(非会员)
2004-10-25 19 浏览
good location, quiet, good service ,baked fish was nice with creamy sauce
2004-10-12 16 浏览
學生餐35蚊, 我一個星期去兩, 三次ga, 貪坐得舒服~唔知而家仲有無呢?不過有....我都唔再係學生lu~~~
學生餐35蚊, 我一個星期去兩, 三次ga, 貪坐得舒服~

唔知而家仲有無呢?

不過有....我都唔再係學生lu~~~
2004-10-11 17 浏览
中午時與好友相約在太子午餐, 朋友剛剛從失意的深淵爬出來, 終於可以安心的食一個午餐, 傾傾閒計. 先點了一杯智利紅酒緩和一下氣氛, 環境有點偏向美式西餐廳設計, 坐位排得比較密集, 不太寬敞. 午餐先來了一個洋蔥湯, 湯底比較杰但味道偏清甜; 西蘭牛扒五成熟配上紅酒汁, 起初肉味一般但肉質唔錯, 但越食似乎越覺得生, 最後還是送回廚房再加燒至七成, 似乎肉味更加突出, 而且肉質依然鬆軟. 相信下次可以一嚐全熟牛扒的味道; 好友點了一個香煎三文魚雖配上香燈汁, 但仍略帶魚鯹味. 最後來了兩杯咖啡, 我仍是堅持飲黑咖啡, 比起心頭上的感覺還是較為清淡. 午餐其間, 兩位待應小姐語氣溫柔禮貌, 比起很多大餐廳的服務尤有過之~ 短短的一個午餐, 兩個大男孩傾談了不小心底話; 工作上的也好, 感情上的也好, 明天還是要撐下去~ (開瓶費$30, 十分合理)

(開瓶費$30, 十分合理)
2004-08-13 17 浏览
想不到以普通的價錢可以得到酒店式的服務,侍應姐姐殷勤得來不會令人覺得煩,幫你收碟前會問清楚你仲要不要,當問你點餐茶甜品時又不會令你覺得趕人走,真的很不錯。點了兩個餐,食物方面幾好,但又不能算很好食。餐湯一流,首先是夠熱,雖然好簡單,但很多餐廳都未必做得到或者夠細心去做到,其次是味道夠濃,不會水汪汪,不論是羅宋湯或忌廉湯都香濃美味,餐飽是普通的款式但勝在大大個。前菜的什菌鵝肝盞好好味,脆皮配上個什菌汁超正,不過就吃不到鵝肝味。牛扒幾好味,叫六成熟就真是六成熟,肉味香濃嫩滑,亦不會太韌或太淋。不過鱸魚就麻麻地,肉煮得比較散,但個忌廉汁就幾好。我點的是雜錦餐,不記得名字,有焗蠔:最好食;焗蟹蓋:不錯;火腿青瓜卷:太咸;煙三文魚:幾鮮味好食;蟹子蝦:爽口有蝦味,不錯;鵝肝:麻麻地,鵝肝味不夠濃。甜品方面朱古力雪糕幾得意幾特別,但份量比較少,係連個雪糕筒上的,可能我見識少,第一次見;香蕉布甸:超級正,布甸上一層薄薄的青檸者喱,味道清新香甜,下面的香蕉布甸香滑味美,甜而不膩,兩種味道配合得天衣無縫,非常值得推介,好好味!環境幾好,有窗口位,又有分吸煙區,燈光少少暗,夠氣氛,但亦適合一家大少聚餐。衛
環境幾好,有窗口位,又有分吸煙區,燈光少少暗,夠氣氛,但亦適合一家大少聚餐。衛生幾好,廁所都不會有味或污糟,但當然不能要求太高啦!
埋單二百九十幾蚊,都算幾抵食,兩個都食到好飽!
(非会员)
2004-07-13 31 浏览
I prefer having steak at here than 扒王之王.
2001-05-08 13 浏览
他們的熱湯,好多人都試過,好熱,好味道。他們的甜品也是一流的我是那兒的常客,酒店服務,餐廳價錢。還可以開生日party..收費又平。好好
他們的熱湯,好多人都試過,
好熱,好味道。
他們的甜品也是一流的
我是那兒的常客,酒店服務,餐廳價錢。
還可以開生日party..收費又平。
好好
2000-10-29 22 浏览
唔講可能唔知....依間野至正係估唔到既湯喎...<br>我大既一個月都去一,二次都係喜歡佢o的湯..但如果o的晚餐可以成日轉就好了...次次都係o個o的都唔駛點睇menu 啦..係未?
唔講可能唔知....依間野至正係估唔到既湯喎...
<br>
2000-08-08 22 浏览
去呢喥食野,有好多餐揀,有兩個餐好抵,百幾蚊,一個有法式田螺,一個有焗青蠔,加埋西冷牛扒,餐飲同甜品,味道不俗,甜品記得轉做雪糕,更美味