🔅小食 🧇鸡蛋仔 🥡只有外卖 🐻#甜食控 🐻‍❄️#新奇控——————妈咪鸡蛋仔一直系🐻嘅推介,终于有日下午茶时间经过,同时🐻🐻‍❄️个肚系有空位🤣🐻:之前食过抹茶红豆、朱古力同香蕉🍌味都唔错🐻‍❄️:第一次试,由🐻推荐(咁啱)拣左两只味嚟mix🤣香蕉朱古力鸡蛋仔$36香蕉🍌系用真香蕉,唔系落香精;至于朱古力见店员系落朱古力粒;店员混合晒后会用刀再整醉啲,先倒落鸡蛋仔炉~出炉后会等多阵先有得攞,所以鸡蛋仔食落系脆嘅👍🏽香蕉蓉同溶左嘅朱古力好夹,同时香蕉同朱古力味平衡到,亦会食到蛋浆嘅甜味🐻:平衡得好好😋甜食控表示继续推荐😆第4️⃣试依然无令我失望!🤔因为整法关系,鸡蛋仔馅会唔均匀,变左每粒味道其实都有唔同,有时食到重蕉蓉、有时系平均、有时重朱古力味🐻‍❄️🐻:变左每粒都有惊喜😆虽然每粒唔同,但粒粒都咁好食👍🏽所以新奇控嘅各位,值得一试!😛小鸟胃两个人当下午茶食,食完都饱饱哋🤣结论:会encore,下次试其他味🐻‍❄️:暂时同另一间鸡蛋仔小店并列「🐻‍❄️自评鸡蛋仔」Top 1🏆;另一间再脆啲,但上次试嘅味比较常见;妈咪鸡蛋仔个馅同味道特别啲;暂时不分高下,都咁好食🤣
🔅小食 🧇鸡蛋仔 🥡只有外卖 🐻#甜食控 🐻‍❄️#新奇控
——————

🐻:之前食过抹茶红豆、朱古力同香蕉🍌味都唔错
🐻‍❄️:第一次试,由🐻推荐(咁啱)拣左两只味嚟mix🤣

香蕉朱古力鸡蛋仔

出炉后会等多阵先有得攞,所以鸡蛋仔食落系脆嘅👍🏽

小鸟胃两个人当下午茶食,食完都饱饱哋🤣

结论:会encore,下次试其他味

2023-11-26