2021-04-03 7 浏览
呀姐我年紀有番咁上下, 真係盡量都唔飲凍野之餘, 真係要多D飲花茶依D養生野, 一直幾中意好茶養生依個BRAND, 好中意佢D花茶, 平時行完街可以坐低飲番杯, 或者佢有好多唔同類既茶包可以買番屋企自己沖又得。同朋友係MOKO行完一田, 就落去買杯野飲, MOKO店環境簡潔舒適, 有點自成一角既感覺。蘋果美顏茶 抗氧化女士幾時都需要, 蘋果茶味道微酸帶甜, 焗佢5分鐘再飲, 味道會更濃旭。如果拎番屋企飲既話, 飲到一半浸得好濃既時候再自己加滾水再飲都仲得!!士多啤梨MOJITO朋友話男人老狗唔需要養生, 揀左依杯期間限定既MOJITO, 士多啤梨味清香, 唔會COVER左MOJITO獨特既薄荷味, 整個感覺係行清新FEEL!拿破崙3層既拿破崙, 脆口既酥餅加上唔會太膩既CREAM, 配花茶一流。果樣啫喱蛋糕賣相吸引,  啫喱入面係水果同花瓣, 再配上帶脆餅底, 香甜又少女~~
蘋果美顏茶

士多啤梨MOJITO
拿破崙
果樣啫喱蛋糕

2021-03-24 14 浏览
<MOKO小店·主打養生健康飲品>#露比覓食旺角 #露比喝飲料-🌟桂花雪梨茶 (6/10)🌟蘋果美顏茶 (7/10)和朋友一齊叫咗2杯share,個人鐘意蘋果美顏茶多d🥰飲落比較清同果香重,飲完食埋個蘋果好養顏感覺🤪💓2杯都好多配料👍🏻🌟野莓忌廉可可泡芙 (7/10)🌟紅莓慕絲蛋糕 (6/10)另外叫咗2件cake一齊食,choux比較好味,裏面chocolate cream幾濃味仲有陣hazelnut味,感覺討好,choux皮有d偏軟。mousse cake就酸酸甜甜,食落smooth但略嫌層次唔夠😛另外仲有gelato,不過今次就冇試到🤣-📍HoCha.Elite地址: 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓123D及123E號舖

<MOKO小店·主打養生健康飲品>
#露比覓食旺角 #露比喝飲料

🌟桂花雪梨茶 (6/10)
🌟蘋果美顏茶 (7/10)

🌟野莓忌廉可可泡芙 (7/10)
🌟紅莓慕絲蛋糕 (6/10)

另外仲有gelato,不過今次就冇試到🤣
📍HoCha.Elite
2021-03-22 16 浏览
今日嚟旺角MOKO行街,見到呢間餐廳裝修簡約,行文青風,咁就去chill下啦~ 🍵 皇牌氣血茶(熱、走甜) $38今日天氣轉涼,咁凍要飲啲熱野,見到呢杯係推薦嘅招牌中式養生茶,咁就試吓啦!可以理氣散瘀,暖宮驅趕,啱晒女仔飲!職員會主動問使唔使少甜👍🏻 飲品又靚又足料,有好多花,打卡一流,飲完之後個人暖笠笠,而且感覺好補身🤩🌹 玫瑰荔枝慕絲 $48食埋個甜品,配埋杯好茶,就更正☺️ 又係見到個樣好靚,即刻唔使猶豫,要食呢個😋 Mousse質感creamy順滑,荔枝味酸酸地、唔會假甜,幾natural👍🏻 最後仲有個餅底食,滿足🥰後記:有個後生靚女係隔離見我一直影都唔滿意,好熱心主動幫我,一出手真係不得了😆 好感謝佢吖💕

🍵 皇牌氣血茶(熱、走甜) $38

🌹 玫瑰荔枝慕絲 $48

2021-03-22 8 浏览
HoCha.Elite 好茶養生 呢度環境唔錯,好適合同朋友見面傾偈😍凍蜜桃茶Cold peach tea🍑蜜桃味🍑好香好清新,叫咗微微甜,味道剛剛好,唔會過甜,仲有蜜桃果肉都幾新鮮! 啱晒而家開始熱嘅天氣飲,好解渴,感覺健康!🥰 果漾啫喱蛋糕 Fruity jelly cake啫喱賣相吸引😍😍😍 佈滿水果🥰有藍莓🫐同士多啤梨🍓,蛋糕餅底係曲奇,仲有層芝士喺面! 朋友仲食咗rose mousse cake 好靚! 呢度仲有hojicha 雪糕食,下次好想食😍
HoCha.Elite 好茶養生

