2018-01-11 779 浏览
一家人食飯唔知去邊好,最後阿媽就話近近地去富臨,聽人講過都係唔錯既選擇。菜式方面咩都有,海鮮,小炒,湯,粥粉麵飯。可以問埋部長果日有咩新鮮,推介一下。先黎個湯先,隨手送上湯渣,你就會感覺到幾足料,而且唔多味精。豉汁煎大鱔食得出其鮮味,份量對得住價錢,豉汁唔會蓋過鱔味。薯仔牛仔粒好惹味,以黑椒黎調味係一個好好既選擇,牛肉粒唔會老,而黑椒同牛肉味滲入薯仔入邊。每一次去酒樓食飯我地屋企都會叫菠蘿生炒骨,一黎好送飯,二黎我地都好鍾意酸酸甜甜果種味道。富臨既生炒骨不錯,味道恰好,又唔會話搞椒菠蘿多過肉。乳豬係少不了的。送上時仲熱烘烘,皮燒得香脆,肥瘦分明。
菜式方面咩都有,海鮮,小炒,湯,粥粉麵飯。
可以問埋部長果日有咩新鮮,推介一下。

豉汁煎大鱔食得出其鮮味,份量對得住價錢,豉汁唔會蓋過鱔味。
乳豬係少不了的。送上時仲熱烘烘,皮燒得香脆,肥瘦分明。
2018-01-05
2017-12-28 580 浏览
平日周末都是自己去梳乎,今日要孝順老人家,帶埋爺爺嫲嫲去搵食,佢地話好想食龍蝦,我就諗起富臨皇宮,早前見宣傳廣告介紹$388一份龍蝦及伊麵底,老人家最緊要平靚正。唔知道呢位龍蝦有幾重,但數落都有十幾件,都夠晒我哋食,見到個色澤咁靚都應該係好新鮮,汁又豐富伊麵都唔少,大家食得不知幾開心,又話新鮮又話彈牙。另外值得讚啲就是燒鵝,$100小份,話小都唔係少,啲肉又厚又香嫩,配埋酸梅汁食真一流。開開心心又一晚,花費無幾真是街坊之選。

開開心心又一晚,花費無幾真是街坊之選。
2017-12-05 391 浏览
因為姐姐們已經出嫁,每逢過節食飯大家見面當然開心,但就時間就真是費心,過冬又只好提早,今次返回我們成長的社區-北角。富臨集團主要都是做街坊生意,海鮮小菜價錢實惠,水準過得去,一家人聚會就是需要這些。花膠北菇鵝掌煲花膠雖然炆得唔算十分林,勝在夠大塊有咬口,鵝掌入味,總之食完就覺骨膠原豐富,大家又靚咗!火腩大鱔煲媽媽鍾意食鱔,豉汁蒸未到最濃,唔怕會腥。極品燒鵝皇燒得好,皮脆肉香,有鵝味。天麻燉魚王充滿天麻香,足料來的,唔油無魚腥,用了好多瘦肉及雞腳煲出來的老火湯。龍蝦伊面新鮮龍蝦真美味,配伊面底就最正,冇野可以代替。大家食得好開心,每人花唔駛$200,自己點比酒樓的套餐組合更好。

花膠北菇鵝掌煲

火腩大鱔煲
媽媽鍾意食鱔,豉汁蒸未到最濃,唔怕會腥。

極品燒鵝皇
燒得好,皮脆肉香,有鵝味。

天麻燉魚王

龍蝦伊面
新鮮龍蝦真美味,配伊面底就最正,冇野可以代替。

2017-11-28 422 浏览
今晚同屋企嚟到北角富臨食飯,地點方便,正正喺新光戲院對面,而且因為有朋友食完話裝修唔錯又寬敞,小菜仲幾抵食。茶位$10 酸菜$10天麻燉魚王魚雲湯 $128湯料好豐富,有瘦肉、雞件、雞腳同魚雲,而且仲有紅棗、天麻等藥材,所以好大味好香既天麻味,好似食點心魚雲陣味。湯好濃,但偏咸,可能因為太夠火喉既關係。堂剪bb豬半隻 $98份量比預期大,燒得唔算平衡,但絕對皮脆肉嫩又唔乾,咬落仍然好多肉汁同埋豬肉好嫩,肉同脂肪比例一半半,正宗半肥瘦。瑤柱金菇扒豆苗 $98瑤柱金菇夠多,絕不吝嗇。獻汁又唔會太杰,配上好鮮嫩既豆苗正係唔錯。豉汁蒸大鱔 $98好大碟抵食,魚肉唔可以講係彈牙,但好有鱔既鮮甜味,而且豉汁撈飯一流。生煎菜肉包6隻 $38漲卜卜有油光,但食落完全唔油。包底就唔算脆,但包質軟彈,肉餡唔會太咸,整體比較清淡。

