2024-05-18 191 浏览
食過咁多間媽咪雞蛋仔,呢一間我都係睇咗OpenRice嘅食評之後先至去幫襯。有啲講到唔好食,令到我有少少卻步,所以試吓佢個原味雞蛋仔先。大概喺下晝時間去幫襯,唔係話太多人。大概等咗5分鐘左右就有得拎,感覺上比我喺其他媽咪雞蛋仔買嘅雞蛋仔,無論係口感同埋味道上係爭咁少少不過$20嘅雞蛋仔嚟講,佢都尚算可以接受嘅。

大概喺下晝時間去幫襯,唔係話太多人。
大概等咗5分鐘左右就有得拎,

不過$20嘅雞蛋仔嚟講,佢都尚算可以接受嘅。
2024-05-17 142 浏览
下午茶諗唔到食咩,甘啱見到媽咪雞蛋仔,見到唔係好多人排隊,又好耐冇食了,決定就買黎試下,依家媽咪雞蛋仔分店多左好多,又越出越多新口味,好多味道都好想試 ,選擇困難症的我,諗左好多揀左呢幾個口味鹽燒紫菜粟米呢個味今次第一次試,非常特別,粒粒都有好多粟米,十分之有驚喜雙重芝士味芝士味非常足夠,又夠晒出入面鬆軟,外面香脆,食落超級滿足媽咪朱古力朱古力濃郁香甜,同雞蛋仔非常之夾,比其他舖的做得出色 ,值得一試

鹽燒紫菜粟米

雙重芝士味
芝士味非常足夠,又夠晒出入面鬆軟,外面香脆,食落超級滿足

媽咪朱古力
2024-05-17
用餐时段
下午茶
2024-01-30 354 浏览
一向都好鍾意媽咪雞蛋仔 咁啱經過佐敦就買咗個原味雞蛋仔同格仔餅但服務認真麻麻地..又落order一刻 至到比完錢..個女仔店員一粒聲都冇出過.. 仲要黑面!都唔係expect話要有d咩service …但至少請問想要啲咩或者多謝幫襯都要一句啦. 零!雞蛋仔整完通常其他分店都會吹一吹..令到佢脆啲…但呢間係吹都冇吹就俾我…拎上手 兩個都淋pat pat…味道係唔錯 雞蛋仔入邊亦都吹足料 格仔餅都好厚…但少少脆都冇.. 有d失望👎🏿呢間絕對係我食過咁多次 最差嘅一間!絕對無下次

足料 格仔餅都好厚…但少少脆都冇.. 有d失望👎🏿

呢間絕對係我食過咁多次 最差嘅一間!絕對無下次

朝早行過去,肚子有啲餓,見到間媽咪雞蛋仔,就入去望望。人頭湧湧,店員忙得團團轉🌀。排隊嗰陣,決定嘗下佢哋嘅黃金雞蛋仔😋。撞孖操到手,熱辣辣,香氣撲鼻,金黃色個雞蛋仔真係吸引到我。一啖落去,啲蛋黃做到渣滓,鹹香嘅氣息包埋嗰陣脆脆嘅外皮,由齒頰留香。飲埋杯熱嘅港式奶茶,香滑得滯,滋味真係正!中間嫩軟,一啄啄嘅享受。跟住試咗老婆揀嘅香橙雞蛋仔,咬落去嗰一刻,橙香四溢。店員講得對👍,橙皮碎咁散落喺雞蛋仔入面,係清新帶甜,一啖又一啖,真係食唔停手。真係唔錯,會搞到你唔自覺塞咗幾粒入口🤤。講低講勻,媽咪雞蛋仔雖然唔平,但質素同味道都上到咀,值得一試!下次仲想試埋佢哋嘅抺茶紅荳雞蛋仔,希望一樣正💯!

