2019-08-13 421 浏览
已經第三次食❤️❤️決定寫食評讚下佢👍🏻👍🏻我平日8:45入座,2小時$218八五折,加一,$207一人。我冇放環境同飲品櫃俾大家因為最多可以12張相,儘量想放多啲食物俾大家睇🥰我哋兩個人食係坐四人枱,如果兩人枱絕對唔夠放。以下依啲相係我篩選最鍾意食嘅嘢😂我會每樣都評價下。總結黎講我覺得呢間質素真係唔錯😭❤️價錢適合,服務都正常(好多放題員工質素好差),呢間冇漏過單添。睇相可以見到佢啲壽司擺設🌸同裝飾唔會好馬虎,❤️❤️幾有心機,仲要我食咗三次,三次質素都好穩定。推介大家試吓👍🏻👍🏻👍🏻
2019-08-12
  • 蒲燒鰻魚
  • 心太軟
  • 燒羊架
2019-08-11 474 浏览
中午時間係旺角食lunch,真係周圍都係人頭,依間店夠大,人多一齊食都好易搵位,款式繁多,大把選擇,最平$38鯖魚有交易,一個價錢有齊5樣食物,包括飲品,前菜,小食,主餐,甜品,最貴都只係$55,刺身飯份量仲好大堆頭,絕對性價比高。
2019-08-07 400 浏览
這間大瀛喜都有時朋友想食放題都會來吃,今次朋友生日就話不如這間,今日去到當然在餐紙上寫食物先,之後再出去取食物和飲品,可以比較耐沒有來原來這裡除了罐裝飲品外仲有梅酒,仲有西柚味燒酒,岩晒我這喜歡飲酒的人而且仲要免費任飲。飲酒當然要叫炒牛柳粒,牛肉味濃幾香,燒物當然仲有燒得皮好香口的雞翼和醬汁剛好又熱又軟熟的鰻魚。再叫了不同的串燒都夠熱同惹味。炒物就選了炒蜆少辣同份量多又多肉,這裡的雪花牛肉火鍋牛肉都不錯而且菜入了湯底味好味。刺身當然不少得甜蝦,三文魚之類啦,都夠新鮮又鮮甜。最後出去拿甜品,有不少甜品在甜品櫃,細細杯二口食完可以拿多幾款來吃,仲有少見的法式焦糖燉蛋,不太甜剛好,最後我們再拿了二杯雪糕,已經十分飽肚。
再叫了不同的串燒都夠熱同惹味。
刺身當然不少得甜蝦,三文魚之類啦,都夠新鮮又鮮甜。
最後出去拿甜品,有不少甜品甜品櫃,細細杯二口食完可以拿多幾款來吃,仲有少見的法式焦糖燉蛋,不太甜剛好,最後我們再拿了二杯雪糕,已經十分飽肚。
想食放題好一陣子,今日又咁岩係旺角整野無咩點食過野,完左當然揀間放題食下放肆下😋先俾啲放題紙仔大家睇下。都好多款選擇!另外除左叫既食物,餐廳亦有自助區可以拎飲品、甜品、雪糕等!凍飲飲品都兩大櫃,其實仲有毎小暖飲櫃係隔離有維他奶果啲,不過唔記得左影!😂甜品區,都唔少選擇啊,最頂仲有細細盒果啲百福豆花同yoghurt 連榴連雪條都有😂😂不過我地都唔食榴連好喇介紹下食物。食放題當然要先講刺身!佢啲刺身算新鮮,三文魚都好厚切、油甘魚都好食!比起上次某放題店(我地之前都有介紹過)唔鮮又唔甜既刺身,依度既實在高質太多!!再黎我地會講下比較推薦既幾樣~先講依個牛油炒雜菌,唔好睇佢個樣平平無奇,但其實 超 級 香 牛油味、蒜味!而且完全無菇菌類既少少腥味,我地encore左好幾次!另一個係辣酒煮大蜆,蜆肉無沙,香辣開胃,不錯~再黎係芝士蒜香焗蝦,芝士怪表示幾鐘意依個!芝士加蒜本身係不敗組合,加落蝦度都好夾!雖然啲蝦幾痴殼有啲難一次過起到蝦加芝士係小麻煩,但人地勝在好食嘛。最後介紹下佢啲甜品。放題啲甜品通常好伏,但正因為咁我地先更加要試下究竟有幾伏😂點知佢啲甜品大致正常,無話好伏,而左下伯爵茶奶凍好香茶

先俾啲放題紙仔大家睇下。都好多款選擇!