茶位$10 酸菜$10

天麻燉魚王魚雲湯 $128

堂剪bb豬半隻 $98

瑤柱金菇扒豆苗 $98

豉汁蒸大鱔 $98

生煎菜肉包6隻 $38
2017-11-27
2017-11-28 329 浏览
第一次嚟呢間富臨,以後會好舊式但原來好光猛新淨,地方又夠大,d食客打邊爐都唔會令都成場邊爐味。店員亦都好快手腳,又會主動收碟換碟。中天麻燉魚王魚雲湯 ($128) 一打開湯煲蓋已經好香天麻魚雲味,好大煲有6-7碗份量。除左魚雲,仲有雞肉同瘦肉,當然用左唔少藥材,好滋陰。湯好濃味,唔腥,要襯熱飲。 堂剪bb豬半隻 ($98) 皮好脆口又唔燶,肉好粉嫩,入口仲好有肉汁,有少少咸味幾惹味,再蘸燒豬用既甜醬更好味。 瑤柱金菇扒豆苗 ($98) 豆苗十分鮮嫩又翠綠,入口好清甜。瑤柱金菇獻汁份量岩岩好蓋過豆苗,令每條豆苗都有獻汁既調味。 豉汁蒸大鱔 ($98) 份量甘多嚟講呢個價錢算抵食,但如果魚肉蒸既時間控制得再好d會更完美。 生煎菜肉包6隻 ($38) 食晚飯通常會叫白飯,但今晚忽然想食生煎包。底部唔係隻隻都脆,但都幾香口,麵包口感亦好鬆軟。 茶芥 $10/每位 酸菜 $10/碟

2017-11-27
2017-10-12 467 浏览
是晚係北角同屋企提早做中秋節飯。其實之前係北角長大、依間酒家已轉左N次咁多手,今次係富臨。對佢地黎講,近佢地就食。今次佢地叫左淮杞燉響螺燉湯、金蒜銀絲蒸鮮帶子、果皮蒸南非鮑魚同清蒸沙巴龍躉斑等。淮杞燉響螺燉湯: 湯料內有響螺、淮山、瘦肉、半隻雞等淆製。湯料很多,由於湯已燉左一段時間,所以湯頭非常清甜,有濃郁既雞味,值得推介。金蒜銀絲蒸鮮帶子:扇貝屬正常,雖然並非街市野生捕捉果款,但乃屬新鮮。扇貝配上極多蒜蓉、青蔥及粉絲,百搭配搭,好味。果皮蒸南非鮑魚:同蒜蓉扇貝一樣屬正常。欣賞廚房蒸煮嘅時間好恰當,鮑魚爽口,沒有過火。配上陳皮,令鮑魚既鮮味更為突出。清蒸沙巴龍躉斑: 龍躉斑非常新鮮,配合恰當嘅蒸煮時間,肉質鮮嫩,份量適中,值得推介。是晚四個人,吃得很豐富好飽,以北角區酒家嚟講,略勝一籌。

是晚四個人,吃得很豐富好飽,以北角區酒家嚟講,略勝一籌。
2017-09-17
2017-10-12 366 浏览
是晚係北角同個朋友仔食飯。因為我就佢放工,所以揀左依間酒家,可以等佢又唔洗怕俾人話。我地叫左份孖寶同花膠鴨掌鵝掌煲。依間酒家好鬼大,座位又夠寬闊。紅燒乳鴿:有兩隻,細細隻,表皮像是鹵水汁醃製,不是脆口那款,肉算多,肉質夠嫩口。波士頓龍蝦配芝士焗伊麵底:龍蝦件數屬正常,每件龍蝦肉算多,嫩滑彈牙,配上伊麵底,食完已半飽,略嫌芝士牛油有點膩。花膠鴨掌鵝掌煲:上枱時熱騰騰,花膠、鴨掌、冬菇好鬼大隻,煲上夠火喉,夠入味。

