2024-10-12 2217 浏览
接仔放學去咗長沙灣買嘢跟住上OpenRice睇見到呢間日本餐廳於是我哋一家三口就去咗食小店經營,但食物質素👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻推薦長沙灣 ✨小念頭✨地址:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心9樓903號舖個勁啲嘅叫咗4樣野我覺得幾好食1️⃣秘製炸千島醬薯球炸雞千島醬汁少少辣,雞🐓表面香脆,入面多汁嫩滑好飲👍🏻 而且醬汁好特別跟餐配茉莉花茶,清甜唔錯 👏🏻👏🏻2️⃣玫瑰蜜照燒雞扒 雞扒烹調時間啱啱好,唔會乾身份量足夠,配新鮮沙律🥗菜及白飯 3️⃣帝王長蟹柳冷拌麵配秘製辣千島醬長解柳啖啖肉,輕輕炸過表層脆卜卜,點埋醬汁更加好食✅ 加咗個甜品戚風三文治($53)套餐價質地好滑身,甜度適中,大人細路都好啱😍😍😋😋📌📌另外套餐可以+鹹蛋黃爆炸糖飯(+16)環境寬敞簡單嘅木系裝修,服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
接仔放學去咗長沙灣買嘢
跟住上OpenRice睇見到呢間日本餐廳
於是我哋一家三口就去咗食
小店經營,但食物質素👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

推薦長沙灣 ✨小念頭✨

叫咗4樣野我覺得幾好食

1️⃣秘製炸千島醬薯球炸雞
千島醬汁少少辣,雞🐓表面香脆,入面多汁嫩滑
好飲👍🏻 而且醬汁好特別
跟餐配茉莉花茶,清甜唔錯 👏🏻👏🏻

2️⃣玫瑰蜜照燒雞扒
雞扒烹調時間啱啱好,唔會乾身
份量足夠,配新鮮沙律🥗菜及白飯

3️⃣帝王長蟹柳冷拌麵配秘製辣千島醬
長解柳啖啖肉,輕輕炸過表層脆卜卜,點埋醬汁更加好食

✅ 加咗個甜品戚風三文治($53)套餐價
質地好滑身,甜度適中,大人細路都好啱
😍😍😋😋

📌📌另外套餐可以+鹹蛋黃爆炸糖飯(+16)

環境寬敞簡單嘅木系裝修,服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-10-12 1957 浏览
工廈中的小清新,在滿佈工業工廠的荔枝角,藏在億利工業中心9樓的小店「小念頭」,環境相當優雅,Cafe以木糸裝修,相當光猛,而且擺放咗好多植物,令人感覺非常舒服,無論你呢度食午餐或者下午茶,甚至晚餐都一樣適合👍這裏主打定食套餐,而且選擇好多好有創意,例如秘製炸千島醬薯球炸雞、雲吞麵(手工炸蝦雲吞意粉)、玫瑰蜜照燒雞扒、帝王長蟹柳冷拌麵配秘製辣千島醬等等好多特色美食,另外絕對不能錯過佢哋呢度嘅甜品,選用五星級酒店嘅食材,法國牛油等,全部在店舖自家製,芝士蛋糕、士多啤梨朱古力戚風三文治都係人氣之選🫶▪️玫瑰蜜照燒雞扒 $ 72(送日本米飯,湯品 及 茶飲 加配蛋糕優惠)呢個套餐真係抵到一個點,照燒雞扒好入味,而且肉質有彈性,充滿玫瑰蜜糖的味道,配上一個非常震撼的鹹蛋黃爆炸糖食材在白飯上,估唔到意想不到又鹹又甜幾好味,而且一啲都唔膩,食晒雞扒仲有一大盤新鮮蔬菜沙律柚子汁,非常美味,仲有一碗熱辣辣嘅麵豉湯,好推薦▪️日式薯仔球 + $ 10食套餐仲可以用優惠價加配多種美食,我情有獨鍾日本薯仔沙律,這裏的薯仔口感軟腍充滿薯香,就是在日本食到的美味,面層鋪上蟹籽,增添鋒風味,仲要只係加十蚊雞,老細真係佛

▪️玫瑰蜜照燒雞扒 $ 72
(送日本米飯,湯品 及 茶飲 加配蛋糕優惠)

▪️日式薯仔球 + $ 10
食套餐仲可以用優惠價加配多種美食,我情有獨鍾日本薯仔沙律,這裏的薯仔口感軟腍充滿薯香,就是在日本食到的美味,面層鋪上蟹籽,增添鋒風味,仲要只係加十蚊雞,老細真係佛心

