2024-09-21 585 浏览
✨M5和牛餐燒肉吃到飽 有四個餐選擇今次揀左最貴嘅M5和牛餐有多款燒烤配料肉品海鮮自助吧等 亦有台式小食 同飲品同乳酪雪糕 相當豐富用餐時間120分鐘 都好充裕肉類嚴選牛舌芯 爽口彈牙 最貴套餐會每位送兩件安格斯牛小排 油脂豐富 肉質軟嫩澳洲M5和牛 肥瘦適中 肉質軟腍美國SRF極黑牛 油花幾靚 肉質較結實雞腿肉 有三款口味 肉質幾嫩安平私房雞翼 單骨易燒 帶啖啖孜然味 海鮮烤帆立貝 鮮味 口感軟彈爽彈虎蝦 幾大隻 口感爽實屏東燒魚腹 口感嫩滑 肥美甘香美乃滋章魚燒 配搭幾有趣 有驚喜烤中卷 結實彈牙 幾鮮味多春魚 皮脆肉嫩 味道甘香其他配料烤魚干 甜甜地 口感帶煙靭 送酒一流士林小香腸 脆皮 好香口奶油金菇 金菇爽脆 帶牛油香自助吧自助吧有蔬菜吧 湯品同飯類櫻花蝦拌飯 可因自己口味 加入櫻花蝦 香蔥同海苔 配秘製醬汁調配出獨一無二專屬自己嘅味道飲品多達十多種 除咗一般罐裝飲品亦有四款冷泡茶選擇甜品優格霜淇淋 供自取仲有多款配料提供總結:食物可以 配料選擇唔少環境唔錯 座位闊落舒適服務唔錯 價錢可以 可以一試
✨M5和牛餐

總結:食物可以 配料選擇唔少
環境唔錯 座位闊落舒適
服務唔錯 價錢可以 可以一試
2024-09-20 483 浏览
同老公今晚去食好啲,嘆左個M5餐和牛餐,呢個套餐有好多款高質牛肉可以揀!澳洲M5和牛肩胛肉、三角牛肩肉、美國SRF極黑牛、安格斯牛小排……我最鍾意嘅就係蘭王蛋月見牛,將蛋同牛肉一齊攪拌,食到蛋香味好濃郁,又食到牛肉嘅鮮嫩多汁,正!仲會每人送兩條嚴選牛舌心,厚切彈牙又好爽口 除左牛肉,仲有其他肉類同埋新鮮海鮮可以選擇!鹽蒜燒生蠔、燒帆立貝、爽彈虎蝦……全部都好新鮮又肥美!起司地瓜燒好好味!甜甜嘅地瓜配埋香濃起司,味道好夾!安平櫻花蝦飯,自己製作可以自由控制每一樣配料嘅份量,白飯再加入櫻花蝦、香蔥、海苔同埋秘製濃湯汁,有驚喜!仲有好多唔同嘅飲品,老公話開心果特飲好好飲,有超濃厚嘅開心果奶蓋配紅茶嘅香味,味道好夾另外,仲有蔬菜同埋配菜自助區可以自己選擇!甜品芋圓都好味,真係食到好飽!餐廳舒適寬敞,餐廳店員服務態度好友善,抵讚!餐廳仲會提供12款味道嘅醬汁👅我同老公試左招牌黃金醬同埋椒麻口水醬,好味

仲會每人送兩條嚴選牛舌心,厚切彈牙又好爽口

起司地瓜燒好好味!甜甜嘅地瓜配埋香濃起司,味道好夾!