呢度環境唔錯,好適合同朋友見面傾偈😍

凍蜜桃茶
Cold peach tea🍑

果漾啫喱蛋糕
Fruity jelly cake

2021-03-20 41 浏览
女人去到某啲年紀真係要好好保養一下,當然我唔會話俾大家知我幾多歲啦,哈哈今日就好好彩喺新世紀搵到間養生嘅Cafe,可以一邊食我最鍾意食嘅甜品,但又可以有保養嘅功效一舉兩得,餐廳仲有唔少養生茶可以選購,鍾意嘅話就可以將佢哋帶返屋企蛋糕係會同餐牌有少少出入,大概餐廳係會不定時更新啲蛋糕款式,而今日呢幾款都係偏粉紅嘅系列,好lady feel等我影d戰利品俾大家羨慕下先,我同朋友一個叫左件蛋糕同一杯飲品紅色既紅莓慕絲蛋糕呈水滴既形狀切開之後原來中間仲有紅莓醬,所以口感會更加濃烈豐富荔枝慕絲蛋糕就係係女人見到都一見傾心既玫瑰花,同蛋糕影靚概都可以有排玩飲品方面,左邊蘋果養顏茶($36)就有埋蘋果肉、玫瑰花、山楂味道既茶,右邊($38)黃色既桂花雪梨茶就有 桂花、雪梨乾、冰糖、甘草、菊花,夠哂清熱滋潤
紅色既紅莓慕絲蛋糕呈水滴既形狀
紅莓慕絲蛋糕
切開之後原來中間仲有紅莓醬,所以口感會更加濃烈豐富
2021-03-17
2021-03-19 12 浏览
人大左想養生可以由飲食入手~係moko商場遠處見到有招牌養生呢兩個字 好奇去睇下,佢既茶有唔同功效同好處,試下無妨啊😃青蘋果青檸茶$36飲落幾fresh同自然👍🏻價錢唔貴,好大杯架~士多啤梨mojito用左有汽水🥤清甜😃意式雪糕Gelato 有蜜桃茶味選擇,適合我呢個鍾意茶味雪糕嘅人☺️我揀焙茶味,茶味好香,濃淡適宜,夠滑夠冰凍果漾啫喱蛋糕啫喱內有新鮮水果,士多啤梨同藍莓都係我至愛,下面蛋糕好甜好正😍

青蘋果青檸茶$36
飲落幾fresh同自然👍🏻價錢唔貴,好大杯架~

士多啤梨mojito
用左有汽水🥤清甜😃

意式雪糕Gelato

果漾啫喱蛋糕

嚟新世紀廣場行下,見到呢間店踲甜品好吸引,口痕痕又試下先。「玫瑰荔枝慕絲」玫瑰夾雜著荔枝味,估唔到兩種口味混在一齊又幾夾。唔會太甜,啱哂我。「紅莓慕絲蛋糕」我自己喜歡紅莓,中間夾著紅莓醬,好味呀😋「皇牌血氣茶」理氣散瘀.暖宮驅寒,見到功效就啱哂我呢d成日手腳冰冷嘅人。「蘋果美顏茶」蘋果夠健康,味道好香,聽到美顏...已經忍唔住要試。餐廳坐位幾舒適,坐低飲下野傾住偈,係high tea嘅最佳選擇🤗
嚟新世紀廣場行下,見到呢間店踲甜品好吸引,口痕痕又試下先。