▪️伯爵香橙鮮奶茶 + $ 18
奶茶是即場煲製,所以大約要等10分鐘,一上枱橙香和伯爵茶的味道香氣撲鼻,入口順滑味道非常合拍,而且唔太甜,好飲

▪️士多啤梨朱古力戚風三文治 + $ 40
這個是店家推介,三文治原來係茶味戚風蛋糕,口感非常鬆軟,而且充滿茶香,包住自家手打的士多啤梨和朱古力忌廉,香滑綿密,仲有一粒香甜嘅士多啤梨,整體味道唔太甜,食得出食材好優質

• 玫瑰蜜照燒雞扒
  • 士多啤梨朱古力戚風三文治
  • 日式薯仔球
2024-10-11 1468 浏览
小店經營 日本餐廳食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我哋叫咗4樣野我覺得好食秘製炸千島醬薯球炸雞千島醬汁少少辣,雞🐓表面香脆,入面多汁嫩滑,跟餐配茉莉花茶,消滯一流👏🏻👏🏻玫瑰蜜照燒雞扒 雞扒唔會乾身,份量夠飽沙律🥗新鮮,有白飯及麵豉湯帝王長蟹柳冷拌麵配秘製辣千島醬長蟹柳啖啖肉,炸過表層脆卜卜,口感好正必點戚風三文治($53)套餐價質地好滑身,甜度適中😍😍😋😋
小店經營 日本餐廳
食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
我哋叫咗4樣野我覺得好食

秘製炸千島醬薯球炸雞

玫瑰蜜照燒雞扒
雞扒唔會乾身,份量夠飽
沙律🥗新鮮,有白飯及麵豉湯

帝王長蟹柳冷拌麵配秘製辣千島醬
長蟹柳啖啖肉,炸過表層脆卜卜,口感好正

必點
戚風三文治($53)套餐價
質地好滑身,甜度適中😍😍😋😋
2024-10-10 1277 浏览
荔枝角辦公室地段一家日式餐廳,要搭個電梯才到達,星期天竟然人都不少。店裡是蠻好坐的,桌子夠大香港少有,桌與桌之間距離夠。食物以定食為主,一個主菜配一碗麵豉湯和一杯無糖茶,可以追加多種小吃。鹽燒鯖魚配柚子蘿蔔蓉、芝麻雞翼、冷茉莉花茶、提拉米蘇$145。鯖魚夠大條,芝麻雞翼挺香,甜品可選後上👍🏼。香煎牛舌芯、咸蛋黃飯、溏心蛋、麻醬凍豆腐、唐揚雞軟骨、冷茉莉花茶$146。牛舌芯一向好吃,份量不俗。溏心蛋是一整隻。店員極力推薦咸蛋黃飯就是咸蛋黃碎碎加點紫菜碎灑在飯上面。°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°小念頭 @littleideacakeshop📍 荔枝角長沙灣道883號億利工業中心9樓903號舖#MrsLong #hk #Longs #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #l#香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers

小念頭 @littleideacakeshop
📍 荔枝角長沙灣道883號億利工業中心9樓903號舖

2024-10-06 1275 浏览
係荔枝角嘅工廈搵食!日式軟殼蟹炒飯(加小食芝麻雞翼)軟殼蟹外酥內嫩仲有蟹膏搭配香氣四溢的芝麻雞翼!兩款都好好食阿薩姆紅茶免費跟套餐!加伯爵茶戚風蛋糕 超推薦呢款甜品好好食!❤️❤️大蝦香蒜檸檬意大利粉配上香蒜和檸檬的清新風味,令人感到清爽可口!加左小食日式咖哩薯餅與唐揚雞軟骨!薯餅外脆內軟,搭配香嫩的唐揚雞軟骨 兩款都不錯份量夠多 好飽肚!小念頭 (億利工業中心) (荔枝角)地址:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心9樓903號舖
係荔枝角嘅工廈搵食!

日式軟殼蟹炒飯(加小食芝麻雞翼)
軟殼蟹外酥內嫩仲有蟹膏搭配香氣四溢的芝麻雞翼!兩款都好好食

大蝦香蒜檸檬意大利粉
配上香蒜和檸檬的清新風味,令人感到清爽可口!

加左小食日式咖哩薯餅與唐揚雞軟骨!
薯餅外脆內軟,搭配香嫩的唐揚雞軟骨 兩款都不錯

份量夠多 好飽肚!

