2023-03-24 34 浏览
平日到好喜歡Weekend來訪這家太平洋酒吧🐥不只價格很親民,CP值還超高的唷!♥️焦糖 waffle burger♥️呢款甜點好有心思。大師用焦糖畫出精美的Pattern,令整道waffle更加迷人。waffle鬆軟卻不失嚼勁,一定要去試試。♥️Tiramisu  waffle burger♥️可愛的外觀,真的捨不得吃啦!經過烘烤散發濃郁蛋香,沾裹著濃郁的Tiramisu ,好幸福啊~ ♥️頂級西冷牛扒的忌廉BB菠菜麵♥️義大利麵口感Q彈、有嚼勁且帶有清新菠菜香氣。西冷牛扒咬落軟稔多汁,又夠入味,同忌廉BB菠菜交疊出妙不可言的迷人層次。其中♥️皇牌煙燻豬腩片卡邦尼♥️更是不能錯過,口感上就非常多層次,味道香濃,意粉好滑,口感不錯👍🏻店內裝潢乾淨簡約,想與朋友找間店坐下聊天都很適合。

店內裝潢乾淨簡約,想與朋友找間店坐下聊天都很適合。
2023-03-24 19 浏览
喺將軍澳返工嘅朋友仔,又有新地方食晏喇👏🏽過開嚟做野朋友就介紹我黎呢間酒吧式餐廳食晏❗️日頭係餐廳❗️夜晚會變返酒吧😹Lunch set 有好多款😁配沙律🥗及罐裝或樽裝飲品加左頂級西冷牛扒的忌廉BB菠菜竟粉👇呢到啲意粉麵質好好食,好爽口唔會淋晒,個汁岩岩好,唔會好膩,估唔到酒吧可以有咁高質❗️食落又真係幾好食❗️好濕潤 D意粉又煮得啱啱好,份量剛剛好,但因為太好味😋係覺得意猶未盡嘅😹特製熔岩芝士肉醬pasta👇一上枱時見到個賣相已經吸引咗我眼球👀 芝士同肉醬既比例啱啱手,啲意粉好掛汁😻每條麵都索晒芝士肉醬既味道😸好少酒吧既食材質素咁高,大家都食得滿足❗️下次會再光顧,真心推介👍🏽
加左頂級西冷牛扒的忌廉BB菠菜竟粉👇
特製熔岩芝士肉醬pasta👇

2023-03-24 17 浏览
我同老公今日去咗一間餐廳,試咗佢哋嘅幾款招牌菜🫶🏻,包括忌廉BB菠菜意粉、秘製炸雞同炸魷魚圈,仲有兩款飲品,分別係熱菊花蜜同牛奶奇亞子甜麥皮。❤️首先講忌廉BB菠菜意粉,呢個菜式係我個人嘅最愛,意粉煮得剛剛好,唔會太軟或太硬,配上BB菠菜同忌廉嘅味道好平衡,好好味。而且分量亦係足夠,飽肚又飽口。❤️接著係秘製炸雞同炸魷魚圈,兩款菜式都炸得好酥好脆,外皮炸得香口,內裡肉質又嫩又多汁,味道正宗,簡直係好食到冇話講。❤️飲品方面,熱菊花蜜係我嘅最愛,香甜滋味,加上熱辣辣,好適合喺寒冷天氣飲。牛奶奇亞子甜麥皮就比較清新,奇亞子加上牛奶同麥皮一齊飲,口感好有層次感。整體而言,呢間餐廳嘅食物同飲品都好好味,配料新鮮,做法精湛。仲有佢哋嘅服務都好好,令我同老公食完之後感到好滿足,一定會再去光顧。