依間酒家好鬼大,座位又夠寬闊。

2017-09-17
海鮮不嬲係我地既至愛!係面書見到人地share出左個極品黃油蟹套餐,而富臨又好近我地,所以就同屋企人去試下啦!首先,未食之前,真係要讚下傳菜果個姐姐!雖然佢年紀唔細,但執野好快手,又成日跟進我地啲野食齊唔齊,有禮貌!讚!入正題!呢個就係極品黃油蟹既餐單啦!成個套餐重點就係呢兩只黃油蟹啦!!原只清蒸,算大只,清潔得幾乾淨。一打開!望見都正!係蓋已經見到有好多"黃油",好似咸蛋黃甘!當剪開個蟹身時,啲膏多到流出黎!個蟹膏濃滑鮮甜,係個口入面融化晒,超正!一級享受!好肥美,蟹肉實淨又好肉,唔會梅晒,絕對係活蟹清蒸而成,原汁原味!雖然有配醬油,但唔點都已經好足夠,點左反而蓋過蟹味,超正!餐單上仲有呢個滋保既響螺湯,清甜,好潤。湯料好多,夠晒味!乳豬半只乳豬皮好鬆化,脆卜卜!肉唔算好多,但唔肥,唔會食到成口油!點埋甜醬食一流!蠔皇海花膠扣翡翠花膠夠林,大大塊,補足晒骨膠原生菜時間控制得好,爽口。蠔皇雖多,但唔會太咸,味道剛好!古法蒸龍躉腩又一貴價野!魚皮好厚,好多omega3既感覺,哈哈。因為係魚腩,所以較多脂肪,痴住啲肉,好滑!豉油唔太咸,夠健康!xo醬爆蝦球蚌片蝦球同蚌片都好爽口又大塊!因係

入正題!呢個就係極品黃油蟹既餐單啦!

成個套餐重點就係呢兩只黃油蟹啦!!
原只清蒸,算大只,清潔得幾乾淨。

餐單上仲有呢個滋保既響螺湯,清甜,好潤。湯料好多,夠晒味!

乳豬半只
乳豬皮好鬆化,脆卜卜!

肉唔算好多,但唔肥,唔會食到成口油!點埋甜醬食一流!

蠔皇海花膠扣翡翠
花膠夠林,大大塊,補足晒骨膠原
生菜時間控制得好,爽口。蠔皇雖多,但唔會太咸,味道剛好!

古法蒸龍躉腩

xo醬爆蝦球蚌片
蝦球同蚌片都好爽口又大塊!因係係用xo醬炒,所以好香口,但唔辣既。

唔夠飽仲有八個生煎包!但食到呢度我已經好飽,只能食到一個

生煎包剛煎起,外邊煎既位好脆好香口,包發得好,好鬆軟,而肉夠林,有少少肉汁

好滿足的一餐!飽到上心口!好想再去食呢個極品黃油蟹!回味無窮!
2017-08-07 479 浏览
點半開始同個fd開始排隊羅籌,到差唔多兩點入座坐一張大臺。共有10個人搭臺,分為正台同abcd 五張單。 同時台布仲有醬汁。開始d野黎,但係上菜姐姐需要叫台號。所以就要仔細聽,呢個時候,兩個姐姐同時出現,認真聽先到既姐姐講嘢,另外一個聽唔到。之後,我反應到時候,拒既然對我地發脾氣,話叫做三次冇人應。其實一句冇乜所謂,我地講聲唔好意思就完。但係個侍應個表情實在十分不友善。 又話左我地幾句。 心念放假出黎飲茶,講左唔好意思仲要題人面色。 d野再好味都冇心情食。建議適合唔介意服務態度差既人去,d野食唔係好差。
2017-04-30 1077 浏览
今早和家人到北角飲茶,發現了這家抵飲早茶。我九點半到打算先拿位,家人們晚一些再出門。誰知原來餐廳很多,根本不用等位,自己找了張枱坐下來。我先洗碗筷和叫了茶喝,當然叫了本人最愛的普洱。這裡的普洱不會像一些茶樓那樣很深很厚,浸了一會顏色都還可以接受。它只要十點前下單就是早茶價,不像一些茶樓要以結帳時間計,可以點完慢慢吃。早茶還有一些combo可供選擇,價位親民。我們四人我一口氣點了十五個點心。下圖的黃金球是紫心香芋圓。外層鬆脆,內含芋泥,甜甜的很可口。旁邊的肉餅飯很細碗,飯偏硬身,用來飽肚。鯇魚粥很大塊鯇魚,味道清新,不過多骨,吃時要留意。煎釀茄子炸得香口鬆軟,魚肉亦很新鮮。雞汁小籠包也不錯,內含很多,皮薄多汁,有水準。它的腸粉都一般,牛肉腸挺足料,亦大份,不過鮮味就一般啦。還有它的特色煎腸粉,料比較少,有點齋。至於黑醋油條和蘿蔔糕就不太好吃。不過整體而言,都算抵食的早茶,如果交通方便,值得一試!