2024-09-15 746 浏览
要食到有質素嘅靚牛又可以食到多款唔同嘅食材,任食放題絕對係唔錯嘅選擇,除左打邊爐之外,仲可以烤肉。今次就選擇咗安平燒肉嘅澳洲M5和牛吃到飽,$418蚊就可以任食各款牛肉,包括和牛肩胛肉、牛小排、裙邊牛柳、牛舌等,仲有個好特別嘅蘭王蛋月見牛,全部都油脂豐富同肉味濃郁,烤嚟食仲有陣焦香,十分之正。除咗牛之外,仲有多款海鮮好似蜆、蝦、扇貝同蠔等,而且仲有雞翼、腎、牛心、蔬菜等唔同嘅食材,選擇真係十分之多。食燒烤除左可以食原味之外,當然亦都可以沾醬,安平提供咗多款唔同嘅烤肉醬,就好似蒜味鹽醬、口水醬咁、仲有款招牌黃金醬,十分有特色。要食到有質素嘅靚牛又可以食到多款唔同嘅食材,任食放題絕對係唔錯嘅選擇,除左打邊爐之外,仲可以烤肉。今次就選擇咗安平燒肉嘅澳洲M5和牛吃到飽,$418蚊就可以任食各款牛肉,包括和牛肩胛肉、牛小排、裙邊牛柳、牛舌等,仲有個好特別嘅蘭王蛋月見牛,全部都油脂豐富同肉味濃郁,烤嚟食仲有陣焦香,十分之正。除咗牛之外,仲有多款海鮮好似蜆、蝦、扇貝同蠔等,而且仲有雞翼、腎、牛心、蔬菜等唔同嘅食材,選擇真係十分之多。食燒烤除左可以食原味之外,當然亦都可以沾醬,安平提供咗多款唔同嘅烤肉

除左茶同一般汽水之外,仲有冬瓜茶、阿里山檸檬茶月紅火冰茶等可以order,真係足夠食到飽飲到飽。

臨尾整返杯乳酪雪糕同order個仙草芋圓,真係大滿足。

臨尾整返杯乳酪雪糕同order個仙草芋圓,真係大滿足。

旺角🚇呢間大人氣烤肉放題店安平燒肉🔥地點方便,性價比好唔錯,入面座位🪑勁寬敞,而且週圍掛滿燈籠🏮幾有氣氛。我哋揀咗M5和牛餐☺️,有成104款嘢食超豐富🤩,主打澳洲M5和牛油花豐富又均勻🥩,仲有安格斯牛小排亦都好肥美👍,另外低一級個餐嘅嚴選牛仔骨🦴、秘製牛肋條同埋🔥烤金錢肚都好啱我口味!呢個餐每人仲送✌️兩件嚴牛舌芯,超級香軟嫩滑👅;蘭王蛋月見牛十分之有驚喜😍,蛋香味濃牛肉嫩滑又香甜👏,十分之推薦!佢哋嘅🌊海鮮款式亦都十分之高質,尤其係有大大隻嘅帆立貝、🦐虎蝦同埋鹽蒜燒生蠔🤤新鮮又好味;另外屏東燒魚腹、絲瓜煮蜆同埋🌶️麻辣章魚燙等有醃料嘅都好入味。呢度仲有多款🇹🇼台式風味小食,例如🐓鹽酥雞、南部🐙章魚卷、澎湖🦑花枝排、海苔蝦🍤卷,同埋安平炸🦪蚵卷。其中我最鍾意嘅就係安平炸蚵卷🥰,入口鬆脆啖啖都有蚵仔鮮味😋,鍾意食蚵仔煎嘅一定會愛上佢!醬料方面呢度絕對係款多👍又高質,12款唔同醬料各有風味🤩,個人最鍾意酸酸地甜甜哋嘅🏅招牌黃金醬,配肉食一流;其次🧄蒜味鹽醬配海鮮類就好夾。若果鍾意有啲🍚飯落肚嘅,咁安平蝦伴飯就👏啱曬啦,最正嘅係佢可以加好多海苔同埋🦐櫻花蝦!自助區💪仲有多款嘅新鮮🫘蔬菜。飲品🍹方

自助區💪仲有多款嘅新鮮🫘蔬菜。

飲品🍹方面除咗自助區多款嘅罐裝飲品🧃同埋佢哋自家製嘅冷泡茶🫖之外,最吸引我嘅都係多款即叫即整嘅🧋台式飲品!

