2020-08-14 1322 浏览
最近加班懶煮飯,在Openrice 搜到呢間新派叉燒店(未食就同朋友開心share),朋友第二日就去立食,食完仲多謝我介紹呢間舖比佢(仲大力係佢社交平台度分享)見佢讚不絕口,隔幾日放工就即刻買外賣,試左佢地個柚香叉燒,WOW~原來佢地好夾叉燒厚切+焦香脆嫩又juicy今日係openrice外賣自取apps見到佢地出現,而且有85折優惠價,平左當然要試下的小食每件小食各5件,每款折實$24(而且一的都唔係hea貨)原價都會買!如果放工要返屋企食飯,但又肚餓,往後應該都會買黎頂肚餓見到Apps個list,原來仲可以要淨叉燒,啱晒唔臭米氣又鐘意食肉既人,買飯屋企慢慢嘆如果呢間野出埋4隻味嘅叉燒,又或者出埋詹食拼盤,就更好喇
最近加班懶煮飯,在Openrice

原來佢地好夾

叉燒厚切+焦香脆嫩又juicy

如果放工要返屋企食飯,但又肚餓,往後應該都會買黎頂肚餓

如果呢間野出埋4隻味嘅叉燒,又或者出埋詹食拼盤,就更好喇
菜飯
荷包蛋
厚切叉燒
2020-08-11 831 浏览
原來七月已開店,今日揸車經過才發現。趕時間買咗個柚香叉燒飯外賣,價錢平民貼地,叉燒味道好特別好正!脆邊蛋超靚再配上我最喜愛既甜豉油,食完好有滿足感。以杯裝承載食物, 超級靚!啱晒揸車經過嘅朋友仔食😋誠意推介👍🏻👍🏻

柚香叉燒飯
柚香叉燒飯
2020-08-07 833 浏览
鋪頭招牌已很突出,新派叉燒確實有料到,沒有堂食只有外賣,雖然款式唔多,但都好吸引,暫時試過原味蜜汁叉燒,估唔到不愛吃肥肉的我,吃過這裡的半肥瘦叉燒就一試鍾情,我家人試過也讚不絕口,超級香,肉質很嫩,有肉汁,回家焗熱吃都好味,如果現場食一定更好味,份量唔算少,價錢我都覺得合理,飯盒也很新穎,係杯裝形式,如果不是肺炎逆情之下,一路行一路食都重得,好方便。好多心機位,支持小店!現在連網上外賣平台 也可落單,超正,下次一定會試埋另外幾款口味。
2020-08-05
  • 蜜汁叉燒
2020-08-06 687 浏览
聽同事講附近開左間新既外賣叉燒飯店,話可以encore,所以特登買黎試下!可能新開張,感覺幾乾淨,幾企理的,點左一個辛麻叉燒菜飯,$58又唔貴喎,wow, 仲好大杯添呀,諗住可能都係得面頭幾舊叉燒,下面得飯,點知佢係一層飯一層叉燒的,都幾多叉燒下喎!叉燒半肥瘦,好夠淋,有少少焦燶邊,夠惹味,又真係幾唔錯喎!第一次食有麻辣味既叉燒,又真係幾夾架喎,夠麻味又唔係太過辣!同埋我鍾意佢有菜飯呢個選擇,可以lunch 有啲菜食下嘛!最後我都食唔哂d飯,份量好足,相信一個大食既男仕都會夠食!同事果然無介紹錯!喺上環返工或住既朋友都可以去試下!

同事果然無介紹錯!喺上環返工或住既朋友都可以去試下!
2020-08-05
  • WOW辛麻叉燒
2020-07-29 617 浏览
好喜歡試新嘢!因為好既話之後有飯開,吾好,都只係一次,遲早總會試。呢間豬豬新店,次次經過都無咩人;吃完之後好燉佢吾抵,典解貢好食又有 heart 既小店會無人欣賞。選擇雖然吾多,只係有幾款不同口味既叉燒,例如辛辣、柚子味、烤既口味等等。我比較傳統,揀好似叫蜜燒,即係原味叉燒。可以配菜飯、白飯或者好似麵。(寫錯請見諒)我選配菜飯,無揀錯嘻嘻!新張期內,加一蚊多一罐嘢飲;LIKE fb 又多一支迷你酒精消毒噴霧。真心覺得他們好努力。而重點係好味!而且目測好乾淨!叉燒食得出係靚肉,肥瘦適中,吾會太林或太硬,而且份量多,食極都有,飯面仲有一隻我至愛 --- 流心荷包蛋。初時見個桶飯咁深,叉燒鋪面,以為得幾舊仔,但食極都有,係吾係他們有心到一層飯一層叉燒,呢層我就無去考究喇!Anyway 就一定會再試,因為真的好味過 GIRL 燒味又乾淨過燒臘店好多!
叉燒菜飯
我比較傳統,揀好似叫蜜燒,即係原味叉燒。
可以配菜飯、白飯或者好似麵。(寫錯請見諒)
我選配菜飯,無揀錯嘻嘻!
真心覺得他們好努力。
而重點係好味!而且目測好乾淨!
叉燒菜飯
题外话/补充资料: 值得一試!
2020-07-29
3 分钟 (外卖自取)