「紅莓慕絲蛋糕」我自己喜歡紅莓,中間夾著紅莓醬,好味呀😋

2021-03-16
  • 紅莓慕絲蛋糕
  • 皇牌氣血茶
  • 玫瑰荔枝慕絲
  • 蘋果美顏茶
2021-03-16 60 浏览
👧🏻😋👅🍽✨好茶養生(太子MOKO) 🌹 係MOKO寧靜既角落超岩談心🌹cake同茶都好靚,又好食又好睇🌹仲有茶包禮盒同散買,送禮自用都好得體 -玫瑰荔枝慕絲 $48✨賣相吸引,玫瑰花形 😍✨入口玫瑰芳香,加上淡淡荔枝好match✨最外面層mousse包住中間少少蛋糕,最深色果層係好似jam咁甜,但整體黎講一啲都唔會太漏✨仲有個餅底,建議大家連埋個cake一齊食,層次感爆燈 💡 -紅莓慕絲蛋糕 $48✨水滴形💧超靚 ✨外面有層脆皮,入面又係好多層次,mousse好香滑,莓味酸酸甜甜好開胃-皇牌氣血茶 $38 (熱)✨作為一個養生既女士緊係好注重自己氣血✨杯茶一大抽玫瑰花,好香玫瑰味,又靚又香,仲有紅棗同龍眼,少甜好清新,岩岩解左甜品既膩-蜜桃茶 $36 (凍)✨叫左少甜,少少酸meimei,茶味唔太重但都好突出,有一片片蜜桃肉✨唔係淨係用糖漿開咁hea嫁 👍🏻-
👧🏻😋👅🍽✨
好茶養生(太子MOKO)
🌹 係MOKO寧靜既角落超岩談心
🌹cake同茶都好靚,又好食又好睇
🌹仲有茶包禮盒同散買,送禮自用都好得體
玫瑰荔枝慕絲 $48
✨賣相吸引,玫瑰花形 😍
✨入口玫瑰芳香,加上淡淡荔枝好match
✨仲有個餅底,建議大家連埋個cake一齊食,層次感爆燈 💡

紅莓慕絲蛋糕 $48
✨水滴形💧超靚

紅莓慕絲蛋糕

皇牌氣血茶 $38 (熱)
✨作為一個養生既女士緊係好注重自己氣血

皇牌氣血茶

蜜桃茶 $36 (凍)
✨唔係淨係用糖漿開咁hea嫁 👍🏻

蜜桃茶

皇牌氣血茶
2021-03-16 8 浏览
今日嚟到旺角MOKO新世紀廣場嘅一間健康茶飲店,餐廳主要售賣養生茶,同時都有啲甜品可以選擇,感覺都幾吸引。🔸水果茶入邊配有唔同嘅生果,包括青檸、橙等等,味道都幾新鮮,而且仲可以食下生果,幾健康。而茶底嘅茶味就唔算太濃,即使夜晚飲感覺都唔錯。🔸桂花雪梨茶配料除咗有雪梨乾、桂花之外,仲有橘皮、甘草等等,養顏生津、清心潤肺。飲落去嘅時候感受到淡淡的桂花味,亦都有雪梨嘅清香。我哋另外仲叫咗兩份甜品,分別係野莓忌廉朱古力泡芙同埋焙茶雪糕。🔸 野莓忌廉朱古力泡芙泡芙個size都幾大,味道唔算太甜,切開之後見到入面全部都係朱古力,而口感方面就一般,泡芙嘅表皮唔算脆。🔸焙茶意式雪糕最令我欣賞嘅反而係焙茶雪糕,雪糕香濃又滑,焙茶味非常之突出,加上竹炭雪糕筒非常特別,值得一試。

🔸水果茶

🔸桂花雪梨茶

🔸 野莓忌廉朱古力泡芙

🔸焙茶意式雪糕

2021-03-15 11 浏览
呢日黎到moko 行到攰攰地想搵啲嘢飲下同埋食下,行到嚟一樓見到呢間好茶養生所以就黎試吓!不過疫情關係都係外賣返屋企穩陣啲!佢啲蛋糕勁精緻,所以我哋試咗一人一件,分別叫咗玫瑰荔枝mousse蛋糕同埋紅莓mousse蛋糕!玫瑰蛋糕勁有玫瑰味,同時啲荔枝味亦都唔會搶咗個玫瑰味,兩個味道起碼一齊都好夾!紅莓蛋糕就超級有紅莓味!食落都好Fresh! 至於茶飲方面我就叫咗一個超養生嘅茶,係黑枸杞配洛神花茶,佢仲可以揀走甜少甜或者係全甜!其實叫咗走甜真係好健康!另外仲叫咗杯桂花雪梨茶,勁有雪梨嘅清甜同埋桂花嘅香味!下次想試吓其他養生茶。

