2017-11-07 1256 浏览
雖然寫字樓在西九龍,但工作需要港九新界都去,今日晨早要去油塘做野,本著支持小店的精神,所以唔幫襯商場內集團式食店,反而走入街市搵太子,當然,入到去就發現,乾淨的裝修+闊落的卡位+勁大的電視,基本上沒有半點街市味道。叉燒一丁,整齊的四片叉燒,貼心的附上幾條菜,叉燒唔係頭頭尾尾,亦冇話硬實實咬唔開,莫非就係在隔鄰的燒味店取貨所以較新鮮?餐配選了珍寶腸炒蛋多士,成個餐味道正正常常,奶茶夠熱但茶香一般。價錢38蚊以街市而言少少貴,應該揀咩?街市feel收費平?食好D收貴D?

2016-12-13 1588 浏览
街市裝修好之後第一次落黎食感覺比起以前整齊左好多 舒服左 衛生左服務都好左!不過價錢就唔係特別街坊xd干炒牛河正!夠穫氣!熱辣辣!都夠味!最驚啲干炒牛河得個色 食落來冇味!滿足=]食左碗雲吞河幾好味 幾大碗 雲吞都好味 好似都有五粒三十蚊有埋飲品 =]幾抵既呢個!
街市裝修好之後第一次落黎食
感覺比起以前整齊左好多 舒服左 衛生左
服務都好左!
不過價錢就唔係特別街坊xd

干炒牛河
正!夠穫氣!熱辣辣!都夠味!
最驚啲干炒牛河得個色 食落來冇味!
滿足=]
食左碗雲吞河
幾好味 幾大碗 雲吞都好味 好似都有五粒
三十蚊有埋飲品 =]幾抵既呢個!
2016-11-19 1128 浏览
行山前去食早餐先!朋友叫我去呢間!街市內嘅茶餐廳!地方正常茶餐廳格局,店員安排我坐大卡位,要同另外一對情侶分佔一邊卡位!地方唔迫!早餐都係正常茶餐廳選擇!可惜我已經厭食呢類早餐,所以揀咗個熱狗餐!即做要等耐啲!熱狗:好大隻,條司華力腸好誇張!已經𠝹花!皮脆唔韌,可惜一咬入面有空洞位,一泡滾油唧出來,燙傷了舌頭!香腸肉彈牙!唔會太鹹!加上唔多嘅青瓜蕃茄同生菜!沙律醬酸酸咁開胃!麵包烘過熱辣辣!芝麻香口!好味又好膩熱檸茶:瓦杯茶底濃唔澀!夠熱好味!食物幾好!不過啲店員姐姐就好惡,我對面嘅情侶落單,講一句:A餐!姐姐一句:咁都要講配乜架(勁惡嗰隻)其實人家都係逐樣講啫!不過我叫嘅熱狗餐唔使選擇!所以佢哋都無乜唔好態度!茶餐廳下午茶餐嘅早餐!
行山前去食早餐先!朋友叫我去呢間!街市內嘅茶餐廳!

熱檸茶:瓦杯茶底濃唔澀!夠熱好味!

茶餐廳下午茶餐嘅早餐!
2016-11-04
$30 (早餐)
2015-04-09 1290 浏览
去茶記,如果諗唔到叫咩,通常都會叫椒鹽豬扒飯,因為通常屋企都整唔到呢種口味,又咸,又有少少SPICY,豬扒又稔入味,即使係白飯,都可以輕鬆將佢扒下.全因有呢種白飯殺手.
2015-02-10
2012-11-23 979 浏览
平時好少寫食評,真系憤怒了唔寫唔得啊!今日同阿媽去食午餐,我叫左個牛腩河,食食下,見到條鼻毛,唸住挑出來就算啦,點知再見到幾條毛髮,真系食唔落去,叫左侍應一個應我,叫我等鎮,點知無過來理我,再叫第二個侍應,同樣系緊,再叫第3個,就同我換左碟,但明明就見到距倒左碗裏面d湯,再加牛腩落去,來到碗野都系有鼻毛,(碟上毛髪為證)呢到d服務態度太差啦,我費事為左$26好似潑婦駡街緊同距地嘈,比錢走人!
平時好少寫食評,真系憤怒了唔寫唔得啊!

2012-11-22
2011-06-07 593 浏览
因友人剛剛般嚟就落街食個下午茶..豬頸肉檬粉跟春卷有飲品 $3x醬爆雞丁米粉跟吉列魚柳猪仔包仲有飲品 $ 3x (個魚柳猪仔包係用千島沙律醬..個包好脆..ok好味!不過d雞丁好似少咗d!)個老闆娘知第一次食....推介我哋下次要試 過咗幾日...我哋再去食沙爹牛肉麵跟豬扒豬仔包但佢2樣一齊上...食個麵先好..定食個包先好(一係個麵淋一係個豬扒包淋...因佢個豬扒包係用洋葱汁)結果都係揀麵先..咪佢唔止淋仲會發..!
因友人剛剛般嚟就落街食個下午茶..
豬頸肉檬粉跟春卷有飲品 $3x
個老闆娘知第一次食....推介我哋下次要試 [豬扒豬仔包]