甜品😍方面就主打 frozen yogurt🍨,佢哋有焦糖醬同埋朱古力醬🍫俾你自由加,仲有多款 toppings 🥄添。

另外仲有都幾高質嘅🇹🇼台式芋圓仙草,芋圓又香又煙韌🤤,仙草軟滑配埋紅豆🫘同埋花生🥜層次十分豐富。
2024-09-02 873 浏览
好耐冇食過台式燒肉,今日就揀咗呢一間安平燒肉,食咗佢哋晚市最多選擇嘅套餐— M5和牛餐,總共有104款食物可以揀,價錢都只係$418🙌🏻🙌🏻幾欣賞呢一間燒肉店提供好多唔同款式嘅台式小食,尤其是係燒肉呢啲要等嘅嘢食,等緊期間有啲小食食吓就最好啦!我最推介嘅兩款台式小食,就係懷念鹽酥雞🐔、滷水涼拌鴨舌🦆,尤其是係鴨舌好入味,我同朋友都食得好滋味!試咗咁多款燒肉🥩同埋燒海鮮🦑,我最推介嘅分別有嚴選牛舌芯👅、澳洲M5和牛🐮、烤帆立貝🐚、爽彈虎蝦🦐、烤魚干🐟,燒肉仲可以配埋佢哋多款嘅醬汁,我哋特別推介黃金醬⭐️同埋櫻花蝦!各款台式飲品、冷泡茶,全部都係任飲嘅!最後當然唔少得整返個乳酪雪糕🍦

2024-09-02 815 浏览
口袋裏的台式吃到飽燒肉店「安平燒肉」,食過之後一直會記住多款心念念的美食,放題食物種類多餘天份繁星,而且以價錢和質素來計,實在非常抵食,晚市套餐更有四款可以選擇,價錢豐儉由人,由 $268 到 $418 7:30前嚟咗或九點之後入座價錢仲要平一大截 👍一場嚟到食,梗係要食最好,我哋選擇咗最高級別嘅M5 和牛套餐,有多達104款食物可以任點任食,自助任選區亦有多達30款美食、飲品、蔬菜、湯品、飯類、雪糕等等,另外特設12味醬料吧,自行配搭心水醬料,滿滿台式情懷😋必點美食😋嚴選牛舌芯每位客人會送兩件,超級軟腍腍Juicy安格斯牛小排和澳洲A5和牛高質之選烤帆立貝和爽彈虎蝦非常高質仲有台式豬大腸、墨魚香腸、九層塔三杯雞這些台式風味其他燒肉店食唔到㗎最後甜品台式芋圓絕對唔可以錯過

😋必點美食😋
嚴選牛舌芯每位客人會送兩件,超級軟腍腍Juicy
安格斯牛小排和澳洲A5和牛高質之選
烤帆立貝和爽彈虎蝦非常高質
最後甜品台式芋圓絕對唔可以錯過
  • 嚴選牛舌芯
  • 安格斯牛小排
  • 爽彈虎蝦
已有一段時間沒吃過安平燒肉,但最近經常吃放題吃得有點膩,知道餐廳推出了60分鐘自選午餐,最低只要$85元就可以從十多款肉類🥩、海鮮🦪和小吃🍡內自選任何配搭,自助區更有超過30款蔬菜、飲品、湯品提供,可以按量力而為地吃又不會擔心不夠飽。𓌉◯𓇋60分鐘自選午餐 (最低消費$85)❥ 安格斯牛板腱 ($32)🐮肉色呈深紅色,油脂較少但相對肉味較突出。❥ 薄切牛腹胸 ($32)🐄薄切的牛肉片兩邊各燒30秒就可以食用,油脂平均吃起來肉味濃郁。❥ 美國SRF極黑牛 ($38)🐮肉質柔嫩,,帶有濃厚的牛肉香氣。❥ 三角牛肩肉 ($38)🐄肉質呈鮮紅色,雪花平均,肉味和油脂感兩者取得平衡。❥ 澳洲M5和牛肩胛肉 ($48)🐮油脂相對較豐富,肉質細膩多汁,入口即化,用生菜包起來吃可中和油膩感。❥ 安平牛舌心 ($48)👅條狀的牛舌心很少見,烤起來也不難,不斷反來反去就可以將四面烤至微微焦香。牛舌肉嫩多汁,口感彈牙帶咬勁。自助區有多款蔬菜、飲品、湯品提供,最特別的是安平櫻花蝦飯,櫻花蝦配有香蔥和海苔,加上秘製的濃湯汁,鮮味更上一層樓。◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦𖠿安平