小念頭 (億利工業中心) (荔枝角)
地址:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心9樓903號舖

2024-10-06 1063 浏览
每天的小幸運就係食件好味的甜品❤️伯爵茶戚風蛋糕配焦糖蘋果 鐵觀音芝士蛋糕兩款甜品都好食😋戚風蛋糕鬆軟配上上面嘅cream可以自己食晒!鐵觀音同下層嘅芝士蛋糕都幾夾 好特別~日式軟殼蟹炒飯set $136份量超大,而且原隻軟殼蟹!炒飯粒粒分明日本米芝麻雞翼+阿薩姆紅茶大蝦香蒜檸檬意大利粉 $158呢款意粉用檸檬汁十分之清新,酸酸甜甜好開胃日式咖哩薯餅+唐揚雞軟骨+阿薩姆紅茶小念頭 (億利工業中心) (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心9樓903號舖
每天的小幸運就係食件好味的甜品❤️
伯爵茶戚風蛋糕配焦糖蘋果
鐵觀音芝士蛋糕

日式軟殼蟹炒飯set $136
份量超大,而且原隻軟殼蟹!炒飯粒粒分明日本米
芝麻雞翼+阿薩姆紅茶

大蝦香蒜檸檬意大利粉 $158
呢款意粉用檸檬汁十分之清新,酸酸甜甜好開胃
日式咖哩薯餅+唐揚雞軟骨+阿薩姆紅茶

小念頭 (億利工業中心) (荔枝角)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心9樓903號舖
2024-09-28 1415 浏览
星期六 邀請了兩位朋友,幫襯小店。15:45 無咩客3 人吃了$300 結果….要去幫襯另一間再吃。不想留下來再消費。以後亦不會推介給朋友。一間標榜食物打卡,小清新的小店,員工沒禮貌,沒有招呼,整間餐廳只有3 枱客,態度非常傲慢。在繁忙的時段內,客人自行挑選位置,店員理直氣壯這張枱是要給4人坐的!?其實我們都一行3人。明白的,所以樂意接受員工安排坐另一張枱,我們點了一個豬肉套餐,三件蛋糕,三杯飲品。定食套餐先上菜,附上筷子的。蛋糕來到的時候…..向店員要求餐碟及义,一把沒禮貌的聲音:這裏餐具是自助的。真感動,錯愕,左望右望其實沒有什麼標籤顯示餐具自助的。既然店員這樣說,我們就到自助位取餐具及紙巾回坐。那沒禮貌,聲音又來了!紙巾用完未?紙巾需要放回給其他客人。我心底裏實在非常不滿,店員不是詢問的態度是責備,誠意來幫襯。為了一張臉子,態度惡劣,食品質素,實屬一般,幫襯小店,惹來一肚氣。
星期六 邀請了兩位朋友,幫襯小店。
15:45 無咩客3 人吃了$300
結果….要去幫襯另一間再吃。

不想留下來再消費。以後亦不會推介給朋友。
那沒禮貌,聲音又來了!紙巾用完未?紙巾需要放回給其他客人。

三件蛋糕  2  杯茶
2024-09-26 912 浏览
最近在某間餐廳試了他們的軟殼蟹炒飯和明太子意粉,整體體驗非常棒!🍽️軟殼蟹炒飯的蟹肉非常新鮮,外脆內嫩,與米飯的結合非常完美。🍚 炒飯的香氣撲鼻而來,配上少許蔥花,味道更上一層樓。👍明太子意粉的醬汁濃郁,口感滑順,十分開胃。🍝 明太子的鹹香與意粉的Q彈讓人回味無窮,吃完真是意猶未盡!😍整體而言,這兩道菜都值得一試,無論是海鮮愛好者還是意粉迷,都能找到滿足。🌊🍴 下次一定會再光顧,想試更多美食!🍷✨ 這裡的環境也很舒適,適合朋友聚餐或家庭聚會。🥳❤️總結:強烈推薦這兩道菜,讓人心情愉悅,味蕾大滿足!👏

總結:強烈推薦這兩道菜,讓人心情愉悅,味蕾大滿足!👏
2024-09-15 941 浏览
一向都知工厦多好嘢食,係尋寳嘅好地方。而今次同事介紹呢幢憶利工業中心,更是附近熱點,有好幾間食店响裡面。一去到已經見到好多人,因為訂咗位,所以好快可以入座。不過門口企滿咗人。中午呢度有好幾個套餐選擇。食物取向較為日式。我見到我最愛嘅花魚一夜干,完全不用考慮就選了這個。而同事則叫了咖哩炸鷄喵喵飯。花魚不過不失,如果可以再乾身點會吸引。而同事的喵喵飯...我還以為什麼是喵喵飯,原來是指把白飯砌成小貓的形狀,非常可愛,但對味道冇乜影響...這裡的食物,無論味道或做形也很吸引,不錯的推介。不過以午餐來說,價錢稍為貴咗啲~

