2021-11-06 283 浏览
- 麻薯芋頭酥.先講吓個酥 有人話好味但我就覺得比較甜同好重奶酥味 有點受不了亦都無乜麻糬嘅煙韌口感芋頭嘅份量都比較少 唔夠實在嘅感覺.以下係投訴長文.間鋪係長形嘅入到無人喺門口 啲音樂又播到勁大聲入咗去都無人知呆等咗陣 終於有人(店員A)行過喇 即刻問仲有咩賣 話得返麻糬芋頭酥之後佢就行走咗 消失咗又隔咗陣 有客人上嚟拎訂單 A又出現返我就即刻同佢講要一個芋頭酥之後佢又走咗去之後有另一個店員B出現 處理嗰位客人嘅訂單B話客人本身買得2個酥 叫佢揀多款 要3個先可以點點點客人就要多咗個話梅味(又話得返麻糬味嘅? 點解人地可以買其他味?)期間A就拎咗啲酥出嚟 行出行入咁 之後又消失咗喇B就一味顧住同拎嘢個客講解 個客又勁多問題 問完一輪終於俾錢但俾完錢又繼續問期間完全無理過我 完全無諗過仲有人喺度等緊真係等到唔鬼想買好啦 終於等到可以收我錢喇呢個時候B先同我講話買一個嘅話個盒要加錢 叫我買多個又唔早講 等咗咁耐而家先嚟講另一個店員又唔早講嬲嬲地唔想要 走人之後又話唔收個盒錢喇喎俾完錢走人A就勁大力嘭埋度門喇?!?!?! .返到屋企打開個盒嘩 入面竟然有隻昆蟲喺度爬爬吓拍咗片whatsap
- 麻薯芋頭酥

之後有另一個店員B出現 處理嗰位客人嘅訂單
B話客人本身買得2個酥 叫佢揀多款
要3個先可以點點點
客人就要多咗個話梅味
(又話得返麻糬味嘅? 點解人地可以買其他味?)
期間A就拎咗啲酥出嚟 行出行入咁
?!?!?!
返到屋企打開個盒
嘩 入面竟然有隻昆蟲喺度爬爬吓
拍咗片whatsapp俾間店啦
佢就回覆話 "仲係識郁嘅🤣" "佢係小強?"
我無咁細心研究佢係咩囉
我都唔會想再幫襯
真係貼錢買難受
好耐無試過買嘢買到咁嬲😤
2021-10-17 404 浏览
#荔枝角 大頭芋 芋頭專賣店💜必試👉🏻綿密芋頭蛋捲😋超高性價比又足料 💜麻糬芋心蛋捲 $95呢條蛋捲重到成舊磚咁,確係真材實料!蛋糕軟熟而且帶蛋香,內裏嘅芋蓉紮實之中又帶點綿密,再加埋QQ嘅麻糬,食落唔會太甜之餘,仲要啖啖都係芋蓉,食一件都已經夠曬滿足🤰🏻💜芋頭酥 $17💜蛋黃芋頭酥 $20啲芋蓉同蛋捲入面個餡一樣咁出色,配上酥脆嘅外層又係另一風味。但對我而言,都係食蛋捲嗰種成個口都係充滿着芋蓉嘅感覺衝擊啲🤗
#荔枝角 大頭芋 芋頭專賣店💜
必試👉🏻綿密芋頭蛋捲😋超高性價比又足料

