2007-03-12 17 浏览
幾乎每到星期五都必定買杯凍朱力奬勵自己一個星期的辛勞,今日順道買埋早餐,試左個cereal muffin,但味道始終不及星星克.因為本身件muffin的密度較星星克高所以成件都好實,無咁鬆化! 而且個面唔脆!但杯iced mocha始終係最好的! 仍在尋覓中有那一間是合我口味的呢!
2006-11-28 13 浏览
試了件肉腸酥,估不到會咁好味喎!初時以為係普通大腸,點知d味道係正宗德國大肉腸呢!亦同時叫了杯凍朱古力咖啡! 但係始終好似沖得無維德廣場嗰間咁好飲咯!時間尚早約有八點半,經已有半數客人在嘆咖啡呢!
時間尚早約有八點半,經已有半數客人在嘆咖啡呢!
2006-10-12 26 浏览
今早在猶豫在那裡買咖啡好呢? 最終買了一杯凍朱古力咖啡和一件朱古力muffin, 兩樣都好好味,以前唔會翻熱件muffin,但原來翻熱後muffin會變得好吸引,因為朱古力粒會溶溶地呢! 另外,那裡的職員看似又轉了一班新人呢! 年紀輕輕而且都很賣力去銷售那些cake呢! 很有potential呢!但本人終始覺得星巴克的員工很會作銷售那套,所對應的顧客也是比較年青和客路較大眾化,說服力看來會較易一點呢!相比之下,太平洋咖啡的客人群組多是比較成熟,員工們對那班客人會吃力一點呢!
2006-10-05 32 浏览
一排無飲姐,又加咗價,無計啦,佢又可以上綱,但user成日都唔理後面有人等緊,希望店員control吓客人用timer啦.中港城呢間shop音響太大聲,希望可收細小小吧.今次飲大杯裝朱古力,但好多泡,飲到尾凍咗,所以唔好飲.我覺得加價前及加價後的味差不多啫.店員又話好好好好飲,真係唔覺.

中港城呢間shop音響太大聲,希望可收細小小吧.

2006-08-27 20 浏览
最近改了習慣,有時會飲熱咖啡,但前幾日天氣熱得滯,係返工前忍唔住買左杯iced mocha飲,超正!但今次好似又沖得甜左d噃.攪到我要倒番少少朱古力醬出來! 佢呢到d cream係大勝starbucks 一大截呢!好滑好味好多咯!
但今次好似又沖得甜左d噃.攪到我要倒番少少朱古力醬出來!
2006-08-10 21 浏览
今早差不多返到公司附近在考慮買mocha回公司喝?!?!最終買了,因為好似太耐無飲過咁.於是買左一向致愛的ICED MOCHA, 估佢唔到喎! 又令我再次戀上它呢!坦白說,重點是個沖咖啡的服務員有無心機去整我杯咖啡咯!今朝嗰個唔會求求其其嘛! 佢係個女仔,新面孔添呢!都好呀!希望多d客讚佢啦!
今早差不多返到公司附近在考慮買mocha回公司喝?!?!

2006-07-13 13 浏览
今早在這裡買mocha,經己要求是少甜啦!但都是那麼甜呢! 怎樣攪呢? 最後飲了三分一便掉了,我不想有糖尿病呢!
2006-07-09 14 浏览
最近又飲返pacific coffee,之前都成日飲starbucks,但係始終佢地d mocha 剩係得朱古力咋,最終都唔及pacific coffee有朱古力味的同時又擁有香濃糼滑的咖啡味.但係我致愛的muffin始終都係starbuck 好d咯!
但係我致愛的muffin始終都係starbuck 好d咯!
2006-06-22 9 浏览
今朝買左杯咖啡同埋一個鬆餅,咖啡好左好多啦!因為係店長沖架,佢沖ga一定好有水準咯!而之前其他員工沖ga就差d啦!個鬆餅真係好多油呀!都係starbucks正好多咯!
個鬆餅真係好多油呀!都係starbucks正好多咯!
2006-06-03 8 浏览
前兩日叫左杯iced mocha,點知味道都仲差過starbucks coffee, 叫我日後點會繼續有信心呢??!!?!唔該可唔可以改善一下呢!我以前一日買一杯,依家一個星期只會幫襯兩次咁上下!

2006-05-26 11 浏览
我一向都會幫襯呢間COFFEE SHOP, 但係最近真係有點失望咯!因為自從呢到D STAFF 轉左好多新人沖COFFEE後, 味道簡直差左好多呀! 快D培育下D新一輩啦!否則我唔會再幫襯架啦!
2006-03-16 6 浏览
我在附近工作,每天早上都會到這裏買杯咖啡,這裏的員工非常禮貌,而且笑容滿面,我非常喜歡他們的服務態度,而且這裏的環境和氣氛都比其他的咖啡室好!極度推介!
極度推介!
2006-03-11 3 浏览
上星期約了朋友在這裹喝下午茶傾吓hea吓,附近的㗎啡店都高朋滿座,唯有這處有較多空位,但可惜所有沙發位都巳給人佔據了,在這裹看着出面川流不息的人流和車流,感覺到更游閑。聽從網友的介紹,要了兩杯Iced Vanilla Latte加玉桂,味道不錯但二+九元一杯實在不便宜,包裝及市場定位跟Starbucks差不多,但價錢較貴。
2006-01-15 3 浏览
如果有得揀, 我一定會揀呢間分店, 因佢地方大, sofa又多. 而且最d吾鍾意noise既人. 我在這店最鍾意叫blueberry cheese cake 或new york cheese cake, 佢d味道好rich, 好濃既cheese味, 餅底又好鬆化...yummy!老實講, 佢既coffee就一般la, 不過為左佢既cake, 無法la 因本人實在太鍾意食cheese味濃既食物, 我有次就叫左個菠菜批食...不過好失望, d菠菜吾夠多, d芝士又無味, 反而似用蛋黃/蛋白做主材...吾係幾得lor ! 個批底仲一d都吾鬆, 好易碎...吾好食!!

2005-12-07 3 浏览
尋日要做功課,叫男朋友攞左部Notebook出黎飲左Grande Irish Cream Latte, 後來仲食左個米通,有好重既Milk味,好食
尋日要做功課,叫男朋友攞左部Notebook出黎