我先洗碗筷和叫了茶喝,當然叫了本人最愛的普洱

下圖的黃金球是紫心香芋圓

鯇魚粥很大塊鯇魚,味道清新,不過多骨,吃時要留意。

煎釀茄子
炸得香口鬆軟,魚肉亦很新鮮。

雞汁小籠包也不錯,內含很多,皮薄多汁,有水準。

至於黑醋油條和蘿蔔糕就不太好吃。

不過整體而言,都算抵食的早茶,如果交通方便,值得一試!

2017-04-30
$50 (早餐)
2017-04-29 612 浏览
富臨是我飯堂,冇他,富臨勝在方便就腳,梗有一間系附近,而且經濟抵食。我最常光顧的是灣仔富臨,今晚轉轉地頭,幫襯北角富臨。同灣仔富臨一樣,都有不少特價海鮮小菜選擇。小弟當然擇肥而噬,坐下即點了抵食孖寶上湯焗龍蝦(伊面底)配义燒皇(每份 $268) 和櫻花蝦海皇炒飯 ( $88)。上湯焗龍蝦(伊面底)賣相不錯,龍蝦份量足料,龍蝦肉味鮮彈牙,上湯滲透面底,好味開胃。厚切义燒皇一條,接近有一斤,不肥,有少許根,色澤嫩紅,肉質腍甜,入口香軟,水準不錯。至於櫻花蝦海皇炒飯,材料有超嫩櫻花蝦毛、小蝦仁、蛋絲和蔥花。飯炒得十分香口,飯面再蓋上一堆炸過的超嫩櫻花蝦毛,飯香撲鼻惹味。整體而言,富臨食品水準可以,價錢經經濟濟,是晚飯不錯選擇。

上湯焗龍蝦(伊面底)

上湯焗龍蝦(伊面底)

义燒皇

义燒皇

櫻花蝦海皇炒飯

櫻花蝦海皇炒飯

整體而言,富臨食品水準可以,價錢經經濟濟,是晚飯不錯選擇。
2017-04-28 440 浏览
相約剛在新光戲院看完大戲的公公婆婆晚飯,富臨就正正在新光戲院的對面,那就一於到此晚飯。餐廳餐牌上有很多惠優,我們點了其中一款。木桶豉油雞( $18/隻)開始都以為看錯了,是不是跟餐加錢,原來真的是晚市$18一隻,當然要叫啦,賣相不錯,唯肉質是有點韌,但$18來講都是已經不可挑剔,性價比超高。花膠北菇鵝掌煲 ($78)花膠好硬,沒有味道,整煲沒一會都已經水水的,北菇鵝掌都沒有入味。乳鴿($38/隻)外層香脆黃金,肉量不多但仍然有肉汁,這個價錢來說還算不錯。今晚沒有芒果布丁配涼粉($16.8),就只冇芒果布丁,但點了一客來試試。芒果肉多而且布丁有濃濃芒果味,質感亦不水,有驚喜。紅豆沙 $8.8 不錯,紅豆多,甜度和濃度亦適中。香芒糯米卷 $12.8這個皮硬,芒果餡亦無味,很失望。朝日啤酒 $19.8原來是大瓶的,超值的,當然要再來两瓶!雖然不是款款菜色都出色,但勝在坐得舒服,性價比高。
餐廳餐牌上有很多惠優,我們點了其中一款。

木桶豉油雞( $18/隻)

花膠北菇鵝掌煲 ($78)