另外除左叫既食物,餐廳亦有自助區可以拎飲品、甜品、雪糕等!

連榴連雪條都有😂😂不過我地都唔食榴連

好喇介紹下食物。食放題當然要先講刺身

再黎我地會講下比較推薦既幾樣~

另一個係辣酒煮大蜆,蜆肉無沙,香辣開胃,不錯~

最後介紹下佢啲甜品放題甜品通常好伏,但正因為咁我地先更加要試下究竟有幾伏😂點知佢啲甜品大致正常,無話好伏,而左下伯爵茶奶凍好香茶香、右上baileys蛋糕都不錯。

總結黎講,二百幾蚊食到依個質素既放題好少,係抵!仲要我地星期晚8:45後去,仲有折,每人加埋一二百蚊左右埋單,超值又滿足🤩
2019-07-03 1203 浏览
唔知係咪太耐無食過放題,有少少大鄉里出城,因為佢d飲品種類好多,竟然有支裝望到個位,就了解到香港嘅土地問題之後望下本點餐紙(好似唔係好環保,希望佢地會回收廢紙啦),食物有好多種類,近排興咸蛋野,呢度有黃金蝦(好香咸蛋味!但肉質就唔夠爽口)刺身:個presentation好仙境,刺身夠厚切、新鮮!起碼食完我無肚子痛另外,我好buy嘅係佢地嘅wasabi係獨立包裝,做法相當衛生燒物:夠熱而且燒得岩岩好,仲好貼心地分開serve,我成日都認為唔同味嘅食物要分開上菜,肉類無多點,反而燒菠蘿就點左幾次手卷:手卷係壽司嘅size,唔怕浪費一口牛:肉質鮮嫩多汁,調味還可以羊架:無羊so味,等左大約15分鐘上菜侍應叔叔好好人,見到你張枱有吉碟會即刻收!隔離枱係甘搞破壞、「倒瀉野」,都忍得到度氣
望到個位,就了解到香港嘅土地問題