2023-03-23 15 浏览
同朋友喺將軍澳行完山後體力耗盡,要搵間餐廳坐低食嘢休息一陣先可以🧗🏻‍♀️見到依間西餐廳選擇豐富,人均消費都係$100左右,諗都唔使諗就入咗去✌🏼▶️小食◀️🧀炸芝士塊外皮炸得脆口,內裡嘅芝士濃郁滑嫩,口感非常正👍🏼🦑秘製炸魷魚圈好適合當開胃小食,卜卜脆魷魚夠軟熟👄▶️主菜◀️🥬幼苗凱薩沙律配頂級西冷牛扒嘅沙律菜口感新鮮爽口,加埋優質嘅西冷牛扒,唔肥而肉味重,做完運動食perfect 🤟🏼🦞龍蝦汁大蝦pasta充滿著海洋嘅鮮味👅細嫩嘅大蝦同甘甜嘅龍蝦汁好夾,食完口入面都充滿著鮮味🗣️🍝特製熔岩芝士肉醬pasta一啲都唔簡單👀 意粉上嘅熔岩芝士淋喺厚厚肉醬上,酸酸甜甜味道有層次👏🏼
▶️小食◀️
🧀炸芝士塊外皮炸得脆口,內裡嘅芝士濃郁滑嫩,口感非常正👍🏼
🦑秘製炸魷魚圈好適合當開胃小食,卜卜脆魷魚夠軟熟👄
▶️主菜◀️
今日同兩個friend行街行開將軍澳,經過呢間餐廳好奇就入去試下,今次就畀番個review大家睇睇。🍡小食類:---Lunch set包小食加48蚊就可以食到---🧀炸芝士塊~~細細嚿幾精緻但食落都幾飽肚,外脆內軟,流心嘅質感好正。🍗秘製炸雞~~分量都算ok,都算幾大嚿,啖啖肉咁,加埋少少檸檬汁就夠曬正。🍟炸薯條~~炸得好香脆夠乾身,食落熱辣辣。🍝正餐類:🐔慢煮雞胸.龍蝦汁大蝦pasta~~海鮮同雞肉可以共存嘅一碟意粉🤤🤤好鍾意龍蝦汁完全滲入意粉當中,好有鮮味嘅質感;而雞胸都唔算好鞋,唔會話雪藏嗰隻。🐖皇牌煙燻豬腩片.卡邦尼意粉~~卡邦尼醬同意分融合得好好,加埋鹹鹹哋嘅豬腩片,就係更佳嘅口感。🐂頂級西冷牛扒.忌廉BB菠菜意粉~~菠菜意粉本身有少少菠菜味,加埋忌廉汁一齊食都好正。牛扒都係非常高質,七成熟嘅質感啱啱好。
🍡小食類:
---Lunch set包小食加48蚊就可以食到---
🍟炸薯條~~炸得好香脆夠乾身,食落熱辣辣。
🍝正餐類:
2023-03-22 19 浏览
💜終於到放飯時間,同同事講起今日要食飽d,由於時間關係,好快速地用Apps搵到一間評語唔錯,由於食飯時間,人流上都比較多,我地等侯了一會,就到我地啦。呢度空間上都好大,燈光好柔和,牆身有個大大招牌,好易認,店員服務都好周到,好主動找我們落單,我地一邊等餐一邊傾計中,特製熔岩芝士肉醬pasta就黎啦,就咁望到已經好吸引,有勁多芝士,最下層就係肉醬,整個意粉都沾滿芝士醬汁,用叉子撈一撈,上面既芝士溶入埋一齊,有拉絲既效果,食落去真係好好食,佢用既芝士都係外國材料,芝士特別濃,份量都好多,食得好飽。同時皇牌煙燻豬腩片卡邦尼係一齊到餐,呢個係餐廳既招牌菜,芝士量係好豐富,同時用叉子撈一撈,裡面原來有好多豬腩片,豬腩片好好味,我認為最好食係意粉,意粉軟硬度都控制得好好,芝士味道好突出,絕對係mm7阿! 💜呢度都有好多小食,今次就叫了炸暑條先,呢度既炸暑條每一條都好粗,佢既暑條油份控制都相當好,表面脆脆地,好有暑香,必定係加茄汁一齊食先夠惹味💜今次係度食都好飽肚,份量來講好夠食,下次會再試其他小食