𓌉◯𓇋60分鐘自選午餐 (最低消費$85)

❥ 安格斯牛板腱 ($32)🐮
肉色呈深紅色,油脂較少但相對肉味較突出。

❥ 薄切牛腹胸 ($32)🐄

❥ 美國SRF極黑牛 ($38)🐮
肉質柔嫩,,帶有濃厚的牛肉香氣。

❥ 三角牛肩肉 ($38)🐄
肉質呈鮮紅色,雪花平均,肉味和油脂感兩者取得平衡。

❥ 澳洲M5和牛肩胛肉 ($48)🐮

服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#安平燒肉 #旺角美食 #旺角 #燒肉 #台式燒肉 # # #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #食好西 #吃貨 #foodie #foodstagram #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkgirl #hkig #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkonginsta
香港人嘅快已經唔係普通嘅快連食燒肉都可以喺一個鐘頭內完成啦😆所以分享自己個小攻略俾大家去試吓埋單一百蚊鬆啲值得一試!入坐前每人會先揀三款配料牛舌芯,澳洲M5和牛肩胛肉九層塔三杯雞,厚切雪花豬香辣雞腎片,烤帆立貝六款嘅味道都唔錯👍🏻自己特別鍾意牛舌芯同雪花豬一坐低就要拎個碗行出去拎蔬果同醬料我會將蔬果一直放旁邊中間位置就燒肉順便一提醬料有唔同選擇都算係有亮點返位放低嘢就出多轉去拎飯同嘢飲就算對於本身唔鍾意食飯嘅人嚟講呢個紫菜香葱櫻花蝦飯真係不能抗拒食到最後仲有碗芋圓甜品雖然食得有啲趕但一樣係性價比高之選
香港人嘅快已經唔係普通嘅快
連食燒肉都可以喺一個鐘頭內完成啦😆
所以分享自己個小攻略俾大家去試吓
埋單一百蚊鬆啲值得一試!

入坐前每人會先揀三款配料
牛舌芯,澳洲M5和牛肩胛肉
九層塔三杯雞,厚切雪花豬
香辣雞腎片,烤帆立貝
六款嘅味道都唔錯👍🏻

呢個紫菜香葱櫻花蝦飯真係不能抗拒
食到最後仲有碗芋圓甜品
雖然食得有啲趕但一樣係性價比高之選
2024-09-01 621 浏览
一直都很想來安平燒肉,適逢和朋友們有聚會,決定在這裡來個燒肉派對!這次來的是旺角分店,店舖裝修非常闊落,坐得很舒服。這次叫了M5和牛餐$418一位,套餐是以放題形式的,有茶飲汽水雪糕甜品蔬菜肉類任食。其中必點的是澳洲M5和牛以及安格斯牛小排。這兩款牛肉肉味都濃郁,油脂亦十足。肉類方面還有豬肉雞肉海鮮選擇,種類超多而而品質很不錯。必點!!安平櫻花蝦飯跟著牆上面的教學可自行調製櫻花複飯,裡面有櫻花蝦、香蔥、海苔秘製滔肉汁,每一樣配料的份量都可因個人口味自由控制。超推這款飯,味道香濃,會追食停不下來!飲品方面,安平推出韓國清酒,三款酒精濃度都不高而且入口清爽,超適合搭配燒肉樂天星光有氣清酒 $38樂天星光有氣清酒(蘋果味) $38總括而言,安平燒肉真是一個和朋友聚會的好選擇。📍 安平燒肉旺角 / 荃灣 / 將軍澳