手卷:手卷係壽司嘅size,唔怕浪費

一口牛:肉質鮮嫩多汁,調味還可以

羊架:無羊so味,等左大約15分鐘上菜

• 燒有機菠蘿
  • 黃金蝦
2019-07-02 749 浏览
近期工作好繁忙都放假先至可以真正抖氣,當然唔可以放過呢次機會,盡情大吃大喝!較早之前就已經book到今日同家姐去旺角食放題,我都過咗幾個月未食過喇,好掛住啲刺身同串燒我哋入到去已經急不及待點嘢食,今日都全場爆滿,但都無阻到上菜嘅速度仍然都好快,我哋點左嘢食大約5至10分鐘啲嘢食已經上枱啦個人一直係中湯嘅粉絲,嚟到當然要點半湯水飲下啦!你歡雞腳豬肉湯個味道非常之濃郁甘甜,而且唔會好油膩,有冇味精好有屋企煲嘅感覺來到當然要食刺身啦,呢度嘅油甘魚真係非常之鮮甜好味,每次嚟我都會點好多而且好快清哂,呢度嘅刺身每件都係厚切口感豐富,甜蝦都好鮮甜,而且溶雪用得好好,唔會有浸雪藏味。壽司當然唔少得我最鍾意嘅鹽燒左口魚同帝王蟹棒壽司,啖啖肉,壽司當然唔少得我最鍾意嘅鹽燒左口魚同帝王蟹棒壽司,啖啖肉,好滿足呢度仲有幾款主食都係我之前未點過今次一於試吓呢度嘅豉椒炒蜆,蜆肉無沙清潔得好乾淨,同埋豆豉味好濃郁,有少少大排檔小炒嘅感覺蒜香一口牛,牛肉好軟腍,好易咬,個調味都唔錯全消鐘我就最鍾意雞軟骨同牛舌,好有口感同埋燒得啱啱好,唔會有燶嘅感覺。嚟到呢度我每次都一定會食芝麻雞翼,咬落去肉汁必哂出嚟,外脆內嫩,我
壽司當然唔少得我最鍾意嘅鹽燒左口魚同帝王蟹棒壽司,啖啖肉,
蒜香一口牛,牛肉好軟腍,好易咬,個調味都唔錯
嚟到呢度我每次都一定會食芝麻雞翼,咬落去肉汁必哂出嚟,外脆內嫩,我同家姐都不停encore 食。
而家掀起蛋黃熱潮,呢度都有黃金蝦,蝦出面包住滿滿嘅鹹蛋黃溶,充滿鹹香味!
芝士蒜香焗蝦幾有驚喜,將蝦開邊,上面放上蒜蓉同埋半溶芝士,非常之邪惡,正
好特別呢度仲有炸鮮奶,一粒粒好似骰仔大小,薄薄嘅脆漿包住鮮奶凍,咬落去外脆內軟,散發甜甜奶香味。
辛苦一輪喺度補充體力加HP,之後又有氣力踏上工作的道路,我嚟喇~
2019-06-29 945 浏览
放題好耐無食過啦,今日同男友行左成日街好肚餓,所以就食放題!其實食放題我好怕就係坐到好迫。。。今次食呢間,係朗豪坊對面個商場。我地大概8點半到,個職員話等多15分鐘會平啲,甘就等多陣啦,嘻之後入去坐,有4人枱俾我地,坐得舒服,不過其實佢吾算太多人,可能已經算夜所以吾洗坐甘迫,十分好!餐廳門口有2個大雪櫃都放滿哂飲品,另外仲有個甜品櫃同清酒🍶。。。甜品飲品:好多款飲品!一定有一款岩飲既,仲有清酒可以任斟。甜品都正常味道,一啖一件細細件,又有yogurt 豆腐花,選擇都好多。。放題紙👇🏻👇🏻👇🏻刺身:最中意食甜蝦,赤蝦,帶子。。。不過刺身就甜,無乜味啦。。不過三文魚夠大塊,幾好食!螺肉都吾差咖!我地食左2轉,寫幾多俾幾多,吾係得一兩片。。壽司:海膽手卷必食!飯細細舊,有一pat海膽係面咖,都算鮮甜,好味!花之戀都係好好食瑤柱蟹粥:粥底算綿滑,瑤柱都好多,有舊蟹咖。。。但吾鮮味,食個粥暖下胃係吾錯既炸物:我覺得炸鮮奶好好食!好香奶味,炸得較熱。仲有蕃薯仔同海老都炸得夠熱!羊架:好厚切,但個味道就一般啦。。。翠肉瓜:好大舊好厚切,燒到好香又多汁!鰻魚:呢個又係必食!好大塊燒到好香!心太軟:細細

放題紙👇🏻👇🏻👇🏻

羊架:好厚切,但個味道就一般啦。。。

翠肉瓜:好大舊好厚切,燒到好香又多汁!

鰻魚:呢個又係必食!好大塊燒到好香!

心太軟:細細舊即焗,真係好流心

食物都算多啦,影吾哂甘多相,質素算幾好,但食左2round之後就都吾知食乜好,不過坐得舒服吾洗迫住。。
2019-06-09
2019-06-29 314 浏览
今天難得星期五下班順便慶祝朋友30歲生日,邀朋友試試這間日式料理店,因爲每次生意都很好呀,人也很多在排隊,裡面有很多菜色可以選擇,馬上試下生魚片握壽司,好食且新鮮,雞翼也好吃,大家人多幾乎都有點到,上菜速度也很快,也有水果蛋糕吃,不錯~
用餐优惠
試食活動
  • 天婦羅
  • 芝麻雞翼
  • 一口牛
2019-06-26 437 浏览
有時覺得 我係屬貓, 因為我喜愛魚,魚,魚約了人晚餐, 討論去哪裏吃東西, 第一選擇 又是魚生, 難道我和魚有仇?當然去主場旺角, 朗豪坊對面的文華廣場 大瀛喜, 去到好彩有位, 看見很多內陸遊客, 我估 在大陸網上應該很多食評首先order魚生拼盤, 有三文魚 ,油甘魚, 帶子, 甜蝦, 北寄貝等等, 各樣都不俗鮮味十足燒鰻魚, 很多 日本放題 都沒有因為成本貴, 燒得香脆可口黃金蝦, 即蛋黃炸蝦, 好味 無懼膽固醇過高, 蒜蓉蒸蝦也不錯,另外燒雞翼天婦羅蝦 也不俗, 雞翼醃得入味。飲品可自取, 有啤酒汽水 各樣雪糕還有 生果 非常多元化唯一比較挑剔的是今次的羊架略嫌騷咗少少我最喜愛的 榴槤波波, 炸得不太脆總括來說, 性價比高, 質素 很好
有時覺得 我係屬貓, 因為我喜愛魚,魚,魚
燒鰻魚, 很多 日本放題 都沒有因為成本貴, 燒得香脆可口
另外燒雞翼天婦羅蝦 也不俗, 雞翼醃得入味。
飲品可自取, 有啤酒汽水 各樣
雪糕還有 生果 非常多元化
唯一比較挑剔的是
今次的羊架略嫌騷咗少少
我最喜愛的 榴槤波波, 炸得不太脆
總括來說, 性價比高, 質素 很好