💜麻糬芋心蛋捲 $95

💜芋頭酥 $17
💜蛋黃芋頭酥 $20
2021-09-06 492 浏览
有次偶然碌社交平台見到有間好多芋頭製品即刻心心眼兼bookmark左先但之後無左回事🤣直至最近有介紹佢啲芋泥三文治終於都的起心肝去搵食當然就係衝住個爆餡三文治而去點知去到話要訂先有😔篇野好似無提過囉既然山長水遠黎到無理由空肚而回架所以買左個麻糬芋頭酥😍每次去台灣都一定買依家無得去買咗番屋企又唔捨得食🙈大頭芋嘅酥皮比起台灣嘅鬆化芋頭餡都比台灣甜度無咁高但同樣都好香芋頭味唯一差少少嘅係個麻糬餡中島個人覺得唔夠煙韌唔太覺得麻糬嘅存在店主話依家忙緊中秋禮餅等忙完睇下有無機會試個三文治先🤤—————————————————————▪︎ 麻糬芋頭酥 $20
有次偶然碌社交平台
—————————————————————
▪︎ 麻糬芋頭酥 $20
麻糬芋頭酥
2021-08-29
🟣抹茶芋泥卷蛋(HK$105/條)芋泥卷蛋十分足料,拿上手仿似有一舊磚頭般重🧱,一打開包裝紙芋泥量多得驚人,爆醬滿溢,十分邪惡🤤🤤。芋泥醬質感厚實,有微微芋頭蓉,真材實料,咬下去有很香的牛奶味🥛,不太甜👍🏼,加上軟綿綿的抹茶蛋糕(雖然抹茶味不濃郁,卻突出了芋泥的味道),每一口也是幸福的味道🥰🥰。
🟣抹茶芋泥卷蛋(HK$105/條)

2021-07-20 911 浏览
專登去書展諗住買大頭芋既芋泥蛋卷🥲點之2點左右去到店員話冇貨🥲要等到5點幾第二批先送到😔無辦法下就買左佢地僅有既伯爵茶蛋卷😌起碼都叫有啲收獲🤣🤣🤣伯爵茶蛋卷 $48呢個係書展會場價黎,可能門市會有唔同😊呢個蛋卷既份量雖然只有佢地原本賣開芋泥蛋卷既一半,但作為下午茶都夠晒架啦🥰個伯爵茶超濃😨 因為坊間太多自稱伯爵茶口味但完全食唔太出既甜品,所以小編食完呢個覺得超有驚喜😍蛋糕部分都超級鬆軟!cream冇做得過甜😜話囉如此,但食左1/4個都有啲飽,留番第二日再食都一樣冇雪到硬晒😍今次書展買唔到想試既味,遲啲IG shop再訂啦唯有😢😢😢
專登去書展諗住買大頭芋既芋泥蛋卷🥲
點之2點左右去到店員話冇貨🥲
要等到5點幾第二批先送到😔
無辦法下就買左佢地僅有既伯爵茶蛋卷😌
起碼都叫有啲收獲🤣🤣🤣

伯爵茶蛋卷 $48
呢個係書展會場價黎,可能門市會有唔同😊
蛋糕部分都超級鬆軟!cream冇做得過甜😜

今次書展買唔到想試既味,遲啲IG shop再訂啦唯有😢😢😢
2021-07-02 821 浏览
在openrice見到這間大頭芋,知道有芋泥蛋捲賣,所以專程過嚟買蛋捲,地方不算太難找。但係我上到該層樓後覺得有點陰森(可能因為係星期六下午的關係)。 進入該店後即時傳來陣陣的芋頭味。好香。芋泥蛋捲(切件)蛋捲的芋泥十分之多,喜歡食芋泥的我見到就好想快吞落肚。雖然是切件但都好大件好厚實, 蛋捲夠濕潤有鬆軟,蛋捲有微微的蛋香。 芋泥好重芋頭味,入口軟滑,好食。麻薯芋泥蛋捲味道和原味無分別 ,但口感就有分別。因為除咗有冇泥之外,中間還有q彈的麻薯。但麻薯無乜味道。原味芋頭酥酥皮鬆化,咬開會見到好多層,食落唔覺油膩。芋泥入口軟滑,味道好天然,芋頭味特別濃郁,甜度適中。

芋泥蛋捲(切件)

麻薯芋泥蛋捲

原味芋頭酥
😌大頭芋 今次係回購上次試左麻薯芋泥蛋捲今次係爆漿芋心蛋捲完全無改錯名😂😳重量接近700g睇相都知芋泥多過蛋捲🤩蛋捲濕潤軟熟富蛋香😳芋泥唔甜唔油 超綿密紮實得黎又不失順滑最怕出邊街既芋泥會加入好多奶去打成蓉大頭芋明顯唔係落左好多奶🤩芋泥超香 保留少少粒狀既芋頭軟滑且口感豐富而且無落色素無落防腐劑所以我食到既係真正!芋泥捲蛋!🥰就係咁簡單❤️🙌🏻至少提前兩日網上落單 可地鐵站交收或到門市自取絕對方便又快捷😚
😌大頭芋 今次係回購

