2009-03-05
估唔到咁耐以來, 呢間酒樓得咁少食評, 佢唔值得得咁少好評喎! 呢間酒樓係區內一致公認為抵食之選!! 星期六日或過時過節, 一定坐無虛席兼門口大把人排隊, 唔識搵食o既, 一定盲中中走去聯拜新星幫襯!!當晚我們一行4 人, 入到酒樓, 客人只有3成, 變相服務非常週到, 兼且很有禮貎, 喜歡火煱的, 有任點任食任飲, 都只係八九十蚊有交易兼不限時!! 但當晚我們選了吃小菜!! 點了....1. 冰鎮四款拼盤: 有海蜇, 鴨舌, 牛展, 鵝奕! 價錢只係$48, 但絕無欺場, 每款至少有10件, 賣相極佳, 每件都排列有序, 明顯即叫即整, 味道亦佳, 誠意之作兼很抵食!! 2. 西蘭花炒枝片珊瑚丰: 幾十蚊貨仔, 但又係賣相極佳, 西蘭花之上舖著滿滿的枝片及珊湖蚌, 份量十足, 絕不比大酒樓遜色!! 抵吃!!3. 枝竹炆魚腩: 味道ok, 略嫌枝竹較硬, 但整體算不錯!! 4. 片皮鴨(兩食加$20): 皮脆但有肥膏, 要撰選過才能吃, 但配料充足, 一籠粉皮, 葱, 青瓜甜醬, 算滿足!! 再加上苦瓜炒鴨肉, 苦瓜味道唔錯, 但鴨肉炒後破鞋口, 大大舊唔係肉絲, 較失策!叫了這麼多菜
叫了這麼多菜, 埋單只係$300大元, 抵食夾大件!! 我會繼續支持!! 唔想再幫襯無誠意兼無得揀之下的大財團!!