2021-03-15 13 浏览
旺角新世紀最近開咗一間港女必定去打卡嘅好茶養生專門店! 由觀塘廣場開始我已經幫襯開佢買大量買入散水茶包!到佢而家開實體店,我都一直係佢哋嘅粉絲嚟㗎!咩都唔重要最緊要健康呀嘛!得閒養吓身,健康快活過一生!桂花雪梨茶$38啲咁滋補嘅飲品就梗係要飲熱飲先得㗎啦!有清熱潤肺養陰生津嘅效果!飲完男嘅提神!女嘅靚過人!士多啤梨mojito $38呢個就係期間限定嘅士多啤梨🍓mojito !飲到新鮮嘅日本士多啤梨甜味,加埋有汽嘅梳打簡直係春天小清新嘅代表作!士多啤梨拿破崙$42講真呢個真係必食!行過路過都好想食!拿破崙餅底鬆化!啖啖脆卜卜!加埋有新鮮士多啤梨果肉嘅cream!香得來又唔會太甜!美貌與味道並重!伯爵茶意式雪糕$32淡淡的伯爵茶清香味道融入喺雪糕入面!一啲都唔覺得過甜同埋膩!陣陣茶香,令到我個心都溶埋!介紹返,佢嗰啲茶包做散水餅同埋手信真係一流呀!#新世紀#旺角美食#偽文青#香港品牌#隱藏甜品#美貌與味道並重#好茶養生#你今日飲咗未?#hochaelite#香港原味道

桂花雪梨茶$38

士多啤梨mojito $38

士多啤梨拿破崙$42

伯爵茶意式雪糕$32

介紹返,佢嗰啲茶包做散水餅同埋手信真係一流呀!

• 桂花雪梨茶
  • 士多啤梨MOJITO
2021-03-15 450 浏览
人大咗比較注重養生出街買茶飲都只會買花茶🇭🇰好茶養生係香港本土品牌🫖主打一系列養生花茶及保健食品自從喺新年市集買過佢嘅養生茶之後就一直都有keep住買嚟放喺公司貪佢一包包夠晒方便而且好足料而每一包都有唔同嘅功效💐包括祛濕、健脾、補血補氣、排毒、清熱降火 ....今日行過新世紀2樓先發現原來佢有實體店因為位置都有啲偏,唔多人發現所以都坐得好鬆動同舒服~🤍🌟《𝐓𝐞𝐚 & 𝐂𝐚𝐤𝐞 $𝟓𝟖》🌟唔好以為兩杯係凍飲要養生就梗係飲熱茶啦(當然可以轉凍飲)🌺王牌氣血茶 𝕊𝕚𝕘𝕟𝕒𝕥𝕦𝕣𝕖 𝕍𝕚𝕥𝕒𝕝𝕚𝕥𝕪 𝕋𝕖𝕒(單售$38)♥有助理氣散瘀,暖宮驅寒etc揀咗微甜,更能嚐到花茶本身嘅香~🌼紅棗枸杞銀耳露 ℝ𝕖𝕕 𝔻𝕒𝕥𝕖 𝕊𝕟𝕠𝕨 𝔽𝕦𝕟𝕘𝕦𝕤 𝕊𝕨𝕖𝕖𝕥 𝕊𝕠𝕦𝕡(單售$35)♥清甜滋潤,滋養補虛、益氣清腸、補血etc🍰玫瑰荔枝慕絲蛋糕 ℝ𝕠𝕤𝕖 𝕃𝕪𝕔𝕙𝕖𝕖 𝕄𝕠𝕦𝕤𝕤𝕖 (單售$48)♥小甜唔膩~中間有海棉蛋糕~🍮果漾啫喱蛋糕𝔽𝕣𝕦𝕚𝕥𝕪 𝕁𝕖𝕝𝕝𝕪 ℂ𝕒𝕜𝕖 (單售$42)♥清甜之選,入邊仲有啲生果肉~每逢星期五購買指定減糖或無糖飲品即減 $2👍🏻

人大咗比較注重養生
出街買茶飲都只會買花茶
🇭🇰好茶養生係香港本土品牌🫖
主打一系列養生花茶及保健食品
自從喺新年市集買過佢嘅養生茶之後
就一直都有keep住買嚟放喺公司
貪佢一包包夠晒方便而且好足料
而每一包都有唔同嘅功效💐
包括祛濕、健脾、補血補氣、排毒、清熱降火 ...