🔅小食 🧇雞蛋仔 🥡只有外賣 🐻#甜食控 🐻‍❄️#新奇控——————媽咪雞蛋仔一直係🐻嘅推介,終於有日下午茶時間經過,同時🐻🐻‍❄️個肚係有空位🤣🐻:之前食過抹茶紅豆、朱古力同香蕉🍌味都唔錯🐻‍❄️:第一次試,由🐻推薦(咁啱)揀左兩隻味嚟mix🤣香蕉朱古力雞蛋仔$36香蕉🍌係用真香蕉,唔係落香精;至於朱古力見店員係落朱古力粒;店員混合晒後會用刀再整醉啲,先倒落雞蛋仔爐~出爐後會等多陣先有得攞,所以雞蛋仔食落係脆嘅👍🏽香蕉蓉同溶左嘅朱古力好夾,同時香蕉同朱古力味平衡到,亦會食到蛋漿嘅甜味🐻:平衡得好好😋甜食控表示繼續推薦😆第4️⃣試依然無令我失望!🤔因為整法關係,雞蛋仔餡會唔均勻,變左每粒味道其實都有唔同,有時食到重蕉蓉、有時係平均、有時重朱古力味🐻‍❄️🐻:變左每粒都有驚喜😆雖然每粒唔同,但粒粒都咁好食👍🏽所以新奇控嘅各位,值得一試!😛小鳥胃兩個人當下午茶食,食完都飽飽哋🤣結論:會encore,下次試其他味🐻‍❄️:暫時同另一間雞蛋仔小店並列「🐻‍❄️自評雞蛋仔」Top 1🏆;另一間再脆啲,但上次試嘅味比較常見;媽咪雞蛋仔個餡同味道特別啲;暫時不分高下,都咁好食🤣
🔅小食 🧇雞蛋仔 🥡只有外賣 🐻#甜食控 🐻‍❄️#新奇控
——————

🐻:之前食過抹茶紅豆、朱古力同香蕉🍌味都唔錯
🐻‍❄️:第一次試,由🐻推薦(咁啱)揀左兩隻味嚟mix🤣

香蕉朱古力雞蛋仔

出爐後會等多陣先有得攞,所以雞蛋仔食落係脆嘅👍🏽

小鳥胃兩個人當下午茶食,食完都飽飽哋🤣

結論:會encore,下次試其他味

2023-11-26
等候时间
15 分钟 (堂食)
2023-09-20 436 浏览
真係好耐無食雞蛋仔,每日都會經過小食店都聞到好香雞蛋仔味,好有購買衝動,可能實在買過好多次唔好食嘅雞蛋仔,慢慢對佢嘅味道都無咩期望,每次路過都無左想買想食嘅動力,咁岩今日同朋友去澳門,係佐敦上車未夠鐘又有小小餓,行行下見到媽咪雞蛋仔,之前好多人排隊就不了!今日無人排隊就試下佢啦,比完錢即叫即做,等左大約10分鐘,可能因為無期望反而有驚喜,外而脆裡而軟,好香蛋味(今次買左原味),令我對雞蛋仔重拾信心,原來仲有好食嘅雞蛋仔。而家諗返仲有啲回味
原味金莎醬格仔餅 ($29) ●●●○○金莎朱古力榛子醬 + 意大利榛子粒失望⋯⋯格仔餅本身幾乎冇味誠成個就係金莎個味囉,所以唔會低分得去邊嘅,不過後期真係會超腬😖追求蛋香嘅可以pass🧇✍🏻 食返雞蛋仔算🫠📍媽咪雞蛋仔💰: ●●●◐○
原味金莎醬格仔餅 ($29) ●●●○○
金莎朱古力榛子醬 + 意大利榛子粒
失望⋯⋯格仔餅本身幾乎冇味
追求蛋香嘅可以pass🧇