11922 浏览

肉類方面還有豬肉雞肉海鮮選擇,種類超多而而品質很不錯。

必點!!安平櫻花蝦飯

樂天星光有氣清酒 $38
樂天星光有氣清酒(蘋果味) $38

總括而言,安平燒肉真是一個和朋友聚會的好選擇。

📍 安平燒肉
旺角 / 荃灣 / 將軍澳
2024-08-30 574 浏览
👈🏻安平燒肉#japjapjap_旺角#japjapjap_台灣菜澳洲M5和牛食到飽 $418M5靚牛大滿足😍任食唔嬲口不停嚴選牛舌芯口感十足安格斯牛小排大份得嚟入口即溶澳洲M5和牛肩胛肉呈現止不住嘅滿足感三大核心牛肉風格迥異互相補足對鍾意食牛嘅你嚟講絕對係一場和牛盛宴嚴選牛仔骨肉質可人💕三角牛肩肉令人難以忘記美國SRF極黑牛肉質嫩口SRF極黑一口牛口感豐富軟熟SRF極黑牛combo 令人難以招架秘製牛肋骨鎖住肉汁味道濃厚蘭王蛋月見牛蛋肉相連滋味十足😘雞爽肉口感非常爽勁老虎雞翼細細隻辣中有序燒帆立貝厚實得嚟又鮮味十足🤤鹽蒜燒生蠔清甜爽口梅山酥炸薯作為開胃小菜衝擊力一流而鹽酥雞作為飯後小菜爆發力一絕兩者一前一後完美結合安平櫻花蝦飯🥳櫻花蝦配有獨特嘅香蔥同海苔加上秘製嘅濃湯汁鮮味更上一層樓樂天星光有氣清酒🫶🏻係濃度唔高嘅清酒非常適合初嘗飲酒嘅人入口柔和清涼爽口蘋果味加埋蘋果味更容易入口酸甜嘅口味引人入勝為清酒帶嚟無盡嘅可能性Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟
👈🏻安平燒肉

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
2024-08-28 573 浏览
而家嚟食🥢澳洲M5和牛吃到飽🥓仲會每人送兩件嚴選牛舌芯👅超Soft勁Juicy🙊牛肉必食🥢澳洲M5和牛肩胛肉🐮油花分布均勻🥓怕油嘅可以揀✨安格斯牛小排啦🙊淨係牛肉都有成15款選擇...呢度仲唔係牛魔王天堂🐮?除咗牛肉之外,仲有好多款海鮮🦑雞肉🐥豬肉🐖可以選擇🫶🏻小食必食💁🏻‍♀️滷水涼拌鴨舌👅士林小香腸🌭烤魚乾🐡Total有成104款食物可以選擇✨啱晒一大班朋友聚會👬👭👫每個人都可以食到自己鍾意食嘅嘢🫶🏻實現食物自由☺️記得要食埋💁🏻‍♀️安平櫻花蝦飯🍚櫻花蝦🦐、香蔥、海苔份量都係自由選擇. 記得加埋秘製的濃湯汁👻 係靈魂!👫二人用餐, 會有以下每款一支1. 樂天星光有氣清酒🍾2. 樂天星光有氣清酒 - 蘋果味🧃入口柔和,清涼爽口🧊酒精濃度唔高..適合唔太識飲酒既寶寶🤓
而家嚟食🥢澳洲M5和牛吃到飽🥓
仲會每人送兩件嚴選牛舌芯👅超Soft勁Juicy🙊

牛肉必食🥢澳洲M5和牛肩胛肉🐮油花分布均勻🥓
怕油嘅可以揀✨安格斯牛小排啦🙊
淨係牛肉都有成15款選擇...呢度仲唔係牛魔王天堂🐮?