💜今次係度食都好飽肚,份量來講好夠食,下次會再試其他小食
2023-03-10 51 浏览
今日同男朋友一齊放假 起身肚餓想食野唯有落街揾下有邊度岩食又有開門經過見到呢間酒吧D電視開晒 門口又有個小朋友派緊傳單 媽媽話裡面有早餐食接過傳單睇一睇 睇在小朋友份上 入去試下個小朋友真係好咁對住我地笑 心都融晒問過媽媽 可以影 佢又乖乖企o係度呢度D早餐都唔算貴唔夠食有得單點飲品Menu感覺都好吸引最後叫左個炸魚餐同雞扒餐 另外加左個薯條(突然想食😝)個餐有杯麥皮 暖暖個胃 都幾舒服甜甜地 幾好食平時我地唔會特登買麥皮食 不過今次感覺唔錯個餐黎度 感覺好豐盛 即刻有"食唔食得晒o既諗法" 好彩我唔係一個人講左主食先雞扒同炸魚都好高質雞扒好滑 好大塊 切埋食得好方便 個汁又好味 又唔會太鹹 食落個味好自然 唔似會口渴 後來問返 原來係自己煮的 好有心到炸魚 卜卜脆唔洗講 最驚喜係勁厚肉真係feel到食到魚 好有魚味 就算唔想食外面D脆 整走左 都仲食到塊魚扒 好開心配埋又係自己打o既醬 滿足多士煎到香香炒蛋好滑 調左味 我自己就覺得鹹左少少 但男朋友話好正 仲話要食埋我果份薯條都無失望 食得出係即叫即炸👍🏻👍🏻另外 加錢叫左杯熱朱古 力 好好味 濃濃朱古力
今日同男朋友一齊放假 起身肚餓想食野
唔夠食有得單點
飲品Menu感覺都好吸引

照燒汁雞扒早餐
炸魚早餐
最後叫左個炸魚餐同雞扒餐 另外加左個薯條(突然想食😝)
個餐有杯麥皮 暖暖個胃 都幾舒服

多士煎到香香
薯條都無失望 食得出係即叫即炸👍🏻👍🏻

熱朱古力
另外 加錢叫左杯熱朱古 力 好好味 濃濃朱古力
题外话/补充资料: 原來而家做緊9折!! 就食物質素黎講 真係幾抵食 因為好多野食得出即整 就會等得耐少少 不過今次我地有小朋友陪 時間過得好開心 而且燈光比較暗 可能因為咁無咩人黎 人手唔太夠 睇返佢睇故事 得兩個人做 不過就唔收加一 我覺得可以理解 感覺好特別o既體驗
2023-03-06
$66.5 (早餐)
照燒汁雞扒早餐
炸魚早餐
炸魚
熱朱古力
  • 照燒汁雞扒
聽朋友介紹 呢度有好好食嘅菠菜意粉 今日咁啱入將軍澳 所以嚟試下本人唔係將軍澳人但Bar Pacific呢個名都聽過嘅估唔到除左酒 仲有意粉食都好近地鐵站冇計時 不過一出地鐵站已經見到 都好就腳下 就喺商場樓下 食完都可以上去行下講返個意粉 嚟到見到賣相 好精緻呀!!驚喜✨上面有啲芝士碎同炸蒜 靚靚❤️一食落口 勁多香味爆出嚟 真係好正👍🏻👍🏻👍🏻蒜香 忌廉 菠菜 芝士成件事好滿足 完全停唔落嚟唔會膩 都唔會覺得好掛好齋啲意粉都煮得啱啱好 有咬口有機會再嚟將軍澳一定會再返嚟食!!

本人唔係將軍澳人

蒜香 忌廉 菠菜 芝士
成件事好滿足 完全停唔落嚟
唔會膩 都唔會覺得好掛好齋
啲意粉都煮得啱啱好 有咬口

有機會再嚟將軍澳一定會再返嚟食!!
2023-03-02
忌廉菠菜意粉
2023-03-02 37 浏览
上次嚟食過菠菜意粉 好正今日再嚟食另外 因為服務員介紹 可以加配啲肉見到$68可以食到頂級西冷牛扒即刻眼睛發晒光個意粉又係齋加左肉 所以冇加大個意粉如果唔係我實加大上次食雖然飽嘅 但好好食 唔夠喉一嚟到 已經忍唔住 即刻要試下個牛 勁粉嫩!!!!!!!!!!!!一食落去 啲香氣爆晒出嚟煎得好香 又唔over 勁有牛味本身仲諗冇汁跟會唔會好dry完!全!唔!會!好juicy!!反而有汁可能浪費左個扒嘅香味同香氣講返個主角🙈菠菜意粉keep到水準 一如既往的好食好香蒜味 雖然話忌廉 但完全唔流基本上就係菠菜 勁多菠菜仲要話係bb菠菜 唔知係咪因為咁 好滑面頭仲有芝士同炸蒜 簡直係畫龍點晴成餐好滿足 超飽 好開心每啖都超驚喜跟餐有杯靚靚嘅菊花蜜食完一日心情都靚晒
上次嚟食過菠菜意粉 好正

