2016-02-07 1586 浏览
今年團年飯第一次在食盤菜,經家姐介紹新蒲崗"家餸"的盤菜好正,用嘅都係真材實料。果然冇介紹錯。一月份訂有6隻大大鮑魚送。盤菜有: 大隻茄汁蝦6隻,大蠔豉6隻,鮮雞,滷水鴨,冬菇,魚肚,枝竹,墨魚條,大魚蛋,鯪魚球,白蘿蔔,蓮藕,芋頭。西蘭花,因為我全家都唔食豬腩肉,所以冇要到。仲有一包娃娃菜同埋一包汁。包汁係比我地加熱時加入的。非常細心。$788.00大大隻鮑魚非常彈牙,而且非常新鮮。大隻茄汁蝦,蝦頭好多糕,而且蝦肉好厚肉。鮮雞肉唔會"鞋",滷水鴨同樣肉唔"鞋"而且好淋。墨魚條及魚蛋應該係用九龍城某檔專買店的。這店的產品非常彈牙而且價錢唔平的。其他店的盤菜多數用咖哩細粒魚蛋,所以"家餸"用這樣的材料要比like佢地。蘿蔔好淋好入味。芋頭好粉,索晒的汁,好好味。冬菇超淋,好香蠔油味。魚肚索晒汁,好正。而且之前係朋友屋企食過其他盤菜,係用豬皮的。而"家餸"係用魚肚。材料已經優勝了。整體嚟講,真係真材實料。每逄佳節都可以再encore。
整體嚟講,真係真材實料。每逄佳節都可以再encore。
外卖送餐