✍🏻 食返雞蛋仔算🫠

📍媽咪雞蛋仔
💰: ●●●◐○
2023-05-22 286 浏览
陪完寶貝囡打完鼓,經開廟街個頭,給附近嘅雞蛋仔香味吸引住,突然好想食雞蛋仔😅見人唔係好多就去買,其實佢有好多口味,但比較鍾意食原味 ,主要過下口癮,大概等左10分鐘左右就叫Number取!取時新鮮熱辣,店員用佐嫌疑犯袋🤣(打佐窿嘅紙袋)裝住可透氣,以至不會焗淋佐,保持香脆口感👍太耐無食 所以覺得 好好味外脆內軟,冇皺皮,蛋味都香,,好快食晒😅
陪完寶貝囡打完鼓,經開廟街個頭,
給附近嘅雞蛋仔香味吸引住,
突然好想食雞蛋仔😅
見人唔係好多就去買,其實佢有好多口味,
但比較鍾意食原味 ,主要過下口癮,大概
等左10分鐘左右就叫Number取!
2023-05-19
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
$20 (其他)
2022-12-05 581 浏览
天氣開始凍,要食啲暖笠笠嘅嘢 經過「媽咪雞蛋仔」,相信香港人對呢間舖都十分之熟悉今次試咗佢嘅伯爵茶朱古力雞蛋仔 ($36),佢係用英國Twinings 伯爵茶整既茶味十分濃郁,朱古力甜甜地提升佢既味道即叫即整,整起即刻食脆卜卜,10分推介
天氣開始凍,要食啲暖笠笠嘅嘢

經過「媽咪雞蛋仔」,相信香港人對呢間舖都十分之熟悉

茶味十分濃郁,朱古力甜甜地提升佢既味道

即叫即整,整起即刻食脆卜卜,10分推介
2022-07-19 503 浏览
大夏天時食飽🥵,就想去食啲甜野於是就去咗媽咪雞蛋仔度 買雪糕格仔餅食今次係第一次試雪糕格仔餅之前試過雪糕雞蛋仔都係咁好食…………………………………………………………雲呢拿雪糕格仔餅$43格仔餅好厚身同鬆軟🧇雪糕亦都唔孤寒 都好厚姨姨仲要好好人幫我哋切開咗一半方便我哋食👍🏻👍🏻
大夏天時食飽🥵,就想去食啲甜野
於是就去咗媽咪雞蛋仔度 買雪糕格仔餅食
今次係第一次試雪糕格仔餅
之前試過雪糕雞蛋仔都係咁好食
…………………………………………………………
雲呢拿雪糕格仔餅$43
格仔餅好厚身同鬆軟🧇
雪糕亦都唔孤寒 都好厚
姨姨仲要好好人幫我哋切開咗一半
方便我哋食👍🏻👍🏻
2022-04-06 392 浏览
格仔餅 竟然可以濕過塊毛巾 外面濕透 夾餅入面仲濕紙袋入面全部都係煉奶同花生醬專登擺返12道鋒味既雞蛋仔比大家睇下成塊格仔餅*The*曬落黎 好似老人家皮膚鬆弛向下垂咁情況就好似你想食薯片 人地比左焗薯容等左15分鐘 竟然都可以無做風乾程序仲要非繁忙時間 無任何Order都可以低質到咁 奉勸大家想食格仔餅/雞蛋仔要諗清楚
格仔餅 竟然可以濕過塊毛巾

等左15分鐘 竟然都可以無做風乾程序
仲要非繁忙時間 無任何Order
都可以低質到咁
奉勸大家想食格仔餅/雞蛋仔要諗清楚
雪糕有朱古力同雲呢拿揀賣相係靚但無想像中咁正明明係朱古力雪糕,但個味似金莎味🤣都有茶味,但無想像中咁濃,朱古力分布得唔夠平均同行買左抹茶夾餅其實無抹茶味咁濟,但咬落幾煙韌,醬料都夠👌服務方面:個女店員服務有待改善😐見我拎住一堆野,都唔會主動比個膠袋我明明個陣得我一個客,都唔算忙,佢就咁比完野我就走左去,唔夠細心
雪糕有朱古力同雲呢拿揀