除咗牛肉之外,仲有好多款海鮮🦑雞肉🐥豬肉🐖可以選擇🫶🏻

小食必食💁🏻‍♀️
滷水涼拌鴨舌👅
士林小香腸🌭
烤魚乾🐡

每個人都可以食到自己鍾意食嘅嘢🫶🏻實現食物自由☺️

記得要食埋💁🏻‍♀️安平櫻花蝦飯🍚

👫二人用餐, 會有以下每款一支
1. 樂天星光有氣清酒🍾
2. 樂天星光有氣清酒 - 蘋果味🧃
入口柔和,清涼爽口🧊
酒精濃度唔高..適合唔太識飲酒既寶寶🤓
2024-08-28 507 浏览
講到多肉類揀之餘又有高質海鮮嘅燒肉店第一時間會諗到安平燒肉,而部分熟食同櫻花蝦干拌麵都係特家提供,更為多元化😍澳洲M5和牛吃到飽 $418🍗肉類個人最中意就係贈送嘅超厚牛舌芯,口感彈牙又香口😋,如果中意薄切也可手機落薄切,味道同口感都唔錯加👍🏼其次當然係安格斯牛小排同澳洲M5和牛啦,兩款肉味香濃,油脂分佈平均,配搭埋生菜一齊食仲可以解膩,密密地食多好多🤭🤭🦐海鮮講到海鮮虎蝦同烤帆立貝係我必點之選!佢地嘅size一啲都唔敷衍!都好大隻😍蝦肉爽口彈牙,帆立貝口感鮮甜,另外仲有絲瓜煮蜆👍🏻整體味道都好清甜🍲其他烤魚干、奶油金菇、滷水涼拌鴨舌、台灣小枕頭等等全部都好值得一試!另外仲可以喺自助區自製海苔飯☺️🧃飲品及甜品自助區新增咗好多唔同嘅自家製茶飲,另外都可以QR code揀選飲品,例如百香果綠茶、阿里山檸檬紅茶及冬瓜茶等等,選擇多元化👍🏼甜品方面除咗可以自製雪糕之餘,仲可以試吓佢哋自家製嘅台式甜品😋

澳洲M5和牛吃到飽 $418

🍗肉類

🦐海鮮

🍲其他

🧃飲品及甜品
2024-08-05
2024-08-27 417 浏览
安平燒肉 - 澳洲M5和牛吃到飽套餐今日介紹一間位於旺角區嘅燒肉店,主打台式燒肉,任食嘅形式,提供唔同級別、價位嘅任食套餐,喺九龍、新界都有分店。澳洲M5和牛吃到飽套餐 $368/位主角首先係澳洲嘅和牛,M5級別,和牛牛肩胛,油脂豐盈,輕輕一燒入口即溶。另外牛舌芯都非常推介,豬肉、雞肉都有提供。然後就係海鮮類啦,有大大隻帆立貝、爽彈虎蝦、多春魚等等。另外仲有多款特色嘅台式小食、炸物,仲有超級惹味嘅拌飯,可以加入櫻花蝦、海苔、香蔥仲有秘製嘅滷水汁,調配出獨一無二可以按個人口味嘅拌飯。
安平燒肉 - 澳洲M5和牛吃到飽套餐