乳鴿($38/隻)
外層香脆黃金,肉量不多但仍然有肉汁,這個價錢來說還算不錯。

紅豆沙 $8.8 不錯,紅豆多,甜度和濃度亦適中。

香芒糯米卷 $12.8
這個皮硬,芒果餡亦無味,很失望。

2017-04-25
2017-04-28 3485 浏览
我們年青一代工作都十分忙碌,好不容易可約齊一家人舒舒服服吃一頓,這晚選擇了北角的富臨皇宮,連鎖的酒樓集團質量應該有保證,地點也十分方便。酒樓裝潢也奢華,燈火通明,空間感大,坐得好舒服。然後就看看菜單有甚麼好吃。《波士頓龍蝦孖寶(上湯焗伊麵底)配紅燒乳鴿兩隻 $248》龍蝦件數夠多,每件也不算小都是有肉的,肉質也爽彈有蝦味,伊麵底上湯味濃,爽滑不會膩。紅燒乳鴿也有驚喜,賣相很好,不會干干的,口感肉質嫩而不韌。《金銀菜燉白肺 $128》很滋潤,豬肺好軟嫩,喝完也不會口渴,真材實料。《泰王蝦腰炒通菜 $78》菜稍有些老,感覺也不太入味,量是大,但味道欠奉只有辣。《清蒸沙巴龍躉斑 $138/條》很新鮮,好嫩滑,魚味濃,醬油調味正好,蒸的時間剛好,不錯,性價比高。甜品很足料,芒果好甜,口感豐富,酒樓少有的高水平製作。其實整體都不錯,服務很好,店員一直有留意我們,很細心,只是一些炒菜和煲方面要改進一些,魚、雞、乳鴿、海鮮都不錯。

酒樓裝潢也奢華,燈火通明,空間感大,坐得好舒服。

然後就看看菜單有甚麼好吃。
《波士頓龍蝦孖寶(上湯焗伊麵底)配紅燒乳鴿兩隻 $248》
紅燒乳鴿也有驚喜,賣相很好,不會干干的,口感肉質嫩而不韌。
《金銀菜燉白肺 $128》
很滋潤,豬肺好軟嫩,喝完也不會口渴,真材實料。
《泰王蝦腰炒通菜 $78》
菜稍有些老,感覺也不太入味,量是大,但味道欠奉只有辣。
《清蒸沙巴龍躉斑 $138/條》