2024-08-15 1704 浏览
🍗🥗🍵小念頭 @littleideacakeshop 秘製他他醬南蠻炸雞 配麵豉湯、熱茉莉綠茶 $74涼拌蒜蓉麻醬娃娃菜(+$10)南蠻炸雞啖啖肉 嫩滑有肉汁點埋他他醬 甜甜酸酸咁幾開胃不過呢個他他醬係冇蛋沙律嘅🫨鍾意佢哋喺炸雞下面舖滿沙律菜🥗帶甜酸味嘅醬汁同蔬菜幾夾感覺仲營養均衡啲😛另外加咗一份娃娃菜 蒜蓉醬亦好惹味工廈食肆嘅環境唔期望裝修得好靚好別緻 但清潔程度係每間餐廳都需要重視🧹步入餐廳一刻feel到對鞋同地板有莫明嘅吸引力💁🏻飯枱相對冇咁嚴重 但都足以黐住收據 唔怕比風吹走💨希望下次去會有改善啦🫶🏻~評分💫:味道:3.5/5環境:2/5價錢:3/5
🍗🥗🍵
小念頭 @littleideacakeshop
配麵豉湯、熱茉莉綠茶 $74
涼拌蒜蓉麻醬娃娃菜(+$10)
秘製他他醬南蠻炸雞 配麵豉湯、熱茉莉綠茶

南蠻炸雞啖啖肉 嫩滑有肉汁
點埋他他醬 甜甜酸酸咁幾開胃
不過呢個他他醬係冇蛋沙律嘅🫨
秘製他他醬南蠻炸雞 配麵豉湯、熱茉莉綠茶 $74 涼拌蒜蓉麻醬娃娃菜(+$10)

鍾意佢哋喺炸雞下面舖滿沙律菜🥗
帶甜酸味嘅醬汁同蔬菜幾夾
感覺仲營養均衡啲😛
另外加咗一份娃娃菜 蒜蓉醬亦好惹味

工廈食肆嘅環境唔期望裝修得好靚好別緻
但清潔程度係每間餐廳都需要重視🧹
步入餐廳一刻feel到對鞋同地板有莫明嘅吸引力💁🏻
飯枱相對冇咁嚴重 但都足以黐住收據 唔怕比風吹走💨
希望下次去會有改善啦🫶🏻~

評分💫:
味道:3.5/5
環境:2/5
價錢:3/5
涼拌蒜蓉麻醬娃娃菜
麵豉湯
秘製他他醬南蠻炸雞 配麵豉湯、熱茉莉綠茶
2024-08-11 1823 浏览
說到工廈美食,觀塘以外,荔枝角也有不少隱世小店這家餐廳主打日式西餐,重點是點選主食後可以特惠價$36加配各款芝士蛋糕,對我等甜品胃非常吸引還是先來主食和風煎牛仔粒. 牛汁金菇. 汁煮蘿蔔賣相意想不到的美,牛仔粒放在長身葉子型玻璃碟上,旁邊伴著青翠的葱花和金黃的蒜片,底下還有新鮮的生菜。牛仔粒煎得稍為過熟,但入口無筋肉味夠,夾些葱花蒜片和芥末籽醬倒也香口。喜歡重一些口味還可以點附上的即磨黑椒和乾香草碎回想起來,其實可以試試用生菜包着牛仔粒/葱花蒜片和芥末籽醬,像北京填鴨的吃法應該不錯牛汁金菇:金菇切碎,口感依然爽口但容易咀嚼,配濃香的牛汁下飯正好汁煮蘿蔔:煮得軟稔又入味,清甜的蘿蔔可以中和主菜的濃味雲吞麵當然不是港式雲吞湯麵。雲吞是手工炸蝦雲吞,麵是尼泊爾Momo Chutney 汁意大利麵雲吞皮炸得金黃香脆,餡料是鮮味蝦肉和薯仔,大概是尼泊爾風格的配搭,口感比港式的軟棉,但襯上甜辣中帶蕃茄香的Momo Chutney 汁,味道比港式炸雲吞更有層次。只可惜這個汁太多油,碟底的意汁都浸在油裏,不得不放棄。涼拌蒜蓉麻醬娃娃菜蒜蓉和麻醬都香味濃郁,令娃娃菜的味道變得豐富熱苿莉花茶:這是跟餐的飲
說到工廈美食,觀塘以外,荔枝角也有不少隱世小店