頂級西冷牛扒

一食落去 啲香氣爆晒出嚟
煎得好香 又唔over 勁有牛味
本身仲諗冇汁跟會唔會好dry
完!全!唔!會!
好juicy!!
反而有汁可能浪費左個扒嘅香味同香氣

忌廉BB菠菜意粉午餐
菊花蜜
  • 忌廉BB菠菜意粉
2023-02-24 35 浏览
朋友介紹, 話係對好有心嘅夫婦o係呢度負責早午餐,所以有時間就過黎試下。叫左個肉醬意粉(全名有D長 唔太記得)好香 勁多芝士!!本身覺得個午餐都幾貴, 最平都$88但食落又真係幾好食 好濕潤 D意粉又煮得剛好個意粉我加大左 食落份量剛剛好 但因為太好味 係覺得意猶未盡嘅午餐時間都無咩人 可能真係宣傳做得唔多呢度稱得上為隱世美食雖然都好鍾意靜靜地 好放鬆但都想比多D人認識美食 係唔知兩公婆做唔做得黎

叫左個肉醬意粉(全名有D長 唔太記得)
肉醬意粉

好香 勁多芝士!!
本身覺得個午餐都幾貴, 最平都$88

但都想比多D人認識美食 係唔知兩公婆做唔做得黎
题外话/补充资料: 有9折 無加一
2023-02-23
2023-02-24 28 浏览
送完仔仔返學, 見到平時經過的Bar Pacific有燈 門口仲有D海報寫有野食, 望左兩眼, 感覺同Bar好唔搭。咁岩有D肚餓, 入左去試下入到去 感覺到Bar的味道 但又有一種玫瑰花香我個人特別鍾意玫瑰味 所以加分Menu價錢ok, 有好幾樣都想試, 今次先試左德式豬肉腸先黎左杯白色嘅野, 一問 原來跟餐除左有杯飲品 仲有杯麥皮食落甜甜地, 幾得意, 仲有D一粒粒 睇返Menu 應該係奇亞子 又幾健康喎睇Menu以為好細份 點知食落都幾飽而且味道都唔錯, 下次唔想自己煮, 可以再過黎偷懶, 仲有電視睇🤣走嘅時候留意到其中一個海報 $10一杯咖啡感覺唔食早餐都可以買下

咁岩有D肚餓, 入左去試下
入到去 感覺到Bar的味道 但又有一種玫瑰花香
我個人特別鍾意玫瑰味 所以加分

Menu價錢ok, 有好幾樣都想試, 今次先試左德式豬肉腸
多士炒蛋早餐
先黎左杯白色嘅野, 一問 原來跟餐除左有杯飲品 仲有杯麥皮

睇Menu以為好細份 點知食落都幾飽

走嘅時候留意到其中一個海報 $10一杯咖啡
感覺唔食早餐都可以買下
题外话/补充资料: 原來而家有9折, 唔知做到幾時, 不過又幾抵
2023-02-21
$48 (早餐)
多士炒蛋早餐
  • 德式豬肉腸
2023-02-21 44 浏览
中午路經將軍澳地鐵,平時酒吧中見有cafe menu 。避開人潮,食了late lunch。佈置格局為bar ,選了玻璃窗位置,見有意粉及waffle 系列,最後選了 皇牌carbonara ,意粉有咬口,cream 味香濃,配上碎芝士,整體味道不錯。另外加了$10 配了湯,湯creamy 但比較細杯。餐跟了檸檬梳打。下次可以試下waffle set。如果有tea set 更好。地方近地鐵站,平時以為是酒吧,未必會行埋去,今次總算有發現。略微bar 的味道散不去。
中午路經將軍澳地鐵,平時酒吧中見有cafe menu 。
避開人潮,食了late lunch。