可地鐵站交收或到門市自取
絕對方便又快捷😚

• 爆漿芋心蛋捲
2021-06-07 522 浏览
📍大頭芋 下星期就係端午節啦 所以最近會介紹多啲粽俾大家😚今次要介紹嘅粽 口味都比較特別🤭 -芋頭糭 $138一盒有兩隻😋 平時普通鹹肉糭就食得多🤣芋頭糭唔知你哋有試過未呢🤪 鍾意食芋頭你可以試吓!粽入邊有大大個芋頭🤤 仲有蝦、花生、冬菇、蛋黃、同埋肉等等😻材料超級豐富!食落都好入味🤤平時食開綠豆糭可以試吓新野🤣呢款都唔錯架!-大家睇完我哋嘅食評之後 想試嘅話可以參考下面嘅地址😚👇🏻✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎綜合食評📝外觀:★ ★ ★ ★ . 5回頭率:★ ★ ★ ★ ☆抵食指數:★ ★ ★ . 5
📍大頭芋
下星期就係端午節啦 所以最近會介紹多啲粽俾大家😚
今次要介紹嘅粽 口味都比較特別🤭
芋頭糭 $138
一盒有兩隻😋 平時普通鹹肉糭就食得多🤣
芋頭糭唔知你哋有試過未呢🤪 鍾意食芋頭你可以試吓!
平時食開綠豆糭可以試吓新野🤣呢款都唔錯架!
大家睇完我哋嘅食評之後 想試嘅話可以參考下面嘅地址😚👇🏻
綜合食評📝
外觀:★ ★ ★ ★ . 5
回頭率:★ ★ ★ ★ ☆
抵食指數:★ ★ ★ . 5
芋頭糭
芋頭糭
2021-04-20 893 浏览
已經第二次幫襯。我中2佢做嘅芋泥唔會好甜比軟健康,又食到有香芋味。最鍾意佢個芋泥蛋捲,但可惜芋泥唔多,芋泥口感清甜軟滑,但蛋卷的蛋香味足夠,都幾好食的^^芋泥蔴薯酥幾好食🤗入面蔴薯口感好煙韌,推薦!🥰而香芋酥芋泥比較多,酥皮又好鬆化^^
芋泥酥

芋泥麻薯蛋捲
芋泥酥
芋泥麻薯蛋捲
2021-03-27 820 浏览
已經想試此店一段時間,今日行經見肚皮有位,就來一個吧。店舖位置有點難搵,入店後應該有人上堂,店員很快問我要乜,看過餐牌,最後要了入門版芋頭酥,原來的$17已漲價到$20。店員問我是否堂食定即食,我説即食但不堂食,他幫我預熱了一個酥,用紙盒包上,收費時還給我一包茶包,建議送茶會更好食。離開後急不及待打開盒,眼見芋頭好細呀,$20一個好貴呢!食入口又真係唔錯,酥皮鬆化又食得出層次,芋蓉不算甜,終於明白$20的價值在那!
已經想試此店一段時間,今日行經見肚皮有位,就來一個吧。
離開後急不及待打開盒,眼見芋頭好細呀,$20一個好貴呢!
2021-03-27
$20 (其他)
2021-03-17 654 浏览
本人係芋頭愛好者🙌🏻得悉呢間係專門店就即刻黎潮聖喇綠色係麻薯芋頭酥$20紫色係原味$17本人覺得有麻薯係到係加升左層次有種煙煙韌韌既感覺🤤凍食都有咁既感覺其實係唔錯所以有機會再買之後翻熱黎試😋
本人係芋頭愛好者🙌🏻
有種煙煙韌韌既感覺🤤
凍食都有咁既感覺其實係唔錯
所以有機會再買之後翻熱黎試😋
2021-02-22 913 浏览
第二次幫襯呢間買哂4個口味嘅芋頭酥做散水餅凍食嘅話,芋頭冇咁香同冇乜味翻熱黎食味道會出啲唔鐘意太甜或食得比較清淡嘅人會喜歡呢間嘅產品食過麻糬芋頭酥同話梅酥麻糬食落比較有口感話梅酥裡面有一粒粒嘅話梅乾咁味道唔會唔夾,但不感到意外好食正常芋頭酥食落比較黏,因為芋泥非常飽滿食完成個真係飽另外都買咗個芋泥麻糬蛋捲比屋企人食呢個相當推薦,比芋頭酥更好食同有口感麻糬本身冇乜味,但媽媽就好鐘意而且呢個芋泥芋頭味都夠蛋捲唔似出面麵包店整嘅咁鬆軟而係比較札實嘅冇咁多空氣係裡頭
第二次幫襯呢間
買哂4個口味嘅芋頭酥做散水餅
凍食嘅話,芋頭冇咁香同冇乜味
翻熱黎食味道會出啲
唔鐘意太甜或食得比較清淡嘅人會喜歡呢間嘅產品
食過麻糬芋頭酥同話梅酥
麻糬食落比較有口感
話梅酥裡面有一粒粒嘅話梅乾咁
味道唔會唔夾,但不感到意外好食
正常芋頭酥食落比較黏,因為芋泥非常飽滿
食完成個真係飽