澳洲M5和牛吃到飽套餐 $368/位

另外牛舌芯都非常推介,豬肉、雞肉都有提供。

然後就係海鮮類啦,有大大隻帆立貝、爽彈虎蝦、多春魚等等。

2024-08-25 532 浏览
一直都好想食燒肉🔥可是我們兩個女生如果去吃「吃到飽」的話又不是很伐算🥹同事介紹了這個安平燒肉60分鐘自選午餐~可以自由配搭肉類、海鮮或者其他小食等等既滿足了我們吃燒肉的心願,性價比又超高🔝🛎 $48 安平牛舌心我們還真是第一次看見條狀的牛舌心🤣牛舌肉鮮嫩多汁呢其實很易烤,不斷的反轉滾動這條牛舌心就可以了表面微微焦香~保留了牛肉的原味😋卻又不失其軟嫩喔💯🛎 $48 澳洲M5和牛肉質細膩多汁,油花均勻分布👍🏻輕輕一燒~入口即融😆咀嚼間散發出濃郁的牛肉香氣😳佐以清爽的檸檬汁,恰到好處地平衡了牛肉的濃郁香味🔥🛎 $38 烤帆立貝貝肉肥厚多汁🫶🏻加上牛油,散發出誘人的香氣~內裡仍保持新鮮清甜👍🏻佐以醬料區拿蒜味鹽醬,恰到好處地平衡了貝肉的鮮美😋😋😋🛎 $38 三角牛肩肉🛎 $38 美國SRF極黑牛🛎 $32 安平牛舌片🛎 甜品&飲品是紅豆涼粉芋圓😳甜度適中~非常清涼,夏天吃真的很適合👍🏻飲品可以在外面的飲品櫃拿,抑或是跟店員order百香果綠茶/阿里山檸檬紅茶😋🛎 蔬菜這裏有我最想念台灣夜市的杏鮑菇!!!一片片的,很方便還有醬料在旁,可以刷上去😆非常水潤,我吃了很多片😍😍😍
同事介紹了這個安平燒肉60分鐘自選午餐~
可以自由配搭肉類、海鮮或者其他小食等等
既滿足了我們吃燒肉的心願,性價比又超高🔝

🛎 $48 安平牛舌心
我們還真是第一次看見條狀的牛舌心🤣
牛舌肉鮮嫩多汁呢
其實很易烤,不斷的反轉滾動這條牛舌心就可以了
表面微微焦香~保留了牛肉的原味😋卻又不失其軟嫩喔💯

🛎 $48 澳洲M5和牛
肉質細膩多汁,油花均勻分布👍🏻
輕輕一燒~入口即融😆咀嚼間散發出濃郁的牛肉香氣😳
佐以清爽的檸檬汁,恰到好處地平衡了牛肉的濃郁香味🔥

🛎 $38 烤帆立貝
貝肉肥厚多汁🫶🏻
加上牛油,散發出誘人的香氣~
內裡仍保持新鮮清甜👍🏻
佐以醬料區拿蒜味鹽醬,恰到好處地平衡了貝肉的鮮美😋😋😋

🛎 $38 三角牛肩肉

🛎 $38 美國SRF極黑牛

🛎 $32 安平牛舌片

🛎 甜品&飲品
是紅豆涼粉芋圓😳
甜度適中~非常清涼,夏天吃真的很適合👍🏻

🛎 蔬菜
這裏有我最想念台灣夜市的杏鮑菇!!!
一片片的,很方便
還有醬料在旁,可以刷上去😆
非常水潤,我吃了很多片😍😍😍
  • 牛舌芯
  • 澳洲M5和牛
  • 燒帆立貝
人均$300起|旺角|任吃烤肉|安平燒肉來到旺角,一定要認住這家店!可以實踐烤肉自由的安平燒肉200元就可以買一個幸福給自己點了澳洲M5和牛吃到飽套餐配上信用卡優惠,三百多元就可以吃上最頂級的牛肉每位還包括了好吃到哭的牛舌心肥瘦相間的安格斯牛小排🥩入口即化的澳洲M5和牛🐮還可以實踐海鮮自由生蠔🦪、帆立貝、虎蝦都是任吃!別忘了這裡的櫻花蝦飯😭香脆的櫻花蝦🦐配上醬油和蔥花好吃極了——————為食分界線——————📍 安平燒肉 (旺角)旺角彌敦道601號創興廣場9樓人均消費: $300
人均$300起|旺角|任吃烤肉|安平燒肉

來到旺角,一定要認住這家店!
可以實踐烤肉自由的安平燒肉
200元就可以買一個幸福給自己

點了澳洲M5和牛吃到飽套餐
配上信用卡優惠,三百多元就可以吃上最頂級的牛肉

每位還包括了好吃到哭的牛舌心
肥瘦相間的安格斯牛小排🥩
入口即化的澳洲M5和牛🐮

還可以實踐海鮮自由
生蠔🦪、帆立貝、虎蝦都是任吃!

別忘了這裡的櫻花蝦飯😭
香脆的櫻花蝦🦐
配上醬油和蔥花好吃極了

——————為食分界線——————
📍 安平燒肉 (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場9樓

人均消費: $300