2019-06-21
  • 黃金蝦
  • 蒲燒鰻魚
2019-06-22 373 浏览
今日喺旺角同朋友行街👭,經過朗豪坊時,見到旁邊好多日式放題標示,發覺好耐冇食放題,經過同朋友一番商量後,最後決定晚餐揀大瀛喜放題🤤🤤一入門口已經見到兩邊嘅飲品雪櫃,有支裝、罐裝、盒裝,不同款式,驚喜地方喺有一啲兒時回憶經典飲品如馬蹄爽、涼粉爽😊😊另外旁邊亦提供韓式西袖味燒酒及日式梅酒🍶款式種類算多🥰刺身質素方面,叫咗四款刺身,甜蝦、帶子、池魚王、墨魚片,沒有腥味,新鮮😋🍣壽司有驚喜😍😍係我最愛嘅一part😋本身個人喜好愛食壽司多過單食刺身,感覺冇咁油膩,而每件都係一口份量,對於放題來講,份量恰到好處,唔會咁容易填飽👍🏻👍🏻味道整體都好夾,海膽唔腥👍🏻熟食方面😋叫左幾款不同種類,燒物唔會濃,主食味道濃郁,唔會太淡👍🏻👍🏻🤤🤤鍋物海鮮粥好綿最後甜品同雪糕都有好多種類,放喺外面嘅雪櫃,比客人慢慢挑選,但太飽所以最後只食少量甜品,今次整體都好滿意👍🏻🤤下次可再食另外喺指定時間內付款仲有額外折扣優惠喔🤩

另外喺指定時間內付款仲有額外折扣優惠喔🤩
2019-06-14 592 浏览
今日心血來潮同朋友行完街後走左去食放題食放題最方便 款式又多滿足到晒大家想食既野今次揀左依一間評價都唔錯既 — 大瀛喜飲品種類多 果汁汽水等就連梅酒、柚子酒都有朋友揀左充滿回憶味道既馬蹄爽我就揀左冬瓜茶 當然 飲品都係任飲既刺身點左幾款黎試 北寄貝、甜蝦、帶子整體都算新鮮壽司選擇都唔少每件都係一口份量 一啖過食岩岩好唔會話特登整到舊飯大大粒去填飽你個肚燒物方面 點左燒脆肉瓜和燒菠蘿菠蘿鮮甜 脆肉瓜一口咬下去充滿汁液 鼓椒炒蜆蜆粒大隻新鮮 以鼓椒炒得好香瑤柱海鮮粥粥煮得夠綿 入面有蝦同蟹清清地 消濟之選芝麻雞翼外脆入嫩滑 必點推介甜品方面選擇都多自己揀左幾款黎試特別一提馬卡龍一小口岩岩好 又脆又甜 好味道/整體食物選擇都多 服務好而且都冇漏過單 唔錯
今日心血來潮
同朋友行完街後走左去食放題
放題最方便 款式又多
滿足到晒大家想食既野
今次揀左依一間評價都唔錯既 — 大瀛喜

飲品種類多 果汁汽水等就連梅酒、柚子酒都有
朋友揀左充滿回憶味道既馬蹄爽

特別一提馬卡龍一小口岩岩好 又脆又甜 好味道

整體食物選擇都多 服務好
而且都冇漏過單 唔錯
2019-06-10 520 浏览
由於係朗豪坊工作關係,周圍共有十數間放題,較為多去的是這間店,貪種類多又係即製食品。刺身大部分都厚身同新鮮,款又多,蝦已經有三款,包括甜蝦同泰生蝦,鐘意食蝦朋友要試。蝦身彈牙,又無腥味,不錯。象拔蚌刺身抵讚,雖然small size ,但明顯係靚貨,好鮮甜,encore jor三轉。熟食方面有我最鐘意既炒蜆,又香又新鮮,每碟起碼有10隻,鐘意海鮮既friend要試。飲品最有驚喜,熱飲已經有5-6樣,老人家最like