另外都買咗個芋泥麻糬蛋捲比屋企人食
麻糬芋泥蛋捲

呢個相當推薦,比芋頭酥更好食同有口感
麻糬本身冇乜味,但媽媽就好鐘意
而且呢個芋泥芋頭味都夠
蛋捲唔似出面麵包店整嘅咁鬆軟
而係比較札實嘅冇咁多空氣係裡頭
2021-02-18
麻糬芋泥蛋捲
2021-01-23 1191 浏览
早就在list裡的一家,可惜一直沒有時間去,先生自己去買的,他也沒有預訂,沒想到檢漏有一個芋頭麻糬,98元,芋頭泥非常多,麻糬也很好吃,實在值得一試,如果以後店面有現貨就更好了
2021-01-20 838 浏览
隱藏於荔枝角既工業大廈,無實體門市分店,依然大受歡迎。試過招牌芋頭之後,肯定返唔到轉頭😂芋頭餡產品有好多種類可以選擇,本人鍾意芋頭酥以及芋頭蛋糕👍😋此店聲稱芋頭酥屬台式,源於台灣大甲,台灣大甲芋頭出名肉質細膩,粉質高,纖維細,屬於極高出品大頭芋將上等既芋頭餡夾在海綿蛋糕內,口感綿密鬆軟,入口即融,將芋頭蛋糕放入雪櫃雪凍食亦可,可以體驗另一風味😋近期多咗好多媒體報導此店,希望好快有實體店舖可以方便我地消費者購買😊
隱藏於荔枝角既工業大廈,無實體門市分店,依然大受歡迎。
試過招牌芋頭之後,肯定返唔到轉頭😂
2021-01-15 663 浏览
🤩🤩🤩大頭芋我真係bookmark左超級無敵耐!!好鍾意粉粉綿綿既澱粉質😍冬天食比較暖身又夠「琴」飽🙈我磅過我真係磅過係752.2g重🤯🤯好痴線!一打開包裝真心暗爽左好一陣😍唔洗錢食到咁足料重秤既蛋捲!?OMG😧首先蛋捲濕潤富有蛋香,紮實芋頭被壓至純泥狀,又綿又滑又香😚真心好好味!!愛芋頭既我感到幸福滿足🥰🥰呢個就係堅持用上靚台灣水芋既原因!?淡淡奶香👍🏻甜度頗低,亦係我愛既原因。雖然麻糬存在感唔高但絕對軟糯🤤唔乾唔難咬開。由於蛋捲即日整,都有啲擔心第日食會唔會質地變乾,後來發覺自己既擔心係多鬼餘😂隔日再食質素依然保持到👍🏻要求高既屋企人都大讚😍食蛋捲洗乜刀叉?成舊啪大大件好很爽皮架😂😂😂😂睇過店主既訪問,知道以前係做化妝師後來轉行創立大頭芋芋頭酥呢個香港品牌✈️去到台灣學師😚😚由網店搞到去實體店,誓要帶正宗既手藝,再配合港人口味黎到香港👍🏻因為·喜歡·所以·堅持