甜品
很足料,芒果好甜,口感豐富,酒樓少有的高水平製作。
2017-04-24
2017-04-26 289 浏览
自從母親搬咗去同家姐住之後,《富臨》已經成為我和家人的新飯堂。早前閱報得知,該集團酒家推出咗幾款特價海上鮮同勁扺食燒鵝皇,見價錢非常經濟,所以趁兒子閉關準備考試前,就一家人來吃頓晚飯。以前在北角上班時,經常會和同事來這間《富臨皇宮》飲茶,所以對店內環境亦頗熟識。而這晚我們就被安排坐在偏廳,人客較稀少,比大堂那邊寧靜,加上場地工整,裝潢骨子企理,以淺色為主調,樓底又夠高,感覺寬敞開揚。既然叫得飯堂,對《富臨》的餐牌當然一點也不點陌生,只是不同嘅分店,喺食物價格和項目選擇上,會有些微分別。一心為「海鮮最強」和燒鵝皇而來,加上侍應大力推介,那就不作它選,再加客燉湯和小菜,應該足夠三口子享用。先來的金銀菜燉白肺 ($128),雖然未知是否原盅燉,但非常之大窩,肯定足夠四、五個人分享。樓面阿姐十分主動,湯窩一端上,便立即走過來代為分湯,不用自己動手。細看湯窩材料,除了有金銀菜同豬肺外,還有瘦肉、雞腳、紅棗等,用料十足。再舀起色澤清澈的湯水一嘗,清甜滋補又不油膩,趁熱飲有暖身作用。而老公就讚豬肺入口夠曬滑溜,軟腍得來又有彈性,而且無臊味,好有水準,還推介不愛吃內臟的兒子試試。海鮮揀咗兩款,果皮蒸鮑
海鮮揀咗兩款,果皮蒸鮑魚 ($108/六隻)  接著送上,而且還附有刀叉,賣相矜貴。鮑魚 Size 雖然不算很巨形,但亦大小適中,以鮑魚殼墊底,面頭鋪上蔥絲和果皮。切開一嘗,鮑魚彈牙不過老,火候拿捏得十分準繩,蒸得時間剛剛好,尤其愛吃面頭的果皮,雖然無陳皮咁香口,但亦有增加鮑魚鮮味之效。
而另一客海鮮就揀咗金蒜銀絲蒸帶子 ($88份/四隻) ,記得這味菜之前喺灣仔《富臨》吃過,$88 六隻,不過依家百物騰貴,為了留住食客,價錢沒變,分量自然要稍作調整。這晚的帶子,同平時見慣的扇貝,外形雖然有點不同,而且肉質亦不及之前吃過咁滑嫩,但亦算大隻爽口,加上粉絲因吸收了帶子的鮮、蒜蓉的香和豉油的鹹,變得異常美味,特別好吃。
酒樓做緊特價,極品燒鵝皇非常抵食,例 (2-4位) 竟然只收 $20、半隻 (5-7位) $40、一隻 (8位或以上) 都只是 $78,相對正價價錢,例 $100、半隻 $200、壹隻 $400,實在平得太任性,絕對是非吃不可。可惜這晚人丁單薄,只可以點例牌,但原來分量也不少,而且面頭竟然還附上燒鵝髀一隻,早知就叫免斬啦!拿著吃,那種滋味,非筆墨可形容。碟燒鵝當然亦沒令人失望,入口皮脆肉嫩,甘香不膩,而且皮下沒多餘脂肪,絕不怕吃到一口油。
壓尾選了個家常小菜菠蘿生炒骨 ($68),這客生炒骨雖然唔及咕嚕肉咁啖啖肉,但亦炒得火候十足,肉多骨少,配上菠蘿和爽口的青紅椒,酸酸甜甜,非常惹味,既開胃又下飯,不過記得要趁熱吃,否則煮得再好都是浪費。
順帶一提,這裡的晚市茶芥,同午市其實分別不大,茶位 $10,花生小食亦只收 $10,非常經濟抵食,而且餐牌上成日都會 Keep 住有一、兩款特價,難怪有一定嘅慳家捧場客。
2017-04-25
2017-04-23 1853 浏览
通常屋企大時大節先至會食海鮮,特別係生日啊又或者係乜乜乜週年嗰陣時候。最鍾意就係去街市買啲海鮮返嚟煮又或者打邊爐咁樣,食得又靚啲,價錢又會優惠啲。今晚得兩個人就無謂去街市買野咁麻煩,又想食啲平啲嘅海鮮。經過富臨見到佢禮拜日都有特價優惠,就上咗嚟試吓啦。咁見到有特價優惠,梗係轉攻啲特價優惠嘅食品啦。問咗店員呢啲特價嘅食品可以無限量咁樣叫,但係某啲可能鮑魚或者扇貝就要最低兩隻起。首先就叫咗個蒜蓉粉絲蒸元貝。平時街市買一隻呢隻元貝起碼都要$10隻,而呢到幫你整埋都淨係收$18隻,十分之抵。元貝的肉都好厚身,再配埋粉絲吸哂d蒜蓉香,正。特別想提下係拒加左一條條嘅菇,我估係金菇。吃落去多左份爽口感,幾好食。另外呢度會有大連鮑魚又或者係南非鮑魚,個人就鍾意食南非鮑魚,咁當然係貴啲啦,但係呢度收嘅價錢都係$38隻。Size來講唔算係特別嘅大,但係以$38呢個價錢來講就已經係相當之優惠。吃落比大連鮑魚嘅肉質會更加厚,更加爽身,大家不妨試試。出道街食我多數都會再叫條蒸魚,因為屋企係整唔到佢咁嘅味道,呢到蒸得會夠火喉d,魚肉又滑。呢度做一條斑先$68。都幾大條,四個人食都夠。另外仲叫咗個燒鵝,一個例牌$1
另外仲叫咗個燒鵝,一個例牌$100,如果要半隻嘅話就要$200。兩個人來講其實要一個例牌都差唔多,今次仲比左鵝脾,正!
吃落去仲熱,呢點好重要。肉同脂肪的比例就一半一半,岩哂我呢d中意食肥d嘅人。
埋單300幾蚊,食左甘多海鮮。仲要係酒樓煮出嚟,感覺好抵。個人感覺食海鮮酒樓都不錯,起碼拒地大量攞貨,價錢平d。