還是先來主食

和風煎牛仔粒. 牛汁金菇. 汁煮蘿蔔

汁煮蘿蔔:煮得軟稔又入味,清甜的蘿蔔可以中和主菜的濃味

雲吞麵

涼拌蒜蓉麻醬娃娃菜
蒜蓉和麻醬都香味濃郁,令娃娃菜的味道變得豐富

熱苿莉花茶:這是跟餐的飲品,但賣相不馬虎,小巧的茶壼和精微的玻璃杯放在花型木托盤上,很好打卡,不過味道略淡。

凍手煮蘋果愛玉茶(+$18):蘋果蓉香甜有蘋果味,但可能因為小甜,攪勻後就不太夠味了

咖啡酒烤芝士蛋糕 (+$36)
這個晚餐最值得期待的一道菜。入口是一陣香醇咖啡味,然後滲出淡淡酒香。芝士蛋糕口感綿密而實在,味道濃而不膩,一件蛋糕包含三種不同的味道但互相襯托,甜品胃非常滿足

兩個人吃得飽飽,結賬才$252。縱有一點瑕疵,但這個價錢實在不能要求更多吧
2024-08-11 1364 浏览
依家天氣閒閒地都33-35度係香港,冷氣真係好緊要今日呢間鋪嘅冷氣真係唔掂成間鋪大約400-500呎眼見佢開左4部冷氣仲加埋風扇去吹散但溫度上真係唔得見台台客都自己開風扇仔/撥扇問店員可唔可以教涼啲個冷氣店員話已經最低溫但要台台客都自備風扇去進食希望店家可以整整冷氣熱住食,真係你唔限時我都自己走定係另類翻台策略?* 本身鋪頭就有90分鐘限時食事後發生啲小插曲得1.5個樓面店員,所以佢地好忙希望你地可以改善下包場booking 叫人交台程序*食物還可以,但配搭呢個環境,定價有小小高牛舌芯定食 $92牛舌芯厚度可以,好似有7舊,口感脆口軟熟,唔硬,燒得唔錯牛舌上面有啲類似炒香左嘅飯素,幾惹味用黎撈飯食幾好但唔知點解伴菜有一大堆蔥?啲蔥係多得唔合理伴菜仲有啲蘿蔔漬,雖然凍,唔算好清甜,但冇渣個麵豉湯係暖,無特別凍茶+$2 再加左奶蓋 +$5奶蓋唔係我口味,真係得奶味,無芝士無鹽唔岩個人口味*整體定價少貴,未必會encore
依家天氣閒閒地都33-35度
係香港,冷氣真係好緊要
今日呢間鋪嘅冷氣真係唔掂
問店員可唔可以教涼啲個冷氣
店員話已經最低溫
但要台台客都自備風扇去進食
希望店家可以整整冷氣
熱住食,真係你唔限時我都自己走
定係另類翻台策略?
本身鋪頭就有90分鐘限時食
事後發生啲小插曲
得1.5個樓面店員,所以佢地好忙
希望你地可以改善下包場booking 叫人交台程序
食物還可以,但配搭呢個環境,定價有小小高
牛舌芯定食 $92
牛舌芯厚度可以,好似有7舊,口感脆口軟熟,唔硬,燒得唔錯
牛舌上面有啲類似炒香左嘅飯素,幾惹味
用黎撈飯食幾好
但唔知點解伴菜有一大堆蔥?
啲蔥係多得唔合理
伴菜仲有啲蘿蔔漬,雖然凍,唔算好清甜,但冇渣
個麵豉湯係暖,無特別
凍茶+$2 再加左奶蓋 +$5
奶蓋唔係我口味,真係得奶味,無芝士無鹽
唔岩個人口味
牛舌芯定食