今日行過新世紀2樓先發現原來佢有實體店
因為位置都有啲偏,唔多人發現
所以都坐得好鬆動同舒服~🤍

🌟《𝐓𝐞𝐚 & 𝐂𝐚𝐤𝐞 $𝟓𝟖》🌟
唔好以為兩杯係凍飲
要養生就梗係飲熱茶啦(當然可以轉凍飲)

♥有助理氣散瘀,暖宮驅寒etc
揀咗微甜,更能嚐到花茶本身嘅香~

♥清甜滋潤,滋養補虛、益氣清腸、補血etc

♥小甜唔膩~中間有海棉蛋糕~

♥清甜之選,入邊仲有啲生果肉~

每逢星期五購買指定減糖或無糖飲品即減 $2👍🏻
2021-03-11
2021-03-15 12 浏览
之前試飲過養生茶覺得好特別,今次再嚟試吓去生果茶🍉😬✨泡泡系列 士多啤梨茶Order咗士多啤梨茶,茶味甘香,士多啤梨特別重,甜美啱啱好適中😋✨特飲水果茶我朋友揀水果茶,呢杯配合有好多生果火龍果、青蘋果🍏香橙🍊檸檬🍋等等,新鮮果味夠晒甜味適中,啱晒夏天飲😋✨紅莓慕絲蛋糕裏面原來都好好食㗎,加左中間一層果凍就係草莓味道香濃,每層慕絲咬落去中間彈牙外層軟綿綿,口感好豐富✨❤️✨玫瑰荔枝慕絲外層用咗慕絲口感軟綿綿✨😋裏邊一層層果醬有荔枝味,層次感好豐富,賣相成朵粉紅色玫瑰簡直係令人地吸睛😍少女一定打卡❤️🤩

之前試飲過養生茶覺得好特別,今次再嚟試吓去生果茶🍉😬

✨泡泡系列 士多啤梨茶

✨特飲水果茶

✨紅莓慕絲蛋糕

✨玫瑰荔枝慕絲
2021-03-10
2021-03-14 6 浏览
好茶養生,係我每次去moko都會飲既茶飲店。事關我唔太飲凍野,而養生又係我既喜好同目標好多不同選擇!除咗可以係個度飲之外,仲可以買呢啲方便幾時沖都得!桂圓紅棗茶 $36(熱)補氣補血,有時候cup飲會好甜 甜到唔知飲緊啲乜嘢 但係呢度真係做到剛剛好 唔好覺得一味死甜桂圓香紅棗甜甜地!蘋果美顏茶$36(熱)蘋果味偏重,偏甜,聽講有美顔作用!所以就嗌咗啦野莓忌廉朱古力泡芙$42作為唔喜愛甜品既我,都對佢心動!做唔到個泡芙好鬆化 甜度適中 口感軟綿綿玫瑰荔枝慕斯$48賣相係一朵玫瑰花🌹非常吸引 好重荔枝味

好多不同選擇!

除咗可以係個度飲之外,仲可以買呢啲方便幾時沖都得!

桂圓紅棗茶 $36(熱)
桂圓香紅棗甜甜地!

蘋果美顏茶$36(熱)
蘋果味偏重,偏甜,聽講有美顔作用!所以就嗌咗啦

野莓忌廉朱古力泡芙$42

玫瑰荔枝慕斯$48
賣相係一朵玫瑰花🌹非常吸引 好重荔枝味

2021-03-09
2021-03-13 16 浏览
好茶養生今日收工又約咗女朋友去旺角食飯,未食飯之前見口渴當然就要去搵間茶飲店飲下啦,見到佢哋主力做花茶嘅,鐘意養生嘅女朋友一定大愛啦王牌氣血茶最近對朋友要補補、當然就係要叫杯血氣茶飲下啦,飲完成個人都覺得好溫暖水果茶而我就整個杯水果茶,佢哋要茶底濃都好好飲果樣啫喱蛋糕女朋友見到咁靚嘅賣相當然又要叫來試吓啦,啫喱配花既結合,一流再配上一個餅底實在完美玫瑰雪糕估唔到佢哋嘅玫瑰有花香味,配上雪糕好好味😋
好茶養生

王牌氣血茶

水果茶
而我就整個杯水果茶,佢哋要茶底濃都好好飲

果樣啫喱蛋糕
再配上一個餅底實在完美

玫瑰雪糕
估唔到佢哋嘅玫瑰有花香味,配上雪糕好好味😋