飲品最有驚喜,熱飲已經有5-6樣,老人家最like

2019-06-05 616 浏览
好耐冇約中學同學食飯,今日終於夾到時間~點都要食番餐好嘅,最後就黎左旺角食放題😻大灜喜不嬲都出名多野食選擇,價錢又實惠👍🏻朋友仔都話我簡得好😛一開始就點左幾款壽司開下胃先~有我最中意食嘅花之戀❤細細件可以叫多兩件都唔怕滯~而且壽司上面嘅蟹籽粒粒爽口,仲多到跌埋出黎😆口感一流~而火灸蟹柳壽司就一如既往甘好味😛味道又甜,食落都拍得住新鮮蟹肉~當然唔少得雞軟骨啦~炸得岩岩好,而且咬落粒粒都卜卜脆🤡跟住就到左我至愛- 榴彈炸彈😻👍🏻值得一讚嘅係佢入面嘅榴連蓉真係好似炸彈甘!一咬就爆哂出黎😍榴連超香口,又甜到入心~而朋友就點左燒雞翼~食落有d似BBQ自己燒出黎嘅味道😚都值得一試。另外,牛舌都十分值得推介~ 肉地厚身之餘,仲咬落有隱約肉汁流出黎😝忍唔住要encore多幾次~而天婦羅都唔算太多炸粉~但就相對油膩🙈最尾就點左d甜品食🤤菠蘿又厚身,咬落d汁係個口度爆哂出黎👍🏻係放題嘅good ending❤

當然唔少得雞軟骨啦~炸得岩岩好,而且咬落粒粒都卜卜脆🤡

而天婦羅都唔算太多炸粉~但就相對油膩🙈

2019-06-05 466 浏览
呢間位置幾方便既放題店,一岀地鐵站就到,坐位很寬敞,感覺上不會太嘈雜不會,是約朋友見面既好地方。朋友不吃刺身的關係,今曰集中叫燒物同壽司,燒羊架外脆內含肉汁,羊蘇味不太重,番叫左幾輪。燒牛舌係呢道我既至愛,夠厚身,又燒得金黃,加一點黑胡椒,非常香口,燒菠蘿就大件夾抵食,連皮燒更保留大量菠蘿汁,好正。壽司細細件,方便試不同款式,最正係蟹柳同燒牛肉,同外邊散叫差不多。驚喜既係飲品有大量選擇,有涷有熱,全部免费架。

驚喜既係飲品有大量選擇,有涷有熱,全部免费架。

2019-05-30 571 浏览
今晚無飯開兼要自己食,放工後逛陣街,磨到宵夜時段去食放題。一坐低就攞飲品,邊飲野,邊剔食乜。種類繁多,嘥quota的鍋物或粉麵飯,梗係唔揀啦油甘魚(ok),日本甜蛋雪到硬晒,北海道鮮帶子,甜蝦(ok),赤海蝦上:油甘魚腩(柚子醋味),汁燒帆立貝,鹽燒左口魚,鹽燒三文魚(good),醬燒珍寶蟹棒下:油甘魚腩(柚子醋味),汁燒帆立貝,鹽燒左口魚,鹽燒三文魚(good),醬燒珍寶蟹棒海鹽虎蝦天婦羅,蟹棒天婦羅好多油,金磚炸鮮奶吞拿魚腩蓉手卷,海膽手卷,蒲燒鰻魚(放題質素)右下:榴槤糯米糍(榴槤味ok)伯爵茶奶凍杯(輕輕的伯爵茶味)平時約friend掛住傾計,食乜都係咁,氣氛搭夠。但自己一條友,原來可以食到咁多野,絕對回本又滿足
今晚無飯開兼要自己食,放工後逛陣街,磨到宵夜時段去食放題

一坐低就攞飲品,邊飲野,邊剔食乜。

種類繁多,嘥quota的鍋物或粉麵飯,梗係唔揀啦

上:

下:

海鹽虎蝦天婦羅,蟹棒天婦羅好多油,金磚炸鮮奶

吞拿魚腩蓉手卷,海膽手卷,蒲燒鰻魚(放題質素)

右下:
榴槤糯米糍(榴槤味ok)
伯爵茶奶凍杯(輕輕的伯爵茶味)

2019-05-29
$240 (宵夜)