壽司手卷就推薦海膽,另外火炙壽司亦都好吸引,有巨型嘅蟹棒壽司。燒物炸物就有孜然蒜茸廣島蠔同孜然燒羊鞍,鮮味又惹味。特色野就有乳鴿同磯煮凍鮑魚,乳鴿皮脆肉滑,鮑魚爽口彈牙。最後亦都有多款雪糕甜品選擇。
大瀛喜日本料理 - 有水準放題

燒物炸物就有孜然蒜茸廣島蠔同孜然燒羊鞍,鮮味又惹味。

特色野就有乳鴿同磯煮凍鮑魚,乳鴿皮脆肉滑,鮑魚爽口彈牙。

最後亦都有多款雪糕甜品選擇。