賣相係靚
但無想像中咁正
明明係朱古力雪糕,但個味似金莎味🤣
都有茶味,但無想像中咁濃,朱古力分布得唔夠平均
同行買左抹茶夾餅其實無抹茶味咁濟,但咬落幾煙韌,醬料都夠👌
服務方面:個女店員服務有待改善😐
見我拎住一堆野,都唔會主動比個膠袋我
2021-05-22 342 浏览
鸡蛋仔这种港式小食很受欢迎,这几年妈咪鸡蛋仔开了不少分店,生意都很不错。今天经过庙街看到有一家分店,也没有很多客人,便走过去买点回家吃。看到店外的餐单,鸡蛋仔多了不少味道,而且还有咸和甜之分,还可以加雪糕球,由于天气太热,单买鸡蛋仔算了。等了5分钟就拿到食品了,现在换了新的包装,纸袋带手挽,袋上还开了一些孔帮助疏气。虽然较为美观,但如果周边环境尘大,会有点不卫生。餐牌写着咖啡粉是用 UCC Coffee ,但吃到的咖啡味卻不浓,而且还带点微苦,也少了点鸡蛋仔应该的香味。吃过几种不同味道,咖啡味是较失色的。

咖啡鸡蛋仔

咖啡鸡蛋仔

吃过几种不同味道,咖啡味是较失色的。

2021-05-22
外卖自取
$25 (其他)
2020-08-31 501 浏览
媽咪雞蛋仔不嬲都係雞蛋仔界公認好食既一間 今日經過又好肚餓 聞到雞蛋仔勁香 想食啲野就選了呢間望咗個餐牌諗咗好耐 先諗到食咩 因為佢實在太多口味最後揀咗芝士雞蛋仔同香蕉朱古力雞蛋仔去加兩杯飲品芝士雞蛋仔-佢係即叫即整 芝士味勁香勁濃 個浸咸香味不得了 份量都好多 每一啖都食到好香嘅芝士味 而且個邊有少少趣 推介呀香蕉朱古力雞蛋仔-呢個又係即叫即整 每一啖都食到香蕉同朱古力 雞蛋仔入面唔係空心 好足料 食完係會飽既益力多沙冰-大熱天時飲呢個真係透口涼 唔會好甜 好fresh 夏天飲一流宇治抺茶紅豆牛乳沙冰-呢個沙冰超香抺茶味 奶香勁濃 超級足料
望咗個餐牌諗咗好耐 先諗到食咩 因為佢實在太多口味
最後揀咗芝士雞蛋仔同香蕉朱古力雞蛋仔去加兩杯飲品
2020-07-25 273 浏览
媽咪雞蛋仔困喺屋企食飯耐 偶然出下街都想食番啲街頭小食 媽咪雞蛋仔連續五年都獲得米芝蓮街頭小食推薦 所以之前嚟親都大排長龍 呢排疫情問題 所以難得地唔使等好耐就有得食😂🧀法式檸檬芝士雞蛋仔新出嘅口味 係用鮮檸檬汁煮成的檸檬餡配上水牛芝士 味道酸酸甜甜 入口仲有濃濃嘅芝味 雞蛋仔軟綿充滿蛋香 值得推介👍🏻🍳鹹蛋黃雞蛋仔雞蛋表面金黃 色澤平均 外皮嘅邊位脆卜卜 而中間內餡位置則煙韌鬆軟 搣開仲會見到粒粒嘅鹹蛋味 鹹香味美😋宇治抹茶牛乳豆花除咗有濃郁嘅抹茶香 牛乳仲令到整體嘅質感更加細滑 加上底下香滑嘅豆花 口感味道都更加豐富!鮮榨檸檬汁以新鮮檸檬榨汁而成 入口 比平時茶餐廳飲開嘅檸水更清新同有檸味 酸酸甜甜 飲落去消暑又解渴!
媽咪雞蛋仔

🧀法式檸檬芝士雞蛋仔