2023-10-17
今日lunch 去左荔枝角,不嬲都熟宜區,上網搵到有人介紹宜間,就試試佢😏😏位於工廈入面地方唔算細,不過我都係習慣避開1~2宜d 時間去食野,就算唔細都會爆,香港d 打工仔真係好慘㗎🥲🥲我叫左個和風煎牛仔粒配牛汁金菇飯牛仔粒正常發揮,牛味香之餘唔韌,好食嘅,唔突別講原因呢係因為有野比佢更突別,就係個飯,個牛汁金菇飯,我想先讚佢,好貼心,金菇好多時d 人食到會哽親,因為難咬斷,但佢係切碎左,但唔會太碎冇口感,個感覺係好似食緊瑤柱扒時蔬d瑤柱咁,連陣味都似,係好好食,我再加左個麻醬豆腐好滑另外跟餐加左件榛子朱古力烏龍茶芝士蛋糕,好長嘅名,好滑嘅芝士蛋糕,食落好香茶味,唔會甜到漏,好好食😋😋餐飲配左個金宣茶,我食完哂野先去嘆個茶,焗耐左,好濃好清新,個茶感好舒服,宜個茶令到我好放鬆唔想走🥰🥰🥰
我叫左個和風煎牛仔粒配牛汁金菇飯