整體定價少貴,未必會encore

2024-08-11
今天朋友請我食生日飯 黎左呢間荔枝角既文青日式西餐廳 ❤️之前已經同朋友黎食過 係唔錯今次都冇失望 水準依舊!🐷鰻魚雜錦芝麻醬凍烏冬 🍜十分足料 有好多配菜 烏冬煙煙韌韌 十分好吃加左鐵觀音 $2同愛玉凍$8 茶味極濃 苦左d 冇咩甜味 鍾意濃茶既朋友應該會鍾意再加左$36 叫左焦糖烤芝士蛋糕 🍰好食 🤤芝士係硬身既款cheesecake 入面夾左焦糖既醬 ,食落唔會太甜 岩岩好🐷朋友叫左日式明太子意粉 🍝我試左啖 好食過我個個烏冬,好入味,加埋蛋更加夾 ❤️咖啡酒烤芝士蛋糕 🍰+$38 我本身唔係好鍾意加左酒味既野 不過呢個又出奇地好食 唔會好重酒味 係慢慢一絲絲咁帶出黎 口味好特別 佢會配上個忌廉 可以解膩🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽
今天朋友請我食生日飯
黎左呢間荔枝角既文青日式西餐廳 ❤️
之前已經同朋友黎食過 係唔錯
今次都冇失望 水準依舊!

🐷鰻魚雜錦芝麻醬凍烏冬 🍜
十分足料 有好多配菜 烏冬煙煙韌韌 十分好吃

再加左$36 叫左焦糖烤芝士蛋糕 🍰

🐷朋友叫左日式明太子意粉 🍝
我試左啖 好食過我個個烏冬,好入味,加埋蛋更加夾 ❤️

咖啡酒烤芝士蛋糕 🍰+$38
佢會配上個忌廉 可以解膩

🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽
2024-07-16
2024-07-10 1297 浏览
今日同朋友收工黎食個飯 ,佢話想試呢間餐廳好耐 係工業大廈樓上店黎,去到唔洗排隊 冇咩人. 可能因為荔枝角 做中午生意居多 🐷試左朋友個個日式明太子意粉 好味 😙 好夠汁 加左d蛋汁 明太子都好足料 成碟都係❤️套餐包埋阿薩姆紅茶 ☕️ 唔洗加錢 佢話正常紅茶味🐷我個個係日式照燒汁牛舌丼 牛舌係切粒 好足料 比左好多 食唔晒 分左d比朋友 個汁甜甜地 牛舌食落好厚同大粒 幾好食 會有埋飯加埋啲蛋汁一齊食 一流👍🏻🐷麵豉湯 應該係湯包麵豉湯 得海帶係入面 見到隔離枱有叫到蛋糕食 我地個日就冇加錢叫 下次試埋佢既蛋糕🍰

套餐包埋阿薩姆紅茶 ☕️ 唔洗加錢 佢話正常紅茶味

🐷麵豉湯 應該係湯包麵豉湯 得海帶係入面

• 日式明太子意粉
2024-07-04 1311 浏览
喜歡食小店,幫襯香港地道嘢食,寫下食評同大家分享喺長沙灣MCL睇戲,當然要喺出名多嘢食嘅憶利大廈搵食試咗一間地方寬敞嘅日式飯店,主打想食甜品多d😂鹽燒五花腩定食,有湯&飯整體ok, 但飯唔夠熱,感覺差d加錢嘅飲品,但忘記咗咩名堂😂,菠蘿奶蓋咩茶味道唔錯,有茶香味,唔會太甜,但環保飲管唔得,好易爛,應該要轉下比較好,以免浪費朋友嘅XX牛肉飯定食,肉質剛剛好,味道唔錯的,配上美味嘅前菜,特別少少!軟殼蟹炒飯,夠晒熱😂飯炒到粒粒分明,不會太咸,好食😋另加了小食,煎餃子,雞翼,整體味道滿意的另加帶子群邊,夠凍唔會太咸,啱我食!老闆話佢哋原先食做餅先的所以兩件蛋糕都美味,芝士味剛剛好鐵觀音味好香,入口有陣陣茶香味道,兩款都唔會太甜,我喜歡的👍

喜歡食小店,幫襯香港地道嘢食,寫下食評同大家分享

喺長沙灣MCL睇戲,當然要喺出名多嘢食嘅憶利大廈搵食
試咗一間地方寬敞嘅日式飯店,主打想食甜品多d😂
鹽燒五花腩定食,有湯&飯整體ok, 但飯唔夠熱,感覺差d

加錢嘅飲品,但忘記咗咩名堂😂,菠蘿奶蓋咩茶

軟殼蟹炒飯,夠晒熱😂
飯炒到粒粒分明,不會太咸,好食😋
另加了小食,煎餃子,雞翼,整體味道滿意的

另加帶子群邊,夠凍唔會太咸,啱我食!

老闆話佢哋原先食做餅先的
所以兩件蛋糕都美味,芝士味剛剛好